- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Udiaki
csendes tag
Alapvetően igazad van, de a NAS ban teljesen külön meghajtóként látszott a két HDD, (nagyon sokáig csak 1 volt benne) Mikor bármit is mentettem rá, mindig kiválasztottam az adott meghajtót és arra mentettem. Nem hittem , hogy RAID lemezként kezeli őket a NAS. Most két eszköz van benne de 1 tárterületet látok. Na mindegy, találtam egy ingyenes szoftvert, és a két régi vinyót rákötöttem a gépre most dolgozik
remélem sikerül. Köszönöm a segítséged!
-
Udiaki
csendes tag
2 HDD volt a NAS ban, de különálló egységekként (szerintem RAID0 volt) de ez nem számít, mert egy recovery progi tudja kezelni (mint kiderült) szóval nem az a kérdés, hogy milyen RAID volt és kivel volt párban, hanem hogy pl NAS ra létezik e olyan alkalmazás amivel ezt meg lehet oldani.
-
Udiaki
csendes tag
Volt lehetőség hálózatos mentésre is (SMB-n nincs gond ezzel). Pontosan nem tudom milyen raid volt akkor nem figyeltem rá annyira. A recovery progi is RAID -ként ismerte fel. A NAS és a win is kb ugyanígy látja most a HDD-t, és ahol a lényeg van azt nem ismeri fel. Nem sérült a vinyó , igazából nem is recovery kellene csak "sima" mentés.
Így látja a NAS a meghajtót, Raid ként nem tudja kezelni. (tök fura, hogy erre nincs egy beépített megoldás) -
Udiaki
csendes tag
Szerinted mire szeretném átmásolni a tartalmat, nyilván az új (nagy) lemezre.
Ha kiveszem ugyanúgy nem tudok rá menteni. más ekkora eszközöm (4-5Tb) nincs amire le tudnám menteni az adatokat. És ez lenne a legnehézkesebb megoldás is. Szóval egy olyan szoftver lenne egyszerű és tiszta megoldás, ami tudja olvasni a RAID meghajtókat. Van ilyen csak méregdrága, gondoltam a NAS-ra esetleg íródott ilyen progi (csak ugye még nem kellett használnom) De jó lenne win alá is, mert hálózatról is át tudom másolni.
-
Udiaki
csendes tag
Kérlek segítsetek, van egy TS-251 -es eszközöm. Kisebb méretű és régi hdd-k voltak benne. Most rászántam magam a cserére, (kapott egy SSD-t és egy 16Tb-os hdd-t , 2 slot). Sok adatot lementettem egy másik meghajtóra, de volt pár dolog (főleg filmek) amit úgy gondoltam, hogy majd csatlakoztatom a régi HDD-t usb-n keresztül és majd szépen átmásolgatja a dolgokat. Viszont arra nem számítottam, hogy így (a raid típus miatt)nem fogja látni "normál" módon az adatokat se a NAS se egy számítógép. Szóval a kérdésem arra irányulna, hogy meg tudom-e oldani, hogy egy RAID típusú eszközről le tudjam menteni az adatokat (viszonylag egyszerűen). Pl találtam windows alá olyan szoftvert (szoftvereket) ami csont nélkül felismerte és tökéletesen megjelenítette a tartalmát, csak a lementésért, nagyon sok pénzt kért. Szóval akár win alatt akár a NAS alatt van valami szoftver amit ha telepítek felismeri a RAID kötetet és le tudom menteni az adataimat ? (a beépített tárhely szoftver, a HBS3 nem alkalmas erre) Köszi !!!
-
Udiaki
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #5304 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat !
-
Udiaki
csendes tag
válasz
trafipax #5302 üzenetére
Köszi a válaszod.
Csak az eszköz slotok végessége miatt (2) agyalok tovább, hogy ha az egyik slotba betennék mondjuk egy 500GB-os SSD-t arra felhúznám a rendszert, és mondjuk 100GB-ot megadnék az SSD-cache funkcióra, az hatékony lenne és működne is ?
Nem amortizálja le hamar (2-3 év) az SSD-t ? -
Udiaki
csendes tag
Sziasztok
Két különböző kérdésem lenne:
Surveillance Station-el kapcsolatban lenne annyi kérdésem, hogy ugye alapból 2 free kamerát kezel a nas (TS-251).
Ha megveszem 60 dollárért a szoftvert akkor az csak annynit fog csinálni, hogy elfogad max 32-t is, vagy van további feature amit még ad ?
Ha ezt megvettem , később ha másik NAS-om lesz ott is érvényes lesz a licece (nem a géphez tartozik)?Ha ezt a NAS-t (TS-251) szeretném meggyorsítani kicsit, és a rendszert újrahúznám egy SSD-re, mellé pedig tennék egy normál HDD-t, az működne?
Már úgy értem, hogy az SSD nem romlana el gyorsa(bba)n a folyamatos használattól ?
Van aki így használja ? megéri ?Köszönöm a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest