- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
válasz
balika011 #10133 üzenetére
Köszi a tippet. A MIUI 6 már hivatalosan kiadásra került? Vagy valahonnan le kell bányászni (esetleg van linked?)? És hát gondolom ezt ROM cserével tudom felrakni, de azt meg sosem csináltam még. Tudsz olyan oldalt ahol egyszerűen (tömören) le van írva a menete? És a legfontosabb: már üzembiztos? Szóval minden funkció megy tökéletesen, nem fagy és minden működik rajta(benne)?
Köszönöm a segítséget -
Woodooman001
csendes tag
válasz
balika011 #9986 üzenetére
Hmm... Ez több mint szuper hír... Gondolom "beismerték" a ROM gyengeségeit, főleg mivel tudtommal az elején jó sok megkeresést kaptak ezzel kapcsolatban, így gondolom ezért nem "büntetnek" garanciavesztéssel...
További kérdéseim:
a MIUI illetve a CM mellett ugyanúgy használhatóak az Androidos alkalmazások, mint egy Androidos telefonon? (lehet ez teljesen alapvető kérdés Nektek -nekem korántsem...)
A Google Play gondolom elérhető mindkét ROM esetén (MIUI-nál olvastam, hogy igen...), továbbá ami érdekel még, hogy gondolom létezik ingyenes offline GPS is, amennyiben pl. CM kerül a telefonra... (amennyiben simán jók az androidos alkalmazások, így mindenre igen a válasz)
-
Tompkins
tag
válasz
balika011 #9982 üzenetére
Szia balika!
Nagyon köszönjük, hogy foglalkozol továbbra is a telefonnal!
Viszont: Feltettem az új ROM-ot, a verzió szám mégsem frissült.
Valamint - és ez nagyobb gond - nem érzékel a telefon semmilyen szenzort.Tudsz ezeken javítani?
Köszi!Szerk.: Ja, és továbbra is felugrik az Updater, pedig már frissítettem.
-
attilav2
őstag
-
attilav2
őstag
válasz
balika011 #9469 üzenetére
MIUI titkosításról ezt találtam [link] Megnézem v50 alatt megy e, ha fel tudom imádkozni valahogy, mert a recovery megmakacsolta magát, most feltolom a v45 fastbootot hátha attól megjavul. Valahogy egyébként ezeket a zip formátumú rom-okat, már amelyik úgy van csomagolva hogy imageekben vannak a különböző partíciók, fel lehet tolni fastbootal csak nem tudom a parancsokat, kibontok egy vagyula50-et és megnézem mi van benne....
Na aszondja:
boot.img
emmc_appsboot.mbn
NON-HLOS.bin
rpm.mbn
sbl1.mbn
sdi.mbn
tz.mbn
Ezenkívül van system data és meta-inf könyvtár.
Ezek közül az image fájlok közül mi hiányzik még hogy fastboot parancsokkal fel tudjam rakni a rom-ot? Gondolom a system mindenképp kellene, hogy tudom elkészíteni? -
attilav2
őstag
válasz
balika011 #9469 üzenetére
Ez a legújabb TWRP gatya, error executing update binary-ba futok bele a vagyula50-nél állandóan, pedig mielőtt kipróbáltam az 5.1-et a vagyula50 szépen felment, nem tudom mi baja van. Lehet hogy fastboot romot kell raknom. A wipeolás is elég sokáig tart az új twrp-nek, nem tudnál egy normális twrp-t készíteni?
-
Canonfan
senior tag
válasz
balika011 #9386 üzenetére
balika01, Roxkex:
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Szóval akkor nem kell hozzá semmi extra, nem kell custom recovery, csak a szokásos mód azaz:
1. rom letölt, átnevez update.zip-re
2. MI recoveryben wipe chache, wipe user data
3. install update zip
4. reboot
5. belakni a romot?Illetve annyit szeretnék még megkérdezni ezen felül, hogy az új frissítés (és max respekt elöljáróban is hogy van, és valóban tényleg lehet hogy ezzel jár jobban az ember, mit várni a hivatalos "szeretetcsomagra" Pató Pál uram ütemterv szerint) miken változtat, camera felbontás, időzített kikapcsolás stb?
Bármilyen infót előre is köszi!
-
Canonfan
senior tag
válasz
balika011 #9293 üzenetére
Köszi a linket, megnéztem és elgondolkoztam azon, hogy meg kéne próbálni, mert időzített be-ki kapcsolás az eddigi droidos telefonjaimon se volt, ha működik rendesen a profilváltás offline-ba és vissza
(nem úgy mint most nálam a V5-ös 50-es rommal, mert ott vagy meg vagy nem de inkább nem, pedig a 45-essel semmi gond nem volt) akkor az elég még nem hozzák össze rendesen a hivatalos v6-ot, aztán átváltok arra. Emellett azzal is együtt tudnék élni hogy a kamera nem 8 hanem 7.7 mp-elesErre gondoltam konkrétan:
MIUI 6 5.4.3
[link]Viszont lenne pár kérdésem, és előre is bocs, ha láma kérdések lesznek, csak képben szeretnék lenni.
1. Ezt a romot már lehet telepíteni a gyári mi recoveryvel is, vagy csak custom reco-val, pl tvrp?
2. Ez mennyire számít (mindkét verzió) garancia szempontjából hivatalos romnak? Úgy értem, hogy tudomásom szerint a Wayteq azon az állásponton van, hogy a muiuhu-ról letöltött romok nem okoznak garivesztést, de ez nem tudom inkább hivatalos, vagy inkább unofficial?
3. Mit gondoltok, a hivatalos verzióból kb mikorra lehet rendes végleges (és nem kaka) verzió, érdemes addig ezt felrakni, vagy még max pár hét és összefoltozzák azt is? Illetve mikre lehet számítani, gondolom a hivataloa is kitkat lesz, mint a többi MIUI 6, nyalóka felejtős MIUI-ba nem?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Roxkex
senior tag
-
attilav2
őstag
válasz
balika011 #9183 üzenetére
Szar? Nekem a 28-ai Syhost féle unofficial mokee van fenn, a szintén 28-ai martincz féle kernellel rendelkező hivatalos experimental mokee-hoz képest sokkal gyorsabb, az experimental sokszor újrarajzolta az ikonokat a syhost féle unofficial meg nagyon pörög, megakadás eddig nem volt.
-
Stonerice
őstag
válasz
balika011 #9183 üzenetére
Észre vettem. Egyébként is elég lassúnak tűnt.
A tiéd féle miui 6 5.3.27 V9-ben pedig a gyenge fényviszonyok melletti képvibrálás és a wifi bealvása zavart.
Előbbit írta is a külföldi kolléga nemrég.
Wifi bealvás alatt azt értem, hogy van itthon egy rejtett hálózatom SSID nélkül (nem biztos hogy ezért csinálja-csak leírom) amiről ha lecsatlakozik gyenge jel esetében, és legközelebb már hiába elég erős a jel még csak nem is látja a hálózatot addig amíg # ki-be -nem kapcsolom a wifit a telefonon.
Perpill rápróbálok az Cm12 R3-ra. Cm 12 alapból jobb a wifi, mint akármelyik másik rendszeren.
Az ezelőtti változaton már el sem indult a zenelejátszó.Egyébként a CM12 zenelejátszóban miért nincs ilyen rámutatással történő tekerési lehetőség? A léptetés gomb nyomva tartás elveszi a kedvem a zenehallgatástól.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #9088 üzenetére
- Fényképezés után a fénykép megnézése még mindig nem jó.
Igaz, csak akkor működik rendesen ha SD-re állítod a mentést.Alapértelmezetten rossz mappára ugrik a Camera appból. A fényképek a Camera mappába kerülnek alapértelmezetten amikor új képet csinálsz, az app pedig a Camera photos mappára ugrik alapértelmezetten a belső memóriára állítva.
-
Moric
aktív tag
válasz
balika011 #9076 üzenetére
- Töltés közben nem lehet bekapcsolni a telefont.
- Az ütemezett bekapcsolás nem működik.
- Néha eldobja a GSM hálózatot, utána megbolondul. Újraindítás után újra jó.
- Fényképezés után a fénykép megnézése még mindig nem jó.Tovább nem néztem, mert a GSM dobálás nálam kritikus hiba.
-
mark1998
tag
válasz
balika011 #9083 üzenetére
Az alcatel nagyot alkotott azzal a rendszerrel. Hátha sikerül neked is, csak lehet kezdeni vele valamit...
Megy a duma: "unused ram is wasted ram" de mi marad az appoknak?elég faszság hogy a 400mb aslphalt 8-at bezárja ha kilépek, ez egy 1GB-os teló... Általában a telók ramjának a felét lehet felhasználnivaz usernek.
-
-
mark1998
tag
-
Roxkex
senior tag
válasz
balika011 #9036 üzenetére
Köszi a MIUI kamerát!
A Redmi 1s-re szánt miui 6 (általatok "készített") nekem amikor le lockolom és csak egy FB messenger van fent meg egy CPU Spy. Lockolás után 20percből kb 10-15 percet van deepsleepbe (CM11 alatt ilyet nem csinál) ! Ezt a ti miui változatotok is produkálja ? :\
Szerk.:
Kicsit más , nekem a TWRP olykor-olykor amikor a csúszkával turkálok a flashelendő zipeim között randomra leáll és újra indul .. Van , hogy többször is egymás után . Ez mitől lehet ? :\ - Ettől függetlenűl maga a telefon (CM11) jól mükszik !
Szerk2.: Sajnos ez a kamera nem tartalmazza ezt a funkciót ! :'(
-
-
Moric
aktív tag
-
Maist
senior tag
válasz
balika011 #8745 üzenetére
Ma -mivel nem hagyott nyugodni a dolog- párom Redmi Note 3G-jét nyomogatva rámjött a tesztelhetnék. Természetesen tökéletesen megy az övén az 1-es kártya netjével Youtube nézés = folytonos adatkapcsolat, és közben a 2-es kártyán a bejövő hívás kezelése. Elkezdtem hát nézegetni az 1s-t, mit lehetne tenni. CM11, R19 van fent, és ott találtam a SIM beállítások alatt egy előfizetések prioritása, tune away opciót. Ott kipipálva a tune away-t, és kiválasztva a 2-es kártyát elsődleges prioritásúnak a probléma megoldódott! Tehát, ami eddig nem ment, hogy Youtube nézés az 1-es kártya netjén, akkor közben a 2-es kártyán a bejövő hívás ki tud csengeni. Ez semmi mással, gyári V5-el, V6-al, stb, semmivel sem megy, amikor folyamatos adatkapcsolat van, vagy éppen csak nagyobb weboldal betöltése van folyamatban, akkor nem cseng ki a bejövő hívás a 2-es kártyán, csak később jön egy sms, hogy volt nem fogadott hívásom. Nem tudom miért nem megy a Note-hoz hasonlóan alapból, gyári rommal ez az 1s-en, csak egy főzött rommal(?) Érdekes ez így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest