- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19958 üzenetére
Sziasztok!
Visszaállítottam a rendszert gyárira, ezúton is köszönet a segítségért.
Gondoltam kihagyom a Telenort, és rögtön a Telemax helyi egységébe viszem a készüléket, hátha így gyorsabb lesz a dolog. Hát nem. Nem szerelnek, küldik Budaőrsre ők is tovább. Kérdeztem, mennyi idő lesz?
- Háááát, mivel Alcatel, így pontosan nem tudja, elvileg 30!!! napon belül visszakapom, bár éppen most van egy ügyfél, akinek ma van a 33.!!!! napja nálunk az Alcatel készüléke! WTF.???
Kérdezem a srácot, nem úgy van ez, hogy 30 napon belül kötelesek megcsinálni, vagy cserélni, vagy valami?
- Neeeem, igazából az úgy van, hogy TÖREKEDNIÜK KELL ARRA, hogy 30 nap alatt meg legyenek vele....
Na, ez f@sza. Mindegy. Tudsz valami értelmesebb csere készüléket adni?
- Nem, Alcatel-hez ( helyett ) nem adunk csere készüléket a javítás idejére....
Szóval erről is ennyit. Fura egy országban élünk, éljenek a fogyasztók!
No comment....
Miért érzem úgy, hogy ezek telibe lesz@rják az embert, miután megvette a készüléket?
szerk.: zobika, tényleg jó ez az ICS.? Mennyi memória marad ezzel? Gondolom eleve root-olt, ugye?
Ha még az életben vissza kerül a kicsike, feldobom ezt a havernak, ha tényleg ennyire jó. Valamiféle telepítési leírás van valahol, vagy csak simán CWM.-ből telepíteni kell, és kész?
-
lalszi
aktív tag
válasz
tpeti78 #19950 üzenetére
Nekem van egy ilyen: Original OT-990 ROM , de nem tudom ezt keresed e.
Ki kell bontani valahova és install.bat-ot futtatni. -
-
0xmilan
addikt
válasz
tpeti78 #19948 üzenetére
Én sem tudok róla, hogy lenne ilyen, bár asszem qltsar írta nagyon régen, hogy csinált dump-ot, csak nem publikálta. talán tőle el tudod kérni.
XDA-s topikban viszont van egy leírás, hogy hogyan lehet kikerülni az OTU-t. Szerbeknek készült még anno, mert oda nem jött hivatalos upgrade, de szerintem itt is működnie kell. -
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19943 üzenetére
A fastboot-os módszerrel sikerült felraknom a romot, el is indul, minden oké. Kivéve, hogy a jelenség ugyanaz, " Nem áll rendelkezésre szolgáltatás, helyezzen be egy sim kártyát " . Van benne sim.
Ha próbálok hívást indítani, " Hívás indításához kapcsolja ki a repülő üzemmódot! ".
Kikapcsolom, de újra ugyan ez fogad. A sim kártya olvasónak a hibája lehet ez? Most már teljesen tanácstalan vagyok...
Hogy tudok root mentes, teljesen gyári rendszert visszaállítani? Megpróbálkoznék a garanciával, hátha....
( Lehetőleg ne az OTU-val, mert eddig az csak szívatott, pedig driverek rendben )Ha valaki tud, segítsen! Köszönöm szépen!
-
0xmilan
addikt
-
tpeti78
senior tag
válasz
tpeti78 #19938 üzenetére
Nos, egyre rosszabb a helyzet...
OTU-val próbáltam frissíteni, hátha jutok valamire.... Persze 61%-nál lefagyott az a fos, vártam, vártam, majd lehúztam a telefont. Most megáll a telenor logónál, és recoverybe sem bootol be az install.bat parancs kiadására sem.
Qltsar ezen írása alapján próbálom.... [link]
Mitévő legyek? Segítség!
-
Dyrg
aktív tag
válasz
tpeti78 #10006 üzenetére
Kedves Peti!
Bocsi, hogy nem fejtettem ki mi a problémám az akksival, csak telóról írtam aztán lusta voltam odaírni, hogy nekem nem tölti fel 100-ra, 2.2-őn 95 százalékon beragadt, 2.3-on pedig 99%-on, volt, hogy szinte egy napot rajta hagytam tölteni, de hát semmi, viszont ahogy lehúzom a töltésről utána már kiírja hogy 100%, a másik bajom, hogy ha elérem az 50% ot onnan rohamosan elkezd merülni, szinte csak pár órám van én akár készenléttől is lemerül. Az üzemidejével nekem nincs bajom, mint írtam elmegy 2 napot, max 3 szinte már nem viszide amúgy is megetetem szinte minden nap (a halakkal együtt), csak az előbb említett 2 bajom van. Én az akksira gyanakszom, mert már csináltam kalibrálást is (egy párszor) de az sem segített.
De most ahogy olvasom Istvánnak is ez a problémája. 50% után ROHAMOSAN merül! A visszajelzéssel lenne a gond, vagy az akksi tényleg szar...
-
qltsar
veterán
válasz
tpeti78 #7947 üzenetére
azért azt érzed, hogy 2.3.5-ről 2.3.6-ra nem kell újrarakni az egész rendszert
a nagyobb telefongyártók samu, lg, htc egy pár megás zip formájában szokták ezeket a frissítéseket megoldani, amik nagyon gyorsan megvannak. gondolj bele, semmi kernel csere, api ugyanaz, csak néhány file-t cserélnek ki a patchek, ennyi.
itt 2.2-ről van váltás 2.3-ra, más kernel, más api stbstbstb...
ennek ellenére megoldható lenne, hogy ne vesszenek el az adatok
ismerősöm galaxy ace-t frissített 2.2-ről 2.3-ra, semmi sem veszett el, egy beállítása sem
-
Tiborcz718
csendes tag
válasz
tpeti78 #7913 üzenetére
Szia
Én ezt azért irtam le mert egynapos telót kötelessek lettek volna kicserélni indok nélkül 4 pixelhibával ezért lettem ideges
. Mikor elöször hivtam a boltot azt mondták csak akkor cserélik ha nem müködik.Ezért kellett kicsit drasztikus megoldáshoz folyamodnom.Egyébként akkor még teljessen gyári volt nem volt rootolva.Különben is semmi külsö nyom nem látszott rajta hogy mi lett vele csinálva.Nem tudom meg e tudták állapitani szerintem nem.
-
biowizards
tag
válasz
tpeti78 #7252 üzenetére
Az az érdekes,hogy miután az sms jött,onnantól kezdve nem tud csatlakozni a mobilnetre.
Ez már x akta
Bevittem a Telenor pontba a csávó állítgatta az APN-t de semmi.Küdtek hálózati frissítést is a központból,de változatlan a helyzet.
Mindegy már eladtam a telót.Talán a másikkal(ZTE Blade)jobban járok.Ha nem akkor maradok a hagyományos telónál és nem kell droid többet.Majd 40 évesen nincs kedvem szórakozni,szarakodni a telókkal. -
szoszo1973
aktív tag
válasz
tpeti78 #7182 üzenetére
Nekem szintén anomáliák vannak, ha van ext2 partició. Pár napja behalt az én memóriakártyám is. Leformáztam most csak fat32 van rajta, egyenlőre megy.
Egyre többen írják ezt a hibát. Lehet hogy a teló nem szereti az ext2 particiót. De lehet hogy csak az nem tetszik neki, hogy 2 partíció van.
Egyébként nekem is kingston 16GB Class6.Mindenkit arra kérek, hogy írjátok már le, hogy milyen memkártya van a talótokba és hogy mi a tapasztalat vele.
Kösz
-
Gabelogen
tag
válasz
tpeti78 #6961 üzenetére
A driverek elvileg rendben vannak.
Nem jelez semmit.
Viszont,még a telepítésnél,ezt írja ki:
A program nem indult el,mert mfc100.dll hiányzik a számítógépről.
A probléma megoldásához próbálja meg újratelepíteni a programot.Gondolom emiatt nem működik.
Mit csináljak?
Előre is köszi a segítséget. -
BotaN
senior tag
válasz
tpeti78 #6936 üzenetére
Már csak azt nem értem minek szenvedtek recoveryből, a kettő hatványaival, teljes gyalulással, stb. Mikor PC-n 5 másodperc alatt, kattintgatva, akkora partíciót csinálsz amekkorát akarsz, és nem kell még menteni se a SD tartalmát, simán mondjuk a 2GB-ból, levágsz 300 megát, és ami marad, az a 1.7GB érintetlen lesz.
-
kj0
tag
válasz
tpeti78 #6899 üzenetére
Ok,igazából tökegyszerű.Van a de-branded ROM.totalcmdben bele tudsz lépni egy zipbe,mint egy mappába.ott van egy custpack mappa,azon belül egy app.Oda bemásolod az apk-kat,majd kilépsz a zipből.felmásolod az sd kártyára,recoveryben flasheled.
Óvatosan,most nekem minden reboot után újra kéri a googlefiókom adatait... -
0xmilan
addikt
válasz
tpeti78 #6429 üzenetére
Ezt egyszer én is eljátszottam.. Megkérdeztem itt, hogy a recovery-s partícionálás meghagyja-e az SD-n a dolgokat. - valaki magabiztosan állította, hogy Igen. - mondom jó, akkor mehet... nem kevés fotó, adat, stb. ment a kukába... szóval először próbálja ki az ember a dolgokat, mielőtt hülyeségeket mond..
...a másik: Az upgrade NEM kötelező, ha jól működik a telefonod hagyd a francba!! Sok ember úgy ugrik neki, mintha anélkül nem tudná használni a készüléket.. Pedig el lett mondva: Nem hoz semmi értékelhető változást/javítást, viszont elég nagy a kockázat arra, hogy papírnehezéket csinálj a telefonból... A rootolás persze más tészta, ott nem lehet gond a procedúrával, ha követjük a leírást és ha átszenvedtük magunkat a drivereken, SOC-on, akkor cserébe törtölhetjük a fölösleges gyári appokat, meg használhatunk root jogot igénylő appokat..(titanium backup, stb.)
szerk: 512MB bőven sok..a gyári 2GB kártyán az már a kártya negyedét lefoglalja. sztem 256-nak elégnek kell lennie. az a baj, hogy a kettő között nincs semmi (pl 300-400MB-s partíciót nem csinálhatunk így)
-
attilav2
őstag
válasz
tpeti78 #6303 üzenetére
Akkor adb shellel vagy ehhez való grafikus frontenddel Pl android commander, kell az apk-kat parancssorból törölni, ajánlom az android commander-t, először sima shellt dob be (dollárjel) ha beírod su akkor kettőskereszt lesz és akkor már lehet törölgetni, valahol az eszköztáron van egy terminál gomb arra jön be a parancssor, csak óvatosan, mert ha nem vagy képben olyasmit is törölhetsz ami bajt okoz. Némi linuxos tapasztalat ajánlott.
-
tpeti78
senior tag
-
0xmilan
addikt
válasz
tpeti78 #6297 üzenetére
Ezeket törölheted, de ha csak pár KB, akkor nem éri meg, nem lesz sokkal több helyed.. A FileManager.apk az a gyári fájlkezelő, az EasyInstaller az asszem custpack/app-ban van és teljesen fölösleges, app-telepítő app (erre bármelyik marketes filekezelő jó) . Az Android Manageg Agent-ben meg le lehet tiltani, hogy elinduljon, de az is custpack/app-ban van TetheringAgent.apk néven.
-
Vefy
csendes tag
válasz
tpeti78 #6229 üzenetére
azt hittem csak engem idegesít hogy
1, nem lehet bekapcsolni töltőre dugás után
2, várni is kell picit, mert bekapcsolás után el kell jutni a homescreen-ig hogy bekapcsolva maradjon és töltődjön.25k : belefér.
(túl) okostelefon : nem fér bele.
1-1.attól még szeretem.BEST buy szerintem.
-
válasz
tpeti78 #6025 üzenetére
Szia!
Nekem az Android manager feltelepítése segített.
Miután fent volt, bementem az PC vezérlőpult - hardver - eszközkezelőjébe, majd mind a 4 qualcomm elnevezésűt egyenként frissítettem, megadva nekik az Android mappa elérhetőségét.
Utána nekem engedte az updatet.MAC:
Én a MAC szűrést kivettem a routerből.
Maradt a jelszavas védelem. -
vigyori78
őstag
válasz
tpeti78 #6007 üzenetére
Szia.
Eddig nekem se ment nem ismerte fel a drivereket most szedtem le az új "Alcatel_AndroidManager_2.2.1111.2444" és "One Touch Upgrade Q 1.8.2 Setup" progikat és már magától felismert mindent.
A régit uninstalláltam utána először a menagert tettem fel és megkérdezi,hogy lecseréled a régi drivereket az újra akkor nyomj igent.Utána a Upgrade-t raktam fel és kész.Amikor rádugtam a telót nem engedélyeztem az sd kártyát. -
-
Storms
őstag
válasz
tpeti78 #2117 üzenetére
Amúgy meg android telefon net nélkül szerintem szinte értelmetlen.
Ez igy van ezért veszek csak WiFi-s telefontÉn nem erre gondoltam hanem hogy feltöltöm 1500-ala kárytám akkor azt ne szedje le egyből semmi program. De már rájöttem hogy csak T-mob-nál ingyenes a facebook...szóval megpróbálom ezt a klikk-et aztán majd lemondom.
-
Storms
őstag
válasz
tpeti78 #1803 üzenetére
Van fényképezőm de nem fogom mindenhova magammal cipelni.
Már nem azért de a 2 mpixeles motorola V3 is hasonló képeket csinált, K800i-m ami volt az is elég volt felhőfotózásra nem egy csúcs gépre gondoltam én se, van jópár telefon ami elég lenne hozzá. De itt valamit elrontottak a kamerába, remélem ezt javitják majd.
Amúgy mindegyik android-os mobilba ilyen "gagyik" a felső ikonok? KÉP akku töltötség jelzés stb.. fent a csík. Olyan ósdinak hat.szp1
Már eladtamA qwerty miatt, nagyon lötyögött ez tipushiba. Pedig szerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest