- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0519
senior tag
válasz
afi0903 #42108 üzenetére
A raspberrypi.org-on a Raspberry Pi OS Lite és az Ubuntu Server a GUI nélküli OS-ek!
Arch Linux is csinál raspberry kompatibilis változatot.
Az Ubuntu Server ajánlott OS. -
válasz
afi0903 #42104 üzenetére
Nincs akkora difi a rendszerek között, de ha kikapcsolod a grafikus felületet, pr program (ami a GUI-t biztosítja) nem fog alapból elinulni. Így egy kevés memóriát, és CPU erőforrást spórolhatsz. Ugyanakkor 8GB-os verzión nem hinném hogy bármi problémát okozna ha van GUI is.
-
-
afi0903
aktív tag
válasz
afi0903 #39643 üzenetére
Hdparm paranccsal kiírt Timing buffered disk reads az az olvasási sebességet jelenti? Szóval nincs bufferelés nélküli olvasás? Ez 120-150 közötti értéket ad vissza MB/sec-ban. Szóval ha, jól gondoltom a megosztással lesz gond.
Az SMB configban lévő map system = yes mit csinál? Itt weissnak visszavett a teljesítményből. Át lehet írni no-ra vagy ki lehet törölni? -
Keem1
veterán
válasz
afi0903 #39641 üzenetére
A Pi gigabites kábellel, gigabites routerre kapcsolódik, ugye?
Bár nem feltétlen jelent problémát, és sokan azt mondják, hogy nem számít, nálam akkor táltosodott meg az SSD, mikor újrakonfiguráltam ext4 partícióra. Bár tényleg többen állítják, hogy nincs semmi gond az NTFS-sel sem, de azért mégiscsak ext4 dukál egy Linuxhoz.A másik gép nem lehet a ludas? Wifi azért nem olyan stabil, pláne 2,4 GHz-en. Én kipróbálnám úgy, hogy az a gép vagy LAN-on, vagy tutira 5 GHz-es wifin kapcsolódjon.
Nálam hálózaton legkevesebb 70-80 MB/s, de inkább jellemzően 90-110 MB/s megy. Az ne zavarjon össze, hogy én SSD-t használok, ugyanis gigabit LAN-on nem igazán jön ki az SSD és a HDD közti különbség. Szóval HDD-vel is kéne ilyen sebességnek lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged