- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozmar123
csendes tag
válasz
matthews #965 üzenetére
Ki kellett szednem az egyik sim-et a telefonból, ezért levettem a tokot róla. Akkor derült ki, hogy már külön életet él a hangerő szabályzó. Látszólag semmi nincs megsérülve/eltörve/letörve, érthetetlen, hogy ezt mi tartja a helyén. Vissza lehet rakni, a tok egyben tartja.
Gagyi a köbön.
-
dexi
csendes tag
válasz
matthews #955 üzenetére
NTFS -nél sérült meghajtóra hivatkozik és felajánlja a javítást és leformázza Fat32-re.
Próbálta már valaki a Z Camera programot?
Én kipróbáltam elég sok kamera progit, de ez tűnik a legjobb minőségűnek.
Esetleg valaki más is tesztelné?Ugyanonnan készült mind a kettő, ugyanúgy 13mp 16:9 arány
-
Mr. Wolf
csendes tag
válasz
matthews #948 üzenetére
Sziasztok,
Az én gépem viszonylag jól működik, gyors, szép a kijelző, a BT és a Wifi rendben teszi a dolgát, elfogadható képeket készít, viszont a GPS BP-en használhatatlan, vidéken még elmegy, amikor éppen kegyeskedik jelet találni és az úton vinni, nem attól 20 méterre.
Nem akarnám visszaküldeni, de gondoltam kérek valami kompenzációt a Gearbest-től a hulladék GPS és a Sony kamera hiánya miatt, arra hivatkozva, hogy nem ezt ígérték a leírásban. Kértek bizonyító képeket és screenshot-ot a GPS nyavajáiról.
Ma megjött a válasz a fantasztikus megoldással (kompenzáció felajánlás helyett): csináljak wipe data / factory resetet!!! Persze nem tervezem, hogy napokig állítsak be megint mindent.
Ez miért oldaná meg a problémát? Nem nő benne Sony kamera szenzor, és mitől javulna meg a GPS, amikor két hete sem volt jó a zsír új telefonon?Valaki járt így a Gearbest-tel? Mit lehet ilyenkor csinálni?
Előre is köszi.
-
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #805 üzenetére
Akkor itt van két tesztkép, Open Camera-val, annál jobb tényleg nincs...
Ugyanolyan fényviszonyok, megpróbáltam ugyan úgy tartani a telefonokat, ugyanúgy fókuszálni. Állítólag a LeEco Max 2 sem a világ legjobbja fotózás szempontjából, de nézzétek meg a két "alkotást":
Ez készült a LeEcoval: [link]
És ez a csodálatos Vernee-vel: [link]Nem hinném, hogy magyarázatot kell hozzá fűzni...
csucsu52 kollegának nagyon tetszett a GPS is, nyílt terepen, Kisvárda felé... Öcsém ott él, tudom, mennyire sok a magas, sűrűn egymáshoz épített épület ott.... Nos, én akkor mondtam ki a verdiktet, amikor a belvárosban, a Csalogány utca közepén bekapcsolás után 1 perccel elvesztette a holdakat, és csak az Andrássyn kezdett magához térni, utána a Pál utcában már meginn süket volt! Aki nem hiszi, próbálkozzon kicsit Wazéval...
A bluetooth meg állandóan lefagy, sőt, mikor megnézed, mi van, már a lakásban vagy, de ő elvileg még csatlakozva van a 400 méterre leparkolt autó kihangosítójához, és el se engedi ujraindításig... Jóóóó nagy hatótávú bluetooth!
Tényleg ez volt itt az utolsó kommentem, megpróbálom elfelejteni ezt az ipari hulladékot, aki megszereti, annak kellemes használatot, aki el akarja adni, annak sikeres értékesítést kívánok....
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #776 üzenetére
Teljesen igazad van, én csomó dologra használom a mobilt. Ha már eljutottunk odáig, hogy ennyi mindenre használható egy ilyen maroknyi "számítógép", akkor én az évek során ehhez hozzászoktam, és valóban nem átlagfelhasználó vagyok. Akinek hozzád hasonló igényei vannak, azoknak elég lehet ez a telefon, de akkor szerintem még utoljára összefoglalnám, hogy milyen hibái vannak. Hadd legyen egybeszedve, és ha valakinek 2-3 ilyen "tulajdonsága" miatt nem megfelelő, akkor inkább ne vegye meg:
Pozitívumok:
- dizájn (bár a 6"-os LeEco Max 2-nél 2, azaz 2 milliméterrel keskenyebb a telefon, tehát nem kávamentes, vagy nem 5,5" szélességű)
- kijelző (OK, szép színek, magas fényerő, hidegebb színvilággal, mint a LeEco, de napfényben a LeEco veri, valamint ha annak a színhűsége 100, akkor ennek 80%)
- processzor (de semmivel sem bírja tovább a telefon a 4200-as akksival, mint a LeEco a 3100-assal, sőt!)
- hívás hangminősége
- 4G (térerő nagyon jó, gyors, B20 is van)Negatívumok:
- Kamera: köze nincs a hírdetett SONY IMX258-hoz, a 13 megapixeles egy On Semiconductor, az elvileg 5 megapixeles egy Galaxy Core, napfényben egész jó képeket csinál, de gyenge fényviszonyok mellett rettenetes. Videózásra használhatatlan, szaggat, lagol, fókusz nem jó. A rögzített hang élvezhetetlenül torz és halk. A szelfikamerája színvilágban rettenetes, még jó fényviszonyok mellett is zajos. Maximum 480p videót rögzít 2017-ben... Tehát videóhívásra alkalmatlan!
- GPS: nincs mit szépíteni - használhatatlan
- hangszóró: rettenetesen halk, és torzít, kabátzsebben akkor se hallod meg, hogy hívnak, ha a szerviz menüben feljebb tolod a hangerőt. Kihangosításra használhatatlan.
- rezgőmotor: mintha nem is lenne
- anyaghasználat: eleje nagyon fényes, zavaró, pláne napfényben. Az oleofób bevonat rettenetesen karcolódik. A hátulja vagy nagyon gagyi üveg, vagy egyszerűen műanyag, nem tudom...
- WiFi: sokkal gyengébb a vétel, mint más telefonoknál, a maximum le/feltöltési sebesség 36/20 Mbps, 5GHz AC kapcsolattal. Ez szégyenteljesen kevés.
- Bluetooth: ha éppen kapcsolódik, akkor jó hangminőség, de random dobja a kapcsolatot, és ilyenkor csak a Bluetooth újraindítása segít. "Okos eszközökkel" meg se próbáld összekapcsolni, nem fog menni...
- 3,5-es jack-en a fejhallgató hangminősége kritikán aluli, és ez is borzasztó halk (SONY fülessel tesztelve, tudom, hogy kéne szólnia...)
- Naptárértesítések inkább nincsenek, mint vannak, teljesen random működik annak ellenére, hogy már minden power managementet kikapcsoltam.Ezek az objektív tapasztalataim 3 napi használat után. Akinek már van ilyen telefonja, az erősítsen meg, vagy cáfoljon meg. Volt már a kezemben egy-két telefon, ez eddig messze a leginkább használhatatlan számomra. Ezek után mindenki döntse el, megveszi-e, a fentebbieket kizárólag segítségnek szánom azok számára, akik olyan szerencsések, hogy még a rendelés előtt állnak!
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #766 üzenetére
Úgy...
Az anyagok is sz@rok, amiből van...
A felragasztott fólia 1 nap alatt vált le a sarkainál a zsebemben... 2,5D kerekített szélek + fólia nem barátok...Lehet, hogy az eleje tényleg Gorilla üveg, de bevonták egy "ujjlenyomat-taszító" réteggel. Ez meg többet árt, mint használ... Az ujjlenyomaton kívül a fólia se marad meg rajta.
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #727 üzenetére
Ha a GPS-javulás végleges, egyelőre én se adom el, nekem az az egy volt szívás, de az rettenetesen megérintett! Én Canon párti vagyok, de a Pentax se rossz!
Viszont a telefonálás hangminősége és a 4G valóban baromi jó ebben a telefonban, hogy mondjuk már valami pozitívat is megint...
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #678 üzenetére
Egész pontosan attól a mailtől, amiben a GearBest azt írja: "Great News: Your Gearbest Order W171120110924xxxx has been shipped out"... Amíg attól számítva el nem telik a 25 MUNKAnap, reklamálni sem érdekes náluk, mert csak az automata levelet kapod, amiben leírják, mikor indították és passz...
-
Pisti7204
tag
válasz
matthews #589 üzenetére
Nagyon helyes, Ali, remélem, Te sem múltál még 18...
Viszont, mivel ma ráérek, hát olvasgatom, mit fognak tenni az oroszok...
És szerintem én is...
Telefon megjön, screenshot a Vernee reklámjáról, szintén screenshot a "nem-SONY" kameráról a hardverinfóból. GearBest-el direktben nincs mit kezdeni, azonnal PayPal, kérek egy 50 USD-s partial refound-ot... Erre a GearBest válaszolni fog, és egyezkedni akar majd, persze nem a PayPal-on keresztül, és felajánlanak valami összeget, ha törlöm a PayPal-ról a claimet... Természetesen ezt nem szabad megtenni addig, míg jóvá nem írják a megegyezett összeget. Ez tipikusan levásárolható credit lesz, ami nem baj... Én egy 128-as UHS-3-as Samu SD-kártya árában (kb. 44 dodó) már ki fogok egyezni velük...
És ha látom, hogy ez jóváírásra került, törlöm a PayPal-os claimet. Ők meg úgy focizzák le a Vernee-vel, ahogy akarják...
Végül is én is magyar vagyok...
-
pemate
csendes tag
válasz
matthews #517 üzenetére
Naszóval.
A gps-szel ÉN nem tapasztalok semmi problémát, tettem is fel róla képet. Talán minimálisan gyengébb mint az többi telefonomon.
A wifi is kicsit gyengusz de használatban nem jelent problémát (amíg nem láttam hogy írtak róla észre sem vettem), itthon van mindkét szinten router és mind a kettőt kitűnően veszi mindenhol.
wifi (az első két ap mellettem két méterre az alsó három a felettem lévő szinten):
[link]Akkumulátort nem tudnám eldönteni. Körülbelül annyit bír mint az apollo lite 3000-es akksija, de ugye nagyobb a tévé meg ki mennyit használja stb stb. Gondolom van rá módszer amivel ki lehetne mérni a kapacitását.
Azt látom hogy itt sokan anélkül túlozzák el a problémákat, hogy fogtak volna a kezükbe ilyen készüléket.
-
rozmar123
csendes tag
válasz
matthews #512 üzenetére
Én egyébként a nagy akku miatt (is) választottam, mert nagyon sokat használok gps-t sportoláshoz. Így számomra valszeg kuka.
Tudom, nem szép dolog már előre, látatlanban, kipróbálás nélkül ilyen súlyos következtetést levonni, de a gps problémát mindkét német cikkben említették. Csak abban lehet reménykedni, hogy software-es hiba amit talán javítani fognak. -
rozmar123
csendes tag
-
Darth11
aktív tag
válasz
matthews #504 üzenetére
Szintén 9, 23, 25.Facebookon 20-23 napos southall bejegyzések után érkeztek meg csomagok Angliába, meglátjuk.
Btw írtam a kamerával kapcsolatban a vernee összes email címére, vernee mix 2 Sony sensor tárgyal, de csak azt kérdezték a válaszban, hogy melyik telefonról van szó, úgyhogy le is mondtam a dologról, de legalább válaszoltak, de valószínűleg többet nem fognak
:=
-
Tomis
csendes tag
válasz
matthews #498 üzenetére
Hogy mire gondolok?
Hm,konkrétan a p@*#ra,de hogy jön most ez ide?
Szíval Eu expressz, aminek a nevéből úgy gondoltam,hogy pá héten belül megjöhet a rendelésem,de akkor ezek szerint csak a zaklatásmentességet jelenti a vámon...má ha ugye a szállító cég nem cseszett el valamit,amire hivatkozott a Gb.. na majd kderül,tényleg nem sírok,csak ugye eleg sok az áverés ezen a téren és ahogy látom,nem csak én érzem így!
Majd lesz jövő héten V20am,ez meg megy az apróra! -
Darth11
aktív tag
válasz
matthews #499 üzenetére
Talán azért az elvárható lenne, hogy az legyen a telefonban, amit ígérnek. Azért ez teljesen más. Ha szar lenne a minősége vagy lassú szar lenne, akkor ok, mert hát csak egy kínai vacak dehogy még nem is az van benne amit bőszen hirdetnek, na az az idegesítő. Mintha vennél egy PC-t, amit i7-es procival hirdetnek, hazaviszed és kiderül, hogy egy régi amd van benne.
-
Tomis
csendes tag
válasz
matthews #495 üzenetére
EU Expressz?
Már sorry, de az említett Ali-n általában semmit nem kell pluszban fizetni ( igaz, hasonló "nagyobb" értékű dolgot még onnan nem próbáltan kérni ), de 2-3 héten belül middig minden itt volt!Közben elfogyott a Partneronál a V20...tegnap még volt elvileg...F@ck!
-
Darth11
aktív tag
válasz
matthews #468 üzenetére
Amúgy simán lehet, hogy tök kamu az, hogy feladták, mert 3-4 hete tartanak elvileg anglia felé a telefonok, valaki meg 10 nap alatt megkapott mást. Lehet várnak egy bizonyos számú rendelést és majd egyszerre fogják küldeni. Az meg hogy megrendelték a dpd-t csak a vásárlók megnyugtatását szolgálja, idővel kiderül.
-
Darth11
aktív tag
válasz
matthews #408 üzenetére
Végre valaki ako a helyén kezeli a dolgolat
Amúgy vszh nem a gearbest tehet a késői szállításokról, sokkal inkább a vernee akik nem képesek ennyi telefont gyártani, a oneplus is így kezdte, a hülye meghívós rendszerükkel. A gearbest elég normálisan áll hozzá, ahogy fentebb írták, ahogy kéred, rögtön törlik a megrendelést és már aznap vissza is utalják a pénzt. Így ha később jön jobb újabb telefon nem lesz gond ezt lemondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Október 10-én jelenik meg a Little Nightmares III
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest