- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubi
tag
Sziasztok!
Van olyan NAS ami otthoni környezetben értelmesebb áron ki tudja használni az 1000 Mbps sebességű netet? QNAP vagy Synology ami érdekelne. Köszönöm! -
Ubi
tag
válasz
Shokkolo #5523 üzenetére
Több dolog miatt vettem bele 16 GB ramot. Az egyik, hogy Én is olvastam KerryVTR hozzászólásában említett cikket és itt a fórumban is javasolták. A második, hogy árban nem volt akkor a különbség a 2x4GB és a 2x8GB közt. Ha valami miatt egyszercsak kevés lenne a 8, nem szerettem volna cserélni és árulni a "régieket". Harmadik, hogy jelenleg 3 tv készüléken is használom egyszerre plexxel és sima DLNA Video Station megosztással. Gyerekeim nyúzzák rendesen
. És mindemellett folyamatos torrent fel és/vagy le töltéssel. Szóval kell a memória
. Ezen felül nem 1-2 évre tervezek ezzel a nassal, hanem hosszabb távra. Egyszer rakom össze akár túltervezve is, hogy időtálló legyen.
-
-
Ubi
tag
válasz
Biga123 #5497 üzenetére
A tv appját szeretném használni. Ott is minden megjeeneik, csak a lényeg nem.
De lehet, hogy a porttal vana valami, mert gondomolom nem tudja lehúzni az információkat a netről. Molyolok vele kicsit. Boztos a port a ludas. A Távoli hozzáférés is felkiáltójeles (Hálózatán kívül nem elérhető).
-
Ubi
tag
Sziasztok! Meg is vettem az új TS-253Be nasom, nektek köszönhetően.
Nagyon tetszik de az egyértelműen látszik, hogy baromi kevés a 2GB ram. Mindent sikerült is beállítanom, kivéve a Plexet. Fut szépen, és a tv is láttja a mappákat, DE! Hiába másolam a könyvtárakba a filmeket, semmit sem mutat. Mind üres. Még az is, amit próbaként frissen tötöttem le. Akármit is csinálok, semmi. Mit rontok el? Másnak is volt ilyen gondja? Valami engedély hiányzik talán?
-
Ubi
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Nagyon sokat segítettetek! A válaszaitoknak köszönhetően arra jutottam, hogy dobom a 251-et és helyette a 253Be-2G lesz a kicsike és veszek bele kapásból 2x4GB ramot (KerryVTR-nek köszönhetően), és nem lesz távirányító.
Ha szépen működik nekem is az új ramokkal, akkor ha valakit érdekel a nasába a "kieső" 2GB, keressen nyugodtan privátban. Köszönöm még egyszer!
-
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #5464 üzenetére
Értem. Akkor a sebesség ellenére is a J3455 a jobb a magok száma miatt. Köszönöm!
-
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #5462 üzenetére
Akkor nem lenne jobb, ha mégis a 251B csak 4GB rammal? Amennyire nézem a CPU-kat, nem sokkal erősebb a 4 mag ellenére sem a J3455. Az egyik 1,5 a másik 2 GHz.
-
Ubi
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy új Qnap nast. A TS-251B 2G -re gondoltam először. Ami fontos lenne, hogy a 120 Mbit/s netem teljesen ki tudja használni letöltés közben és maradjon energiája akár 2 tv streemelésére (akár mindenkettőn 4K-ban). Plex és transmisson is működik ezen a készüléken zökkenőmentesen? Távirányítót lehet venni hozzá? Elég ezekre a feladatokra ez a nas és a 2 GB vagy kellene a 4G verzió? Néztem még ami árban kb ugyanez a kategória A QNAP TS-251+-2G; QNAP TS-253BE-2G; Köszönöm a segítséget!
-
Ubi
tag
Sziasztok!
Van egy TS-228-as NAS-om. Már egy ideje nem jutok dűlőre egy fontos dologgal. Hogy kell megoldani, hogy a frissen letöltött filmeket lássam a tv-én NAS újraindítás nélkül??? Már próbáltam a Beállítások - Alkalmazáskiszolgálók - Multimédia kezelésen belül a Média mappa fülön belül a beolvasási beállításoknál mindent. Volt valós idejű, kézi és ütemezett beolvasás is, de egyik sem működik. Van akinek működik??? Jó lenne nekem valami másik megoldás is, de amiket eddig próbáltam (Serviio; Plex) 100%-on pörgetik a processzort. -
Ubi
tag
Sajnos mégsem találtam meg.
Valakinek esetleg mégis megvan? Próbálom most a qBittorrentet, de 76%-át használja a processzornak. Azt kicsit erősnek érzem. -
Ubi
tag
(S)(/S)Sziasztok!
Újra kellett pakolom a QNAP TS228-as Nasom. Minden ok, de egyszerűen nem találom hova mentettem le a Transmissiont ami még szépen működött rajta. Ha jól emlékszem a 2.84-b26 verzió volt. Meg van valakinek a telepítője? Vagy van ennél újabb működő verzió? 100 megás netem van és ezzel a verzióval tudtam kihasználni a sávszélességet. Köszi előre is, ha valaki feldobja!
Megtaláltam. -
Ubi
tag
Visszavettem kapcsolatok maximális számát 50-re, a torrentenkénti maxot pedig 10-re. Most szépen megy 12MB/s-el. KÖSZI!
Kíváncsi leszek, így összeomlik-e valamikor. Remélem nem. Esetleg tudsz abban is segíteni, hogy hogyan tudom beállítani a távoli vezérlést a webes felülethez? Telefonon már megoldottam, de ez a windowsos dolog nem sikerül.
-
Ubi
tag
Most is megszakadt. Elindítottam egy filmet letölteni a QBittorrenttel, és 0,1%-nál kiírja, hogy A qBittorent kliens nem elérhető. A netrádió pedig szól és megvan a 100 mega. Tehát csak a nas lehet. Már újraindítással is próbálkoztam.Az alkalmazást pedig a Qnapclub Store-ból töltöttem.
-
Ubi
tag
Jelentem reggelre leállt a QBittorrent (4.0.3). Ha valakit érdekel egy eladó QNAP TS-228-as, keressen bátran!
-
Ubi
tag
A QBittorrent 4.0.3 gyönyörűen dolgozik. 11 és 13 MB/s közt ugrál a letöltés.
Már csak olyan kérdésem lenne, hogy lehet iránytani a webes felületet a QBit alkalmazással? Úgy láttam, hogy igen, de nem találják egymást. IP cím és port egyértelmű. De mit kell írni kiszolgáló domainnek? Azt hol találom? -
Ubi
tag
Eddigi tapasztalataim a torrent kliensekkel. A gyári Transmission (v. 2.84-b27) és kipróbált QTransmission (v 2.93.0) Maximum 6 MB/s sebességgel tölt a 12-12 MB/s helyett. A CPU olyan 60% -ra van leterhelve. A QBittorrent (v.3.3.16) szépen felmegy 10-11 MB/s közé. Az már jó lenne egy 100-as nethez. A CPU azonban 99% és 100% közt "mozog". Mindezt abban az esetben, ha nem omlik össze és el lehet érni. Van ennél újabb QBittorrent verzió ami arm x41-re jó és működik? Esetleg valakinek ötlet, hogy milyen alkalmazást érdemes még kipróbálni? Eddig úgy érzem kár volt nagyobb sávszélességre váltanom.
-
Ubi
tag
válasz
Mr Bond 007 #2969 üzenetére
Én is kicsit nagynak erzem a különbséget a az 5-6 és a 37 közt. De legyen csak 20. Akkor is. Ennyit nem jelenthet a HDD. De este meglátom. Belövöm a Qbittorrentet, és jelentkezem.
-
Ubi
tag
Tegnap kötötték be a 100-as netet. (Eddig 50-es volt) De sajnos úgy latom, hogy a torrent nem lett gyorsabb. Ennyit tud egy QNAP TS-228-as nas??? Vagy másik kliens kellene? Láttam, hogy az arm processzorok nem olyan acélosak. De ennyire???
-
Ubi
tag
Köszönöm a tippet és a segítséget mindenkinek!
-
Ubi
tag
Igen, onnan szedtem. Siker! Felment és elsőre nagyon szimpatikus.
Azért gondoltam megvenni, mert a bélyegképek és Metaadatokat szeretném használni. Láttam, hogy van valami Media Browser ami már nincs az ingyenes verzióban, de még nem néztem meg az mit takar. Ha nem azt amit írtam és megy szépen a lejátszás és a metaadatok frissítése, akkor marad is a free, -
Ubi
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mert kezdek nagyon ideges lenni a NASomra.
Vettem egy QNAP-TS-228 NAS-t. Frissítettem a legfrissebb firmware-re. A Plex alapvetően megdöglik rajta, így elkezdtem használni a VideoStation 5-öt. Ez szépen működik azzal nincs is gond. DE! Letöltök egy új filmet, nem hajlandó a automatikusan frissíteni a listát. Így az LG Smart TV látja az új mappát, de üres. Addig nem megy, amíg a miniatűr el nem készül. De nem készül, ha automatikuson van. Ha manuálisan megcsinálom, csak akkor jó. Másnak is van ilyen baja, vagy Én állítottam be rosszul valamit? Ha tudtok ennél jobb megoldást a az is érdekelne, mert nem ragaszkodom hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged