- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fülöpke
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #19999 üzenetére
Hát augusztusi, de mindjárt az elején cserélték az akkut,
mert csak 12 órát bírt!
-
zobika
tag
Így van, ez csak egy custom rom, ICS témával. De amúgy Gingerbread megy alatta.
Viszont, hogy ennél sokkal jobb romok vannak, azt azért nem hinném. Mindegyikben volt valami bug, ami nagyon zavaró tudott lenni. Ez viszont nekem tökéletes, semmi gondom nem volt eddig vele egyszer sem. -
sinyster
csendes tag
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem. Már jó ideje a QME 2.0-ás ROM van a telefonomon, és eddig minden tökéletes volt. De 2 napja mikor visszaveszem a repülő módból akkor az értesítési sávon kijelzni hogy keresi a SIM-et de nem jön be az ablak hogy beírjam. Ilyenkor újra kell indítani hogy betudjam írni. Van erre valami megoldás?
Más: A QME ICS Lite Romról van valakinek véleménye? Üzemidő, gyorsaság, bugok pl.?
Előre is kösz!
-
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19958 üzenetére
Sziasztok!
Visszaállítottam a rendszert gyárira, ezúton is köszönet a segítségért.
Gondoltam kihagyom a Telenort, és rögtön a Telemax helyi egységébe viszem a készüléket, hátha így gyorsabb lesz a dolog. Hát nem. Nem szerelnek, küldik Budaőrsre ők is tovább. Kérdeztem, mennyi idő lesz?
- Háááát, mivel Alcatel, így pontosan nem tudja, elvileg 30!!! napon belül visszakapom, bár éppen most van egy ügyfél, akinek ma van a 33.!!!! napja nálunk az Alcatel készüléke! WTF.???
Kérdezem a srácot, nem úgy van ez, hogy 30 napon belül kötelesek megcsinálni, vagy cserélni, vagy valami?
- Neeeem, igazából az úgy van, hogy TÖREKEDNIÜK KELL ARRA, hogy 30 nap alatt meg legyenek vele....
Na, ez f@sza. Mindegy. Tudsz valami értelmesebb csere készüléket adni?
- Nem, Alcatel-hez ( helyett ) nem adunk csere készüléket a javítás idejére....
Szóval erről is ennyit. Fura egy országban élünk, éljenek a fogyasztók!
No comment....
Miért érzem úgy, hogy ezek telibe lesz@rják az embert, miután megvette a készüléket?
szerk.: zobika, tényleg jó ez az ICS.? Mennyi memória marad ezzel? Gondolom eleve root-olt, ugye?
Ha még az életben vissza kerül a kicsike, feldobom ezt a havernak, ha tényleg ennyire jó. Valamiféle telepítési leírás van valahol, vagy csak simán CWM.-ből telepíteni kell, és kész?
-
eldrah
aktív tag
na gyors teszt...nekem is megvan igy a 3185 pont ebbot 2600 vmennyi a gpu..pffff..bar a regi antutuban lett volna ennyi
-
zobika
tag
Feladtam ezekkel a romokkal.. Visszatértem a jól bevált ICS témámhoz..
Ezt tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, semmi gondom nem volt vele sosem!
Pazar sebesség, minden alkalmazás működik megfelelően. És a dizájn is jó, nekem legalább is tetszik. Az OC pedig 787 Mhz-ig megy. Megfelelő. -
drjuris
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! A telefonom el-el indítja az AccuWeather.com nevű programot. Valamiért Link2Sd-vel és mással sem tudom letiltani ezt az alkalmazást, amit egyébiránt nem használok!
A kérdésem az lenn, hogy ezt a sok szemetet ( accuweather.com, különféle touchPal Language pack-okat) hogyan és honnan tudom törölni? Ha törlöm nem teszek tönkre más alkalmazást?
(link2sd-vel sem tudtam törölni őket, csak átlinkeni az SD-re)Előre is köszönöm!
Üdv: batteryfree
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Olyan megoldást lehetne-e csinálni vagy létezik-e már mint az LG telefonokál,hogy a kapacitív érintő alatti led jelzi a nem fogadott hívást sms-t? "capacitive touch led notification"
Köszi.Flash Player a telóra ha valakinek kellene: LINK
-
zyben
tag
Sziasztok. Google talkal miért nem lehet videóbeszélgetést indítani ezzel a telóval?
-
zobika
tag
Helyzet jelentés: CM7-hez az OC 2-vel hát az akku valóban tovább bírja, de iszonyat gyenge lett játékokban a telefon, na meg a tesztek alatt is, a wifi pedig állandóan eltűnik, nagyon rossz lett.. Most került fel egy 3. kernel is hozzá, kipróbáljuk ezt is.
Egyszer csak jó lesz már.
-
eldrah
aktív tag
válasz
Mana86 #19970 üzenetére
szifon.com/2012/02/08/vendeg-blogger-csereljuk-le-a-viber-csengeset/
itt ugyan mas rendszerre irta fe valoszinuleg egy egyszeru hangszerkesztovel megoldhato erre az oprendszerre is,ha nem akarod mindazt hasznalni amit leirt..a file kiterjesztese es a csere megoldas pedig valoszinuleg itt is mukodik
mar regota toprengek rajta le kene.cserelni nekem is,de eddig meg sose jutott ra alkalmam
hazamegyek.le.is.tesztelem
-
Mana86
tag
válasz
Braddock #19939 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Ez is egy opció, viszont nekem valami olyan megoldásra lenne szükségem ami folyamatos szinkronban van, nem kell kézzel importálni majd szinkronizálni. Elég gyakran változnak a bookmark-ok ami miatt sajnos folyamatos szinkron kell. Megnéztem ezt a Maxthon böngészőt, tetszik is és fel is tenném PC-re, azonban sajnos még nincs magyar nyelvű helyesírás ellenőrzője, ami a napi e-maileknél nagyon nagy segítség.
Lehet, hogy egy kicsit várok még akkor ezzel.
Lenne még egy kérdésem. Nem tudom ki használ közületek Viber-t, de nem tudjátok véletlenül, hogyan lehet lecserélni ezt az idegesítő default csengőhangot??? :/ Valami filecserés megoldásra gondolok vagy ilyesmire. Sajnos még nem nagyon ismerem ki magam az Android file rendszerében, így semmit nem találtam.
-
Fülöpke
csendes tag
válasz
0xmilan #19968 üzenetére
Minden alkalommal 90% fölötti a szint mikor be tudom kapcsolni. Mielőtt kezdte a gondokat 2 napig bírta. Teljesen elégedett voltam a telóval is meg a rommal is! Ha nem lesz senkinek ötlete úgy se lesz más választásom, mint a szerviz. Bár nem tudom nem-e marad hátra valami nyom a rootolásról?!
-
Fülöpke
csendes tag
Sikerült frissíteni, 2-szer is de továbbra se kapcsol be csak amikor töltőre dugom. Nem tudom mit csináljak vele.
-
Fülöpke
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, a telefonom is csak pár hónapja van meg. Nem nagyon szoktam beírogatni de most teljesen tanácstalan vagyok, és nem találtam ilyen problémával hozzászólást! A telómon qltsar: Minimal Edition v2,0 volt amikor néha eltünt az alsó menüsáv, és helyette "+" jelek voltak. Ezt egy újraindítással meg is oldottam. Pár napja viszont újraindítás után nem kapcsolt be , és nem is lehetett a bekapcsoló gombbal bekapcsolni, csak miután töltőre dugtam (az akksi még 80% fölött volt!). Ezután már észre vettem hogy a telepített alkalmazásaim nem indultak el, és úgy jelölte őket mintha nem is lennének rajt! Megint megpróbáltam kikapcsolni de nem tudtam már utána visszakapcsolni sehogyse! A számítógépre dugva felismerte a telót, de ennyi. OTU-val újra raktam és most alap 2.3.4 van rajt , de most is csak úgy kapcsol be ha kb. 15 percre kiveszem az akksit, majd vissza, töltőre rakom bejön a töltés jel, és bekapcs.
Nem tudom érthetően írtam-e le, de valaki segítsen ha tud!
Köszi -
tpeti78
senior tag
Köszönöm a segítséget, srácok!
Megpróbálom ezt a gyári install.bat-os telepítést, utána gari....
-
Smylei30
tag
Na gondoltam kicsit segitek en is
Itt 1 magyar 2.3.4 es
GINGERBREADezt akkor tudod instalalni ha mar 2.3.4 es rendszered van es nemkell CWM siman radugod a telot a kompira es install batot elinditod es varsz
Akkor itt 1 osszerakott program 2.2.2rol-2.3.4re !csak rootolt telo es cwm-el megy!upgrade to 2.3.4
a letoltott zip fajlt kicsomagolod, es a bennelevo update.zip(ezt nemkell kulon kicsomagolni!) et felrakod sdre-ezt majd instalalni kell kesobb cwm bol mikor a progi keri!/ telo bekapcsolt allapotban radugod az usbre es elinditod a pokreni.bat fajlt. 3 ENTERT kell majd nyomnod amikor a program keri.
Ha downgradelni akartok 2.3.4 rol akkor Downgrade to 2.2.2
remelem sikerult par dologban segiteni azoknak akik most kezdtek
udw!
-
Zoll21
tag
oké köszi
ha valamiben elakadnék kereshetlek? -
0xmilan
addikt
válasz
Zoll21 #19880 üzenetére
Független marad.
Elég szomorú, ha ezt a 3 lépést nem sikerült értelmezni 1000. elolvasásra sem.
1. USB Debugging / USB Hibakeresés : BE!
2. A készülék driverei legyenek feltelepítve!
3. A telepítő az install.bat file-al indítható az előző két feltétel megléte után parancssorból.
LetöltésSokkal ésszerűbb viszont egyből egy QME ROM-t felrakni, ugyanezekkel a lépésekkel. 1. hsz.-ben kicsit részletesebb le van írva a QME 1.0 telepítése, de az összes fastbootosat így kell.
A kernelt letöltöd, rámásolod az SD kártyára, recovery-be bootolsz, install zip from SD. Kész.
Minden le van írva 1000x, a keresőt már hadd ne használjuk helyetted. -
Zoll21
tag
-
lalszi
aktív tag
válasz
tpeti78 #19950 üzenetére
Nekem van egy ilyen: Original OT-990 ROM , de nem tudom ezt keresed e.
Ki kell bontani valahova és install.bat-ot futtatni. -
-
0xmilan
addikt
válasz
tpeti78 #19948 üzenetére
Én sem tudok róla, hogy lenne ilyen, bár asszem qltsar írta nagyon régen, hogy csinált dump-ot, csak nem publikálta. talán tőle el tudod kérni.
XDA-s topikban viszont van egy leírás, hogy hogyan lehet kikerülni az OTU-t. Szerbeknek készült még anno, mert oda nem jött hivatalos upgrade, de szerintem itt is működnie kell. -
zobika
tag
válasz
Viktork800 #19945 üzenetére
Köszi! Kipróbálom!
-
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19943 üzenetére
A fastboot-os módszerrel sikerült felraknom a romot, el is indul, minden oké. Kivéve, hogy a jelenség ugyanaz, " Nem áll rendelkezésre szolgáltatás, helyezzen be egy sim kártyát " . Van benne sim.
Ha próbálok hívást indítani, " Hívás indításához kapcsolja ki a repülő üzemmódot! ".
Kikapcsolom, de újra ugyan ez fogad. A sim kártya olvasónak a hibája lehet ez? Most már teljesen tanácstalan vagyok...
Hogy tudok root mentes, teljesen gyári rendszert visszaállítani? Megpróbálkoznék a garanciával, hátha....
( Lehetőleg ne az OTU-val, mert eddig az csak szívatott, pedig driverek rendben )Ha valaki tud, segítsen! Köszönöm szépen!
-
zobika
tag
Üdv! Ti melyik romot ajánljátok? Nekem most a cm7 alpha 2 van, az új kernellel, de sajnos nem jött be túlzottan, mivel az akksi jó ha fél napot bír. Még úgyis, ha szinte semmit nem csinálok vele! Olyan kéne, ami magyar, lehetőleg szinte minden működjön benne, proci húzható legyen, stb. Bár ha nincs meggyőző, megy vissza az ICS
Köszönöm!
-
0xmilan
addikt
-
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19938 üzenetére
Nos, egyre rosszabb a helyzet...
OTU-val próbáltam frissíteni, hátha jutok valamire.... Persze 61%-nál lefagyott az a fos, vártam, vártam, majd lehúztam a telefont. Most megáll a telenor logónál, és recoverybe sem bootol be az install.bat parancs kiadására sem.
Qltsar ezen írása alapján próbálom.... [link]
Mitévő legyek? Segítség!
-
válasz
Mana86 #19937 üzenetére
Én feltettem a PC-re a Maxthon böngészőt. Beleimportáltam a Chrome-ból kinyert könyvjelzőket. Majd a mobilra telepítettem a Maxthon-t, ahol a bejelentkezés után olyan gyönyörűen szinkronizált, hogy leesett az állam. Jobban, mint az Opera. Azt töröltem is. (Kár, hogy linuxos verziója nincs PC-re) PC-n Chrome-ot használok, ha frissíteni akarom a mobilos Maxthon, a fenti lépéseket csinálom meg PC-n.
Nekem bevált. -
tpeti78
senior tag
Sziasztok!
Érdekes dologba futottam ma, amikor egy barátom készülékére tettem fel qltsar kolléga minimal edition romját.
Sikeres telepítés után azt írja nincs sim, csak segélyhívás. Nem értettem a dolgot, próbáltam a repülő üzemmód kapcsolgatását, semmi.
Majd próbálkoztam egy sms írásával, csak " Küldés ", semmi, majd itt opcióként a " Hívás ", erre azt írja, hogy kapcsolja ki a repülő üzemmódot. Próbálom kikapcsolni, de következő próbára is ezt kapom.
Valamint volt egy ilyen ( ilyesmi.. ) hibaüzenetem, hogy az android phone ..... leállt.....Tiszta telepítés volt, wipe-ok, stb.
Valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Nem megoldható valahogy, hogy a böngésző kedvenceket leszinkronizálja a telefonnal? Chrome képes a Google Fiókkal leszinkronizálni őket és talán működne is a telefonnal, mert asszem lehet rá Chrome-ot rakni, de szeretném kerülni a Krómot. Firefox vagy Opera megoldás kéne a problémára, de a Tűzróka sajnos nem kompatibilis a telefonnal. Van ötletetek?
-
thecarver
csendes tag
válasz
lacix76 #19931 üzenetére
lacix76, sikerült, feltettem mindhármat, teljesen stabil és jól működik minden szerencsére (bár első indítás után amikor nem jött elő az android billentyűzet, kicsit megijedtem, de egy reboot megoldotta a problémát
)
xAlten, nem tudtam, elnézést, de ha gondolod, akkor kimoderálom a hsz-emet. A tippet pedig köszi, valószínű ez lesz.
-
0xmilan
addikt
válasz
Danesz94 #19932 üzenetére
Hiába raknád újra a rendszert, mert hardveres hiba. Nekem kb. egy hónapja halt meg a gyári füles egyik pillanatról a másikra. Annyira talán nem baj, mert hangminőségileg sem volt a topon, de azért talán elvárható lenne, hogy addig életben maradjon, amíg a telefon is bírja..
-
Danesz94
senior tag
Sziasztok.
Valaki nem tudja miért nem működik a teló fülessel?
Hiába dugom be ba@ik szólni. A telefon szól tovább de a füles nem, az értesítési sávon ki rakja a kis fejhallgató jelet.
Nem nagyon szeretném újra rakni a rendszert mert nincs kedven ellőről belakni megint az egészet
Vagy ha recoveriben csinálok egy backupot akkor ha vissza állítom akkor a progik vissza mennek? -
Aucor
senior tag
-
lacix76
őstag
válasz
thecarver #19927 üzenetére
Elég csak az egyiket feltenni.
De a newker 2 alapból 600 Mhz-en fut úgyhyogy azt fel kell huzni mondjuk setcpu.-val 787-re.
Szerintem ha nem akarod variálni rakd fel a sima newkert-t,mert annak 787 lesz a maximumja és smartassV2 módban fog futni.
A függetlenítéshez nem értek sajnos
Azt hiszem turbósimmel lehet megoldani amit loosht-tól tudsz beszerezni akit a 19924-es hozzászólásban megtalálsz. -
lacix76
őstag
válasz
thecarver #19925 üzenetére
Innen le tudod tölteni amit ki szeretnél próbálni.
Másold fel az sd kártyára csak simán.Nem kell mappába rakni.
Mindent recoveryből kell telepíteni.
A bekapcsoló gombot hosszan nyomva bejön egy menü ahol a legalsó recovery nevezetüre rányomsz és akkor bele tudsz lépni.install zip for sdcard-ba belépsz,aztán a choose zip from sdcard menübe.
Utánna rányomsz arra amit telepíteni szeretnél. -
kovabor
tag
válasz
0xmilan #19918 üzenetére
Most telepítettem az 1.5 ös verziót. jelenleg boot.
öhöm.
beindult.
Hát ez így már most más. Qltsar -> nem megsértésből, de az 1.5 sokkal, de sokkal jobb. A legjobb munka. (persze azok közül ami erre a kütyüre felmegy
na eddig jutottam ismét. majd próbálkozom még, ha úgy tetsziuk a kedvem
-
Benciky
csendes tag
hi.
én is itt hagyom a fórum ezen részén, upgradeltem egy ot995-ösre
inkább csak olvasgattam a topicot, de így is el kell mondanom, hogy nagyon sokat segítettetek a telefonnal kapcsolatban.
további jó one touchozást -
thecarver
csendes tag
Sziasztok!
Az oldalon található leírásoknak köszönhetően (köszönöm szépen, sokat segített) sikeresen feltelepítettem a Marina Lite-ot az Alcatel Onetouch 990-emre. Most azonban szeretném feltenni a Marina 5.1-et, plusz egy olyan kernelt, amellyel kb. 800 Mhz-re fel tudom húzni a processzort. Úgy olvastam, a newKer 2 erre megfelelő. Ezenkívül még az ICS Theme-t akarnám felrakni, mert az van magyarul is. Kérdés: Hogyan tudom mindezeket megcsinálni?
Kérhetnék benne segítséget? Vagy egy leírást? Mert sajnos erről már nem találtam semmit a neten. :S
-
kovabor
tag
Sziasztok. Ismételten feltenném a kérdést.
Ha van, aki érintett.
Megvan valakinek egy olyan qme rom, ami fastbott install.bat-tal telepíthető? (1.3 vagy 1.5) ha jól tudom ezekhez nem kell cwm.
Köszönöm a segítséget.
-
0xmilan
addikt
1.9 + newker alatt a kamera megnyitás után egyből FC-zik, pedig eddig nem csinálta.
Volt már dalvik-cache-, meg alkalmazás adattörlés, de egyik se segített. Leszedtem a CPU-buzeráló appot is, így max 600MHz-en futhat.
Valaki ötlet?
Lehet az lesz, hogy felrakom ezt a CM-et. Ott működik a kamera? -
kovzola
tag
válasz
oneToucher #19907 üzenetére
Nem kötekedni akarok tényleg, de én a helyedben inkább egy sony-t vennék. kb fél éve van nálam az xperia mini pro. Egy hibát nem láttam eddig. Egy szaggatás nincs sehol, minecraftban sem. (1ghz scorpion, adreno 205)
-
Kari915
tag
válasz
oneToucher #19894 üzenetére
Akkor függő leszel!(iTunes függő.)
Jó tanács. ha használt 3GS-t veszel próbáld ki a wifi-t, széria hibásak, 2 éves kortól elgyengül a wifi chip.
Nálunk 2 db van a családban mindben rossz lett, csak röhögök rajtuk mikor odaülnek a router mellé, mert csak ott látják a wifi-t, én pedig az OT990-nel még az udvaron is tudok csatlakozni.
Azt mondták a szervízben nekik, csak a chip csere segít, (20 ropi). -
lacix76
őstag
-
Viktork800
csendes tag
válasz
Szokenesz #19897 üzenetére
Sziasztok. A marina odexed newkernel-lel 787 mhz-re van húzva és semmi baja a kamerának. Viszont ha más kernellel használom, 600 fölött vibrál. Azt szoktam csinálni, hogy a setcpuban beállítok egy profilt, hogy ha bekapcsol a kamera alkalmazás, vegye vissza a procit 600-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest