-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Sanobel #105506 üzenetére
Rohadtul igaza van pedig.
Én már csak a közvetlen családtagoknak csinálok ilyesmit, mert egyszerűen nem éri meg. Amennyiért megérné, azt nem fizeti ki senki. Amit meg kifezetnének, az meg nekem nem éri meg. Azalatt az idő alatt inkább elmegyek a gyerekekkel sétálni.
Esetleg munkatársaknak apróságokat (max 1 órás meló), szigorúan munkaidőben...Egy normális szervizóradíj bőven 10k felett van már. Egy gépet összevadászni, megrendelgetni, összerakni, telepíteni, bekonfigolni legalább 5 óra meló. Pláne ha használt alkatrészekből kell ezt megtenni, akkor még egyeztetni legalább 5 eladóval (valakivel csak telefonon
, ami plusz költség)...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sanobel #105207 üzenetére
Ez így szép és egyet is értek vele!
Azonban, te ajánlottad fel neki, hogy "telefonfóbia" esetén ne adjon számot, és ő gyakolatilag ezt választotta. Ezzel együtt a végig írásban történő kommunikációt. Tanulság : ne ajánlj fel olyan választási lehetőséget amit nem akarsz, hogy a másik válasszon.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Sanobel #105335 üzenetére
én abszolút liberális vagyok (fórumtársak szerintem készségesen tanúsítják), bár neked ez valszeg nem sokat mond, elvégre láthatóan nem tudod mit jelent.
a "tiltólista" pedig nem azért mert más a véleményünk, hanem azért mert te nem vagy képes a sajátodat civilizált embertől elvárható stílusban és módon képviselni. bár a libsizés után az se lep meg hogy a kettő közötti különbség mibenléte is teljes homály.részemről zárható ez a szál, az abszolút értelmetlen fröcsögésen kívül ebből már nem lesz semmi, érdemi eszmecsere meg főleg nem.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sanobel #105304 üzenetére
Én a "Hogy is néznek ki a gépeink" topikba megkérdeztem, hogy valakinek maradt-e harisnyázás/kábelezés után egy felesleges ATX8p csatija, azt kikurták, mert hirdetés.
Itt max az a mentőmellény, hogy ez nem szakmai topic. Azon túl ezzel: "vinyót valakinek?" kimerítetted a hirdetés fogalmát a helyi moderátoroknál. -
-
-
válasz
Sanobel #105262 üzenetére
Ezért a hozzászólásért egy érzékenyebb lelkű moderátor pár órára akár pihenőre is tehetne. (A Hardveraprón hirdetünk, nem a fórumba!)
Amúgy annyira kötöd az ebet a karóhoz az "igazságoddal" kapcsolatosan, hogy ez a videó jut eszembe róla(d). [link]
Csúsztatás és fals duma? Ezt hívják (külön)véleménynek. -
fatpingvin
addikt
válasz
Sanobel #105242 üzenetére
én esküszöm próbálok rájönni mit akarsz, de nekem leginkább az jön át hogy azt sérelmezed hogy a vevőjelölted (aki amúgy tök korrekt és proaktív módon jelezte ezeket) nem osztozik a preferenciáidban és ebban zárkózol el bármifajta kompromisszumtól. teszed ezt egy eléggé ellenszenves körítéssel, a probléma tényleges megoldásának szándéka nélkül, legalábbis a jelen műsor alapján nehéz másra gondolni.
ezzel tényleg nem tudom mit lehet kezdeni, azon kívül hogy belátod hogy akkor mégse annyira fontos eladni azt a cuccot, vagy legalábbis nem annak a konkrét embernek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sanobel #105242 üzenetére
Én az értékesítés kapcsán gondolkozok sémákban úgy általánosságában, platform-függetlenül. Hogy milyen séma, az attól függ, mi a termék. Esetünkben te nem tudtál megszabadulni egy darabka e-hulladéktól, ergo jelen helyzetben a te sémád az, ami nem igazán jó, mert a nyakadon maradt a hibás termék. Hogy ez kommunikációs hiba vagy a piac téves felmérése okán történt, az teljesen mindegy, mert akkor is te húztad a végén a rövidebbet...
#105249 blp85: Kereskedelemben töltött éveim tapasztalata, hogy a korral nem csak az izmok, ízületek merevednek, hanem az álláspontok is. -
opr
nagyúr
válasz
Sanobel #105237 üzenetére
Szerinted milyen az idealis vevo?
Mert szerintem, ha leirja:
- Elerhetosegeket, preferalt kommunikacios modot/csatornat
- Szamara megfelelo atadasi/atveteli/szallitasi modot
- Arajanlatot
- Nem surget
- KommunikalAkkor el nem tudom kepzelni, megis mi a francot varsz meg el ezen felul mar bocsanat. Nem a lanyod kezet keri meg, hanem egy nev-es-arctalan, ~anonim forumon akar egy gyors uzletet lebonyolitani. Kuldjon videot is, amin latod, hogy fulhoz szoritott telefonnal hajlong, vagy mi az, ami szamodra megfelelne az etikai es udvariassagi kovetelmenyeknek?
-
opr
nagyúr
válasz
Sanobel #105203 üzenetére
Most komolyan azon dobta le az agyad a láncot ennyire, hogy valaki egy kis értékű üzlettel kapcsolatban nem beszélgetni, hanem inkább üzenetet váltani akart, ami amúgy teljesen jogos, mert az az, aminek nyoma is marad? Pláne úgy, hogy még le is írta, hogy nem sürgős, írsz amikor írsz, ahogy neked jobb?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Sanobel #105215 üzenetére
Az üzenetem törölhető. BTK 224-re tettem hivatkozást, mert ugyan a #105200 értelmezhető úgy, hogy az egész beszélgetést tegye be ,de ez nem változtat a tényen, hogy a #105199 időben előbb történt, látszólag engedély nélkül, tehát ott elvileg még áll(t) a levéltitok megsértése.
Személy szerint én a te tirádádat nem tudom értelmezni, meghagyom a te bogaradnak a dolgot. -
envagyok
veterán
válasz
Sanobel #68478 üzenetére
Látom ugrik a tű.
A költői kérdésedre a válasz: természetesen
A 1080ti másik nagy átka a nagy fogyasztás és melegedés. Előbbi a villanyszámlában, utóbbi a gyors tönkremenetelben nyilvánul meg.
Szóval évi 20000ft+ villany, és nagy rizikó hogy beszarik.
Az ember ezzel is kalkulál, vagy nem, vegyünk 150ért 1080ti-t 4 évesen nulla garral +100w fogyasztással az ezt leverő vadiúj rtx3070 helyett???
Szoktam jótékonykodni, de csak rászorulókon.@snecy minden kezdet nehéz.
Pár hét és nő a kínálat, mérséklődnek az árak.
Ez minden új bevezetésnél így van.
Csak meg kell nézni pár árgrafikont.
Én ráérek. Hamarosan Black friday is jön.. -
envagyok
veterán
válasz
Sanobel #68452 üzenetére
Látom nem érted.
1. Nvidia csak csúcs kártyát adott ki az új szériából olcsón. -->> RTX2080 2080S 2080TI sehol se ér használtan százezreket.
2. 1070-et ennyiért árulnak mások is, minek olcsóbban hirdetni, majd alkuszik aki szeretne
3. Szerencsés helyzetben vagyok, mert sem az eladás, sem a vétel nem sürgős (nem pénzszűke a meghirdetés oka, és nem azért vennék, mert nincs vga-m, vagy nem fut rendesen valamelyik játékom)
4. Nem 1 hónapra vennék vga-t, és ha tudom, hogy lesz jövő hónapban kb 150-180k között vadiújan olyan videókártya (RTX3070) ami 2080ti teljesítményt ad, akkor bolond lennék 100k felett adni egy többéves, lassan lejáró garis 2080 sima/s/Ti kártyáért, amiből ráadásul szinte mind időzített bomba, mert sok a selejtes.Kocsinál, lakásnál ugyanez van.
Pl az Audi , BMW 10 évesen ugysnannyiba kerül szinte, mint egy Opel, Renault, Peugeot, pedig újan 3x drágább volt. Elcserélnéd a 10 éves BMW-d Reanultra? Nem!
De attól még nem ér többet.
Lakásból is a kisebbek fajlagosan a drágábbak.
Ha eladod a 150nm lakásod, nem kapsz az árából 3db 50nm lakást, a legjobb esetben is csak kettőt.
Pedig újan 3x annyiba kerül felépíteni.
Ez van, ilyen a piac.
A 2080s , ti azért voltak szemtelenül túlárazva, mert azok voltak a leggyorsabbak, de nem teljesítményarányosan voltak drágábbak.
Most padlóra kerültek, mert kiütötte őket a 3080, eltűnt a kártyák exkluzivitása, már van gyorsabb.Btw GTX1070-nél az RTX 2080 kb 40%-al gyorsabb [link]
Akkor ha 60-70k egy 2070, nem 84k lenne teljesítményarányosan egy 2080 értéke????
2080ti 60%-al erősebb a 60k-s 2070-nél [link] , ott arányosan 96-110 lenne az ideális ár 60-70k-s 1070 árat kiindulópontnak venni.Szívesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest