Hirdetés
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
icemad #10937 üzenetére
Egy lapátnak tűnik az X5, pedig csak 5", biztos a vastag keret miatt. A redmi hozzá képest elfogadható méretű. X5 Pro-t nem veszek, meg lett javíttatva a redmi. Esetleg tartaléknak egy lumia 550-t, ez is 4.7" plusz tudja a 4G-t, cserébe az alkalmazásválaszték szegényesebb az androidhoz képest, de legalább
jó áron van minőségi, és megfelelő méretű. -
zeno79
őstag
válasz
icemad #10883 üzenetére
Mokee MM nighly-t használtam idáig, pont ma untam meg az állandó hibákat. Még nem ajánlom. És a CM-et sem. A legkülönbözőbb apróságok nem működnek. Néha az IGO, néha a gps, mostanság az ébresztés (óra) vacakol, hangrögzítés még mindig nem megy, vagy épp a fénykép koordináták alapján nem hajlandó a (Maps.Me) térképet hozzá nyitni ha azt akarom. Szóval változatos mi nem megy. Nem, nem ajánlom, hacsak nem akarsz szórakozni vele.
-
dioka7
senior tag
válasz
icemad #10879 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Régebben egy Nokia E72-t használtam erre, de sajnos elhalálozott, és már újat nem lehet belőle kapni, pedig az jól bírta nagyon. Most ez volt kéznél ezért próbálkoztam ezzel, meg hát a nagyon alap készülékek azt a 990db névjegyet ami van a készülékben nem tudnák lekezelni, vagy legalábbis nagyon lelassulna a készülék. Akkor asszem megpróblok egy BB-t. Még1x ksözönöm
-
-
zeno79
őstag
válasz
icemad #10725 üzenetére
Mit értesz az alatt hogy összeomlik?
Nálam azért össze nem omlott, de a 01.12-i romot használtam legutóbb, amikor nálam is jelentkezett pár zavaró apróság. Ugyanazok a bugok vannak mindegyik MM-ben... egy javítás, vagy épp egy hiba sorra mindegyik romban benne lesz
Visszatöltöttem most megint a MoKee-t (kicsit jobban merül és kevesebb a beállítás mint az AICP-ben), a 01.14-i MoKee-ban viszont működnek azok amik AICP-n nem, és a kamera körüli mizériák is megoldódtak, úgyhogy most megint Mokee. -
-
zeno79
őstag
válasz
icemad #10709 üzenetére
Helló. Bocs, hogy csak most tudok írni!
Én innen szoktam beszerezni a legújabb AICP armani romot, + innen lehet a gapps-ot is (arm, 6.0, pico-t kiválasztva): AICP ROM és opengapps
Idáig még semmi rendelleneset nem csinált, teszi a dolgát (már amit használok), de telefonálni lehet, 3G, Wifi, gps rendben, fényképezőgép + a képek meg kifejezetten tetszik, végre!
Nem indult újra, nem melegszik.
(telepítéskor megviccelt, azt hittem nem megy a kontaktok betöltése. pedig csak minden app hozzáférése a személyes adatokhoz tiltva volt, így a telefonkönyv is: 2x át kellett kapcsolni. Ezt leszámítva minden rendben ment.
És tényleg rengeteg beállítást tartalmaz MoKee és CM-hez képest. -
Aethelstone
addikt
-
eFeMeR74
senior tag
Akkor te nem érzed át a lényeget
A droidot persze úgy mókolod, ahogy akarod, hiszen ez a lényege.
Én a MIUIval ezen a telón találkoztam először.(hallottam róla csak soha nem használtam ill. raktam fel más telóra) Pedig volt már pár droid(teló-SII,GalaxyMini,Xperia Arc,CC401BT, stb) a kezem alatt és eléggé belementem a lelki világukba(kernel-szinten), de ez a ram és erőforrás zabáló mégis megfogott. Az első a droidok közt ami stabil, nem fagyott és még tetszik is. (természetesen nem tökéletes mint, ahogy az android sem) Nagyon sok igénynek kell megfelelni ami lehetetlen. Mindenkinek más a fontos
.
A frissítések gyakorisága pedig arra utal, hogy valami nem stimmel és javítani kell. Inkább ritkábban, de jó legyen. (lsd. MIUI 43-45 egy héten belül azóta kuss)
Örüljünk, hogy van lehetőség a választásraMindenki eldöntheti, hogy neki mi tetszik és mi jön be, de ezt a telefont a MIUI tervezték
. És mivel olcsó tömeg telefon valószínű egy ideig lesz rá fejlesztés, ha nem gyári akkor lelkes user- lsd CM,Adria,India stb.
U.I: Lenne annyi időm én is "nekiesnék"
(A rossz "akku" mellet a cifs modult hiányolom még a MIUIból)
-
Gloob
addikt
Igen, ez is egy magyarázat. Viszont a hardcore user, az vegyen hardcore telefont is! Igaz azzal is lesz baja, de ez más kérdés már. Ez a telefon azonban nem hardcore cucc, igaz az ára sem! És a CM vajon miért ad ki hetente frissítéseket? Mert elég sok bent a hiba, amit javítani kell. Csak az a baj, hogy egyiket javítják, és belekerül egy újabb. Azért egy portolt ROM soha nem lesz olyan stabil, mint egy gyári. De én sem akarok senkit győzködni! Mindenki azt használ ami neki tetszik
-
kriszpontaz
veterán
Kicsit rosszul írtam amúgy az előbb tehát sorban, ahogy emelkedik a hőfok az akkun belül, így változik az órajel:
37 °C - 998 MHz
38 °C - 998 MHz
40 °C - 787 MHz
45 °C - 600 MHz
50 °C - 600 MHzAmúgy én is pont ezt mondtam. Nálunk nincs állandó 45 fok hogy túlmelegedjen.
-
chriss23
tag
En tisztaba vagyok vele. Eppen errol irtam hogy minden wipot megcsinaltam. Par rom telepitesen mar tul vagyok az evek soran. A kulso sdt meg nem fogom formazni mert tele van es gepem nincs. De eddig egy keszulekemen sem volt ilyen problema.
Szerk: a 45-os miuit is ugy tettem vissza mint a cm-et es ezzel nincs baj
-
chriss23
tag
Akkor meg annyival kiegeszitem hogy minden telepites ugy zajlott mint eddig barmelyik mas keszulekemen. Factory reset, wapi cashe, wipe dalvick, fel a rom, wipe cashe, wipe dalvick. Erre a playbol allitottam vissza mindent minden egyes aljalommal. Nincs root es nem is volt. Nincs mentes se semmi.
Szerk:
Es a teljes belso minden alkalommal formazva lett. -
sesshou
senior tag
Koszonom a javaslatot ugy latszik tenyleg ez lehetett a problema cm alatt mert most elojott miui alatt is es mefoldotta. Habar eleg fura hogy pont most kezdte el mind a ketton :S a korabban emlitett sved szolgaltato nincs veletlenul vodafone tulajdonban? Sokat sejtetne.
-
dioka7
senior tag
Fentebb irtam h a comviq a szolgaltato, de megvan a hiba. Egy bug, hogy rohadna meg.... a mobilhalozati beallitasnal, az 1es sim volt kivalasztva, es belepve is azt mutatta, de mikor atallitottam a 2esre, majd vissza rögtön jo lett. Szoval valamiert elfelejtette h az 1es sim van beallitva, de latszolag jo volt a beallitas. Egy oda-vissza allitas megoldotta a dolgot, es azonnal lett net. De hogy en ezzel mit meg sz..ptam... kb 4 ora rament az eletemböl. Köszönet annak aki probalt segiteni!!!
-
dioka7
senior tag
Anyosomnal vagyunk ö el itt (Stockholmban vagyunk). Mostmar tuti a telefonnal van valami, mert megcsereltem a 2 keszülekben a SIM-et es, igy is csak az en telefonomon van net. Tehat mind a 2 sim-en él a szolgaltatas, de csak az en keszülekemen hajlando mind a 2 csatlakozni. Az asszony keszüleke egyik sim-mel sem csatlakozik. Most lepesröl lepesre vegig megyek az összes menüponton parhuzamosan mind a 2 telefonon....
-
-
kriszpontaz
veterán
A tárcsázó betöltési sebessége erősen függ attól hogy hány felhasználói fiókból kell dolgoznia (több fiókból meg lehet jeleníteni a névjegyeket), van-e szinkronizálás bekapcsolva, stb.
Erősen függ azoktól az appoktól is amik bele bírnak túrni a névjegyzékbe mint pl. facebook névjegyszinkron, stb. -
Gloob
addikt
-
jeanvaljean
tag
Visszaraktam a telefon gyökerébe, letöröltem, újra letöltöttem, maradt csak update.zip, és lám, egy napi szenvedés után MŰKÖDIK A TELEFONOM? minden adatom megmenekült!!!
Mindannyiótoknak hálásan köszönöm a segítséget!
(Egy picit, mintha lassabb lenne ez a 43-as, de működik, ez a lényeg.)
-
Hege1234
addikt
nálam az új mokee van fenn az előző verzióval még közbe közbe
szakadozott bt-n a hang de ezt javította az új rom-bahibába még nem ütköztem illetve abba hogy a modern combat 5 nem indul
de sztem ez inkább a virágbolt hibája bár többet is próbáltamstabilan van mtp (nálam ez a többi romban mindig csak elsőre működött utána már nem)
akksi idő nagyon jó (igaz mérni nem mértem de miuira lazán dupláz)
egy negatívum van hogy van 5-6 kínai app amit törölni kell
azt nem tudom volt e az előbbi romban de van misettings-is
az alap zseblámpa ha modulként van kint akkor miután bekapcsolt a vaku problémát ír az ikon-ra így kikapcsolni onnan nemlehet de redőnyből is elérhető így ez annyira nem zavaró
térerővel nincs gond
hivásnál oda vissza is jól hallhatóeddig ezek
kratos-ban észleltél valami hibát?
mert akkor ránézek ezen is jelentkezik e -
balika011
senior tag
Próbálom rávenni a telefont, hogy beszéljen nekem. (UART)
A lapon csak 2db gpio van. (Ez valszag' a MiFlash-hez van.)
Ezek szerint itt is az lesz a megoldás mint a Mi2-n. A jack-et lehet kimenetnek használni.
Sajnos még nem sikerült.Így nem lesz könnyű rávenni, arra, hogy elcsicseregje a bajait.
A Rizsecske letiltotta a /sys/kernel/debug mappát.
Itt egy 41.1-es kernel megpatchelve, ezzel megy.
https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=balika011&dl=balika011/bootdebug.img -
Jojo22
tag
De akkor ha valaki kérdez valamit mert a sok f@szság közt nem találja, és arra meg nem kíváncsi, nem kéne le hurrogni hogy már megint!
Ráadásul a kereső se hozza fal csak a konkrét szót amit be írsz, és néha a megoldásos hozzászólás pont nem tartalmazza azt a szót, és ha nem tudod a megoldást nem tudod milyen szót írj be, olyankor mi van??? (22 csapdája) jön az hogy át kell nyálazni 1000 oldalt!
Ha meg szórakozni akarsz, arra van az ARCOSKÖNYV!
És ha már SZAKMAI TOPIK, csináljunk már úgy mint ha az lenne, és a Probléma Megoldást keressük!
Akinek nem inge ne vegye magára! -
G.Peter
aktív tag
Nem vagy egyedül, nekem is jobban kézre állt a CM. De jó eséllyel 1,5 év alatt ezt is megszoknám és ugyanúgy tetszene, mert azért vannak benne okos apróságok (vagy apró okosságok?). Ha nem lenne ez a RAM kezelési probléma valószínűleg imádnám, de ez nagyon beárnyékolja...
-
FunkyBoy
tag
Szerintem meg ez tök rendben van, hogy neked a CM tetszik és nincs vele semmi baj, szurkolok is hogy legyen nektek is egy jó CM erre a vasra, de ahogy írtad is, valószínűleg azért van a 90%-os vevő hányad, mert hozzám hasonló tapasztalatok után ismerték meg sokan a miuit. Ha sikerülne egyébként mind két irányt gatyába rázni akkor még nagyobb sikere lenne az 1S-nek. (hátha
)
-
davidsz
senior tag
Itt a proxy videó ... cwm van fent nekem, így ez nem megy
-
tachikoma
aktív tag
Mert én így szeretném. JB-ben így szoktam meg. Öreg szemem már csak ezt a nagy számot látja, a kis hangyafingást bent az ikon közepén már csak nagyítóval. Ugyanakkor azt is szeretném, hogy legyen ott az akksi képe is, így a "csak szám" kijelzés sem az igazi. Mondtam, ez az én keresztem... (mindenkinek lehet egy kis defektje, nem?...
)
-
gyjofi
tag
Mokee rommal kapcsolatban:
Senkinél nem jött elő, hogy a hanghívások minősége drasztikusan rosszabb lett? Nem is a "mi", hanem vonal túlső végén lévőnek?
Visszatettem a MIUI-t, utána vissza a mokee-t, hogy kipróbáljam mindkettőt.
Olyan, mintha a "zajszűrő" mikrofom direkt fordítva működne. Zajosítana.
Szóval MIUI-van utcáról telefonálva is hallanak rendesen, de mokee rommal szinte csak az utcazajt lehet hallani,engem alig.
Beállítási probléma vagy a rommal nem stimmel valami? -
tachikoma
aktív tag
ezt nem fogja megoldani az sd kártya törlés
A /storage folderben van az sdcard1, meg egy external_sd link ami rámutat az sdcard1-re. A sok hülye app meg bejárja mind a kettőt.ll storage
dr-xr-xr-x root root 2014-09-22 11:50 emulated
lrwxrwxrwx root root 2014-09-22 11:50 external_sd -> /storage/sdcard1
lrwxrwxrwx root root 2014-09-22 11:50 sdcard -> /storage/emulated/legacy
lrwxrwxrwx root root 2014-09-22 11:50 sdcard0 -> /storage/emulated/legacy
drwxrwx--x root sdcard_r 1970-01-01 01:00 sdcard1
drwxrwx--x root sdcard_r 2014-09-22 11:50 uicc0
drwxrwx--x root sdcard_r 2014-09-22 11:50 usbdiskBónuszként a rootban is van egy external_sd link, ami rámutat a /storage/sdcard1-re
Most vagy az van, hogy ez is valami maradék szemét, vagy ez ilyen "fícsör" a mokee-ban?...
-
davidsz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Huszonkilencezer forintnak megfelelő áron debütálhat a Xiaomi alsó szegmensbe szánt csúcsmobilja.
- ÚJ aktiválatlan Bontatlan Apple iPhone 16 512GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest