- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Migráns
tag
Az szép volt!
86 decemberében múltam 19, három hét múlva leszakadt az ég. Akkoriban a Ligetben meg a Ricsóban ( Vidámpark ) bandáztunk, állandó bulizás a Nagycirkusz-Kőbüfé-Vidámpark vonalon.
A BKV leállt, senki sehová, nyakig ért a hó. Megnyitották éjszakára az áldott emlékű Petőfi Csarnokot, ott héderezett a galeri vagy két napig .....Örök emlék! -
koby11h
őstag
Nekem 4, 3 menthető, 1 Maxtor 40GB ami tökhalott. De ez 450-500-ból. Ez az UV400 nem nyerő típus, de 9 év alatt ez az első halott SSD amit látok, kb 70 darabból különböző típusokból.
De ismeretségi körben is volt már 3-4, szóval töredéke darabból több hibás.
Rendszernek ok, de adat nekem még HDD. -
Trailblazer
veterán
De legalább lennének látható igazoltatások. Ugyan megritkultak, de azért még mindig látok meló előtt a buszra várva olyanokat, akik nem valószínű, hogy munkából jövet vagy menet tartózkodnak az utcán... Sőt, még a lakhelyemen (kisváros) is megpróbált pénzre lehúzni egy helyileg ismert bajkeverő.
-
Én csak az első tizen, de elég volt az is. Nem hiányzik,
@qnadam : Az a baj, hogy akit komolyabb büntire fognak, annak egy jó részéből soha nem lesz hasznos tagja a társadalomnak. több ilyen eset is volt mostanában, hogy szabadult hamarabb, és folytatta, ahol abbahagyta.
A még gázabb, hogy egyre több ilyen van.
-
Trailblazer
veterán
-
-
A magyar egészségügy már ezelőtt halott volt, de csak most lett egyértelmű mindenkinek :S
@wolfman : "Levegőben nem terjed!" - nem is, de előbb-utóbb tele lesz a kilélegzett páráddal minden körülötted, ha nincs durván szellőztetve.
@Guri27 : Bűncselekmény (pláne lopás) volt a régenmindenjobbvótban is. Nem is kevés.
"Hát ritkaság számba megy ha van hozzá töltő, kábel.
Mi a rákot lehet csinálni velük, hogy nincs meg, rossz?"
Töltők fel tudják adni, kábelt meg elrágja a kutya macska cseppjány. -
BiP
nagyúr
Aki éjjeli műszakba megy dolgozni, arra nem vonatkozik, rajta van a kivételek között.
A kijárási korlátozás azért kell, mert -meg lehet nézni, mi volt eddig- ha zárva is van minden, az emberek akkoris egy kupacban buliznak az utcán, parkokban, stb.
1. Ha nincs dolgot kint, nem mindegy?
2. Ha meg konkrétan dolgod van munka miatt, akkor úgyis meg van engedve.Félreértés ne essék, nem akarom ezeket védeni, mert minden szinten vállalhatatlanok, és sajnos ez a korlátozási és felhatalmazási mizéria is nagyon a kezükre játszik, de valahol mégis megértem ezt a korlátozást.
Ha nincs korlát, akkor mindenki szarik rá, és mászkálnak mindenfelé, tömörülnek.
(sajnos nekem is szarul jött ki, mert mindig este 10-kor szoktam futni járni, amikor a gyerekeket már letettük, így ez most nekem is kuka)
-
BiP
nagyúr
Egy dolog az elmélet, amiről beszélgetünk, meg másik dolog, hogy ott fent a balf*szok hogyan ültetik a gyakorlatba.
Bár az éjszakai kijárási korlátozásnak látom értelmét. A vírus nem idősávban fertőz, hanem tömegben. És a lényeg az lenne, hogy az emberek ne mászkáljanak bulizni, mozi, színház,
meccs,stb. Tehát ne tömörüljenek, amit leginkább este csinálnának.
A nappali életet nem lehet ilyen mértékben korlátozni, de este mi másért mászkálnál?!
Nyilván kellemetlen, hogy nem annyira szabad az ember, de ez egy vállalható kompromisszum. Kevesebb embert érint, könnyebben kivitelezhető a korlátozás, mégis segít a lassításban. Önmagában ezzel nincs gondom.
(az alkalmazásnál nyilván a vaskalapossággal van a baj, hogy 19:59 még oké, 20:01-kor meg megvág a rendőr 100e-re. De ezt normálisan kezelve nincs gond.)A mostani idősáv az valóban egy elcseszett dolog. Nem tudom, miért csavartak egyet rajta, pont rossz irányba. És időben is rosszkor van.
#71714 Syl : szerintem sincs, de ha annyit sikerül elérni, hogy az emberek nagy %-ánál megakadályozza a betegség kialakulását, a maradéknál pedig enyhíti a lefolyást, és érdemben csökken a halálos kimenetelek száma, már több, mint jó.
#71716 csicso82 : Jaj, ilyen nekem is volt, előtte nap a jakuzziból 60+os szülőkkel: korlátozás előtt utolsó bulika.
Átment a lényeg. -
Na várjunk. Attól még a többi része, hogy nem lehet kimenni, stb., valid, csak az is el van kefélve. Hogy mit csempésztek még az intézkedések mellé, az már csak a hab a tortán :S
@Syl : A koronára immunitás sincs, csak átmeneti. Ez inkább a náthára hasonlít (az is koronavírus). Az oltása meg legyengített kórokozós (azért nem bírja a meleget).
@BiP : Érted, másztak nyáron is Horvátba. Veszélyes, meg snassz is. Mi a Jupiteren voltunk, ott nincs koronavírus... meg nincsenek ilyen türhő turisták se...
-
BiP
nagyúr
Így van, ez a vírus velünk marad.
Ezért fontos a LASSÍTÁS, ahogy csicso is írta, hogy ne dőljön romba az amúgyis düledező egészségügy, és idő előtt ne haljon meg a fél ország, mire meglesz a vakcina. Tehát addig kell kihúzni. Lassítani a terjedést, ezt pedig korlátozásokkal lehet csak.
A sok hülye így is császkál jobbra-balra, állandó kiskapukeresés (csak dolgozom, csak egy kis nyaralás, síelés), mert vagy nem érti a lényeget, vagy csak simán nem bír megülni a seggén, nem bír a megszokott dolgokból leadni kicsit.Teljes karantén, mint Kínában kb. esélytelen, NY-i demokráciákban ezt nem lehet megoldani lázadás nélkül, a kínaiak máshogy vannak szokva.
Meg ugye akkor is kell kivétel (doki, bolt,stb), és akkor baszható az egész.
De még az sem oldotta volna meg végérvényesen. Mert 1 országban lehet, hogy el lehet tűntetni 2-3 hét alatt, viszont következő héten megint behozza egy turista.
Úgyhogy marad ez a libikókás csiki-csuki játék, hogy szigorítok-engedek, a terjedés mértékétől függően.tüntetés: véletlenül pont a márc.15-ei tüntetések előtt 1 nappal zártak le mindent
, napi 20 fertőzött mellett.
-
Cs1csó
titán
Szerintem ezt a többség azért nem hiszi.
Ami tökéletesen megvéd a vírustól:
1. a teljes izoláció (nyílván fenntarthatatlan)
2. szkafanderben menni mindenhová (saját lélegeztető rendszer stb. mint a vírus c. filmbennyilván ez sem megoldható)
3. vakcinaAmit mondanak a "hozzáértő" orvosok:
1. a vírus terjedésének LASSÍTÁSA a cél. Tehát ebben a szóban "lassítás" benne van, hogy nem lehet megállítani csak a terjedési sebességét mérsékelni. Igazság szerint ez az alapköve a védekezésnek ami nem nagyon változott az elmúlt 9 hónapban.
2. ahova nem muszály oda ne menjünk, ha belegondolunk a muszály az nagyon rövid lista: bóót, gyógyszertár, orvos, munka, sőt még ezek egy része is kiváltható pl. netes rendeléssel.
Ne mejünk olyan helyre ahol sokan vannak egy légtérben a legutóbbi tanulmányok, eredmények arra utalnak, hogy nem elsősorban a felületek fogdosásával kapják el az emberek a vírust (majd a szájuk fogdosásával stb.) hanem egyszerűen a mások által kilélegzett vírus belélegzésével, mivel aeroszolizálódott az apró nyálcseppekre tapadva még a kilégzés után percekig is ott "lebeg" a levegőben
3. arcot eltakaró maszk -----> ez sokat felfog a kilégzés nedvességtartalmából ergo így kevésbé tud terjedni a vírus tehát minél több emberen van maszk akik közel vannak egymáshoz - hosszabb vagy rövidebb időre - annál nagyobb az esély, hogy megússzák.
4 a gyakori kézmosás, felületfertőtlenítés, szellőztetés pedig úgy általánosságban segít, növeli a higiéniát (a szellőztetést az utóbbi időben értékelték fel azáltal, hogy a kilélegzett vírusok számát csökkenti.) -
-
Chaser
legenda
most lehet, tavasszal biztos nem az volt amikor én rendeltem
Scorp2011
tudom, de most a róka posta volt a téma
alzaboxban sokszor még így is napkat kell várni "üresedésre", pedig már van nekik egy pár
de mióta fellőtték a személyes átvét díját 600ft-ra - ha nincs azonnal raktáron -, gondolom ahogy én is, legtöbben akkor már kérik a boxba, az meg 650ft -
-
törölt tag
Ha rohamléptekkel haladva 15-20 percen belül elérhető távolságban lettek volna, bementem volna hozzájuk egyből, de szerencsére messzebb lakok tőlük. Cserébe hirtelen felindulásomban írtam nekik egy szép köszönőlevelet. Szerencsére visszapattant tőlük az is.
Nem az húzott föl, hogy nem kaptam meg a csomagokat több hónap után sem, hanem hogy egyrészt behívtak feleslegesen, a csomagokat nem adták oda, majd pedig azt hazudták, hogy én nem vettem át őket, és emiatt kellett törölniük a megrendeléseket. -
törölt tag
Emag mióta összeállt az Edigitallal, azóta ugyanolyan szintre is süllyedt, mint ők.
Volt vagy 10-15 rendelésem hozzájuk, akciós áron (megrendelésenként/termékenként -4ezer Ft kedvezménnyel). Elég sokat kellett várni, de végül jöttek szépen sorban az SMS-ek, hogy megérkeztek a termékek. Bementünk a boltba, erre közölték, hogy csak rendszerhiba volt, nem is jöttek meg. Hazamentünk, pár napig tervezgettem hogy milyen panaszlevelet írjak nekik, hogy bekérettek minket feleslegesen, aztán meg nem is kaptunk semmit, ugráltassák ám a jó k... a...-jukat, van az embernek fontosabb dolga is, mint SMS-ekre ugrálni az ő kedvükért! Nekem volt egy olyan sejtésem, hogy mivel megrendelésenként/termékenként volt ez a 4ezer Ft kedvezményünk, ezért ezeket nem is fogják majd odaadni, és valami trükköt eszelnek ki. Hát így is lett! Még a panaszlevél sem íródott meg, de már küldték az értesítéseket e-mailben, hogy mivel nem vettük át a megrendelt termékeket, ezért törlik az összes megrendelésünket! Volt is kedvezmény, meg nem is, így csinálják ezt manapság a nagymenő webshopok! -
törölt tag
-
-
-
-
-
-
Ha bajuk van, akkor tudnak nagyon puffogni
Idióta megveszi a routert. Postán. Oda van írva, hogy nincs hozzá táp.
Felhív, hogy miért nincs hozzá táp (ordítva). Elmondom neki, hogy milyen kell hozzá.
Vesz. Piacon. Ezzel is felhívott ordítva, és elhordott minden hulladéknak. Többet nem jelentkezett. A hirdetésben szerepelt az is, hogy felelősségvállalás nincs.Másik ugyanilyen : Megveszi, felhív, hogy nem működik. Mert az ő T-s szerelő haverja szerint nem működik. Visszaküldi, visszaadom a pénzét. Természetesen működik.
Eladtam még egyszer, kicsit drágábban. Annál működött.Nemrég csóka megveszi a gépet, engedtem belőle, mert kezdett sz*kodni a DVD (akkor derült ki, mikor jött érte). Hazavitte, mondja 2 nap múlva, hogy meghalt a DVD meghajtó.
Mondom OK, szedd ki, hozd vissza, adok vissza pénzt, így a két engedményből már tud venni egy jó DVD-t.
Azóta sem láttamIdiótákkal nem lehet mit kezdeni.
-
BiP
nagyúr
Kevesen vagyunk, aki szeretne visszajelzést akkor is, ha minden rendben volt. Nálam ott zárul le az üzlet, nem a postára adáskor, meg ha megkapom a pénzt.
Most veszek épp valamit, és az eladó kérte, hogy jelezzek vissza, ha megjött, és minden oké a cuccal. Annyira jólesett a kérés, hogy vannak még értelmes eladók.
-
-
-
mpo
veterán
Nem vagy orvosi csoda.
Az olvasószemüveged és a másik is + dioptriás és a + -os irányba romlik.
A mínuszos látásúaké is a nulla felé majd a + dioptria irányába romlik, ha megáll nullánál, akkor nem kell szemüveg.
Mivel időpontot szemészetre nehéz szerezni én az optikai szalonba mentem, ahol két doktornő rendel és másnap fogadtak, 4000 Ft-ért. -
-
Cs1csó
titán
Nem is! Csak egyszerűen összeszámoltam a felsorolt alkatérszek Árukeresőn a legalacsonyabb árát (vagy a mostanit sokszror megyegyezett ) és így jött ki a fél millió forint alatti összeg.
Amúgy 300k-t sem adnék érte, jobban járna ha egyenként meghirdetne mindent egy csomó HULLADÉK alkatrész van benne: kicsi SSD, kicsi HDD, xar tápegység, béna számítógépház, NEM EGYFORMA RAM modulok (ez a szánalmas kategória) -
törölt tag
Elvileg igen, a gyakorlatban pedig azért vannak itt jópáran évek óta dupla reggel, sőt, akár tripla reggel is.
Persze lehet csak én értelmezem rosszul a dupla reg fogalmát.
Ha mondjuk én vállalkozó vagyok, akkor nekem lehet egy regem mint vállalkozó, és lehet egy regem mint magánszemély is? (Szerintem nem.)
Vagy ha csinálok egy vállalkozást, amiben ketten vagyunk, akkor pedig már mindjárt lehet 3 regem is? Egyik tagnak, másik tagnak, plusz még külön a vállalkozásnak is, és éppen arról hirdethetek, amelyikről kedvem van, de leginkább mindháromról egyszerre?
Vagy ha megkér xy, hogy csináljak neki egy reget, és hirdessem már meg az ő nevében ezt vagy azt a terméket, akkor az vajon kinek a regje? Elvileg nem az enyém, de a gyakorlatban mivel én kezelem, így mégiscsak az enyém, tehát szintén fennáll a dupla regisztráció az én értelmezésem szerint. -
BiP
nagyúr
képről nem tudtam beazonosítani, hogy tyúkszar -> tyúkól vagy galambszar -> padlás/fészer. Annyira nem vagyok szakértő madárszar témában (ornitofekalógus :) )
De kb. mindegy is, költői volt a kérdés
Az ilyen hirdetőknek hiába magyarázná az ember, hogy 2 óra sikálás csodákra lenne képes, aki ennyire igénytelen, annak felesleges mondani bármit is. -
törölt tag
Nekem csak a kamera miatt kell, már nagyon lusta vagyok fényképezőgépet cipelni, telefon meg mindig van az embernél olyan, mint a pénisz, mindig ott van.
Aztán ha értékelhető kép kell egy telefontól akkor kell a fullos telefon ugye...
Na jó néha lusta vagyok felkelni az ágyból főleg hétvégén akkor telefonról nézek meg pár dolgot, arra mondjuk jó. Csak hát emiatt kiadni ezekért 2-300 ezret azért az luxus. Szerencsére használtan vettem negyedéért. -
törölt tag
A gyökér Safari is ezt csinálja Szifonon, az alsó sáv meg a felső is felhízik, meg összesoványodik ahogy görgetek. Az önálló viselkedést sem csipázom. Ha én húzom fel az oké, telefonon valóban kell is a hely ott jók ezek az eltűnő dolgok, de ez így megint idegesítő csak ha magától dönti el. Hiába, én Opera Minin nőttem fel anno. Mekkora raj volt akkoriban, hogy 9 ikont el tudtál menteni kedvencbe kezdőlapnak.
-
-
@szebe : Infra pl. távirányítani jó. Illetve, miért, nem fér el?
Az S5-ös Samuban még volt adó, pont jól lehetett vele távirányítót játszani.@SyMbioTe : Azaz, képátvitel úgy, hogy nem a cloud-ot használod, macera. OK, mondjuk SMB-re nem annyira, de tud hülyeségeket csinálni.
-
-
RoyBatty
aktív tag
Az a vicces, hogy az állandó fagy kevésbé károsítja az utak felületét, mert Svédországban kb. októberben leesik a hőmérséklet 0 fok alá és májusig ott is marad végig
Ami a legjobban károsítja az utakat: nappal + néhány fok, a hó/jég elolvad és a víz befolyik a legkisebb repedésbe is, éjszaka meg megfagy és tágítja tovább a repedést, azután ez történik 30-90 napon át megszakítás nélkül. Ennek az eredménye tavaszra egy óriási kátyú.
A megoldás a technológiai fegyelem lenne (értsd: repedésmentes felület, jól beállított lejtés, hogy az útról mindig lefolyjon a víz, jó alapozás hogy ne süllyedjen meg az út szakaszonként), na ennek kivitelezése kis hazánkban az igazi sci-fi -
KROK640
nagyúr
Na látod ezen én is sokat gondolkodtam. És nem egy ilyen van ...
másik fórumon tapasztaltam olyat, hogy még az értő olvasás sem megy neki (nem egynek) meg hosszabb szövegek elolvasása is gondot jelent, de azért van nagy ház meg három autó ...
De élőben is a tágabban vett ismeretségi körömben vannak olyan emberek akiknek bárki szerint kevesebb esze van mint mondjuk pl nekem, és mégis jobban él. De ismerek olyat is akinek 8 osztálya van, túlságosan szorgalmasnak sem mondható, és mégis mindig megoldódik meg van neki... (mondjuk az ilyeneknél sokszor erős szociális háló is akad, (anyuci, apuci stb.) és ezért is teheti meg h ilyen életképtelen és még mindig életben van)
Pedig ezek az emberek még csak arról sem híresek, hogy tudnának spórolni, sőt megfigyeltem h ezek azok akik bemennek a boltba és megveszik mind a három pólót mer' tetszik.Az ész és az anyagi helyzet között szinte semmilyen összefüggés nincs.
-
-
BiP
nagyúr
Erre a részre utaltam, hogy nem kell okosnak lenni, hogy gazdag legyél.
És én is csodálkozom, hogy viszont ennyire kevéssel (gyakorlatilag józan paraszti ész nélkül) ezt hogy oldják meg mégis.
Hiszen normális alkalmazotti viszonnyal ez igencsak nehézkes. Törvénytisztelő vállalkozóként sem egyszerű, és el is jutottunk arra a pontra, hogy miért is utálom az ügyeskedő vállalkozókat.
(amikor pl. megy az játszós RTX 3080 számlára, meg a családi autó, persze szlovák rendszámmal, stb. mert a nagy pénz nem is ebben van, hanem a borítékba fizetős alkalmazottak, meg a számla nélkül dolgozunk dolgok. Okosba dolgozva 2x annyi a bevétel, nyilván nagy a kísértés.)
Te meg rohadhatsz egész nap az irodában, mire életed végére összejön a "felesleges" 30milla.(#68573) koby11h: na, erről beszélek.
Pl. egy átlag 8millás autóból is majdnem 2millió az áfa. Nyilván én is örülnék, ha ennyivel olcsóbb lenne, könnyebb lenne a családi pénztárcának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest