- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megjelent az Infinix Note 50x 5G
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, de itt nekem valami nagyon nem tiszta!
Az SDHC véget ér 32 GB-nál. Fölötte per definitem csak SDXC lehet, vezérőstül, tehát nem létezhet olyan, hogy >32 GB SDHC, tehát egy mondjuk 128 GB-os kártya hiába kompatibilis visszafelé, az SDHC címzése csak 32 GB-ig vezet el.
A lábkiosztásnál a többlet lábak nem csak a nagyobb átviteli sebesség szempontjából érdekesek? Valami olyasmi rémlik nekem, hogy a használatuk opcionális, de ebben biztos azért nem vagyok.
Az Általad linkelt oldalon egyébként nagyon érdekes, hogy egy csomó egészen kicsi kártya is elhasal, de a nagyok többségükben mennek. Ebből arra következtetek, hogy nem a méret, illetve SDHC/SDXC a kérdés, hanem a megvalósítás.
Az én merítési bázisom ugyan kicsi, de egy kis körbekérdezés után az jön le, hogy Kingston, Sandisk és Samsung 128-256 GB-os kártyáival nincs gond.
A PI-k specifikációit mondjuk nem ismerem, de az nagyon logikus, hogy ha valamire az van írva, hogy SDXC, akkor az 2 TB-ig érvényes.
MaCS
-
Ha valami 64 GB-os kártyát kezel, akkor elvben 2 TB-ig mindent kezelnie kellene. A 64 GB-már SDXC, ha tehát valami ezt megeszi, akkor elvben nem szabadna itt megakadnia -- vagy ha igen, vajon mitől?
Az ilyen paramétermegadás egy sokszor látott vélekedés szerint azt jelenti, hogy eddig tesztelték a fogadott kapacitást. Volt már pár max. 65 GB-os határral publikált eszköz a kezemben, amelyik simán és hibátlanul írta-olvasta a 128-256-os kártyákat.
Véletlenül sem állítom, hogy minden eszköz, amire azt írják, hogy 64 GB-ig tehetünk bele kártyát, elmegy 2 TB-ig, de kíváncsi lennék rá, hogy mégis miért ne lenne ez törvényszerű.
MaCS
-
cog777
őstag
Felhorol jut eszembe. Felfedeztem hogy lehet rclone-al tavoli fajlrendszerkent google drive-ot csatolni. (Valoszinuleg mukodne one drive es mas felhos tarhelyekkel is)
1. rclone telepites
2. rclone config, ahol teljes hozzaferest adunk az rclone-nak es elmentjuk a configot mondjuk gdrive neven.
3. kesziteni egy gdrive mappat a home-ban
4. felcsatolas: rclone mount --daemon gdrive: /home/usernev/gdrivedf siman jol mutatja a max es szabad helyet.
Keszitettem mentest a fontos cuccaimrol es felmasoltam. A webes google drive-on megjelent a mentes.
-
st6969
őstag
~4$-ral kevesebb a 32GB, így ezt rászánom a 64-esre. Ha nagyobb, abból baj nem lehet
A Home Assistant egy olyan alkalmazás, ami a különböző okosotthon eszközöket egyben látja, és kezeli, pl. Linux alól futtatható. De nem tudom, hogy a gép a HA telepítése után másra is használható marad-e, vagy ez lefoglalja az egészet, és kész.
De őszintén szólva, többet nem tudok róla, most fogok vele megismerkedni. Még a Linuxot sem igazán ismerem, fogalmam sincs, hogy teszem fel a Banana pi-re. Netán a 8GB-os háttértárra feltehető vajon? -
PistiSan
addikt
-
Tarokk79
aktív tag
Ez logikus. Gyári 15W-os tápom van (3A).
Azt olvastam, hogy a 2,5"-os HDD-k olyan 3-4W-ot fogyasztanak (max 0.9A), de a 3,5-esek ennél jócskán többet.
Az RPI4-ről meg azt olvastam, hogy 3-4W a fogyasztása (0.85A).
Ha két 2,5"-os HDD-t raknék rá, akkor még talán oké, de a 3,5"-ossal már lehet eggyel is gondban lennék.
Jól látom? -
PistiSan
addikt
Régen jártam erre, akkor még a pi4 csak microsd kártyáról indult, amit átmásoltunk a hdd-re és módosítottuk az fstabot hogy a hdd-re mutasson és onnan induljon a rendszer.
1. Ez a módszer tivábbra is működik?
2. Gyári image már tud olyat hogy ha újra akarom húzni a rendszert, akkor csak 1db hdd kell az usb portra és bootol is a rádugott hdd SD kártya nélkül?Nem követem napi szinten a topicot, néha frissítem a rendszert raspbian, meg a firmware-t is.
-
Még egyszer: mindenkinek köszönöm a segítséget.
A megoldás bántóan triviális volt: valamiért stabil 24 fps volt a beállított ráta. (Hogy mitől, arról fogalmam sincs...) Furcsa, de 30-at nem tudtam beállítani, csak 60-at, azzal viszont jól, akadásmentesen megy minden fájlom lejátszása.
BÚÉK!
MaCS
-
-
-
-
Mindenkinek köszönöm a választ!
A részletek:
18.9 Kodi Leia, 10-es Raspbianon. Az OSMC és LibreELEC alapú Kodikkal nincs problémám, ezzel igen. A DietPI sajnos nem vált be, ezért a Raspbian.
Erőforráshiány nincs, 256 MB a VRAM, a Kodi rendszerinfója szerint pár százalék a CPU-használat és bőven van RAM. Etherneten érem el a NAS-on tárolt videót, ami ugye h264 720p. A ténylegesen rendelkezésre álló 90 Mbps sávszélesség sokszorosa a videó bitrate-jének, ami kb. 5 Mbps.
A Kodi grafikus felülettel indul. Az eseménynaplót nem tudom, hol nézzem.
Szerintem mindig ilyen volt. Ez a PI nagyon ritkán megy videolejátszóként, de most kéne neki...
Köszönettel: MaCS
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Megcsináltam, és így nézki az fstba:
UUID=9408CD3A08CD1C5C /mnt/usb1 ntfs-3g uid=1001,gid=100,umask=000 0 2Így az mnt:
pi@raspberrypi:~ $ ls -alrt /mnt/
total 12
drwxrwxrwx 1 valaki users 4096 Jul 19 06:26 usb1
drwxr-xr-x 18 root root 4096 Dec 2 12:56 ..
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 26 09:09 .Samb teszt kipróbálva csatlakozik:
root@raspberrypi:/home/pi# smbclient -U valaki //192.168.0.21/usb1
Enter WORKGROUP\valaki's password:
Try "help" to get a list of possible commands.
smb: \>Windows valamiért nem hajlandó, kikapcsoltam a tűzfalat és a kasperskyt-is.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
A windows-on nem létezik "valaki" felhasználó. A másik felhasználót írtam be, és a hozzá tartozó jelszót.
Jogosultság, jelenleg így nézki:
root@raspberrypi:/var/log# ls -alrt /mnt/
total 12
drwxrwx--- 1 pi pi 4096 Jul 19 06:26 usb1
drwxr-xr-x 18 root root 4096 Dec 2 12:56 ..
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 26 09:09 .Gondolom én, hogy a "valaki" felhasználó tulajdonában kellene legyenek a könyvtárak, amihez kiadom a parancsot:
root@raspberrypi:/mnt# chown -R valaki:valaki usb1/Viszont a fileok tulajdonjoga nem változik ( A file rendszer ntfs).
(#40432) MaCS_
Próbáltad közvetlenül beírni a Windows jelszókezelőjébe?
Nem probáltam, azt hol kell ? -
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
-
-
atesss
addikt
Mit jelent az hogy "maximalizálás" ?
Jelen esetben nem neten lesz átküldve, hanem postázok egy csomagot (a 16GB microSD mellett lesz egy 30m-es UTP kábel szett, egy OpenWRT-s olcsó router, UTP patch kábelek, fali kábelrögzítők, stb.). Ez most nem külföld, csak Győr.
Csak a helyileg már meglévő másik microSD-re másolják át majd (megvették, hogy átmásolják a hibázgató régi rendszert, de már hiába, mert eddigre már meg volt sérülve az a régi microSD). -
jézusom
addikt
Kodi az fut applikációként, és be tudom állÍtani smb szervernek meg dlna-nak is elvileg. Most aztán nem tudom Így is szerkeszteni kell-e smb.confot. Droid boxon legalábbis megy. (ott coreelec önállóan) Itt is feltettem próbaképp de csak appként. Mos amit néztem OMV-t az külön önálló képként láttam, és azzal ha bootolok, fogalmam sincs hogyan menne mellette vagy rajta domoticz. Vagy van appként is OMV?
Most felraktam a full rasp os-t. ElbÍrja a vas. Van rajta bill/egér de azért szenvedek távolról, mert direkt olyan helyen van eldugva, vagy legalábbis úgy lesz ha kész. -
jézusom
addikt
Csak azt nem értem, hogyan lehetséges hogy ment, és jelenleg nem megy...
Mindegy, kezdem előröl, mert ugye nekem fent volt a transmission is, aztán ki tudja.
Szóval az első kérdésem, melyik imaget rakjam fel? Most a full verzió volt fent, mert valaki azt Írta ott egyszerűbb az smb. De szerintem ha fel rakom a kodit az megoldaná azt is. (videozni nem pi-vel fogok, csak megosztani) Szóval melyik képet töltsem az sdre? Mert van a sima, a light meg a full. Gondolom a lightban nincs gui. -
pube111
senior tag
Ha tőlem kérdezed, akkor az
/etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
fájlba beírt@/home/pi/autostart.sh
sor indítja el a/home/pi/autostart.sh
fájlt,
aminek a tartalma:#!/bin/sh
sleep 5
qbittorret
Persze az egész csak akkor hasznos, ha a /home/pi/autostart.sh fájl önmagában is elindítja a bizonyos qbittorent programot.
Ezt előbb terminálban kellene csekkolni. Ha ott működik, akkor mehet a bashbe. -
jézusom
addikt
Mondtam, hogy a pi-n igazábol elindult a qbit, de távolról csak akkor értem el, amikor el is indÍtottam egy letöltést rendesen a pin monitoron.
Most megint elindult magátol de a távoli elérés egyáltalán nem megy, beÍrtam a puttyba hogy qbittorrent, és erreqt.qpa.screen: QXcbConnection: Could not connect to display
Could not connect to any X display.
szóval most nem tudom. OMV-t azért nem raktam fel, mert domoticznak meg smb-nek is futnia kell, és fogalmam sincs hogyan oldjam meg azokat úgy. -
Az a baj azzal amit csinálsz, h így nem lesz megértve mit csinál. Sajnos (nem sajnos) az alapokkal kellene tisztába lenni (pl.: cd parancs, nano, sudo, pár apróság) és utána mókolgatni a rendszert. De értem a hozzáállásod (én is kezdtem valamikor és örültem ha segítenek) de én teljesen fordítva ültem (ülök) a lovon - először keresek aztán kérdezek
-
_q
addikt
Persze itt nem is erre gondoltam, hogy valaki nem ért hozzá és többszöri nekifutásra kell magyarázni. Én is teljesen kezdő vagyok, szoktam hozzátok segítségért furdulni és igyekszek viszonzni is a segítséget. Amire céloztam az az, hogy több tanácsod is kapott amit vagy elolvasott vagy nem, de többnyire nem fogadott meg ahogy észrevettem (pl.: anydesk-es komment nálam kicsit a
kategória).
-
-
jézusom
addikt
puttyval szenvedtem ssh-n, de már lényegtelen, hiába Írkáltam, nem tudom mi volt a baj, boztos jó volt a könyvtár szerkezet, de már nem számÍt. Egyelőre megy a qbit, azt nem tudom meddig.
Most az auto indÍtáshoz beÍrom ezt:sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
ez valami szöveg szerkesztő
és akkor oda@qbittorrent
és ha elmenetem akkor lesz neki autostart?A végét nem értem, nem tudom mi ez az anydesk, meg minek a vnc?
-
jézusom
addikt
Megnéztem ntfs, a jogoknál bárki/bárki/bárki. Ott kellett karakterenként beÍrni ahol a szövegben meg kellett adni a letöltési útvonalat. De ezt a winscp-vel már látom szépen! De a linuxon nem tudtam kiderÍteni a fileszerkezetet, csak laptoppal.
Először a deluget tettem fel, de ott egy csomó mindent be kellett volna állÍtani, aztán át tértem inkább erre a transmissionre. Nézek parancsot leállÍtom mindkettőt vagy uninstallálom, és megnézem hogy megy fel guiból. -
jézusom
addikt
Azt hiszem ntfs, erre még pcről torrenteztem cuccokat, de nem baj, ha formázni kell. Sőt másik hdd-t is ki tudok próbálni.
Az a helyzet, hogy ez a rpi nem napi használatban van, azt szeretném, ha mindig futna a zenéim, filmjeim megosztásával smb-vel, és ha kell távolról irányÍtva torrentezne. Ugyanis nem akarok a pi-vel vacakolni, hanem laptopot meg rendes pc-t használok napi szinten. Nyilván amit használok egyéb dolgokra naponta azon nem akarok torrentet futtatni.
Nem találtam lehetőséget a guis torrentre, rákerestem, hogy rpi torrent, és ilyen démonos klienseket dobott. De most örülök, megnézem a rendes telepÍtést. Egyébként akár mi is a fájl szerkezet, az smb ment róla. -
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Köszi! Sikerült!
yt videot is néztem hozzá, meg közben fordÍtottam egy leÍrást, kettőből összehoztam
Most smb van, domoticz most jön. Az volt már fent ott a zigbeevel szoktam szÍvni. Amúgy olyan gondok voltak, hogy egyszerűen a parancsokat nem ismerte. Aztán volt hogy vissza kellett lépnem egy parancsot utána ment, vagy a leÍrás hibás volt egy szóköz kimaradt meg ilyenek. Sajnos nem értek ezekhez a parancsokhoz, full noob vagyok a linuxhoz, de azért most kisilabizáltam
Remélem ezek a samba beállitások megmaradnak majd. Tényleg, hogy lehet backupolni? -
Archttila
veterán
Szerintem ez az
és valószínűleg a PKBUILD-hez kell hozzáadnom
viszont rossz hír, hogy ARM-en patch-elni is kell ami nem fog menni
de azért megpróbálom.
-
lehella
senior tag
Szerencsére hétvégén kijött egy új verziós a Kodihoz szánt Netflix pluginból, a 1.11.0 -> na ez már sokkal használhatóbb, mint az elődje. Írják is a changelogban, hogy sok http hívás hibát javított meg benne. Még szerencse, hogy pont tegnap vonta le a Netflix az első havidíjamat
-
Keem1
veterán
Eskü, hozzá se nyúltam
Mondom, folyamatosan jól működött, még a múlt hétvége előtt is, múlt csütörtökön még tuti, mert vidékről használtam az itthoni rendszert (és csak az SSH meg a VPN van kiengedve a routeren). Aztán most amikor az első posztot írtam ezzel kapcsolatban, akkor jöttem rá, hogy nem jó, mert a városban jártam-keltem alatt már nem értem el.
SD-ről megy a rendszer, USB-n csak data van.
-
Keem1
veterán
De, sanszos hogy frissülhetett a kernel, guglizáskor több helyen olvastam ilyesmit, de a legváltozatosabb dátummal (volt 2013 is) és rendszerrel (CentOS, Ubuntu, ...).
Van egy ilyenem: /lib/modules/5.4.72-v7+/kernel/drivers/net/tun.ko
De több fájl is kezdődik így, ha find paranccsal rákeresek.Az általad javasolt kommand pedig ezt dobja:
modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/5.4.51-v7l+/modules.dep.bin'
modprobe: FATAL: Module tun not found in directory /lib/modules/5.4.51-v7l+Abban a folderben tényleg nincs modules.dep.bin file, de vannak ilyenjeim:
/lib/modules/5.4.72-v8+/modules.dep.bin
/lib/modules/5.4.72-v7l+/modules.dep.bin
/lib/modules/5.4.72+/modules.dep.bin
/lib/modules/5.4.72-v7+/modules.dep.bin
Nincs .71 végű folder, csak 72-re végződő van a /lib/modules/ alatt:
drwxr-xr-x 3 root root 4096 okt 25 06:42 5.4.72+
drwxr-xr-x 3 root root 4096 okt 25 06:42 5.4.72-v7+
drwxr-xr-x 3 root root 4096 okt 25 06:42 5.4.72-v7l+
drwxr-xr-x 3 root root 4096 okt 25 06:42 5.4.72-v8+ -
Keem1
veterán
Nos, megtörtént, még a teljes reinstall is, de mégiscsak ez a hiányzó valami okoz galibát.
Neten találtam egy tutorialt, az alapján:
mkdir -p /dev/net
mknod /dev/net/tun c 10 200
chmod 600 /dev/net/tun
sudo service openvpn restartAz openvpn.log-ban ez ismétlődik folyamatosan:
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: OpenVPN 2.4.7 arm-unknown-linux-gnueabihf [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [PKCS11] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Feb 20 2019
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: library versions: OpenSSL 1.1.1g 21 Apr 2020, LZO 2.10
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: NOTE: your local LAN uses the extremely common subnet address 192.168.0.x or 192.168.1.x. Be aware that this might create routing conflicts if you connect to the VPN server from public locations such as internet cafes that use the same subnet.
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: ECDH curve prime256v1 added
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: Outgoing Control Channel Encryption: Cipher 'AES-256-CTR' initialized with 256 bit key
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: Outgoing Control Channel Encryption: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: Incoming Control Channel Encryption: Cipher 'AES-256-CTR' initialized with 256 bit key
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: Incoming Control Channel Encryption: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such device (errno=19)
Oct 28 17:32:28 pistacio ovpn-server[1661]: Exiting due to fatal errorÉs van egy ilyenem is:
pi@pistacio:~ $ ls -l /dev/net/tun
crw------- 1 root root 10, 200 okt 28 17:31 /dev/net/tunHa jól láttam, a fenti "file" reboot után eltűnik, van, ahol egy bash scriptet javasolnak rá, amit cronnal reboot után lefuttatnak.
De hiába hozom létre a fentieket, az openvpn mégse látja. A másik meg, hogy pár napja mi változott meg, ami miatt "elfelejtett működni" az eddig faszán működő OpenVPN? -
q13579
senior tag
Köszi a tippet.
Pár hónapja apóséknak vettem egy sima xiaomi mi box s-t, ami tudja mindazt, amit leírtam potom 20.000 HUF-ért, akkor beruházok egy olyanra. Bíztam benne, hogy ha már van a háznál egy pi3 b+ talán megoldható, de ahogy utánaolvastam gyorsan sajnos ehhez kevés a hw.
Köszi azért.
-
Köszi! Na végre, ezzel már tudok kezdeni valamit.
Nálam is ezt az üzenetet dobta ki, ezek szerint ha telepíteném a kodi-repository-kodi-t, akkor lefutna?
Csinálok egy mentést a rendszerről (mert túl sokáig tartott, míg összeraktam, hogy minden működjön rajta), aztán kísérletezek vele.
-
Ugyanerről a kártyáról ment előtte 2 évig libreelec, kodi 16.7-tel gond nélkül.
Ami most van rajta: octopi, rajta openvpn szerver és kodi. Ebből mindig csak egyet használok egyszerre. A kodi már telepítés óta egyformán lassú és sz*r, nem most lett ilyen.
Szóval, hogy tudok régebbi kodit feltenni?
Nincs tuning, alap beállítással megy, ahogy az octopi jött. Csak a videoramot vettem feljebb a kodi miatt 256M-ra. Lehet lejjebb kellene vennem, mert kevés a rendszermemória? -
Hát az a vicces, hogy nem
Az alacsony feszültségre panaszkodón van egy USB-s m.2 SSD, ezen van minden, nincs SD kártya, és egy BME280 szenzor
A másikra, amiről a tápot átraktam szintén van egy m2. ssd, de ott a tápon lóg még 20 darab WS2812 is, ami használva is van rajta.
De holnap majd méregetek, hogy mekkora fesz van pi-n -
rikko
csendes tag
Kiszedtem, de ugyanaz a helyzet.
A var/log/samba/ alatt ezeket a fájlokat látom, a javarészük üres. A képen leválasztottam az egyik hdd-t, hogy látni lehessen a kiírást teljes valójában.Elvileg kapok egy netbookot azon win7 van. Ha meglesz kipróbálom, hogy látja-e a pi-t, de ez már csak kíváncsiság, mert a leválasztás hibaüzenete jobban zavar, bár szerintem rendesen leválasztja.
-
rikko
csendes tag
Köszi, ez tényleg az. Remélem így nálad is meg fog jelenni smbconf_rikko_bad néven neveztem el itt.
Hát én macska üzemmódban foglalkozom
, tehát amikor csak tehetem az egeret használom. Bal fönt eject gomb régen tökéletesen működött. Amikor nyáron a hibás leválasztás után olvasgattam, akkor kipróbáltam a terminálos leválasztást (a parancsra persze már nem emlékszem), de ugyanazt a hibát dobta ki a grafikus felületen (ha jól emlékszem).
Nagyon köszönöm a segítséget.
-
rikko
csendes tag
Cigam köszi, szövegmegosztót nem találtam, ahova csak úgy nem bonyolultan fel tudnám tölteni a smb.conf-ot, de mivel a winSCP-vel nem gond a mentés, illetve VNC viewer-rel a távoli elérést is meg tudom oldani, így jelenleg ez csak kicsit bosszant.
Viszont amit korábban említettem, hogy egyszer hibásan lett leválasztva a dokkolóban lévő winyó, és azóta nem lehet hibaüzenet nélkül leválasztani. Ez a hibaüzenetFailed to eject AXAGON AXAGON USB3.0 HDD Dock Error ejecting /dev/sdb: Command-line `eject "/dev/sdb"' exited with non-zero exit status 1: eject: unable to eject, last error: Érvénytelen argumentum
eddig azt hittem, hogy a winyóval csinált valamit és ha formázom, vagy másikat használok, majd biztos jó lesz, de nem tehát minden winyóval ezt csinálja azóta, illetve érdekes, hogy szerintem a leválasztást amúgy megcsinálja, csak ezt a hibaüzenetet kidobja. A raspbian már újratelepítettem azóta, szóval szerintem az nem lehet.Valakinek van esetleg ötlete?
Próbáltam guglizni, 2 hasonló esetet találtam, de a megoldást nem értettem (ha egyáltalán le volt ott írva). -
rikko
csendes tag
Köszi kipróbáltam, a testparm parancsot még a cikkben is volt róla szó, az szerintem gond nélkül lefutott.
a net rpc share list -U pi parancs-ra viszont nem enged be, pedig szerintem jól írom be a jelszavam.
Bad SMB2 signature for message
[0000] 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ........ ........
[0000] D6 F1 44 75 E1 41 CA 82 27 A1 15 3B ED 4F DA 51 ..Du.A.. '..;.O.QMondjuk ebben csak azt nem értem, hogy betettem a protocol = SMB3 sort
A PI wifin kapcsolódik a gép kábelen (de wifin sem látta). Tűzfal, vírusírto a PI-n nincs, a két eszköz között van egy router, a PC-n a GData internet security-t használom, kikapcsolt tűzfallal, így a win gyárija bekapcsol (mert a GData kb szó szerint semmit nem enged be meg ki).
-
rikko
csendes tag
Újraraktam teljesen a rasbian-t és a cikk szerint a samba-t, de gyakorlatilag semmi nem változott, a ping RASBPERRYPI-re válaszol a PI, de a hálózatnál nem látom, ill, ha beütöm a \\IP, vagy RASBERRYPI az sem hoz eredményt:S. Szerintem tutira a windows nem enged, csak azt nem tudom, hogy lehetne beállítani, hogy az összes biztonsági marhulálsát állítsa le.
Mindenesetre nagyon sokat tanultam, mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
_q
addikt
Ááá köszi így már értem. Igen ez a névfeloldás tényleg nem jó, nálam pont ez volt és te segítettél az IP cím tippel, hogy próbáljak azzal csatlakozni és azóta tökéeltesen megy is, névfeloldást nem használom.
Viszont miért van lehetőség névfeloldásra, ha közben nem is működik jól? Nem biztos, hogy emlékszek, de nálam az volt a gond, hogy láttam a mappákat, de mikor rákattintottam akkro nagyon sokáig csak töltött a "homokóra", majd vagy belépett vagy hibát írt ki.Android-Samba csatlakozás azért érdekelne, lehet rossz böngészőt használok, ami nem támogatja? Windows-on így csatlakoztatom a hálózati megosztást: \\192.168.1.189\megosztottmappaneve . Ugyan ezt kellene androidon a fájlböngészőbe beírni? Esetleg tudsz ajánlani konkrét böngészőt amivel ez megy? Nekem Xiaomi-s gyári van, ott csak sima IP-vel megy, tehát 192.168.1.189, így beírva minden más nélkül, majd megadom a Pi felhasználót és jelszót a csatlakozáshoz. Viszont ez inkább tűnik FTP csatlakozásnak ami a bekapcsolt SSH hozzáférés miatt működhet. Vagy te hogy látod?
-
_q
addikt
Mit jelent a névfeloldás?
Ha androidon akarom csatolni a pi egyik megosztott mappáját azt hogyan tudom? Jelenleg sima böngészőben a Pi ip-jét írom be és belépek a felhasználónévvel, viszont ez nem úgy van mint windowsnál ahogy írod: \\192.168.1.23\megosztasneve. Eből gondolom, hogy amit én androidon csinálok az nem samba megosztás csatolása talán.
-
draco31
veterán
Átolvasom.
Igazából seed-elés lenne csak a dolga. 4-5 ember használ egy torrent fiókot, és hónap utolsó hetén beindítom az erre használt laptopot, letöltök vele mindent, ami ott van a listán, és azt tölti a kötelező 48 órát. Szóval letöltené magának, aztán ha letelik mindegyiknek az ideje, akkor meg törlöm róla és kikapcs. Aztán egy hónap múlva újra ugyan ez. Ez van amikor havi 20 giga, van amikor 80 giga. -
Keem1
veterán
De, ezeket követtem végig, de a hülye fastcgi megfektette az egész apache-php kombót. Amint leszedtem, minden visszazökkent a helyére, csak épp ugyanott voltam, ahonnan indultam. Ezért kerestem fastcgi megkerülő módszert.
Sztem marad a Docker.39444 golya87
Már kb rávettem magam, hogy ebből Docker lesz, de már nem ezen a hétvégén - fel kéne állni a gép elől. -
bexinho23
őstag
UPS az egy Cyberpower CP1500, aminek van egy pc-s, es egy linuxos alkalmazasa is, amibol a program emailt tud kuldeni nekem, ha szunetmentesrol mukodik a NAS (zyxel nas326). Mivel a NAS nem kompatibilis a ups-szel, igy lekapcsolni sem tudja magat ups-tol kalott info alapjan. Viszont az email hatasara tavolrol le tudom allitani a NAS-t. Ezert kellene egy olyan eszkoz, ami 0-24 menne, es kezelne a ups alkalmazasat.
Viszont elozoleg nem jol irtam, mert usb-n keresztul lenne a csatlakozas a ups es a rpi kozott. -
Crvsh3R
senior tag
A microHDMI kábel az ugyanaz, a Pi-n próbáltam mind2 portot, illetve a TV-n is 2 porton próbáltam. Szerintem valahonnan veszek egy másik kábelt, hátha az halt valamiért be. Nehezemre esik elhinni, hogy más lenne a probléma. De lehet akkor már veszek egy microHDMI-HDMI adaptert + egy sima HDMI kábelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Formula-1 humoros
- Xbox Series X|S
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest