- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozmar123
csendes tag
válasz
matthews #965 üzenetére
Ki kellett szednem az egyik sim-et a telefonból, ezért levettem a tokot róla. Akkor derült ki, hogy már külön életet él a hangerő szabályzó. Látszólag semmi nincs megsérülve/eltörve/letörve, érthetetlen, hogy ezt mi tartja a helyén. Vissza lehet rakni, a tok egyben tartja.
Gagyi a köbön.
-
rozmar123
csendes tag
válasz
#99499520 #872 üzenetére
Azt várom, hogy ha a gyorstöltő másfél óra alatt feltölti, akkor egy 1A-es töltő 3 óra alatt töltse fel. De úgy tűnik, hogy inkább 5-6 óra kell neki ami irreálisan soknak tűnik.
Ugyanazzal a kábellel töltöm amivel korábbi teszteléskor másfél óra alatt sikerült feltölteni a gyári töltővel. -
rozmar123
csendes tag
Elnézést, hogy továbbra is a töltéssel vagyok elfoglalva, de valami nagyon nincs rendben. Van az úgy, hogy éppen nincs kéznél a gyári töltő, csak egy sima 5V/1A-es "normál" töltő. Nekem ilyen esetben nagyon lassú a töltés, 3 óra alatt kb. 50 %-ra tölt. Ki tudná próbálni valaki, hogy ha ilyen 5V/1A-es töltővel tölti akkor mennyi idő alatt tölt fel?
-
rozmar123
csendes tag
A BT nekem is tökéletesen működik JBL hangfallal és fülessel is.
Találtam viszont egy újabb bosszantó hibát, ami persze nem feltétlenül a Vernee sara. Szerettem volna megvásárolni egy fizetős alkalmazást. Miután megadtam a google fiókom jelszavát, elszáll az Play. Többször próbáltam, mindannyiszor elszállt. Kénytelen voltam egy másik telefonon megvenni.
A gpst tegnap teszteltem egy hosszabb bringázással. Soha nem dobta el a jelet a Strava, de amit rajzolt az úgy néz ki mint az ökörhugyozás. -
rozmar123
csendes tag
Néhány érdekességet említenék az eddigi tapasztalatok alapján. A Galaxy A5 (2016)-nál megszoktam, hogy egy-egy alkalmazás telepítése a letöltést követően kb. 10-15 másodpercig tart. A Mix 2-n ugyanez az idő mindössze kb. 2-3 másodperc. Nem tudom, másoknak mi a tapasztalata más telefonokkal kapcsolatban, az A5 ennyire lassú vagy a Mix 2 ennyire gyors? A sebességtesztek alapján a Mix 2 kb. másfélszer gyorsabb mint az A5, a telepítési idők között viszont brutális különbség van a Mix 2 javára.
A másik már nem hangzik ennyire jól, nekem a töltéssel nincs minden rendben. Továbbra is használom a feszültség- és áramerősség mérőt töltéskor. Általában 20 %-on szoktam töltőre rakni a telefont. Előfordult, hogy a gyári töltő a korábban mért 9 V 1.4 A helyett csak 5 V 0.7 A-el töltötte a telefont. Ezen csak akkor volt hajlandó változtatni a készülék, ha újraindítottam. Olyan is volt, hogy a feszültség felkúszott ugyan 9 V-ra, de az áramerősség mindössze 0.2-0.3 A körül ingadozott. Tudom, hogy idő kell amíg átvált normál töltésről gyorstöltésre, tehát nem azonnal áll be a 9 V 1.4 A, de hiába vártam, nem történt semmi. Más nem tapasztalta, hogy a töltés lassabb a várhatónál?
Próbáltam a Tartalomküldés funkcióval TV-re kirakni a képet, de teljesen megbízhatatlan. Mindössze egyszer sikerült ténylegesen használni a funkciót. Van amikor látszólag létrejön a kapcsolat, de a tv-n semmi nem jelenik meg. Olyan is volt, hogy megjelent a kép, hang is volt, de össze-vissza szakadozott, élvezhetetlen volt. Más próbálta már?
-
rozmar123
csendes tag
válasz
Pisti7204 #741 üzenetére
Nem nagyon ismerem a gps lelkivilágát, de találtam egy érdekes beállítást ami szintén segíthet a vétel javításán. A GPS Status alkalmazás fizetős verzióját használom. Ez az alkalmazás automatikusan elindul a műholdak keresése közben amikor egy másik alkalmazás használja a gps-t. Ha megvannak a műholdak, automatikusan bezár a GPS Status. Biztosan van más hasonló gps-es program is, én ezt ismerem. Ennek a beállításainál a Beállítások/GPS és Szenzorok/Érzékelők szűrése beállításnál a Nincs szűrés lehetőséget kellene választani. Ezzel nekem határozottan jobbnak tűnik a műholdas vétel. Nem tudom, hogy ez a beállítás elérhető-e az ingyenes változatnál.
-
rozmar123
csendes tag
válasz
scoobydoo76 #708 üzenetére
Nagyon szívesen!
Remélem, ez mindenkinek megfelelő bizonyíték arra, hogy az akku gyártó által jelzett kapacitása nem átverés.
-
rozmar123
csendes tag
A töltéssel kapcsolatban végeztem egy összehasonlító tesztet. Egy usb-s feszültség- és árammérő segítségével kiszámoltam a töltési teljesítményt, majd ez alapján meghatároztam a töltő által a telefonba pumpát energiát (tudom, erre már vannak olyan eszközök amik ezt közvetlenül mérik, nekem csak olyan van ami a feszültséget és az áramot méri). Gyakorlatilag egy teljesítmény-idő grafikon alapján a grafikon alatti terület mérete adja meg a töltő által a telefonba pumpált energia mennyiségét (kicsit tudományosabban a teljesítmény idő szerinti integrálja). Minden tesztet kikapcsolt telefonnal, az akkut 0-ra merítve csináltam. Három telefonnal végeztem el a tesztet:
Lenovo A2010 (2000 mAh)
Samsung Galaxy A5 (2016) (2900 mAh)
Vernee Mix 2 (4200 mAh)
Lenovo-nál nincs gyorstöltés, a másik kettőt a saját gyári töltőjével teszteltem.A mérés alapján a következő értékek jöttek ki:
A2010: 9.21 Wh
A5: 11.35 Wh
Vernee Mix 2: 17.4 WhÉrdekes, hogy az A2010 és az A5 között nincs akkora eltérés mint amit az akku kapacitása indokolna. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az A2010 ritkán van használva, sokszor hónapokig kikapcsolva, az A5 viszont másfél éve folyamatosan megy, naponta töltve gyorstöltővel, ezért annak a kapacitása már valószínűleg csökkent. A fenti értékekből szerintem egyértelmű, hogy a Mix-ben az akku kapacitása tényleg 4000 mAh fölött vagy annak közelében van.
A töltéssel kapcsolatban érdekesség, hogy a töltés elején amikor 9V, 1.37 A-el megy a töltés közel egy órán keresztül, kb. félpercenként leesik a töltő áram 0.5 A-re, majd 7 másodperc után visszaugrik az eredeti értékre. Gondolom, hogy ez az akku kímélése miatt lehet, ilyet a Samsung esetén nem tapasztaltam. Az A5 már 35 perc után elkezdi visszavenni a töltő áramot, míg a Mix-nél majdnem egy órán át megy a töltés 1.37 A-el. Bár a Mix 85 percnél már azt jelzi, hogy 100 % a töltöttség, ezt követően még másfél órán keresztül tölt és a teljes energia közel 20 %-át ez alatt az idő alatt tolja az akkuba. További érdekesség, hogy másfél óra után a töltési feszültség lecsökken 5 V-ra, ezzel szemben az A5 töltője végig 9 V-al tölt. -
rozmar123
csendes tag
Mának is itt pihen a telefonja?
-
rozmar123
csendes tag
válasz
matthews #512 üzenetére
Én egyébként a nagy akku miatt (is) választottam, mert nagyon sokat használok gps-t sportoláshoz. Így számomra valszeg kuka.
Tudom, nem szép dolog már előre, látatlanban, kipróbálás nélkül ilyen súlyos következtetést levonni, de a gps problémát mindkét német cikkben említették. Csak abban lehet reménykedni, hogy software-es hiba amit talán javítani fognak. -
rozmar123
csendes tag
-
rozmar123
csendes tag
-
rozmar123
csendes tag
Egy német nyelvű cikk
Sajnos csak google fordító segítségével sikerült nagyjából megértenem. A kameráról elég érdekes dolgot ír. -
rozmar123
csendes tag
Azt meg tudná mondani valaki, hogy ha máshonnan (pl. Aliexpress) rendelek telefont DHL-es szállítással, akkor a DHL intézi a vámot és áfát?
-
rozmar123
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- DOOM - The Dark Ages
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged