- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
schawo #17982 üzenetére
Ok.
Viszont a tudas sem kizarolag az oktatastol fugg.
A kissrac valszeg mar korabban is olyan dolgokat produkalt,amit a vele egyidosek nem.
Ha az oviban a gyerekek meg az 1+1-et sem ertik,de az egyikuk mar oszt-szoroz,akkor azert annak eleg gyorsan elterjed a hire,felfigyelnek ra.
Az is szinte biztos,hogy volt valami felmeres,mielott bekerult a programba.
Lenyegeben nem azert ilyen penge,mert bekerult,hanem azert kerult be,mert penge volt.Persze az teny,hogy ket nagyjabol azonos kepessegu ember kozul annak jobbak az eselyei,aki tobb odafigyelest, jobb oktatast kap, vagy szorgalmasabb.
-
quailstorm
félisten
válasz
schawo #17819 üzenetére
Látom nem jött le mit akarok.
A vadvilágba kerül ki a legtöbb gyerek, hiszen a szülő jó ha bunkósbottal tudja ütni a billentyűzetet 10 karakter per perc sebességgel. Valaki más privát tört szerverén a privát tört vírusos minecraftoddal meg aztán jól megszopatnak ha kispöcs vagy. Főleg ha nagy az arcod is mellé.
Amexes videót nem tudom nézted azt is linkeltem.Találkoztam anno meglepően felkészült 12 évesekkel is, de az annyi idős még naiv. Ott Gikel szerverén jó is volt a dolog, én meg voltam a hivatásos hacker, meg ha elakadt valamiben segítettem. De Bányamesterségen, vagy ahol engem szívattak, azt már nem is tudom mi volt, ott tuti behúzzák a csőbe hamar.
Márpedig manapság, hogy mindent kitesz az ember a netre és át lehet venni az irányítást a géped fölött is könnyen, egy-két naiv hiba aztán lehet hónapokig feldolgozni mi történt. Mondjuk abból garantáltan tanul.
Az, hogy ti csináltatok egy házi szervert az 0,00000000001%. MesterMC-re is azért mennek mert csak le kell tölteni meg beveszik a maszlagot. Nulla problémamegoldási képesség. Unokatesóm Win98-XP korszakban nőtt fel, most Continál programozó. Két testvére meg 2000 utáni, segghülyék a géphez főleg a kisebb fiú. Na ott megy a MesterMC ezerrel. Az autodidakta tanulást a szélessávú net, meg a kiszolgáltság, szénnébutított mobil oprendszerek legyilkolják. Már hamarabb tapperolnak mobil eszközöket mint gépet.
-
törölt tag
válasz
schawo #17825 üzenetére
biztos nem ismersz családokat, ahol saját gyerek mellé örökbe is fogadtak legalább egyet.
Én többet is, és finoman fogalmazva se lett azonos eredménye az azonos környezetnek, és lehetőségeknek a saját és az örökbefogadott gyerekeknél. Ott sem, ahol a gyerek gyakorlatilag születése pillanatától már bekerült az örökbefogadó családba.
Ez nem értékítélet, szerintem nem nyelvtudásban és diplomában mérik az ember értékét. De ezekben az eredményekben nem teljesítettek azonosan. -
ViZion
félisten
válasz
schawo #17350 üzenetére
"A világegyetemet rezgések, energiák kormányozzák" Ezt még a 8 keres dakota is tudja: pénz, pénz, p!na...
Ez az élet regulája!
A sok marha meg csilliárd $-t költ húrokra, meg mindenféle láthatatlan marhaságra...
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
schawo #17268 üzenetére
Nem is arról volt szó, hogy 7950-ról 370-re váltson. Arról volt szó az ember vga-t akar venni. Akkor a 7950-t veszi használtan, gari nélkül 40 pénzért (vagy többért látunk ilyet az aprón) vagy az origi 370 4 GB-t veszi 46k-t. Akkor még nem taglaltuk kitől lenne a 7950 és hogyan volt használva. Erről ment itt a szó (illetve kollega esete más saját vga-ját vette vissza).
-
-
SUPREME7
őstag
válasz
schawo #16232 üzenetére
Nem mindegy, hogy sima postai küldemény, vagy MPL. Jóideje csak vaterafutar.hu - s MPL küldéssel postázok, úgy, hogy kinyomtatom a pdf-et és beviszem a postára. Ha este 7kor érek oda vele, akkor is kiviszik másnap, és a vevő is vidám. Köv munkanapon meg ha utánvétes volt, akkor a számlámon a pénz.
-
madgie
titán
válasz
schawo #16232 üzenetére
Párszáz csomagot én is feladtam már, senkivel nem volt komolyabb gond, a postával sem. Ráadásul én közvetlenül a posta mellett dolgozom, így nekem messze a legegyszerűbb oda besétálni és feladni. De a házamtól 50 méterre van a GLS csomagpont ,az sem bonyolult művelet
Az ilyen gyere házhoz, vedd fel csomagrendelősdi viszont plusz egy nap móka, nekem az a kényelmetlenebb.
-
vwpolopg
őstag
válasz
schawo #16207 üzenetére
Pl egy értékbiztosított laptop feladása nem 2 rugó...
Szerk.: személyes átvétet meg úgy intézem, hogy útbaessen, tehát nem külön időveszteség. Gyorsabb mint a csomagolás+sorbanállás együtt.
Illetve ajánlott küldeményem is lopták el korábban a postán. Nem vigasztalt 15x-ös kártérítés, illetve a vevőt sem a visszakapott pénz. A terméket szerette volna.
-
Trailblazer
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
schawo #16200 üzenetére
Igen, akkor onnantól címre jön a vevő, vagy máshol vásárol.
A hétvégén futottam egy felesleges kört egy házhoz vitt noti kijelzővel, mint kiderült a leendő vevő gépéhez se a 16,0", se a 30 pin, se a ccfl világítás nem stimmelt a termékem kapcsán...
Biztos megerőltető lett volna az addigra már kibontott kijelző és a hirdetésben leírt cseredarab technikai részleteit összevetni.
-
BiP
nagyúr
válasz
schawo #15988 üzenetére
Lektorként, korrektorként?
(#15989) snecy20: Akinek munka kell, az minden lehetőséget megragad. Ez is egy. Nem a leghatékonyabb, de 1. ezt ismeri, 2. ha máshogy nem megy, ilyenhez folyamodik az ember 3. nyugodtabb az ember, ha elmondja, hogy legalább ezt is megpróbálta.
Örüljünk, hogy nekünk nincs erre szükségünk. -
-
-
quailstorm
félisten
válasz
schawo #15040 üzenetére
A hibakorrekció az oka. Mivel analóg hanghullámot tárolsz digitális formában, a hibás bitek száma nem mindegy. Az egy frissen írt CD-n is van, csak a redundancia miatt adatfájloknál nem veszed észre. Audió CD-n elvileg igen.
De többet számít a lejátszó, Sony SACD player mondjuk. Meg a forrás, hogy miről írtad. Meg van AudioCD írható is, mint ahogy adatmentős CD is van.
Plextort nekem is kalóz haver használt. Mi ledaráltunk egy NEC DVD-írót (2004-es). Még olvasni tán tud, amúgy LG-ket használtunk. Meg Pioneert de azok borzalmasan szarok voltak.
Most meg már semmit sem.Audio CD-nek meg minden van használva, a címkétlen üres gagyitól, Aritán át a Ridiscig... Meg persze van Maxell (régi), Philips, TDK, Sony, szóval a komolyabbja. Inkább az elején használtunk jobbakat, 650 megás CD-k főleg. Traxdata nem tudom mond-e még valakinek valamit.
Nekünk középkat belépőszint cuccok vannak, 20 évnél idősebb mind. De Denon a CD-játszó. Nekünk leginkább egy erősítő hozna a dolgon meg interconnect kábel(a 300Ft-os RCA helyett), nem a CD alapanyaga. Meg már amúgy se ír senki. Mi sem.
(#15045) BiP: kereshettél volna vele egy valag pénzt.
-
ViZion
félisten
válasz
schawo #14889 üzenetére
+1
ha novellát akarok olvasni ugye, akkor nem a fórumba megyek. Érdekel a téma engem is, némileg érint is, mert néha adok-veszek, de a hsz-ek felét nem olvastam, annyi időt nem ér...Kicsit mindkét oldalnak van igaza. Csalók, vagy túlárazva eladók lesznek, ahogy béna vevők is, akik 3-4 hsz alapján ítélik meg az eladót és a terméket. Menthetetlenek.
Amíg lószar van, veréb is van. Mondták az öregek és igazuk van.
-
seniman
veterán
válasz
schawo #14873 üzenetére
Elmentem kicsit melózni,hát jól bele lendültetek.
Ha már ennyi moderátor és házigazda összegyűlt itt egyszerre,lenne egy tök ide nem illő,másoknak talán jelentéktelen kérdésem.Ami viszont régóta piszkálja a fantáziám.Sokszor látom a moderálós topikban,hogy "téves adatokkal regisztrált felhasználó".Ez mi a fészkes fenét takar?
-
válasz
schawo #14873 üzenetére
Látod leszólod a munkánkat miközben a saját bőrödön tapasztalod ezt..(veletek se vagyok előrébb)Most miért volna a te szavad hihetőbb mint mondjuk a másik félé? Láttam nálad nem működni a cuccot vagy nála működni? Nem láttam. De ő azt monda jó volt te azt mondod rossz..Innentől ismét patt helyzet..Hozom a havert igazolja hogy rossz ő meg az egész iskolát hogy jó..Mi meg nem vagyunk sem bírók sem nyomozók se vizsgálótisztek..Engedélyezzük a pontozást és ennyi mait tudunk tenni.
-
válasz
schawo #14869 üzenetére
Sajnos nem vagy ott egyik félnél sem csak a leírásaikból bogarászol.. Ez alapján hogyan is döntöd el ki beszél igazat ki ferdít?
Pl.feladsz egy tuti jó cuccot előtte vetted ki a gépedből működött 5 éven át hűségesen..Vevő megkapja még aznap jelez hogy nem megy. Vegyük esetnek hogy hasonló értékelésekkel bírtok. Te tudod hogy jó volt ő állítja nála rossz.Visszaveszed? Te ragaszkodsz hozzá hogy jó volt nem veszed vissza ezért a vevő értékel negatívval.. Te pedig kéred rá az értékelést mert tudod hogy jó volt.. Itt a patthelyzet.
Lehiggadtok átbeszélitek majd meg is egyeztek mondjuk némi kompenzációban (1000 nél több ilyen eset volt már csak nekem) a pontokat pedig töröljük hiszen nem valós már.
-
Chaser
legenda
válasz
schawo #14751 üzenetére
Azért, mert valószínűleg az a gép nem minden komponensben olyan ami megfelelő. Évekig áraztam be, több pc boltban dolgoztam, úgy kb tudom mi mennyit ér milyen felállásban. Azért is
Ezer oka lehet mért ér kevesebbet, legfőképp azért mert egyben viszed, aki eladja nem kell vackolni a többi alkatrésszel. Ami pláne a mai világban, amikor nettó idióták kérdeznek hülyeségeket és feleslegesen feltartanak, miközben az idő pénz, örülhet az ember ha egyben elad egy komplett pc-t.
szerk: Speed(R) Én és sokan mások. Ha nem tévedek nagyot és nem, ez a fórum annyit ér mint a tagjai. Cikkeket/teszteket sztem erősen hanyagolhatjuk már, 1-2 értelmesebb van, sok minden nagy csúszással másokhoz képest. Én pontosan tudom hányan keresnek meg privátban - amitől szintén hülyét kapok
-, azt is pontosan tudom xy topikokba mekkora tudást hordtunk össze pár emberrel amit kinti fórumok is megirigyelnének. Az meg hogy az aprót elqrták, hát bizony el. Egyből láttam, akiknek ez a munkája évek múlva ismerték fel. Arról hadd ne beszéljek, elvileg ez mo. vezető hw oldala, és nem lehet privátot törölni csak egyesével 2016-ban? A privát rész állandóan dupláz, tripláz szöveggel, de már hexázott is. Ne röhögtessük ki magunkat kategória sztem erősen. Nincs kapacitás rá? Fel kell venni embert, ennyi, így működnek ezek a dolgok. Az meg hogy az apró karakterlimite 1000 v 1500 gondolom annyi, hogy az adott kód sorában átírják, nem fog limitálni semmit, mivel az emberek 90%-a nem használja ki, nem lesz + terhelés. Viszont használhatóbb lesz már ennyitől is.
-
-
Speed®
titán
válasz
schawo #14514 üzenetére
1350re boostoló 750TIm volt, a 800on járatott 480 tempóját hozta kb., attól gyorsabb valamivel az 580 ugye, de arányaiban hasonlók valóban.
djculture
A low kategóriától igen messze vannak azért, ennyire nem rossz a helyzet szvsz.
Amíg 1080P@~max beállításokkal (ha AA nem is) elvisznek ~mindent, középkat. -
seniman
veterán
válasz
schawo #14497 üzenetére
Akkor nem dobom ki a lomjaimat,még 15 évig el kerülgetem őket
GUS-hoz volt szerencsém még személyesen
Más:
Ki az a marha aki a felhasználónevét komolytalanul egy popsikenőcsről vételezi fonetikusan írva,utána meg netes képekel és hihetetlen árakkal operál?
Ilyen kírívó névvel persze,hogy egyből szemet szúr és tiltják
-
ViZion
félisten
válasz
schawo #14483 üzenetére
+1
most volt itt egyik nagy cég képviselője tárgyalni, elmondta a szitut.
Mondjuk kérünk egy kis dobozra TNT futárt, legyen 20000 Ft.
erre ők adnak nekünk egy 12000 Ft-os árat és ugyan úgy a TNT viszi... Mert ez a nagy cég rendelkezik fix helyekkel, olcsón. És meg kell töltenie, hogy megérje. -
BiP
nagyúr
válasz
schawo #14391 üzenetére
Nyilván ez napi sok-sok üzlet esetén átértékelődik, de én sem vagyok híve a "boldog tudatlanságnak".
Ha nagyon kell a cucc pl. már kész a gép, de csak ez hiányzik, esetleg emiatt csúszik a régi eladása stb. 3 nap az már maga az örökkévalóság, és addig is csak idegeskedik az ember, hogy mi lehet.Nyilván a helyzet nem fog változni, ettől még nem lesz kézben a cucc, de mégis jobb tudni, hogy amúgy él az eladó, csak rajta kívül álló okok miatt csúszik a dolog. A tudat. (Meg hogy partnerként kezelik.).
(Futárnál is szeretjük, ha nyomon tudjuk követni, hogy haladnak a dolgok)Persze, amikor nem sürgős, akkor kb. mindegy, és 1 héttel utána már nem is emlékszik rá az ember, ahogy írod, de ha legközelebb megint ahhoz az eladóhoz sodor az élet, aki így intézte/így kommunikálta a dolgokat, fenntartással fogom én is kezelni (vagy nem tőle veszek legközelebb). Az én korábbi esetemben az adott eladó volt messze a legolcsóbb, így elfogadtam, hogy ennyiért ez jár, és már tudom, mit várhatok tőle. Ahogy Gyuri írta, a szolgáltatás része.
-
Gyuri27
félisten
válasz
schawo #14393 üzenetére
Én azt gondolom kifizetődik. Az, hogy kinában, itt abszurdisztánban mi van más kérdés.
Sokan pl szidják az ipont. Rég volt velük dolgom. Viszont amikor volt velem korrektek voltak. Ja, hogy én is korrekt voltam velük. A város legjobban pörgö boltja volt (most nem tudom így van-e) 2 emberrel aki a garit intézi. Ez baromi kevés. Nyilván van rálátásom valamennyi a kereskedelemre, meg a nagyker-kisker, nagyker-gyártó játékra. Illetve én nem kettő 20 kilós köcsögöt láttam répáékban, hanem embereket.
De mondhatnék más boltot is. Csak azt tudom mondani, hogy az ember nem egy terméket vesz. Ha csak az kell kínából kell rendelni. Hanem szolgáltatást. Aminek egy része a termék.kenwood: akkor ad. Akkor nem 100% lesz hanem 99%. A gyökerekkel nem tudsz mit csinálni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
schawo #14391 üzenetére
Hát nem vagyunk egyformák. Ha csúszik és te boldog tudatlanságba hagysz a büdös életben nem veszek töled semmit. Meg pattan a fekete is. Nem azért mert geci vagyok. Hanem mert a pénzemért ha árut nem is, de magyarázatot kapjak már. Még senkivel nem voltam gyökér aki emberként bánt velem. Adott esetben mondja a frankót. Lehet én vagyok régi vágású. Aki a talira is 10-15 perccel hamarabb megy. De én így szeretem, szerintem ez így korrekt.
-
ViZion
félisten
válasz
schawo #14389 üzenetére
Nem bolt volt, aprós, magánszemély. Tudom, h vannak ilyen boltok, ált. kerülöm is. De nem véletlen, h varázslót sem ajánljuk, bár most összeszedték magukat -onnan jött a bill-, ami dícséretes. Nem írom le mi volt régen, nem voltak rendesek, tologatták a rendelést. Most nagyobb rendelésünk volt másik boltból, jelezték miből van kevesebb, korrigáltunk, jön a cucc. Szal. bolt szinten sem előny a sunnyogás sztem.
-
seniman
veterán
válasz
schawo #14367 üzenetére
Az én előre kifizetett csomagomat odaadták egy (számukra) vadidegennek.Felhívtam a diszpécsert,flegma lekezelő hangnemben közölte,hogy a csomag már kézbesítve lett,XY átvette,ekkor és ekkor.Még jó,hogy ismertem az illetőt,rá is csaptam a bunkó diszpécser k...vára a telefont és hívtam is a kollégát.A futárjuk egy tuskó paraszt,egy címet nem volt képes megtalálni,sem a telefont felvenni.Never again DPD
(#14370) djculture
Erről beugrottak a hőskori magyar bazáros idők.Haver diszkótechnikát hirdetett,többek közt mélyládákat is.Felhívta valami tata,hogy "mégis milyen mélyek azok a ládák,mert virágoknak lenne?".
Utána már mindig zárójelben mögé íratta,hogy hangfal.
-
kenwood
veterán
válasz
schawo #14362 üzenetére
Ilyen velem is elofordul.hosszu valaszt nem irok mobilrol,otthon meg mar olvasott az uzenet,ezert megvalaszolatlanul maradhat,ha atcsuszik.
probalkoztam a csillagozassal,de az se volt jo.a masodik felt pedig ennyivel le lehet rendezni.
"udv. megrendeltem a futart.vagy ma,vagy holnap viszi el tolem."Azert necces amugy utalasnal,ha nem valaszol az elado,mert azt se tudod,hogy a penz megerkezett-e.
Ha rossz helyre utaltal,akkor az az 1 nap is sokat szamithat. -
BiP
nagyúr
válasz
schawo #14353 üzenetére
Ezt elismerem, hogy sok eladásnál melós értesítgetni.
De biztosan van valami középút, pl. nem minden lépésről, csak a fontosabbakról, csúszásról írni vagy a hirdetésben leírni a bevett gyakorlatot. (pl. 2napon belül postázom, stb.)
Bár volt olyan eladóm, aki beírta a hirdetésbe, hogy rendelés után 4-5 napon belül jön meg a cucc. 1 hét múlva nekem kellett rákérdezni, hogy most mi van? (végül ha lassabban is, minden rendben ment, de nem egy információs szupersztráda volt a srác, az biztos)
A mennyiség miatt ne romoljon ilyen szinten a minőség, főleg, ha valaki ezt keresetkiegészítésnek használja. (vagy netántán ebből él). Ne vegye fel a tipikus magyar tespedt vállalkozó mentalitást már ilyen hamar.
-
Gyuri27
félisten
válasz
schawo #14353 üzenetére
Ez nem megunás kérdése. Egy boltos köszön, megkérdezi miben segíthet stb-stb. Ne legyen kereskedő, nepper, diler az akit fáraszt a kommunikáció a kedvesség. Mert a mit akarsz paraszt kérdésre még úgy talál valaki válaszolni ami nem tetszik. Ez egy ilyen bicaj. Kell a vásárló? Kell a pénzük? Akkor segget kell nyalni, de minimum illedelmesnek, mosolygósnak kell lenni. Hiszen onnan van a pénz. Ez ennyire egyszerü.
Én pl nem veszek olyantól semmit aki paraszt, nem kommunikál. Mert az olyan áru ritkán jó. -
Gyuri27
félisten
válasz
schawo #14310 üzenetére
Van ami érték. Pl egy fehér zafir lap. Egy dfi lap. De egy g31/41 dzsunka nem az. Akármennyire kevés is van belölük.
Egy modernebb deszka bármilyen foglalattal ugyanannyi vagy olcsóbb. Azaz megveszem a deszkát a procit. Aztán 3-4k-l többért van egy újabb erősebb cuccom mint a 775-s lett volna. Én így gondolkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged