Apple iPhone 6 - a méret nem minden

Bevezető

Az iPhone 6 Plus volt az érdekesebb masina a két új almás telefon közül. Jókora tepsi, jó készenléti idő, optikai stabilizátorral ellátott kamera jellemzi, az Apple ezzel a modellel próbálja saját pályáján megfogni a Samsungot, főleg az aktuális Galaxy Note az ellenfél. Ezért a két masina közül ezt vettük először górcső alá. Az utóbbi napok kalandregénye akörül forgott, hogy hajlik, nem is hajlik, de más is hajlik, jó, de csak kilenc darab hajlott eddig, ami nem is hajlás igazán, egyébként sem hajolhat meg zsebben, az kizárt… Miközben a kisebbik iPhone 6 sokkal jobban fogy, és ahhoz már tényleg kivételes tehetség és komoly ráutaló magatartás kell, hogy ezt valaki véletlenül meghajlítsa.

Apple iPhone 6
[+]

Szóval akkor a kisebb jobb? Nem, de biztosan nem rosszabb, egyszerűen más, ez egy okostelefon, amaz pedig sokkal inkább egy phablet. És a méret sokat számít, a 4,7 hüvelykes kijelző miatt az iPhone 6 sokkal-sokkal kezesebb a mindennapok során, mint a batárabb nagytesó, meg lehet rendesen ragadni, át lehet érni egy kézzel úgy, hogy közben bőven elég stabil marad akkor is, ha a kijelző átellenes pontjait próbáljuk megérinteni.

Apple iPhone 6
[+]

A két új iPhone között összesen négy olyan eltérés van, ami számottevőnek mondható. A kisebbik kijelzőjének némiképp alacsonyabb a felbontása, karcsúbb a hátlap alá rakott akkumulátor, nincs optikai stabilizátor a kamerában, illetve egy picit olcsóbb is. Mondjuk 10-15% százaléknyi árelőnye van, bár nem hiszem, hogy ez utóbbi okozta azt, hogy az új iPhone-ok csaknem háromnegyede a 4,7 hüvelykes modellből talált gazdára. Egyszerűen a mérete miatt sokkal közelebb áll a korábbi iPhone-ok szellemiségéhez, amit nyilván az eddigi tulajdonosok jobban be tudnak fogadni, pedig azért így is elég sokat nőtt a készülék mérete. Akárcsak a nagyobbik modellt, ezt a készüléket is az iPhoneSzervizBuda.hu küldte el hozzánk tesztre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés