- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
A hőingadozás mindig nagyobb gond szokott lenni, mint az állandó hőmérséklet. Mert állandó hőmérsékletre lehet optimálisan tervezni, de bizonyos szélsőséges hőmérsékletekre már nehezebb, szinte lehetetlen. Én ezért szeretem 30-40 °C között (ha lehet közelebb a 30°C-hoz), de minél kisebb hőingadozással tartani a HDD-ket.
Ezért volt furcsa, hogy a WD40PURZ és a WD30PURZ el van 30 pár fokon, míg a WD80PURZ-t meg nem lehetett 40°C alatt tartani egy házban, ugyan olyan hűtés mellett.
És ezért is készítettem egyedi hűtést (a TS-228-hoz), hogy minél kisebb hőingadozást elérjem az üresjárati és a maximális terhelés között. És ez sikerült is, mert a TS-228 gyári hűtését nem a WD81PURZ-re méretezték a majdnem 30°C-os nyári kánikulában.
A TS-230 már egy kicsit más, de még ez sem 100-os, viszont a kialakítása szinte ugyan az, mint a TS-228-é, így a hűtést is ugyan úgy meg tudom oldani, ha szükség lesz rá. De ez majd még kiderül az új HDD-kel, hogy azok mennyire melegednek. -
Stimpy001
aktív tag
A 4GB RAM-os alap verzio €550, az meg kozel sincs felmillio...SSD-kkel egyutt persze mar mas teszta, szerencsere nem sajat zsebbol fizetem, a ceg ahol dolgozom kvazi szabad kezet adott egy hatekony home office kialakitasaban.
Sajnos review-kat sem nagyon talalni az eszkozrol, a fo szempont az atlag otthoni media server es backup funkciok mellett a 10GbE port lenne. Direkt kabellel kotnem ossze az asztali workstationommel, igazabol ezt az 1 eszkozt kene hogy kiszolgalja az elerheto legnagyobb adatatviteli sebesseggel.
Mivel csak SATA M.2 SSD-ket fogad, a kerdes az hogy 3x SSD RAID0-ba kotve megfelelo sebesseget tud e produkalni 10GbE-en keresztul. A 3 drive kozosen osztozik a 6Gb/s savszelen, vagy ebben az esetben 3x 6Gb-re lehet szamitani? -
Biga123
addikt
Látom nem bírod ki...
ez tanács lenne : "Kezdem unni. Fogadd el, hogy nem neked készült az a Qnap nas. Nekem és másoknak megfelel, neked nem, cseréld le."Nekem nem annak tűnik inkább kötekedésnek.
De látom a tiednek kell lenni az utolsó szónak. A kövi hsz edre már nem reagálok csak h boldog légy. -
citkar
addikt
Végül ma reggel csináltam egy beállítások törlését és utána nem jelentkezett a probléma, úgy tűnik valamiféle szoftveres gond okozta.
Érdekességképpen: első indítás után ugyan látta a HDD-t, de állapothoz "hiba"-t írt. Látta a merevlemezt, SMART is rendben volt, de egy újraindítás ezt is megoldotta. -
citkar
addikt
Feltettem a qBittorrentet, az ment, de próbáltam távolról elérni (Electorrenttel), ami korábban működött, most nem. Még a régi elmentett beállításaim is megvoltak ezzel kapcsolatban mégsem értem el még belső hálón sem. Felmerült bennem további hálózati probléma így átdugtam a hálózati kábelt a NAS másik hálózati csatlakozójába, megadtam neki ugyanazt a fix IP címet. Úgy tűnik ezután megszűnt a probléma, most a Transmissiont is visszaállítottam, pár órája megy stabilan, lehet a csatlakozó hibája okozta.
Emellett nálam lehet valami gond ezzel az Electorrenttel, mert azzal most sem érem el (egyiket se), pedig (böngészőből) a qBittorrentet és (böngészőből vagy remote-tal) a Transmissiont is elérem távolról is.Korai volt az "öröm", megint ugyanaz. Tovább hagyom a qBitorrentet, annál jelentkezik-e probléma. Lehet csinálok egy gyári visszaállítást a NAS-on, hátha az segít, pár éve úgy is megy gyakorlatilag folyamatosan.
-
adamch4
tag
Illetve nem Qnap-ot, hanem Synology-t. Ugyanis a QTS és a DSM között lényegi különbség, hogy utóbbinál sokkal több mindent rejtenek el a user elől, míg Qnap-nál sokkal nagyobb a szabadságfok. Nekem a Qnap megoldása jobban bejött, így azt választottam. Minden másra ott a Synology (ha már a két riválist említjük - nálam más nem is jött szóba). Ezt az összes Qnap-Syno összehasonlító cikkben megemlítik, ehhez még csak ki sem kell próbálni a rendszereket.
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm a gyors választ.
Konkrét appot azért nem krédezek, mert még nem használtam Qnap terméket,
viszont a Zyxelen kifejezetten szerettem hogy minden lehetett tiltani / törölni.
(pl a gyári plex mediaszervert tiltottam, töröltem és helyette egy töredék erőforrást evő minidlna -t tettem fel, ehhez nyílván kellett putty
viszont azokhoz elég jó leírások vannak és közösség mögötte) -
mrhawkins
csendes tag
Tényleg gyorsabbnak tűnik, bár az én 100 Megás netemnél nem nagyon észrevehető.
Azt viszont észrevettem hogy ha nem korlátozom picit a letöltési sebességet mind 2 kliens megeszi ezt a gyengusz procit (a transmission jobban).Lassan új NAS után kell nézzek szerintem...de majd megkeresem a milyen NAS-t vegyek topikot
....gondolom van ilyen.
-
-
Geth
veterán
A Windowsban a legtöbb helyen, így például a File Explorer címsorában is használható a következő címzési forma:
\\NAS-NEVE\megosztás
vagy (ha nem megy rendesen a névfeloldás)\\NAS-IP-CIME\megosztás
Ez a hivatkozás elmenthető shortcutként vagy mountolható hálózati meghajtóként, teljesen függetlenül attól, hogy tallózáskor megjelenik-e.
Mellékesen QNAP-nál még ajánlom a portal folder funkciót (ha nem ismernéd), legfeljebb talán 10 megosztott könyvtárat be lehet tenni egy aggregate (gyűjtő) mappába, ami szintén sima megosztásnak számít (mappelhető, stb), természetesen az egyes megosztások jogosultságai érvényben maradnak.
Amit nem próbáltam: a portal folder elvileg másik, azonos hálózatban lévő SMB megosztást is be tud húzni. -
Geth
veterán
Szépen utánanéztél
XPEnology-t nem ismerem, ha megtaláltad az opciót a gui-n is, akkor mennie kéne. Ráadásul ha ugyanabban a hálózatban a QNAP-pal nincs gond (megjelenik), akkor nem a Win-nel lesz gond (fut a megfelelő service)
Régi routert Te tudod mennyire fontos, ha ennyi NAS mellé kell az is, akkor valszeg maradnia kell az SMBv1 clientnek a Win gépeken is, nem hiszem hogy sok routeren van SMBv2 vagy újabb... szép feature, de ezek az eszközök nem NAS-nak lettek kitalálva.
Zyxel-nél szintén vegyes a kép, az NSA szériájuknál pl. NSA220-tól NSA325v2-ig (utóbbi kivételével) gyárilag SMBv1-esek és hivatalosan nem is kapnak már újabbat (hekkelni talán lehet).
Ami különösen annak fényében szomorú, hogy az SMBv2 se mai darab.
Számomra a legnagyobb tanulsága az egész SMB történetnek, hogy rengetegen benézik a "nem jelenik meg" vs "nem elérhető" tünetet. -
Geth
veterán
QNAP NAS-ok esetén nem kell SMBv1 támogatás!
Simán tudják az SMBv3-at is, ha más elavult eszköz miatt nem kell, akkor nem érdemes bekapcsolva hagyni az SMBv1-et, a tallózást és sok biztonsági rést veszted el ha lemondasz róla
Ráadásul a QNAP NAS-ok néhány verzió óta tudják a WS-Discovery-t, amivel a Win10-es gépek ugyanúgy mutatják a tallózásnál a NAS-okat mint régen.
Hangsúlyozom a tallózás nem egyenlő a hozzáféréssel, tehát azért mert nem jelenik meg a tallózóban valami, attól még simán elérhető/csatolható marad.
SMBv1, ideje kihalnod -
citkar
addikt
Megjelentek a NAS-ok a hálózatoknál és egy, épp a QNAP-ot nem tudja csatlakoztatni. Azt írja a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni vele, ellenőrizze nincs-e elírás a névben. Egy diagnosztikát ott le lehet futtatni, de semmi sem változik. A többit frankón látta, csatoltam, csak ezt nem. NAS-t újraindítottam, hátha segít, de nem. Na erre valakinek ötlete, mi okozhatja?
-
KuZo
tag
Köszi! Holnap meglesem, mert ugyebár most a Syno jön be távolról az 5000-es porton.
Éjjel ellenőrizheti a kötetet, abból volt még hátra 7 óra.
A procit (illetve a komplett NAS-t) kétféléhez tudom hasonlítani, a 414j féle MindSpeed Comcerto 2000-hez, ami egyébként atomstabil, de nem egy erőgép. Átlagosan 50 torrent futtatása mellett max. 5MB/s letöltés környékét képes produkálni, illetve 1080-as streamelés közben még lehet zenét hallgatni (itunes) meg dolgozgatni nyugodtan, több kliensen, ja és egy FullHD kamera is figyeli a házat.. Na persze a felhasználói felület ilyen esetben nem túl reszponzív.90% körüli CPU terheltséggel nem is csoda.
A másik vas egy DS918+ a cégnél, amin 10-12 ember dolgozik és ebből 6 kliens komplett levelezését is ellátja, de az egy Celeron J3455 és 4GB RAM. Ott is fut 25-30 torrent folyamatosan, ezzel 20-30% CPU terheltség jár.
Emiatt vannak vérmes reményeim ezzel a QNAP-al, mert 8GB RAM azért sokat számít az előző 512MB helyett. Remélem nem tévedek nagyot, de majd kiderül, ha rátömöm a 7TB adatot és mindent futtatok, amit a Synon is. Már furdalja az oldalam rendesen... -
Buckey
őstag
Ja, akkor ezért nem tudom, hogy mi, mert a 228 nem rendelkezik HDMI kimenettel.
(#4030) Alex91 , ez jó, mert azt sem tudtam, hogy ilyen van benne.
Ezt nem használtam (azt hiszem).
-
bela85
aktív tag
Igen tudom, próbáltam, de ahol most vagyok korlátozott minden és nem érem el, csak simán a NAS-t érem el..ezért gondoltam rá egy trans gui-t hogy akkor ott tudnám állítani. Ugyebár itt meg nem lehet erre a gépre telepíteni sem semmi.
Ezek a korlátozások miatt is szeretnék webböngészőt is a NAS-ra (facebook, stb elérése miatt)
-
Mr Bond 007
őstag
Nekem is csinálja néha, általában akkor ha olyan file-okat akar beolvasni ami még letöltés alatt van. Később majd megcsinálja ha már le lett töltve. Úgyhogy ez nem hiba, nem kell vele foglalkozni. Esetleg ha zavar akkor tedd kézire a thumbnail generálást vagy fix időpontra.
-
Buckey
őstag
-
Buckey
őstag
25 ezer kemény magyar forintért, 3 éves, és amennyit tudok a NAS-okról, most elsősorban adatok tárolására, elérésére kellene, hogy ne a szobában susogjanak a HDD-k (a gép néma).
No, meg azért egy kicsit legyen energiatakarékos, mert gondolkoztam egy MiniPC összerakásán, de azt sem úsznám meg olcsóbban. -
Mr Bond 007
őstag
-
Julot
aktív tag
"a régi Zyxel, QNAP HDD-it, ha USB rackben rátolja az új QNAP NAS-ra azt tuti látja?"
No ezt én is nagyon szeretném tudni, mert ez a terv. Ez, illetve az, hogy egy USB3.0 HDD dokkoló.-t rádugok a NAS.-ra, és reményeim szerint az adott ( ext4.-es filerendszerű, NAS által formázott ) HDD tartalmát ha látja a NAS, akkor másolom is át. A sebesség a második kérdés....?
-
-
Rosep
senior tag
Tudni szeretném hogyan viselkedik ez az eszköz, ha rádugom egy TV-re és bekapcsolom. Értem ez alatt, hogy milyen képernyő fogad ha feláll? Netán be lehet állítani, hogy alapból egy KODI-t vagy PLEX-et indítson?
Illetve próbálta-e kétfiókos USB3-as HDD-kkel, látja-e mindkettőt rendesen mint egy Synology? -
-
baandii
senior tag
elírtam...QNAP TS-228 amit vennék..ez is okés még arra amit írtam?
-
-
Régen a UPC-nél voltam én is de elegem lett belőlük , váltottam telekomra , ott van jelenleg 2000/500-as netem .
Egy zyxel nasom volt 2 lemezes , ami letöltés téren nekem megfelelt tökéletesen , transmissionnal töltöttem , és kegyetlen sebességet produkált , igaz a kábeleket is lecseréltem kat 7-esre , mert az is számít . Más okból cseréltem le .Én töltök elég rendesen full hd , 4k filmeket is .
Na de , ez van , visszatérek a Synology-ra . Reggel megrendelem , a Qnap-ot pedig visszaküldöm .
-
HTomee
tag
Én azzal küzdök, hogy sikerül-e kicsikarnom gyorsabb letöltést mint18Mb/s. Netem bírná. Sajnos semmivel nem jön össze:
Gyári: DS 12Mb/s, Transmission: 14Mb/s, QTransmission: 18Mb/s, QBittorrent. Csak internet explorer hajlandó megjelenni, de 12Mb/s, Deluge 1-2 percente leáll.. Így állok.Marad a QTransmission, de az meg nagyon kevés beállítás tud és ez a felület egy vicc.
-
Sikerült felraknom , innen letöltve gond nélkül felment , de hiába írom be a jelszót ami megvan adva, nem akarja elfogadni . Valamint kiírja hogy változtassam meg , de ha egyszer inaktív az a rész akkor hogyan ?
Valakinek ötlet esetleg ? -
Nálam a nettel nincs gond , 2 Gbit/s netem van
Csak még nem tudom ezt hogyan tudom felrakni , mert nem nagyon engedte , mármelyik file-al is próbálkoztam .
Mint írtam ez a rendszer nekem teljesen új , pár napja vetten a nast . Még csak ismerkedem vele . De ha sikerül felraknom nyilván beszámolok róla -
kormi0312
senior tag
-
kormi0312
senior tag
QTS 4.3.3.0299 és Transmission 2.84-b26 van telepítve egy ARM-os TS-228ra.
nálad milyen környezetben és beállításokkal tudta a Transmission ellenőrizni a letöltött fájlokat?Szerk:
"/share/CACHEDEV1_DATA/Film HD" van megadva letöltési célként. (ebbe a mappába vannak másolva eredetileg is a már letöltött filmek)RAID0-ba van kettő 3TB-os RED kötve, nem tudom hogy az mennyire befolyásolhatja a Transmission-t?!
-
Julot
aktív tag
" esetleg tönkremennek a HDD.-k vagy a NAS idő előtt, akkor felesleges megvennem a NAS.-t"
...ezt úgy értettem, hogy az esetleges inkompatibilitás miatt... Mivel csak médiaszerverként fog üzemelni, az alapvető szívbaj egy ilyen esetben adott, de nem halálos, lévén pótolhatóak az adatok... ezért nem is akarok RAID-et. Csak az inkompatibilitás miatt szeretném elkerülni, ha lehet... ha egyáltalán okozhat ilyen kimenetelű károsodást?
-
Mr Bond 007
őstag
Azt is érdemes figyelembe venni hogy 1db ssd a 4.3 firmware óta már tud írási és olvasási feladatokat is gyorsítani, de ha meghibásodik akkor nagy eséllyel adatvesztés lesz a vége. Nem véletlen hogy eddig 1 ssd-nél csak az olvasást gyorsította a rendszer, és kellett még 1 hogy az írást is átvegye. (raid1 kötetet csinált a 2 ssd-ből)
Ha fontosak az adatok, akkor csak az olvasási gyorsítást javaslom engedélyezni. Viszont ez esetedben nem egyenértékű a ram bővítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged