- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
van még egyel frissebb kiadás is 18093,
Ennek száma 18261 2018.09.18.-ai kiadás
[link]
Ezzel nem próbálkozott még valaki? -
Teewine
tag
Amit észrevettem a 18093-as rendszernél, hogy egy fokkal talán jobb lett az automatikus fényerő szabályozás.
-
fatal`
titán
válasz
forintuser #394 üzenetére
"I searched that error code and to make a long story short, it's throwing the error because I'm running an unofficial build and need to downgrade back to SYNC 3 v2.2 and THEN install the official v3.0."
Külföldi fórumról. Valószínűleg valamilyen nem hivatalos változat lett telepítve (szerintem ilyekor nem egyezik az aláírás/tanusítvány, de ezt csak tippelem).
-
forintuser
őstag
Sziasztok. PKG_ERR03 hibakód volt már valakinek? Ha igen, mi a megoldás?
-
Teewine
tag
Csak furdalt a kíváncsiság, így pár perc alatt lefrissítettem 18093-as verzióra a fejegységet.
Leírás a frissítéshez:
https://www.focusrs.org/forum/30-focus-rs-electronics/82042-unofficial-sync-3-3-0-update-15.html
A 142-es bejegyzés alapján csináltam. Előtte egy 2GB-os USB 2-es pendrive-ot exfat fájlrendszerre formáztam. Fontos, hogy a pendrive ne gyorsformázással legyen formázva.
Azt még nem tudom, hogy mi változott. Előre láthatóan hétvégén lesz alkalmam tesztelni.
-
Teewine
tag
A kísérletezgető kedvűeknek:
https://www.scribd.com/document/371094601/Sync-3-Extended-Update-Info
Ezen az oldalon megtalálható az eddig kiadott összes file.
-
Teewine
tag
Mivel a mostani verzióval tökéletesen működik a Sygic Car Navigation, nincs rá szükségem, hogy kísérletezgessek. Hozzáteszem, hogy iOS alatt a Sygic Car Navigation már 18.2.0-nál jár, míg ha jól tudom Androidon még csak 18.0.6-nál.
-
Teewine
tag
Valószínűnek tartom, hogy azért nem ajánl fel frissítést, mert a 18093-as verzió még nem hivatalos verzió, vagy csak szakaszosan, régiónként teszik elérhetővé a frissítést, bár WIFI-n még nem próbáltam, hogy akkor ajánl fel frissítést vagy sem, de minden bizonnyal nem fog ott sem, ha a hivatalos Ford oldalon a VIN kód alapján nem ajánl fel semmit sem.
-
Teewine
tag
Nekem a Ford oldalon 2,7GB-os csomagot ajánlott fel. Le is töltöttem, de úgy látom, hogy ez még mindig a 18025-ös verzió.
A problémád megoldására találtam egy leírást:
Végre dolgozom. 32 GB-os USB 3.0 flash meghajtót használok. Jelenleg a 10825-ös verzióban vagyok, és frissíteni szeretnék a 3 10893 verzióra. Amikor először próbáltam telepíteni, találkoztam a MEM_ERR03 hibával. A frissítéshez szükséges alapértelmezett alaphelyzetbe állítás vagy újra letöltés nem segít.
Az IVSU-verzióra való tekintettel úgy tűnik, hogy a régi Gracenote-t nem távolították el. Ezért a Ford Escape fórumról szóló tanácsok alapján először megpróbáltam futtatni a szkriptet a Gracenote eltávolításához. Ezt úgy teheti meg, ha az eredetileg letöltött autoinstall.lst fájlt módosítja
[SYNCGen3.0_3.0.18093_PRODUCT]
Item1 = GB5T-14G386-SC
Open1 = SyncMyRide \ GB5T-14G386-SC.tar.gz
Opciók = AutoInstallA frissítésnek nagyon gyorsnak kell lennie. Miután az üzenet felbukkan, mondván, hogy teljes, és eltávolíthatja az USB-t, távolítsa el az USB-t, és a fej egység újraindul. Ezután ellenőrizheti a "szinkronizálást". A Gracenote verziónak üresnek kell lennie. Ezután módosítom az autoinstall.lst fájlt, hogy csak az eredeti autoinstall.lst fájl második felét tartalmazza.
[SYNCGen3.0_ALL_PRODUCT]
Item1 = HB5T-14G387-AAB
Open1 = SyncMyRide \ HB5T-14G387-AAB.tar.gz
Tétel2 = JR3T-14G381-AM
Open2 = SyncMyRide \ JR3T-14G381-AM.tar.gz
Tétel3 = JR3T-14G423-BA
Open3 = SyncMyRide \ JR3T-14G423-BA.tar.gz
Item4 = GB5T-14G386-AA
Nyitva4 = SyncMyRide \ GB5T-14G386-AA.tar.gz
Opciók = Delay, Include, TransactionMiután behelyezte az USB-t az újonnan módosított lst fájlba, várjon kb. 5 percet. A rendszer tetején megjelenik a rendszer szoftveres üzenetének frissítése. Várja meg, amíg a frissítés befejeződik, és megjelenik a frissítés teljes üzenete. Kapcsolja ki az autót, és kapcsolja be. A frissítésnek teljesnek kell lennie. Ha ellenőrizte a szinkronizációt, akkor a 3.0 verzió 10893-as verziója látható. És a Gracenote-nak van egy verziószáma is.
A fenti két lépés után az eredeti fájlt az eredeti fájl módosítása nélkül próbáltam használni, az újraindítás nélkül elég gyorsan befejeződött. Semmi sem változik igazán. Gyanítom, hogy ez az utolsó lépés nem igazán szükséges.
Nem tudom, miért nem működött az első néhány alkalommal, amikor megpróbáltam telepíteni az egészet. Lehet, hogy a fájlok sérültek a letöltés folyamán. Nem valószínű, mivel néhányszor próbáltam letölteni. Vagy lehet, hogy a Gracenote eltávolítását végző részegység felszabadítja a belső tárhelyet a szoftver más részeinek telepítéséhez. Mindenesetre, ha ugyanazt a MEM_ERR03-t tapasztalod, tapasztalatom talán hasznos lehet.
Megjegyzés: google által fordított.
-
kaldii
csendes tag
Hello,
Nekem is a SYNC3 3.0 18025 verzió van fent, amit a korábban írt leírások alapján updateltem. Most felajánlott egy 7GB-os csomagot a navigáció frissítésére (most F7 van), de nem rakja fel. Belenéztem az autoinstall flie-ba, és ott már a 18039-re hivatkozik, mint rendszerkövetelmény, gondolom emiatt nem indul ez az update...
Más is tapasztalt ilyet? Nem akarom átírni a verziószám hivatkozást, mert nem szeretném, ha összeburulna vmi..
köszi -
Hyena
senior tag
-
Hyena
senior tag
Bentleyben sincs, Merciben sincs es valoban ferrariban sincs, Lamborghiniben sincs. (sajat tapasztalat)
Szoval nem az auto aran mulik.
Egyebkent az alabbi linken elerheto szaki jo penzert feltelepiti neked az uj terkepet es mar dolgozik a sync 3 magyaritasan, ahogy anno a sync 2et is megcsinalta es telepiti is igeny szerint.
Informacioim szerint jovo ev elejere lesz valamikor kesz a dologgal es utana mar tudja telepiteni.
Erdekessegkeppen elmondom , hogy a ford szoftveret magyar ceg fejleszti, semmibe nem kerulne nekik magyar nyelvet is kesziteni, az ok amiert megsincs annyi, hogy a magyar importor nem rendelte meg.http://www.navigacio-magyaritas.com/
-
Elhiszem hogy zavar de akkor is kicsit nagy feneket gerjesztettél ennek a témának szvsz.
Majd a következő 5.genben már lesz biztos magyar nyelv ami amúgy annyira kell mint egy falat kenyér.
A 6 milliós autóban nincs példát nem értem, lehet hogy egy 70 milliós Ferrariban sincs akkor süllyedjen el szégyenében az is ugye? -
fatal`
titán
Tegnap lefrissítettem a térképet, F7 a verziója, ahogy korábban is gondoltam. Ellenben nem generált XML-t úgyhogy nem tudom jóváhagyni.
(#366) silboy: Alig pár szót kell megtanulni a használatához. Aki erre is képtelen (úgy hogy egyébként egy rakás eszköz van forgalomban már vagy 30 éve ahol ezek a szavak előkerültek), az nem biztos hogy jó, ha egyébként autót vezet, legalábbis ez a véleményem. Persze ettől még tudhatna magyarul a cucc, de a hangvezérlés nem olyan egyszerű dolog és ez egy kis piac.
Én speciel örülök neki, hogy le lehet tölteni és nem kell vagyonokat kiadni a márkaszervízben.
-
bozso79
csendes újonc
Szia. Az USB-re csatlakozáskor, ha nem ismeri fel elsőre akkor tedd át a másikba az eszközt. Nekem mindíg működik ez a megoldás. Azt figyeltem meg, hogy ha gyújtás kikapcsolás után veszed ki az USB-ből az eszközt akkor jön elő a felismerési probléma. Valószínűleg másként ossza ki a sorrendet a két USB port között. Amennyiben a gyújtás kikapcsolása előtt lecsatlakozok a portról, akkor a következő felcsatlakozáskor nincs gond.
-
sparta2
tag
Én nem sima pen-t használok ilyen célokra (ahol számíthat a sebesség), hanem usb adapteres micoSD kártyát, abból is a Class10-es besorolásút.
Formázni ExFat-re kellene mélyformázással, de én simán gyorsformáztam és nem volt gond. Később olvastam valahol, hogy Fat32-is lehet formázni. Az biztos, hogy több percbe kerül, amíg elindul a művelet.
Mindenre választ találsz az alábbi posztokban és környékükön!
88, 89, 93, 94, 136, 214
Újfent köszönet Mindenkinek a segítőkészségért! -
silboy
aktív tag
Persze rálépsz a fékre, nem gond. Akkor mondjuk úgy, ha nem érted az angol utasításokat, nem tudod használni. Nem hiszem, hogy akkora nagy meló megcsinálni rá a magyar nyelvet, ma már minden tud magyar nyelvet. Ez a frissítés is vicc. Miért nem tudják megoldani egy laptoppal, miért kell letölteni? Eddig csak Fordjaim voltak, de most nagyot csalódtam bennük.
-
Bélaaaa
őstag
Én letöltöttem a linkről a hivatalos frissítést, de nem teszi fel magának a kocsi.
Próbáltam 128Gb-os, 32Gb-os pendrive-al, de fel sem ismeri. Jobban mondva el sem kezdi a frissítést.
Milyenre kell(ene) formázni a pen-t, hogy felismerje? (Fat32, Ntfs, ExFat?)
Sőt, van egy másik problémám is. Nem is ide tartozik közvetlenül:
Ráteszem a zenét penre, bedugom a kocsiba, majd csak sokadik csatlakozásra ismeri fel. Marha idegesítő. Nem tudjátok, ezt miért csinálja?
Ha egyszer felismerte, már jó, nem választja le, megy a zene is.Egyébként egy Kingston 16Gb-os pendrive-al próbálkozom. (A szgép, azonnal felismeri, tehát nem penhiba van.)
Köszi.
-
sparta2
tag
Nekem konkrétan azt mondták augusztusban, hogy rengeteg az a 30 Gb és képtelenek letölteni, mert nagyon lassú netjük. Mindenesetre, ha megcsináltam hívjam fel őket és meséljem el, hogyan csináltam, mert nekik fogalmuk sincs, mit is kellene kezdeni a letöltött anyaggal. Egyébként nem kevés idő, ha mindent megcsinálnak.
Kb. másfél óra kompletten.
Tehát, sok sikert a márkaszervízhez! -
fatal`
titán
Miért nem frissíted le otthon? Fél óra az egész, vagy annyi sem. Speciel én nagy előrelépésnek tartom, hogy nem kell a szervízbe futkosni és fizetni a frissítésért.
Valószínűleg a magyar hangvezérlés hiánya miatt nem tud magyarul.
"Meg szerintem baleset veszélyes is. Automata parkolás. Minden utasítást angolul ír, ha nem érted, kocc."
Azért a fékpedál nemzetközi és csipog a radar -
silboy
aktív tag
Múlt héten voltam első éves szervizen, említettem nekik, azt mondták egyeztessek egy másik időpontot, mert nagyon lassú a frissítés. Pedig meg fogom velük csináltatni, csak arra lennék kíváncsi, hogy ingyenes-e. Vicc egyébként, hogy nincs a Fordokban magyar nyelv. Meg szerintem baleset veszélyes is. Automata parkolás. Minden utasítást angolul ír, ha nem érted, kocc.
-
silboy
aktív tag
A márkaszervizekben ingyenes a SYNC és a térkép frissítés?
-
sparta2
tag
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, hivatalosan, garancia vesztés nélkül hogyan lehet frissíteni a Sync-et illetve a térképet?
-
fatal`
titán
Szia.
Nekem a 18025-ből is dobott egy új verziót, egy kisebb fájl tért el benne (az tartalmazza pl. a tanusíványt), hogy ebben mi a logika nem tudom.
Lehet, hogy nem jelent meg új térkép, eddig nekem nem jelezte, hogy van frissítés, direkt ellenőrizgettem. Most letöltöttem és a fájlméret megegyezik a korábbi, blogról letölthető developer térképpel. De még nem telepítettem, F6 van fent.
-
ZPKing
tag
-
bozso79
csendes újonc
Sziasztok. Információt szeretnék kérni Tőletek, hogy mi a különbség a sync 3 V2.3 illetve V3.0 verziója között, illetve mennyire stabil az új. Több helyen olvastam, hogy gond van a telepítés után az Android autóval! Nekem Sync 3 V2.3 van fent és tökéletesen működik rajta minden, ezért gondolkodok a frissítésen. Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk az aktuális Ford járművekben található infotainment rendszert, mely sokkal gyorsabb elődjénél és az okostelefonokkal is kommunikál.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest