- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok! Feltenném itt is a kérdésem, hátha valaki útba tudna igazítani
Van itt valaki, aki Reolink kamerá(ka)t üzemeltet Raspberry Pi-n futó Home Assistant alatt?
Az lenne a tervem, hogy beszereznék egy Raspberry Pi-t, feltenném a Home Assistant-ot (mert van egy kevés okoseszköz itthon), és egy erre csatlakoztatott HDD-n (vagy jobb lenne SSD-n a hangtalan működés miatt) rögzíteném a felvételeket.
Odáig eljutottam, hogy HA-ba integrálható a Reolink RLC 410-es kamera. De vajon az is megoldható, hogy a Raspberry pi-re kötött háttértárra rögzítsen???
Van ebben valakinek tapasztalata? -
st6969
őstag
Igen, megoldódott. Egy áldott fórumtárs
rászánt a saját idejéből 1,5 órát, és beállította, így már remekül fut egy Home Assistant szerver Debian alapon
De lenne egy általános jellegű kérdésem. Ha már úgyis megy 0/24-ben a gép és fut rajta a HA (64GB SD kártyán), másra is lehet esetleg használni? Ha igen, mire pl? Szoktam torrentezni, igaz, ritkán (hetente mondjuk egy valamit szedek le), de emiatt lehet, hogy nem érdemes ezzel bajlódni (?)
Tudom, alap kérdés,de miféle egyéb célokra lehet egy ilyen eszközt használni egy általános háztartásban? (már amihez nem kell hacker szintű tudás
) Előre is köszi az ötleteket
-
st6969
őstag
Srácok,
segítsetek, please! Nem Raspberry Pi-m van, hanem Banana Pi M3 (sose használtam még), de az a topic sajna nem pörög. Az lenne a cél, hogy rátelepítsek egy Debian-t. Ami van:
- maga a Banana pi
- kártyaolvasó PC-hez
- 64GB SD kártya
- és ez az image
Órák óta keresek valami szájbarágós leírást, de semmit sem találok ehhez az átkozott Banana-hoz. Windowson kívül még nem láttam más oprendszert...
Ez egy img fájl. Hogy kell feltenni? -
st6969
őstag
válasz
body007 #40606 üzenetére
Akkor már "csak" az kell, hogy a "vmi linuxot" feltegyem
Csütörtökön megjön, megy bele egy memória kártya, és majd nézzük egymást egy darabig. Mert ilyen gépet még csak képen láttam, azt is múlt héten először (Linuxot meg még ott se) Okosotthon topicban Debian-ra javasolták feltenni...
-
st6969
őstag
válasz
body007 #40602 üzenetére
Jól hangzik
De ez Banana pi-re feltehető? Nekem az van (úton). Nem látom a támogatott eszközök listájában -
st6969
őstag
~4$-ral kevesebb a 32GB, így ezt rászánom a 64-esre. Ha nagyobb, abból baj nem lehet
A Home Assistant egy olyan alkalmazás, ami a különböző okosotthon eszközöket egyben látja, és kezeli, pl. Linux alól futtatható. De nem tudom, hogy a gép a HA telepítése után másra is használható marad-e, vagy ez lefoglalja az egészet, és kész.
De őszintén szólva, többet nem tudok róla, most fogok vele megismerkedni. Még a Linuxot sem igazán ismerem, fogalmam sincs, hogy teszem fel a Banana pi-re. Netán a 8GB-os háttértárra feltehető vajon? -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Sziasztok,
bocs, hogy ide írok, de a Banana pi topic "nem igazán" pörög...OFF-ba is teszem. De hátha rokonok annyira az eszközök, hogy szóba álltok velem
Lesz egy Banana pi Bpi-M3 v1.2. -m. Debian-t vagy Ubuntu-t szeretnék futtatni rajta, amire majd Home Assistant kerül. A tapasztalatom ilyen eszközökkel eddig zero
A kérdésem, hogy mekkora és milyen memóriakártyát vegyek bele? Mire kell figyelni? 0/24-ben fog menni. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest