Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pepe78

őstag

válasz Gerisz #2874 üzenetére

Na akkor pár mondatban kicsit részletesebben:

A házat atomjaira bontottuk. Az összes léc, gomb , csavar stb stb ki lett bontva.
    Ez gyorsan megy. :W
    A ház előlapján és a tetején kivagdostuk az összes műanyag szélzaj növelőt.

Gittelni semmit sem kellett, csiszolni viszont nagyon sokat. :K

A ház műanyag elemei(teteje, előlap) festett műanyag, tehát műanyag alapozó nem kell rá.
    Ezeket egy nagyon finom csiszoló szivaccsal meg kell mattítani.
    A rácsok illetve a ház váza a nagy feladat.
    Ezeket autófényezésben használt csiszoló kendővel csiszolgattam át. nagyon sz@r csinálni.
    Szerte szét szed mindent a ház vázán található millió kis él, bevágás stb.
    Lényeg hogy meg legyen kissé karcolva a felület.
    A ház oldallapját full simára csiszoltuk, vagyis a gyári rücskös felületet nagyom finomra kell csiszolni.

A ház vázának festése feketére:

Csiszolás után zsírtalanítóval bepermeteztük az egészet, majd szárazra töröltük..
    Levegővel illetve mézes kendővel leporolás, majd kezdődhet a festés.
    Alapozás gyanánt egy nagyon vékony sor a feketéből, ami nagyon jól biztosítja a tapadást.
    Mi MIPA termékeket használtunk végig.(német autófényezési cuccok)
    Kicsit ha szárad, mehet rá a következő sor.
    Mivel nem fényesre festettük ezért nem kellett "üvegre" fújni vagyis biztonságosan több vékony rétegben lehet haladni.

AZ KIZÁRT HOGY 3-4 RÉTEG UTÁN IS MINDENÜTT TÖKÉLETESEN FEKETE LEGYEN A HÁZIKÓ MINDEN KIS PICI SZEGLETE!!! NEM LÉTEZIK! MI VAGY SZÁMTALAN IRÁNYBÓL PRÓBÁLGATTUK DE HA ERŐLTETTÜK VOLNA AKKOR TUTI MEGFOLYÁS.... :DDD
    Mondjuk olyan helyeken van ahol senkinek nem látszik.
    Szal szvsz ne kapjátok fel a vizet ha csináljátok mert megfolyik rajta a cucc.

Oldallap és rácsok festése:

Szokásos zsírtalanítás, porolás majd ment rá a grafit szín. Nekem belül is grafit csak nincs meglakkozva. Szvsz kicsit érdekesebbé teszi a belsőt.
    A rácsokon és az oldallapon is kb 3 sor grafit van. Felszórás után száradni hagytuk őket.
    Lakkozás majd a narancs elemekkel együtt.

Tető és előlap festése:

3 rétegű narancs gyöngyház metál kicsit megosztotta a nép véleményét de nekem ez kellett... :DDD :DDD
    Több rétegben megy fel a narancs szín. Erre megy rá egy átlátszó kis gél amiben úszkálnak a kis gyöngyház metál szemcsék.

A grafit és narancs elemek lakkozást kaptak mint ahogy egy autón is ez az utolsó bevonat.
    Majd polírozva lesznek, csak egyből nem mertük nehogy gond legyen.

Nekem a MIPA cuccok nagyon bejöttek. A matt fekete nagyon kemény. Meglepően karcálló bár biztos meg lehet sérteni ha nagyon kell.

Ha valakit érdekel valami amit nem írtam le, kérdezzen nyugodtan és ha tudok segítek.

:R :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák