- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechRobot
aktív tag
Sziasztok,
Szereztem egy 6ost és sztem gagyi kínai kijelző van benne (gyárilag fehérnek kéne lennie de fekete színű a teló) ami nem is annyira izgat mert tudok jóáron gyári bontottat. Ami jobban izgat, hogy a touch id sem megy és azt mondta nekem egy fórumtárs hogy azt már nem is lehet megcsináltatni csaka gyári home gomb az amivel megy a touch id tehát ha kicseérltetema gombot se fog menni. Kérdésem, hogy ez valóban így van? Ha igen miért kínálnak egyes oldalak home gomb cserével touch id javítást is? pl icentrum. -
martina79
tag
válasz
motm70 #18795 üzenetére
Igen , SMS , hívás az névkijelzéssel , viber , messenger ikonnal , mást nem használok , az e-mail az nem működik , de a huawei band 0-n sem így ezt elengedtem . Én megcsináltam azt a trükköt , hogy angolra állítod a telót, majd belépsz a mi fitbe , majd vissza a nyelvet magyarra és utána megint mi fitbe . Csak ezután jelzett mindent , előtte semmit .
-
motm70
csendes tag
válasz
martina79 #18794 üzenetére
Nem, nem is foglalkoztam azóta vele, most egy androidon tesztelem, mivel hozzá vettem a karkötőt - ajándékba. Nem nagyon látom, hogy az IOS szeretné ezeket a kínai kütyüket. Watch-ot meg ugye nem vagyok hülye venni, hogy működjön minden.
Neked a viber, messanger, skype, gmail is megy ???
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Hol tudom kikapcsolni az összes naptárbejegyzésnél egyszerre, hogy ne küldjön e-mail értesítést róluk?
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok,
Az én témám inkább információ megosztás lenne, illetve tapasztalat csere. Magyarországon semmi gondom nem volt a telefonommal, telenoros vagyok, szinte mindenhol erős hálózat és 4G volt.
A héten jelenleg Németországban tartózkodom, és itt Magdeburgban az O2-DE hálózatot látom.
A telekomos céges telefonom (samsung galaxy a5 2017) pedig a telekom.de hálózatot látja. Megpróbáltam manuálisan másik hálózatot választani az iphone-on, de csak erre (o2.de) sikerült kapcsolódni, így végül visszatettem automatára..
Viszont kirándultam pl Bierében, voltam bevásárlóközpontokban, mélygarázsokban, stb.. és az iphone a telenoros SIMmel a belsejében sokszor eldobta a hálózatot, vagy nem talált hálozatot, míg a Samsung jól működött és mobilnet is volt a legeldugottabb helyen is.
Szerintetek ez miért lehet? A Telenor - Telekom miatt vagy a készülékek között lehet ilyen különbség? Eléggé zavaró ez a dolog..
Előre bocsátom, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, ezért is kérdezem.
Üdv,
Zsolti -
vendingo
veterán
válasz
shteer #18776 üzenetére
Tegnap kikapcsolásig merítettem, már be se tudtam kapcsolni. Töltőre dugva több perc kellett neki, mire észhez tért, utána 100%-ra töltöttem. Tegnap ilyenkorra ~5%-ra merült, most 53%-on van.
Nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, de most rendesen üzemel.
Kollégámnak is ajánlottam, hogy járjon így el, kíváncsi leszek, hogy neki hoz-e javulást.
-
motm70
csendes tag
Köszi, végül mégsem volt minden teljesen jó, gyakorlatilag csak a hívásokon rezgett, se SMS, se viber, skype, messanger, gmail értesítés nem jött át.
Kipróbáltam egy 28e-es, Redmi 5A-n, egy fizetős sync progival ( MiFittel is ! ) és ment minden + 5x több beállítási lehetőséget is tudtam még beállítani. Szóval, ebben a csatában sajnos az Android nyert -
Fryskitt
addikt
válasz
vendingo #18774 üzenetére
Igen, elvileg van, olyan 10e körül kellene lennie a gyári akksinak. Én nem próbáltam, pont az előbb kérdeztem, hogy a csoport szerint az időnkénti lassulások miatt érdemes-e, de nem volt rá válasz, mondjuk nincs messze a szerviz, mit veszíthetek?
Szerintem sem segít a lemerítés, töltés, sőt elvileg ezeknek inkább árt. Nem lesz jobb tőle. -
vendingo
veterán
Azt kifelejtettem, hogy vannak paranormális jelenségek is. 38%-ról lehúzom töltőről, és szép lassan megy fel az akku kapacitás kijelzés 39, 40%....
Olyan ötletem támadt, hogy fullra merítem,(ilyen még soha nem volt nálam) majd 100%-ra töltöm, mint anno az akku kisütés a régi telefonoknál.
-
vendingo
veterán
válasz
tylerddd #18772 üzenetére
Apukám csinálta: komplett mentés, restore, majd gépről frissítés.
Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy egy sima frissítés kivégzi az akkumlátort. Egyik nap simán megy másfél napot, frissítés után meg majdnem, hogy töltőre dugva lemerül.
Tuti nem az akku szar, hanem az SW. Félek, hogy jó pénzért tetetek bele egy gyári akkut és ugyanilyen marad.Nálam minden készülék akkuja nagyon jól bírja. Van egy ipod touch 4th készülékem is, 5-6 naponta töltöm napi 1.5-2 órát órát használom.
Kollégám i6s-el ugyanebben a cipőben jár. 8 órás műszak végére 0-ra merül a telefonja, igaz ő többet is használja. full akksival jön dolgozni, de van, hogy pár óra után már töltőn van a telefonja, mert lemerül a tippmixezéstől, meg a facebooktól. Volt, hogy 1 óra alatt 30%-ot merült neki.
Mindig röhögtem rajta, hogy kinyírta az akkut a folyamatos nyomogatással, meg a nonstop tippmix, messenger használattal, nekem meg 5-10%-ot merül melóban a telcsi, mert ott nem használom. Most nekem is 30-40%-ot merül minimum, pedig ugyanúgy alig használom munka közben.
Fryskitt : Jól tudom, hogy ennek tiszteletére van valami kedvezményes akkucsere program?
-
tylerddd
veterán
válasz
vendingo #18771 üzenetére
Az i6s valóban csak lassan lesz 3 éves, mert ősszel töltötte a 2-t
Hogyan frissítettél?! Érdemes lenne csinálni első körben egy teljes mentést a telefonról iTunes-ba és restore-t (teljes törlés, ami után a legfrissebb iOS kerülne fel) csinálni. Elképzelhető, hogy megoldaná a dolgot. Ha ez nem segít és ugyanilyen drasztikus lesz a merülés, akkor érdemes esetleg akkucserén gondolkodni. Egyébként azt megjegyzem, h rohadt nagy mákod volt, h eddig ilyen pöpec volt az akksid, ennyi használat után ez benne lehet a pakliban.
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Lenne egy elég nagy gondom.
Van egy 6s telefonom lassan 3 éve. 9.3.3-al vettem, azóta nem volt frissítve, tette a dolgát, boldog voltam. Az akku másfél napig gond nélkül kitartott normál használattal (net, kis játék, pár videó, kevés telefonálás)A mostani frissítésbe bekerült, hogy nem kell a menüt túrni a mobilnet bekapcsolásához, ezért frissítettem az aktuális legújabb sw-re.
A gond az, hogy a telefon másfél napos üzemideje 12 órára csökkent. Ha nem használom egyáltalán a telefont, akkor estig elketyeg. Ma budin ülve megnéztem egy 10 perces videót a böngészőbe, az akku 14%-ot merült, elmentem kezet mosni, az akku további 10%-ot merült.
Reggel 4 kor húztam le a telefont töltőről, délután 4-kor 10% alatt voltam. Volt 40 perc net, 20 perc játék és 10 perc videó nézés.
A frissítés előtt ennyi használattól ~ 30%-ot merült, nem 80-90-et.
Ez globális jelenség, vagy csak nekem van ilyen szerencsém? Mit lehet tenni? Cseréljem ki az amúgy tökéletes akkut egy újra? Várjak egy következő frissítésre? Jelenleg telefonokat nézegetek, mert jelenleg ebben a formában használhatatlan a készülék.
Előre is köszi.
-
Fryskitt
addikt
Néha bereceg a 6s-em. Akad a főképernyő, látványosan lassú, de aztán magától visszagyorsul. Lehet akksi probléma?
-
gabber01
addikt
Ki mondta, hogy cég vette? Mi vettük, mert sajnos van néhány alkalmazás, ami csak iOS-on elérhető, illetve ux designerként sajnos megkerülhetetlen. Egyébként meg sem fordult volna a fejünkben.
Teljesen felesleges tovább taglalni az értesítési led funkcióit és előnyeit. Nincs rá alternatíva és kész. -
Ufff
senior tag
válasz
gabber01 #18755 üzenetére
Elvárod? Neked elvárásaid vannak az asszonykád telefonjával szemben is, amit egy cég fizetett? Fura.
Miért nem androidot vett a cég? Valami oka csak van!
Azt ugye tudod, hogy nem a telefonnak kellene irányítani az életedet? Nekem itt van az asztalon, ha csörög felveszem vagy kinyomom. Ha kinyomod, lehet emlékeztetőt kérni róla. Megnyomni a home gombot nem egy bonyolult művelet, de ha szeretnéd, tartunk nektek tréninget!
Üzeneteket is be tudod állítani, hogy lásd a kijelzőn.
Én is rendelkezem MiBand2-vel, szeretem - a korlátai ellenére is!
Az okosórát hatalmas baromságnak tartom, így az nem kell nekem.
Írd le légyszíves, mire kellene, mert a telefont is be tudod állítani, segítünk!
Az értesítési LED sem fog mindenkinél másképp villogni, ergo ott is fel kell oldanod a kijelzőt! -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Care Centerbe adott le valaki mostanában szervizelésre telefont? Kb. mennyi ideig kell otthagynom a telefont?
-
tylerddd
veterán
válasz
gabber01 #18753 üzenetére
Nekem egyik okostelómon sem volt értesítési led és az iPhoneokon sem volt, soha nem hiányzott. Most használok egy droidos Xiaomit az i6s mellett, amin van, semmivel nem érzem többnek.
"nem tud mindig mindent megnézni, hanem idővel pótolja" Akkor megint minek a led, ha így is, úgy is pótolja??? Ha valakinek meg annyira munkaeszköz, hogy ezen mondjuk üzlet/bevétel/megbízás múlhat, akkor megint csak figyeli. Nem kötekedni akarok, bocs, de soha nem értettem az értesítő led túlmisztifikálását.
-
gabber01
addikt
válasz
Rage47 #18754 üzenetére
Ha csúcstelefonnak van kikiáltva és olyan is az árképzése, akkor igen, minden további nélkül. Csak akkor nem vennénk meg, mert android fronton van választék. De nehogy már elkezdjünk védeni egy csúcsmobilt!!!, elvárom, hogy akkor feleljen is meg minden elvárásnak. Android oldalon lassan már a belépő kategóriában is minden készülék rendelkezik ezzel. Hiszen ez nem egy extra feature, hanem egy tök alap, elvárható funkció.
Felesleges elkezdeni relativizálni, töredék annyiba kerülő droidokkal összehasonlítgatni. Ez (is) egyszerűen védhetetlen.
Mindegy, téma részemről lezárva. A telefon érdemeit ettől függetlenül elismerem, mert tény hogy flottul tudja, amit tud. Viszont vannak kritikán aluli dolgok az apple világban, meg az almafanok körében... -
gabber01
addikt
válasz
Tibee86 #18752 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de egy telefont munkaeszközként is szokás használni. Mellesleg mint mondtam, nem az enyém (hála isten), hanem páromé, és neki is csak muszájból lett ez, androidosok vagyunk. Viszont ha dolgozik, akkor igen, képzeld, ott van az asztalon a telefon, mert kismillió helyről kap üzeneteket, kommenteket projektekre, emailt, meg fiszem-faszom tudja mit. Nyilván nem tud mindig mindent megnézni, hanem idővel pótolja. De ha van led, akkor nem felejti el. Ha nincs, akkor meg lehet hogy sokkal később néz rá. Pluszban ott vannak a social appok.
-secret- : egy ilyen röhejesen egyszerűen kivitelezhető dolog miatt nem fogunk még plusz 80-100e Ft-ot kidobni egy retek watchért. Ez is az elsők között volt amivel kezdtem anno. Szánalmas hogy az almás világban mindent csak csilliárdokért lehet megoldani.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
gabber01 #18748 üzenetére
Én ezt a nagy led mizériát nem igazán értettem soha. Egyetlen egy esetben van értelme, ha a telefon ki van csapva az asztalra, más esetben semmivel nem vagy vele előrébb. iPhone-nál ilyen estben sajnos minden esetben meg kell döntened kicsit a telefont, hogy felébredjen a kijelző és lásd az értesítéseidet.
"Később meg ugyanúgy elfelejti, hogy volt valami, mintha nem is lett volna semmilyen értesítés. Na pont ezért jobb és több az értesítési led."
Feltételezem akkor vagy az van amit az elején írtam, és mindig minden esetben az asztalon előtted van a telefon, vagy pedig folyamatosan fogod a kezedben, hogy tudd lesegetni az értesítési ledet. Ha zsebben/táskában van a telefon akkor pont egy okosóra/karkötő sokkal jobban jelzi neked az értesítést.
A miBand2 pont azt tudja, amire a legtöbb felhasználónak szüksége van: ha csörög a telefon rezeg a kezeden folyamatosan és ki is írja ki keres, úgyszint ha üzeneted jött.
Másra az átlagembernek nincs szüksége, túl lehet élni, hogyha nem hajlandó jelezni a farmville értesítését, hogy arasd már le a veteményt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest