Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogabi
őstag
Erősebb procis (Intel, Ryzen - ARM procikat nem ismerem) NAS-ok általában képesek kihajtani a gigás netet, de ez torrent esetében sok minden mástól is függ - majdnem olyan, mint a WiFi
- attól még, hogy gyakorlatilag ki tudja hajtani, nem biztos, hogy torrentezés közben ez így is lesz. -
-
Lehet én vagyok tudatlan, szóval nem kötekedésképp, de miért toljátok túl a RAM kérdést?
8 GB fölött OK, hogy látja, de nem kezeli a CPU.
[Intel Ark] -on a processzorinfó írja is szépen, hogy a maximum memóriakezelése a celeron J-knek 8 GB.Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) - 8 GB
Memory Types- DDR3L/LPDDR3 up to 1866 MT/s; LPDDR4 up to 2400 MT/s
Max # of Memory Channels - 2Lehet én értem fére, de nekem ebből az jön le, hogy 2 slotot kezel maximum, összesen 8 GB méretben.
Így ha több van a NAS-ban, lehet, hogy kiírja, hogy hurrá, van 16GB, csak épp a fele "pihen". -
-
Biga123
addikt
Ram ot tudsz bővíteni, CPU t már problémás cserélni benne.

Ha a csak a MHz t nézed igazad lehet, de ha a számítási kapacitást akkor már nem annyira .Távirányító nekem is csak porosodik, ha fogod használni a HD stationt akkor esetleg jól jöhet.
De tényleg elég minimal megoldás . -
KerryVTR
tag
Én megvettem a távirányítót hozzá, de sosem használom. Szerintem semmire nem jó es a remote app mobilob sokkal többet ér és ingyenes. De lehet másnak bejön... Nekem porosodik csak.
Ramot én ezt tettem bele és gond nélkül kezeli.
Igaz nem próbáltam másikkal, mert kapásból ment vele.HyperX Impact 16GB [2x8GB 1866MHz DDR3L CL11 1.35V SODIMM] (HX318LS11IBK2/16)
Lehet sosem lesz szükség 16gb-ra, de én így szerettem volna...
Üdv!
Kerry -
Mr Bond 007
őstag
Ha lehet mindenképpen érdemes bővíteni minimum 4gb-ra. (de inkább 8gb ha kezeli) Viszont a ram nehéz ügy tud lenni, nekem pl a ts453a iszonyatosan válogatott. Ha van lehetőséged olyan helyről vedd, ahol kicserélik másikra ha nem szereti a nas. (esetleg hapróról a közelből és elviszed a nast hogy be bootol-e ha bele dobjátok)
-
peti85
senior tag
Nekem is SMB-n szolgálja ki a Kodi-t, de semmit sem kell újraindítani, amint létrejön a fájl a megosztott mappában (akár valamelyik almappájában) azonnal elérhető SMB-n. Semmi extrát nem állítottam be. Az SMB megosztás a QNAP-on létrehozott felhasználóval van megosztva, annak authentikációs adataival kapcsolódik a Kodi.
-
Buckey
őstag
Én meg nem foglalkozom a TV lejátszójával, mivel építettem egy PC-t, ami mindent lejátszik.
Amúgy mikor próbáltam, én is 100%-os processzorterhelést tapasztaltam (a filmet még meg sem kerestem, csak a Plex stb. futott).
Majd ha komolyabb NAS-t veszek, akkor még teszek egy próbát. -
Mr Bond 007
őstag
Ezek ennyit tudnak. Mondjuk abban nem vagyok biztos hogy a cpu a limitáló tényező. Meg kéne próbálni 2 ssd-vel hogy az írás olvasást is cachelje. Esetleg akinek sok ramja van többet is adhatna a kiensnek (transmission/deluge-nál lehet)
Az asztali 6 magos i7-nek is 35 fölé sose ment a download addig amíg nem adtam a deluge-nak pár gb-ot a ramból cache-nek, pedig raid0-s vinyókra töltött le régen még a nas előtt. Mikor adtam ram cache-t simán felment 100-ra is a letöltés. Gondolom a hdd-k nem bírták az iramot.
-
Laca0
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- OTP Bank topic
- Építő/felújító topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
- attól még, hogy gyakorlatilag ki tudja hajtani, nem biztos, hogy torrentezés közben ez így is lesz.