Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

Bevezető, tartozékok

Tavaly szeptemberben az Apple-nél elvetették az addigi szisztémát, és inkább a trendkövetésre tértek át. Steve Jobs idejében ugyanis az almás vállalatnál még ragaszkodtak azokhoz a kijelzőméretekhez, amiket egy kézzel kényelmesen lehetett használni, ám az androidos világ egyszerűen elszaladt mellettük, divattá váltak a hatalmas megjelenítővel szerelt mobilok, bejöttek a köztudatba és elterjedtek a táblagépek (ami ráadásul javarészt az iPadnek köszönhető), és például a Galaxy Note sorozat is megmutatta, hogy igenis van igény a phabletek iránt. No hopp, tényleg megtörtént a csoda, bemutatkozott két új termék is, melyek közül mindkettő lényegesen nagyobb lett a korábbiaknál, körülbelül olyan érzése lehetett az Apple társadalomnak, mintha az eddigi modelleket lapították volna ki, hiszen elölről szinte semmi differencia nem mutatkozott a régi és az új eszközök között.

Egykezes használathoz már rendesen tornáztatni kell az ujjakat
Egykezes használathoz már rendesen tornáztatni kell az ujjakat [+]

Persze azért sok helyen más lett a dizájn, de alapvetően nem történt olyan markáns változás, hogy ne tudta volna bárki felismerni a kütyüket. Idén pedig egyáltalán nem lehetett arra számítani, hogy valami újjal rukkolnának elő a cupertinóiak, hiszen, ahogy az már 2009 óta lenni szokott, az „s", vagy éppen „S" mindig azt jelzi, hogy valamilyen extra szolgáltatás, extra hardveres teljesítmény érkezik, mint az autóknál a facelift, azaz a ráncfelvarrás. Nem történt ez másképpen mai tesztalanyunknál sem, hiszen az iPhone 6s Plus az elődmodell nyomdokaiba lép, szinte ugyanúgy néz ki, ám sokkal erősebb belső komponenseket kapott, szélsebes lett a rajta futó iOS rendszer, az ujjlenyomat-olvasó tökéletesen működik, szóval igen, az Apple megint annyit csinált, hogy még az előző generációs eszközöket birtokló felhasználók is elgondolkodjanak a váltáson. De vajon tényleg megéri? Ezt, vagy a kisebb modellt érdemes választani? Mindenekelőtt ezek azok a kérdések, amikre a cikkben is keressük a választ.

Korrekt tálalás, a szokásos tartozéktrióval (az Earpod nem látszik)
Korrekt tálalás, a szokásos tartozéktrióval (a Lightning kábel nem látszik) [+]

A 6s Plus az XXL GSM-nek köszönhetően jutott el hozzánk, méghozzá az eredeti, fehér, tetején a telefon képét, oldalt pedig annak megnevezését tartalmazó csomagolásban. A tálalás pont ugyanolyan, mint amivel már számtalanszor találkozhattunk: a fedél alatt fekszik maga a készülék, a használati útmutató és a SIM-tű, a Lightning kábel, az Earpod headset, valamint az egy amperes töltőfej a doboz alján hevernek. A mobil a sötétszürke, az ezüst és az arany mellett immár rózsaszín, bocsánat, hivatalos nevén rozéarany árnyalatban is kapható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

 • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

  A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

 • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

  Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés