- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20936 üzenetére
Mi az egyenletben az alma és mi a körte? Vállalkozást hasonlítok vállalkozáshoz, céget céghez, pénzforgalmat pénzforgalomhoz.. Vagy Te tudsz egy másik összefüggésről is ebben a dologban amiről én nem?
Igazat adsz, de mégsem.. Mi a mégsem? Mit nem értek azon, hogy a vállalkozás nem csak a pénzről szól hanem a vásárlók elégedettségéről és arról, hogy jó szájízzel jöjjön vissza legközelebb is vásárolni? Ebbe még mit lehet idekeverni amit én nem értek?
Nincs egyetemi végzettségem, sőt érettségim sincs.. Lehet ez a probléma? Nem tudok belelátni a számok bűvös ismeretlenjébe amibe Te igen?
Egy szakember vagyok, szakiskolai végzettséggel. 5 évesen kulcsot másoltam és elemet cseréltem. Apu 7 évesen rám bízta az órásboltot mikor volt pár órás dolga. Így nőttem fel. Engem nem érdekel a közgazdaság.. Egy tipikus józan paraszti eszű emberként állok a kuncsaftokhoz és a kollégákhoz.. Ha normálisak velem én is az vagyok, ha nem adják meg a tiszteletet akkor én nem tisztelek..Tehát akkor ezek után, Te miről is próbáltál beszélni? Hogy sajnáljuk már szegény multikat meg több milliós bevételű cégeket akik megölik a kisvállalkozókat akikben még van emberség?
Félreértés ne essék semmi személyes, csak nem értem, hogy miért nem érthető az amit próbáltam közölni és miért kell más irányba terelni a lényegét, és próbálsz másról beszélni..
Többen értették miről beszélek.. Te meg közgazdasággal jössz holott csak józan ész kell hozzá.. -
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20932 üzenetére
Na jó hagyjuk. Totál hülyeségeket írsz, de hisz, hogy is érthetnéd meg.. Nem egy fedél alatt élünk, nem ismersz és nem tudod a vállalkozásunk miből és, hogy él meg..
Pár emberrel vagyok jó fej? Mindenkivel jó fej vagyok és odafigyelek a kuncsaftokra.
Miért is húzok én le bárkit is? Azért, mert azon az áron adom az órát el neki mint amennyiért a kirakatban van? Vagy mindenki aki bejön órát venni kezdjem úgy, hogy kap 10% kedvezményt? Vagy mit értesz az alatt, hogy lehúzok én bárkit is? Aki nem alkudozik és normálisan áll hozzám azt természetesen jutalmazom egy akármilyen szolgáltatással vagy adok egy kulcstartót ajándékba vagy akármi. Vannak olyanok akiktől eleve nem kérek el pénzt dolgokért, mert könnyen megcsináltam mondjuk a hibát, nem került sok időmbe, és, mert úgyis jön legközelebb más miatt amiért fizetni fog.
Ingyen munkát sosem számolok bele egy következő munkába.. Nálam az ajándék, ingyenes szolgáltatás az ajándék, ingyenes szolgáltatás.. Nincs beépítve az xy másik órának az árába vagy egy következő szervizbe..
Rossz helyre címezted a soraidat.. Vagy talán magadból indulsz ki és elképzelni sem tudod, hogy van ilyen?
Sajnálom... -
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20921 üzenetére
Hogy mennyiért veszem? Általában 25%-al olcsóbban kapom én az órákat a forgalmazótól mint amennyiért kitehetem. Ergo a 70 ezres órán van 17 ezer forintom úgy, hogy kb 2-3 havonta adok el egyet és akkor még nem számoltam bele az alkudozókat, mert ugye Magyar szokás az alkudozás.. Ha 10%-ot elengedek az árból mindjárt 9 ezer forintom marad az egészen.
Osszunk szorozzunk.. Egy ipon aki havi több millió forgalmat bonyolít le a hardvereken, annak mennyivel lesz több haszna egy hónap alatt mint nekem?
Nekem is kell fizetnem a járulékokat, rezsit, bérleti díjat a töredék bevételemből az iponhoz mérten.
Az, hogy egy hardver kereskedőnek %-okban kifejezve kevesebb a haszna attól neki összességében sokkal több haszna lesz a sokkal több eladáson. Ha én aki mindennapos küzdelem árán, hogy megtartsam a boltot, mert teljesen ellehetetlenítik a kis cégeket, tudok adni 3000, 1000, 500 forintos kedvezményeket nap mint nap, mert sokszor egy rugós fül cseréért sem kérek pénzt vagy tök ingyen kitisztítok egy órát, mert olyan koszos, hogy rossz ránézni, akkor egy akkora cég mint az ipon vagy akármelyik, igazán elvárható lenne ennyi előzékenység, hogy elenged egy számára totál filléres dolgot jófejségből..
Tehát még egyszer. Teljesen jogosnak és jónak tartod ezeket a dolgokat itthon Magyarországon, hogy majd félmillás vásárlásnál a 2500ft-os postázást elkérik?
Én egy 5000ft-os javítást amiért nem tud bejönni már a tulaj, de megkér, hogy postázzam el, ott sem számítok fel postaköltséget. Eleve megköszönöm, hogy nálam javíttatta az óráját és megbízott a szakmai tudásomban. (Itt 5000 mínusz 500ft posta = 4500ft marad. Ipon 400 ezer mínusz 2500ft = savanyú a szőlő.)
Még egyszer leírom.. Nem csak a pénz ami meghatároz egy céget és nem csak az létezik.. Létezik emberség, előzékenység és jóindulat amit a nagy cégek már csak hírből ismernek.
Egyre jobban amúgy azt veszem észre, hogy már csak a kisebb cégek, vállalkozások ilyenek.. Akiknek még fontos a kuncsaft és nem csak a pénze. -
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20916 üzenetére
Itt nem a csomagoláson és a postaköltségen van a hangsúly, hanem azon, hogy 400 ezret ott hagy az ember egy cégnél akkor a cég igazán átvállalhatná a postázást, szóval lehetne jó fej is, de nem az egyáltalán.
Nálam vásárolnak egy órát 70-100 ezer forintért és épp van az embernél egy óra amiben elemet kell cserélni akkor a 3000ft körüli vízmentes elemcsere árát el sem kérem tőle ( pont múlt héten volt egy ilyen esetem). Grátiszba adom ezzel megköszönve a vásárlást és, hogy nem alkudozott. Szóval az üzlet nem csak a pénzről szól, de ezt már teljesen elfelejtik a nagyobb cégek. Pont azok akik megtehetnék, hogy tényleg jó fejek lesznek. -
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20722 üzenetére
Azt a vevőt ismerjük...
Ezeknek a Pro változata az aki még alkudozik is akár heteken keresztül és mikor belemész, hogy na jó akkor legyen annyi, mert hisz rohadtul kell neki akkor meg beint, hogy hát b@azdmeg már vettem tök mást sokkal olcsóbban.Azért csak nem bírt elülni a seggén hetekig és ostromolt a hülyeségeivel...
Én most adtam el egy Huawei B0 okosórát, új, hordatlant 7000-ért egy helyi tagnak azok után, hogy egy másik vasárnap írt, hogy még aznap megveszi 6 ezerért.. Mondom egyrészt bent van az üzletben az óra és vasárnap nem fogok bemenni érte, másrészt egy akármilyen boltban minimum kétszer ennyi, de a legtöbb helyen még drágább is. Mit akar még ezen alkudozni? Nem jött válasz.. Annyi sem, hogy oké azét köszi.
-
-
MK VII
veterán
válasz
kenwood #20434 üzenetére
Példának példa.. Viszont azt azért megjegyzem, hogy ritkán játszok végig játékot, de azt kijátszottam. Azzal a konfiggal ami az adatlapomon van, fullHD high beállítások mellett, 25-35fps-sel. Teljesen játszható volt. 3,3ghz picit kevéske már oda és az R7 360 sem combos, de valószínűleg játszható vele médiumon fullHD-ban.
A minimum 60fps huszároknak természetesen ez a konfig nem konfig.Személyesen biztos nem játsszuk le. Annyira szerintem mindkettőnk intelligens, hogy egy topik vita miatt nem fogunk összeugrani.
-
-
törölt tag
válasz
kenwood #20239 üzenetére
És még van valami meghatározás is az arányos védekezésről. Ergo ha egy lapáttal jön, te nem lőheted le még mindig.
Meg sehogy se. Mert a fegyvert nem veheted elő a fegyverszekrényből se. Egyik rokon vadász volt, szekrénybe kell lennie, csak ellenőrzéskor meg a vadásztársasággal ha mennek, akkor veheti ki onnan. Szóval nincs önvédelem meg betörőre lövöldözés, úgy előkapják érte mint a huzat.
Aki meg a nagypapi ereklyeként meghagyott vadászpuskájával áll neki hősködni amit a padláson tartogat, még a végén többet kap, mint a betörő. -
MK VII
veterán
válasz
kenwood #19110 üzenetére
Én is régi technika párti vagyok, de a közlekedésben inkább választom a modernebb, jobb vasat, mint egy régebbi, feltételezhetően megbízhatatlan vasat.
Nekem van egy 98-as Aprilia SR Sport Pro-m. Vízhűtés, injector, elöl hátul minőségi tárcsafék és 75-80-as utazó tempó.. Eszik 140km-en 4,5 litert, nyél gázon. Piaci ára 110-130 ezer forint. Igaz nem 100 alatt, de nem is sokkal fölötte. Nagyon messze van a két motor egymástól az Aprilia javára.
Simsonokat falukban, kisebb városokban látni még. Nagyvárosban már nem tartható vele a tempó. Másrészt, tényleg nem tudhatod, hogy mikor kell otthagynod valahol, mert megadja magát.
Én 2 éve hajtom a robogóm, 10 ezer kilométert beletettem és a benzinen meg olajon kívül nem kellett hozzá semmi mást vennem. Pöccre indul és emelkedőnél sem kérdezi meg, hogy akkor most biztos felszeretnék-e menni.(#19115) seniman
A bringásoknak én már rég kötelezővé tenném a KRESZ vizsgát.. Sőt.. Nemzeti alaptantervben foglalnám az oktatását. Annyi suttyó, közlekedéstudatlan (most már van ilyen szó is) ember van az utakon, hogy nagyon durva.
-
törölt tag
válasz
kenwood #19110 üzenetére
Az ötlet jó!!!! Gyalogosoknak is mindegy, mert azok mind csórók, ha szerv hiány van meg se kéne várni hogy lelépjen a telefonját nyomkodva az útra és összevérezze a bimmeremet, behívni aztán daraboljuk is!!! Az autósok közül is mehet simán a proli verziókra ugyanez, akinek nincs egy rendes masszív gépe az is legyen hasznos számunkra, mert úgyis összehajtogatja magát a swiftben és utána már nem használható donornak se...
-
TaaT
nagyúr
-
Trailblazer
veterán
válasz
kenwood #18599 üzenetére
Nem, esetünkben ez nem így működik. Mivel terhelés közben hangosnak és túlzottan melegedőnek találtam, valamint idle állapotban nem kapcsolja ki a ventijeit, ezért tapasztalatból írtam azt, amit.
@customer114: Összeraktam, csak nem fogadom el. Aki alsó-középkategóriát vett, az nem fog hirtelen duplaannyiba kerülőért sutba dobni minden elvét. Persze biztos lesz ilyen is, de nem jellemző. Nyomja lefelé az árakat, ez is oké, de azért van ennek is egy elméleti határa.
-
válasz
kenwood #18563 üzenetére
Egyébként egyszerűen kimásolta a szöveget egy valós hirdetésből.
-
-
SUPREME7
őstag
válasz
kenwood #18544 üzenetére
Ez nem is annyira vészes, kicsit kusza, de azért helyesírásilag annyira nem szörnyű. Nálam azok a legalja akik muszály, ujj (új helyett) meg amikor két t "helyet" egyet írnak, meg amikór a rővid-hosszu magánhangzókat összevissza írják.
Főnököm például mindet alkalmazza, pár napja írtam meg helyette egy jelentést, összeírta a vázlatot, sírni tudtam volna, hogy ez az ember kétszer annyit keres mint én
-
válasz
kenwood #18525 üzenetére
Azért erre is megvan a kiskapu, hogy ne tudják beazonosítani - de tényleg ne adjunk tippeket.
Vagyis simán fantommá tud válni ha akar, kivéve a címe, aminek a megadása pedig szintén lehet oly módon hogy ne maradjon nyoma.
Ha meg sok csomagot adsz fel, és fél év múlva jut el hozzád a gyorsreagálású csapat, nehéz lesz megmondanod, kinek, hova küldted a cuccot, és még ehezebb igazolni, hogy valóban az volt benne amit más fizetett ki.
Szóval van benne azért rizikó az eladó részéről is - jobb mindent körültekntően, óvatosan kezelni. még az ilyenekre is figyelni. -
ViZion
félisten
válasz
kenwood #18417 üzenetére
Ismerem, nekem afrikai harcsám volt, a mérgező tüskés... kint mászott a szőnyegen, mikor visszaraktam, akkor megszúrt. Szerencsére még fiatalka volt, nagyobb lett volna, akkor lezsibbasztja a kezem.
shteer: igen, némelyik nem is kicsit. De a csigák ba'meg... a vízi és van afrikai bíborcsigánk, nah, amit azok művelnek... ráadásul a terrárium tetején
-
ViZion
félisten
válasz
kenwood #18414 üzenetére
Mi nagy állatbarátok vagyunk, rengeteg féle-fajta kisállatunk volt.
Mindegyiket (OK, hüllőket nem, azok eléggé ösztön szinten vannak) lehet "kézhez szoktatni", a nyuszik félősek, tehát kicsit macera, mert karmolnak olyankor. Tengerimalac is volt, meg táncoló egerek... Na ezeknél a kanok iszonyat büdösek, el is lettek takarítva, 2 csaj volt, azoknak nincs szaguk.Halakkal van a legkevesebb gond napi szinten, csendesek, nem sz.nak, nem vonyít, etc.
Mostmár tanyán vagyunk, kicsit megcsappant az állat állomány, de építkezünk, nem lehet most. -
customer114
őstag
-
Speed®
titán
válasz
kenwood #18356 üzenetére
A delid haszna részemről inkább abban volt, hogy nem 90, hanem 60°C OCval a proci, ami egyébként csökkent feszigénnyel is járt, egyúttal tovább lehetne menni OCban. A mennyit részletkérdés, aki maximalista, 1-200MHznek is örül.
Ami még mellette szól, rögzített kupakkal rizikomentes a jövő, nem kell a rendszeres kenegetés során lesni, mikor pattan le egy darab a magból a csúszkáló IHS okán..mert ugye a rögzítőfül lecsukáskor szorít és tol egyúttal..seniman
Nem para a LM, IHSt nem bántja, csak az alut cseszi szét (erre fel is hivja a gyártó a figyelmet, mire ne kend). -
Speed®
titán
válasz
kenwood #18353 üzenetére
Ezzel a delid témával amúgy egy a gond..ha rendes paszta van csak rajta, az rövidtávon kiszárad és romlik a hatásfok rendesen. Nálam ~1 hónap alatt ~10°Ct bukott az általa is használt Grizzly, Condactonauttal (Liquid Metal) megdolgozva már helyreállt a rend, ill. így már le lehetett fixálni a kupakot nyugodtan, örök darab. Ha kiadnék 75kt egy procira, elvárnám, hogy szánja rá az eladó azt a törődést és csinálja meg rendesen, ha más nem, CLUval, az nem annyira vészes árban..az IHS átkenése havonta nem poén ezen a szinten
-
seniman
veterán
válasz
kenwood #18302 üzenetére
A gémer szék valahol itt kezdődik nekem
-
kenwood
veterán
válasz
kenwood #18201 üzenetére
Ahogy nezem,az arat sokallod.
Tevesen,
Az a gep siman meger annyit.Nem tudom,te mennyire araztad be,ha ugy erezted,itt van a helye.06-09 hirdetes.
utolso sor :
"A nyáron vidéken dolgozom, augusztus végével tudjuk nyélbe ütni az üzletet, ha valakit érdekel."Engem erdekel,es a karacsonyi premiumbol szeretnem kifizetni
-
-
Speed®
titán
válasz
kenwood #18111 üzenetére
A legtöbb tesztoldal ref. karikat vet össze, ahol a 980TI nem boostol akkorát, mint a nonref, miközben az 1080 feszesre van lőve az FE verzióban is boostügyileg. Ez megzavarja az arányt..a legtöbb nomref 1400 körüli boosttal megy, úgy más a leányzó fekvése. 150ért bitang vétel mindenesetre szerintem egy 980TI.
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
kenwood #17972 üzenetére
Várjál csak, had gondolkozzam... JAH! Van 2 fiam. A nagyobb Judo-zik, lovagol, korábban táncolt. Kitűnően rajzol -nyilván a korához képest- nyert versenyt is, most is pályázik vele a suli. 2. legjobb tanuló az osztályban, ovi óta angolt is tanul, etc. Ennek ellenére visszahúzódó, nehezen oldódik fel. Ha valahova megy és esetleg nem köszön -korábban küzdöttünk ezzel- akkor is visszahúzódottsága miatt, nem mert bunkó lenne. Ház körül is segít, igaz mondani kell neki, de amit kérek, csinálja.
A kisebbik lovagol, se tánc, se zene, se rajz nem érdekli, csak autózás, motorozás... Ő is visszahúzódó... percekig.
Makacs, nehezen motiválható, utál rajzolni, etc... óvónéniktől sem tűri el, h megmondják mit csináljon. Gyanúsan lesz kitűnő tanuló... egy mesét nem hallgat végig. Ha oviban valaki beszól neki, meglöki, akármi, akkor bizony -ő olyan, mint az élet- kegyetlenül megtorolja. Már voltunk behívva ez miatt. Nem vagyunk az a liberálisentyempentyem szülőpáros, mai világban szigorúnak számítunk. De mégsem lettek egyformák. Szerintem elég ennyi, de hozhatnék példákat ismerőstől is, akik örökbefogadtak gyereket, vagy asszony osztályából, ahol annyira sérült lelkileg a gyerek, hogy a legjobb nevelőszülők sem tudnak mit kezdeni vele, pedig ott van kis kora óta.
Jah, szmájli. Akkor vicc volt? Sebaj, nem törlöm ki
-
válasz
kenwood #16953 üzenetére
Nem trollkodom. Pest azon kívül h baromi büdös és visszataszítóan zsúfolt semmit nem tud amit pl Taktaharkány. Évekig el lehet lenni anélkül hogy be kellene tenni a lábam Bp-re pici szervezéssel egy életet le lehet éni. Annyira nagy a vákuum ott már hogy ha kilyukad az ország, akkor ott következik be.
-
Chaser
legenda
válasz
kenwood #16955 üzenetére
sokaknak ellenszenves vagyok
ami természetesen nem érdekel
az oké, hogy pesti faluba nagyobb eséllyel megy valaki mint bármilyen vidékibe, nem kérdés
de a fentebbi meg adott, ha megy is valaki nem feltétlen szereti a szopófaktort...erről jut eszembe
árultam egy xeon cpu-t és ramokat egy gépből, 1-2 hétig semmi érdeklődés
ugyanazon a napon érdeklődött két tag, megbeszéltük másnapot kb negyed óra eltéréssel fixáltam le velük
telefonált az egyik, mire leértem a másik is h itt van
uo. autóval jöttek az ország két ellentétes részéről és pár m-re álltak meg egymástól
kérdeztem az elsőtől ram v cpu?
hihi volt -
Chaser
legenda
válasz
kenwood #16953 üzenetére
itt nem arról van szó, hanem hogy bp qrva nagy
és te magad mondtad te ott élsz és sokan még úgy sem mennek el hozzád
én itt kméten se mászkálok sehova, akinek kell valami jön érte
járhatok én pesten, nyilván nem fogok szaladgálni sehová pár k-s cuccal, de drágábbal se, mert vagy helyben vagy postán elviszik
max népliget, ha sok minden van és sok embernek kell valami és nyilván nem pár k-s dolgok az oké
elhiszem hogy az idő sokaknak nem ér semmit, nekem igen
ilyenkor is melózok, azért érek rá irkálni, amíg válaszokat várok v egyebet -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest