- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenton
tag
válasz
Mana86 #19595 üzenetére
Első dolog. Mielőtt kérdezel, használd a keresőt. Szinte minden ki lett már vesézve ebben a fórumban. Sok kérdésedre meg fogod találni a választ.
QMEKernel ügyben pedig oda kell nagyon figyelni mit mi mellé párosítasz.
Érdemes utána olvasni melyik kernel melyik romhoz passzol.
Kernel linkHoppá látom beelőztek.
-
0xmilan
addikt
válasz
Mana86 #19597 üzenetére
Az elsőre talán segít, ha berakod repülő üzemmódba, majd vissza.
A másodikra: egy ROM úgy kb. áll a system.img-ből, boot.img-ből, data.img-ből, cache.img-ből (és jelen esetben) custpack.img-ből. Itt a boot.img tartalmazza a kernelt, szóval ha kernelt akarsz cserélni, akkor a boot.img-et kell felülírni. Tehát a kettő szorosan összefügg, ezért nem mindegy, hogy milyen ROM mellé milyen kernelt/boot.img-t raksz fel, mert össze kell passzolniuk. Néhány kernel.
szerk: QME, marinához nem tudok linket.
-
Mana86
tag
Sorry, már nem tudom szerkeszteni az előző hsz-emet. Volna itt még pár apróság és kérdés.
- Ha restartolom vagy bekapcsolom a telefont (teljesen mindegy), akkor ugye kéri a PIN kódot, viszont ha nem ütöm be azonnal, akkor eltűnik az ablak és betöltődik minden csak SIM kártya nélkül és később már nem tudom beírni, így ismét restartolni kell. Ezt a problémát hogy lehetne kiküszöbölni? Elég zavaró mert hosszú a boot idő.
- Lehet ROM alatt kernelt cserélni? Tehát a kettő nincs összefüggésben? Lehet külön ezt és azt cserélgetni? Amennyiben ez lehetséges elképzelhető, hogy egy kernel csere megoldaná a problémáimat? Honnan lehetne külön kerneleket beszerezni? Hogyan kell kernelt cserélni?
- Nekem is hasonló problémám van, mint anno rbence-nek a zenelejátszással. Hogy nagyon sok benne a mély és mint ha egy dobozból szólna, viszont ha lehúzom a jack-et és visszadugom, utána jó lesz a következő pause-ig. Nem találtam erre a megoldást.
-
lacix76
őstag
válasz
oneToucher #19587 üzenetére
Az az értesítési sáv jó lassan megy felfelé neked.
Ez most csak a színében más az elsőnél? -
Fenton
tag
válasz
Mana86 #19592 üzenetére
QME Romot használok én is. A 2.0-át. Ilyen gondjaim nem voltak, vannak vele egyáltalán.
Lehetséges, hogy ott az általad felpakolt romban lesz valami gond. Skype-al kapcsolatban nem igen tudok nyilatkozni. Lévén telefonon nem használom, még ki sem próbáltam ,hogy voltaképpen, hogy viselkedne rajta.
Nem vársz túl sokat, azonban hibák előfordulnak. Plusz azért egy ilyen kategóriájú készülék esetében, nyilvánvaló volt, hogy több kompromisszumot is meg kell hozni.
A gyári romot a gyártó weboldalán lévő OTU (One Touch Upgrade) nevű programmal igen egyszerűen meg tudod oldani.
Bár a szűkös tárhely és az ismert hibák miatt, szerintem jobban járnál egy másik rommal. De természetesen ezt neked kell eldöntened.
Véleményem szerint a szimpla QME 2.0-ás rommal próbálkozz inkább, vagy a Marina Lite-al. -
Mana86
tag
Sziasztok!
Kb. egy hete használom az ICS QME romot, de nem igazán vált be. Igazából androidos telefont is kb. 2 hete használok, tehát lehet, hogy ez gyári rom-nál is jelentkezne ha rárakok pár programot, nem tudom mi okozza a problémát. A lényeg, hogy nagyon bug-os a dolog.
- Ma pl. nem tudtam kikapcsolni az ébresztést reggel, ki kellett szednem az akksit.
- Ha gallery-ből állítok be hátteret, folyton leállít valami media taskot.
- Rettentő sokszor áll le valami task (nem mindig ugyan az, tök változó, hogy épp melyik).
- Skype-ra 2x tudtam feljelentkezni friss ROM-mal. Azóta képtelen.
- Párszor restartol is tök random. Tegnap mondjuk pont telefonálás közben.Hirtelen ennyi jutott eszembe. Lehet én várok túl sokat tőle, de véleményem szerint egy telefon legyen megbízható. A gyári ROM-ot nem nagyon hergeltem és azzal még csak tanulgattam az android használatát, de szeretném visszatenni rá, még ha nem is néz ki ilyen jól.
Alapvetően egy telenoros gyári 2.3.4-es android volt rajta magyar nyelvvel. Az alap OT990 2.3.4-es ROM-ban van magyar nyelvű vagy kutassam fel a Telenoros változatot? Most T-mobile-os vagyok, le tudom szedni valahonnan a T-s OT990 ROM-ot is? Vagy lehet, hogy a gyári OT990 (független) ROM-mal járnék a legjobban? Honnan lehetne ezeket beszerezni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Mana -
oneToucher
csendes tag
megvan
válaszoltam is
-
Danesz94
senior tag
oneToucher:!
Privát üzenetemre szándékosan nem válaszolsz vagy nem vetted észre? -
oneToucher
csendes tag
Sziasztok!
Elkészült a Cyanbread téma elsô béta verziója! Tudom hogy vannak benne hiányosságok+hibák, de dolgozom a javításon. De mivel megígértem pár hsz.-szel ezelôtt itt a videó link: http://www.youtube.com/watch?v=Rr26Nc-QqHU&feature=plcp
Letöltési link a leírásban telepítés recoverybôl, és csak QME ROM-okhoz! Remélem nem lett olyan rossz, írjatok véleményt és lájkoljátok a videót.
-
oneToucher
csendes tag
válasz
fcbarca #19581 üzenetére
ebben a témámban a stock gb tárcsázó és ezzel együtt az oldalra húzós hívás felvevés van benne: http://www.youtube.com/watch?v=eiOKWJqLERo&feature=plcp link a leírásban és csak a QME 2.0-hoz jó. telepítés a szokásos módon recoveryböl. ha nem QME 2.0 van fent abban az esetben winrarral vagy winzippel nyisd meg a fájlt és az app mappából a Phone.apk fájlt rakd egy flashelhetõ zip-be aztán recovery. sok sikert remélem segített
-
kovzola
tag
mi a stock rom?
-
lacix76
őstag
Találtam egy romot ami a QME 2.0-ra épült és ezen a néven készítették még augusztusban .Telenor One Touch Android 4.0.4
Csalóka a neve,Go Launcher van belerakva plussz ICS téma amivel magyar nyelv is van benne.
Van benne jópár progi is,plussz newker 2 is benne van már
Egy próbát megér az unalmas percekben -
lacix76
őstag
válasz
rockyboy #19575 üzenetére
Persze,hogy lassan kapcsol ki mert ebből is kihagyták a shutdown_animation.gif-et,ahogyan régebben a Jelly Bean-es témáju rombol is
Csak tudnám miért
Utólag bele tudsz rakni eggyet.
Vagy átmásolod a QME 2.0-ból a system/custpack mappából a JRD_custres mappát ugyanoda. -
rockyboy
csendes tag
Ez az ICS QME Lite nem is rossz! legelső inditásnál nagyon lassu volt és szaggatott,de ki-be kapcs megoldotta illetve kikapcsolásnál lefagy(ott) (nem tudom h most is v sem). Tegnap este óta van fenn...Egyenlőre tetszik, eddig nem vettem észre h valami nem menne.Kiváncsi leszek az akksi időre...
-
oneToucher
csendes tag
Sziasztok!
Készülôben a Cyanbread témám a QME 2.0-hoz. Pár napon belül kész lesz!
-
0xmilan
addikt
válasz
oneToucher #19572 üzenetére
A telefon hardvere ilyen "sz@r".
-
Aucor
senior tag
válasz
oneToucher #19559 üzenetére
Neked amúgy így laggol a teló? Vagy csak a videó ilyen?
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
oneToucher #19557 üzenetére
Kulon a tarcsazot nem tudod felrakni? :-)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
oneToucher #19565 üzenetére
Gondolom úgy, hogy kaptál egy ingyen jegyet, imádkozz, hogy a Skyfall-ra szóljon és ne valami vámpíros genyára
-
lacix76
őstag
válasz
oneToucher #19563 üzenetére
Moziba ne vigyünk?
-
oneToucher
csendes tag
likeoljátok is ha tetszik.
-
oneToucher
csendes tag
Aki látta és akar még ilyen videókat iratkozzon fel a csatornámra
.
-
oneToucher
csendes tag
Látom a 2 megtekimtést gondolon te vagy az egyik remélem tetszeni fog ha nem te vagy a másik nem szóltam
. Az az egy hibája van a témának hogy a böngészö nem megy lagalábbis nekem. De nekem mind1 úgyis operát használok jó gyors
-
Aucor
senior tag
válasz
oneToucher #19557 üzenetére
Az jó, hogy csináltál, de hol tölthető le?
-
oneToucher
csendes tag
Sziasztok!
Csináltam egy gingerbread témát a QME 2.0-hoz
. Tudom hogy a QME is gingerbread, de vannak újdonságok: - gingerbread spinners
-gingerbread tárcsázó
-és gingerbread böngészô
Telepítés a szokásos módon.Bôvebben a tárcsázóról: nem lefele húzva kell felvenni hanem úgy mint a lockscreen vagyis oldalra, mint az eredeti gingerbread-ben
.
A megtekintéseket köszönö. [ ...a jegyeket nem váltom vissza
]
UI: bocsánat de nem tudok rendes hosszú ü betût írni. -
oneToucher
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami screen recordert a z-screen-en kívül?
-
whiskeys
őstag
lenne egy kérdésem. nem találom azt a funkciót, hogy alapból a memkarira telepitse a programokat. segitene valaki? köszi.
)
nem rootolt a teló.
-
eldrah
aktív tag
jah..meg egy tapasztalat...csak lejart a szerkesztesi idom
gyari rom,newker1,dalvik turbo 2(mondjuk az most besz.rt:$) link2sd-vel pakolva szinte minden ext2-re,es par nap alatt hiaba van 782-re huzva a proci csigalassu.plussz ma eltunt minden billenytuzet.otlet valakinek miert?(tegnap toroltem a bootanim.zip-et veletlenul azota csinal erdekes dolgokat..pl nem ebred fel alvo modbol csak akksi ki-be hozza vissza,3 perc a ki-be kapcsolas,meg a fentebb leirtak
besz.rathatja az ennyire?
-
eldrah
aktív tag
válasz
oneToucher #19550 üzenetére
nekem a 2 es az 1is azt irja... aztan ujrainditva a telot a kartyat nem.ismerte fel,mig recoveryben nem unmountoltam
a masik valtozat az siman felment nekem..legalabbis azt irta
hmmmm most nezem,hogy ez ugyanaz pedig amit mar Xalten elkuldott priviben..pesig par napja meg siman ment:0
-
jopont
senior tag
válasz
oneToucher #19550 üzenetére
Nem tudom, jól gondolom-e, de szerintem attól függ, melyiket használd, hogy milyen az EXT partíciód!? Ha EXT4, akkor kell a dalvik4?
-
eldrah
aktív tag
sziasztok...arrol van valami infotok,hogy ha antutu benchmarkkal csinalok egy tesztet es esetleg megismetlem,miert ad mas-mas eredmenyt? kicsit.turbozom a.gyari.romot, akartam listat irni mit bir,de mindig mas eredmeny jon ki
eddig 1600 pont volt a legtobb amit newker1+dalvik turbo3-al ertem el.meg a chainfire 3d erdekelne hasznos lehet e erre.a keszulekre de arra.eddig nem.kaptam valaszt innen...valaki?
-
attilam
őstag
Sziasztok!
Kipróbáltam az itt linkelt új ICS témájú ROM-ot, és nagyon elégedett lennék vele, csak egy apró bibi van: nálam időszakonként eldobja a GPS jelet, és emiatt navigációra alkalmatlan. Vissza kellett raknom a v5h6-mod ROM-ot. Tapasztalt már valaki ilyet? Lehetne valahogy javítani rajta? Köszönöm az ötleteket előre is!
-
Smylei30
tag
Sziasztok. Erdekelne az h QME romhoz pl hogy tudok shut down hangot hozzaadni.Lehetseges ez valahogy?
Udw!
-
whiskeys
őstag
sziasztok.
nekem van egy telenor one touch c telóm. nem rootolt, de elég lassu. ez a 600as proci miatt van, hogy ilyen lassan reagál müveleteknél? -
Gabelogen
tag
-
lacix76
őstag
[link]
A 4PDA-n találtam ezt a cikket.
Hogyan szereljük szét és tisztítsuk meg az OT-990-est
Google fordítóval könnyebb elolvasni az utasításokat.
Ja és garanciavesztéssel és a telefon "halálával" járhat a művelet -
kovzola
tag
válasz
Gabelogen #19508 üzenetére
Hát amikor akartam telepíteni a recovery-ben, akkor azt írta ki, hogy installation aborted. Most feltettem az extreme 2-es kernelt, működik, de most meg nem mindig ismeri fel az sd-t. Nem tudom, hogy a kerneltől, vagy a kártya szart be, vagy a telefonnal van valami. Nem tudom. Szerinted?
-
eldrah
aktív tag
Sziasztok!
Na hosszu szunet után megint itt..Nem tudna valaki segiteni, hogy gyari rootolt rendszerre, hogyan tudok kikapcsoló gomb nyomására recovery-s lehetőséget? Es esetleg egy libroid panel elerhetőseget valaki?
-
kovzola
tag
Mi a véleményetek a Navigon Europe navigációról? Én eddig Igo-t használtam, ehhez képest milyen a Navigon?
-
kovzola
tag
Milyen kernelt tegyek a gyári 2.3-as romhoz, hogy fel tudjam emelni a processzor órajelét?
A newker 2-t nem telepíti. -
lacix76
őstag
válasz
dobostorta #19502 üzenetére
Documents To Go gyorsan működik az én telómon.
-
lacix76
őstag
válasz
dobostorta #19500 üzenetére
Az office suite-t még nem próbáltad,hogy az milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest