- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
mocsi24 #11650 üzenetére
Nos ezzel eldőlt. Az új 10TB-os lemez kapacitását nem tudod hozzácsapni a jelenlegi 4TB-hoz. Ha nincs tervbe véve a RAID, vagy lemezek kapacitásának összefűzése, az új lemezből is készíts "statikus" (szimpla) kötetet.
Vagy amit morfondőr leírt. Az is egy járható út. Viszont (vékony vagy vastag)kötetbe szervezve meg kell ismerkedned a vékony/vastag kötet jelentésével, és a pillanatképek fogalmával. Olvasd el a súgót, és a varázsló leírását. Magyarul is elérhető, és elég jól elmeséli hogy mik ezek.
-
morfondőr
addikt
válasz
mocsi24 #11652 üzenetére
RAID típus: Szimpla, vagyis nincs RAID, hanem egy lemez van.
Nálam a RAID5 így néz ki:
Én is egy lemezzel kezdtem vékony kötetet. Utána lett RAID 1, amikor meglett a második lemez, a harmadik lemeznél meg RAID 5-re konvertáltam fel. De mint írtam, úgy emlékszem statikus kötetnél semmi lehetőség nincs módosítani.
Ahogy én csinálnám:
Betenném az új 10TB lemezt a NAS-ba, csinálnék egy vékony/vastag kötetet (jbod), átmásolnék mindent a 4TB-os lemezről az új kötetre és törölném a 4TB-os kötetet, majd hozzá adnám a 10TB-oshoz. Így összeadódik a két kapacitás, viszont nincs redundancia (vagyis ha az egyik lemez meghal, akkor bukod minden adatod gyakorlatilag). Majd ezt cigam kolléga megerősíti, hogy jó-e az elképzelés!
Mivel nagyon nem egyforma a két lemez mérete, ezért RAID nem is igazán érdemes, mert akkor a 10Tb-os lemezből csak 4-et fogsz tudni használni (RAID0 vagy RAID1 esetében). -
morfondőr
addikt
válasz
mocsi24 #11650 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a statikus kötetet sehogy sem lehet bővíteni.
Vagyis vagy lementesz róla mindent, csinálsz egy új kötetet vékonyra vagy vastagra és visszamásolod a tartalmakat, vagy új kötetet kell csinálni a meglévő mellé és az olyan lesz a PC-ben a két külön meghajtó.
-
shtirley
tag
válasz
mocsi24 #3767 üzenetére
Tedd fel a SpeedTest appot, vagy az Iperf3-at a Qnapclub repóból. Azokkal tudod mérni a sebességet a NAS és egy asztali gép között.
Ha jól értem bedugtad mindkét ethernetet a routerbe. A port trunking be van állítva, vagy mindkettő külön IP-t kap? Nálam a Balance-alb közel duplájára emelte a sebességet. Ha ez rendben van, akkor nem a NAS a problémás. -
-
Laca0
addikt
válasz
mocsi24 #3325 üzenetére
Csak azért mert a samba megosztással szoktak más eszközön is gondok lenni. Nem médialejátszásra találták ki. A dlna viszont erre lett kitalálva. Én azt használom és mindent visz akadásmentesen. Igaz, nem a gyári megosztót használom, de a gyárival sem volt akadás (annál csak az új fájlok felismerésével volt gondom).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest