- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcvd
tag
válasz
Speeedfire #9471 üzenetére
Sziasztok!
Valakinek van megoldása rá, hogy hogyan lehet véglegesen kiírtani a QNAP oprendszeréből a nem használatos appokat?
- License Center
- Notification Center
- QTS SSL Certificate
- QuLog Center
- Multimeda Console
- Resource Monitor
Speciális célra használom a NAS-t, minél fapadosabb kell, hogy legyen.
Várom válaszaitokat (akár privátba)! -
jcvd
tag
A WD RED NAS kuka, így át kell variálnom a lemezeket a NAS-ban.
Jelenleg egy Samsung EVO 850 SSD van benne, ezen van az oprendszer. Ezt át akarom tenni majd a második lemezhelyre, ezen lesznek innentől az adatok.
A helyére fogok venni egy Samsung EVO 860 SSD-t, erre rakom majd az oprendszert.
Na a kérdés, hogy ezt hogy tudom megtenni, milyen lépésekben?
Formázni SSD-t nem szabad, ahogy hallottam... de az eredeti SSD-ről valahogyan le kell szedni az oprendszert...
Hogyan, milyen sorrendben, milyen funkciókkal oldanátok ezt meg?
Illetve azt áruljátok el, hogy hol tudom majd azt beállítani, hogy az SSD-k csak akkor dolgozzanak a NAS-ban, ha hozzájuk akarok férni? Tehát ne pörögjenek 0-24-ben, mert annak nem lesz jó vége.
Várom válaszotokat!
-
jcvd
tag
Egész délelőtt teszteltem, végül külső házról csatlakoztam USB porton keresztül a QNAP Nas-ra.
Hát bizony nem olvassa a WD RED NAS vinyót, ami benne volt eddig, biztos, hogy ő a ludas, mert másik vinyót azonnal beolvasott.
Feltettem Windows PC-re minden létező Linux olvasó progit, semmi nem érzékeli a vinyót itt sem.
Mit lehetne tenni? 50 ezret nem akarok a kukába dobni... ahogy nézem 3 év gari van rá idehaza... hát persze, hogy 4 éve vettem...
Ha valamivel sikerülne felismertetni Windows alatt és leformázni, már az is valami (bár az adatoknak úgy tűnik annyi).
-
jcvd
tag
Srácok, adjatok már tanácsot, mert megbolondulok.
Előzmények:
A WD RED NAS vinyót tegnap kiszedtem a NAS-ból, majd beletettem egy Samsung HDD-t. Megdöbbenésemre a NAS ezt sem olvasta, ugyanúgy azt írja, hogy "Not active". Ezek szerint nem a vinyó a ludas, hanem a NAS. Létezik, hogy csak az egyik vinyó hely menjen tönkre egy NAS-ban?
Innentől nincs több ötletem, FW frissítés fel-le, minden megvolt...
Kérem akinek van bármi tippje, az ne tartsa magában!
-
jcvd
tag
válasz
Biga123 #5118 üzenetére
Többszöri restart után egy időre felismerte a vinyót az adatokkal, majd megint eltűnt.
Qnap support kérte a log filet, azt válaszolták, hogy nem látnak semmiféle hibát.
FW downgrade is volt, semmi nem változott.
Jöhet a szarakodás: másik vinyót bele, megnézni felismeri-e, a meglévőt kiszedni... csak a Windows PC mit fog felismerni egy linuxos fájlrendszerből?
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A segítségetek kellene!
Frissítettem új beta firmware-re (4.4.1.0978-re 4.3.XXX-ről), majd utána nem használtam pár napig a NAS-t, így le is kapcsoltam.
Tegnap kapcsolom be, sípol össze-vissza, a Qnap felületre belépve nem találja a második WD RED NAS 4TB merevlemezemet, egyszerűen nem érzékeli, azt írja nem aktív. Csináltam újraindítást, nem segített.
Mi a francot lehet ilyenkor tenni? A firmware így odabaszhatott neki?
Tele van rengeteg adattal, ezt tuti nem fogom veszni hagyni.
Várom a tanácsotokat!
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Qnap NAS-ra tudtok olyan letöltőprogramot, ami almappákba is tud menteni, illetve be lehet benne állítani, hogy csak a fájlt szedje le, mappalétrehozás nélkül?
Ezek nagyon kellenének nekem!
A Download Station fapados, messze nem tudja ezeket.
Kérem aki tud megoldást, az írjon, akár privátba is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest