- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubi
tag
válasz
Biga123 #5497 üzenetére
A tv appját szeretném használni. Ott is minden megjeeneik, csak a lényeg nem.
De lehet, hogy a porttal vana valami, mert gondomolom nem tudja lehúzni az információkat a netről. Molyolok vele kicsit. Boztos a port a ludas. A Távoli hozzáférés is felkiáltójeles (Hálózatán kívül nem elérhető).
-
bela85
aktív tag
válasz
Biga123 #5490 üzenetére
Értem. A helyzet az, hogy nem tudom, hogy amin most elromlott a LAN csati.. milyen fw volt .. talán 4.3.3... de az új gyanítom nár magasabb fw-vel lesz.. 4.4-essel. Ha az új eszközön magasabb az fw az nem gond? Nyilván visszatenni az újra régebbi fw-t nem lenne célszerű (meg talán nem is lehet).
Egyébként TS-221-es romlott el és TS-231P2-1G lesz.. szóval a típus ua.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Biga123 #5418 üzenetére
Köszönöm
Bár tévedtem, az előző tulaj 2*4 GB-ot installált bele, szóval ram hiány nem lesz.
Most "ismerkedek" az admin panellel.
A Qnapclub repo hogy működik?
Itt is kelleni fog putty?
Ha igen, valahol nincs összeszedve egy "how-to"?
Bevallom ez pl a Zyxel topiknál baromi jól megoldott, a 325v2 rajongótábora nagyon jól összeszedte a teendőket egybe -
martonx
veterán
válasz
Biga123 #5397 üzenetére
Ha a share/Public-ot használom, akkor letöltés közben is látszódnak a félkész file-ok. Ha a másik lemezhez tartozó útvonalat használom, akkor sehol nem látok semmit, se letöltés közben, se utána. Miközben szépen látszódik, hogy halad a letöltés, és a végén Transmission szerint el is készül. Mégis sehol semmi file nem jelenik meg.
-
-
martonx
veterán
válasz
Biga123 #5391 üzenetére
De ha meg share/Public-ra állítom, akkor a Data lemez alatt lévő Public mappában megjelenik a letöltött anyag. Azaz nem hinném, hogy ez a TM-en múlna? Inkább valami jogosultságra gyanakodnék, vagy tudom is én. Pedig hiszem, hogy ez se kellene, hogy ekkora erőfeszítés legyen, hogy megadom a TM-nek, hogy hova töltsön le, és meg is jelenjen, amit letöltött
Jelentem már winSCP-t és Puttyot is üzemeltem be, hogy jobban tudjam a NAS file rendszerét látni
Ja, és megtaláltam a beállítási lehetőséget, hogy a Network delete ne a kukába mozgasson, hanem valóban töröljön.
Még ezen a TM beállításon kellene valahogy átverekedni magam (pedig csak egy szál útvonalról beszélünk)
-
martonx
veterán
válasz
Biga123 #5375 üzenetére
Kiöregedett, azaz az 5 év alatt hangosodott. Emellett igen, az igényeim (pontosabban az internetes sávszélességem is megnőtt), ami miatt egy-egy transmission-ös letöltés idejére kompletten kifagyott a régi. Illetve a monitorok, tv-k felbontásának, képátlójának növekedésével, átálltam a fullhd filmek letöltésére, otthon hálózaton belüli streamelésére, aminél szintén gyakran meg-megzökkent a régi.
A jelenlegi Qnap-nak picit se az a hibája, hogy ARM-os, sőt az egyetlen, ami miatt nem érheti szó a ház elejét, az a hardvere. Egy 5 évvel ezelőtt is belépő szintű 1 magos Arm procis 256mbyte ramos nas-t lecserélni egy jóval naprakészebb 4 magos 1GB memóriás nas-ra, tök jó ötletnek tűnt. Ráadásul sehol nem írtam, hogy magával a hardverrel bármi bajom lenne. A régi nashoz képest pattogós, szépen mennek rajta a fullhd filmek, combosabb letöltések.
Csak az OS-e ne lenne ennyire kókány szar.
Mondanám, hogy igazad van a kocsi fikázás vs hozzáértés ügyben, de sajnos nincs
Mivel pont azért vettem NAS-t (a régi zyxelből kiindulva), hogy nem akarok érteni hozzá. Bele akarom rakni a vinyókat, bekapcsolni, egy varázsló kérdezze meg azt az 1-2 dolgot (akarok-e raid-et, mi legyen a jelszavam), aztán hagy szóljon.
Ha érteni akarnék hozzá, akkor raspberry pi-t vettem volna, és azzal szopatnám magam valami linux disztórval, meg házat barkácsolnék köré.
A jobban utána nézés is olyan, hogy a hardverének utána néztem, meg valamennyire a Qnap-nak is, de ezek a hozzáértésből / szar OS-ből fakadó gondok pont olyanok, amiket egyesek simán előnynek vélhetnek, és vélnek is, mert van idejük, feles energiájuk hülyeségekre fecsérelni egy NAS-al kapcsolatban, és ez a hobbijuk, és még élvezik is. Ipon-on per pillanat is két 5 csillagos vélemény van a TS-251-hez.
A te hasonlatoddal élve, ez így most olyan, mintha egy régi F astrát lecseréltem volna egy Jaguarra, és mikor beleülök jövök rá, hogy ebben össze-vissza vannak a pedálok, meg háttal vannak az ülések, stb... és kezdhetek mindent beállítgatni, mire használható autó válik belőle, noha a motorja futóműve tök jó. Olyan autót akartam venni, amibe beleülök, és megyek vele. Más meg beleül, és megörül, hogy jaj, de jó, magam szerelhetem be a pedálokat, de fasza, kedvemre forgathatom az üléseket, nem baj, hogy háttal van, mindjárt töltök le hozzá szerelési útmutatót, és már csinálom is.
No mindegy, részemről téma lezárva, majd ha ez is kiöregszik egyszer, legalább már tudom, milyen márkát kell messziről elkerülni. -
martonx
veterán
válasz
Biga123 #5372 üzenetére
Mert a zyxel kiöregedett, az újabb zyxel meg hardveresen, kb ugyanolyannak tűnik, mint az én régim. Synology-ra sajnáltam a pénzt, torrent, file és házi média streameleshez, hiszenezek annyira alap funkciók. Qnap tűnt ár - érték arányban a legjobbnak, noha valóban jobban utána nezhettem volna, hogy mekkora fos a kezelő felülete, bár hiszem, hogy ez tipikusan olyan, ami csak használat közben jön elő, pl. Ma beraktam a második vinyot, és egy ilyen alap dologhoz, hogy plusz vinyot rakok bele is tutorialokat kellett bujnom...
Viszont remélhetőleg ez volt az utolsó mozdulatom, és ettől kezdve évekig nem kell ehhez a szarhoz bottal se piszkalnom. :) -
martonx
veterán
válasz
Biga123 #5365 üzenetére
Zyxelen se volt gyárilag Transmission, de ott elég volt a package managerhez hozzáadni a qnapclubhoz hasonló külsős csomag kezelő url-jét (elvileg qnap is ennyi elég, gyakorlatilag meg nem), és már települt is fel kattintásra. A másfélszer annyiba kerülő szuper OS-es Qnap-on meg bohóckodni kell hozzá
De Zyxelnél a vinyók kezelése is éppen egy nagyságrenddel egyszerűbb volt mint a béna QNAP-nál. Na mindegy most már így jártam, tapasztalatnak jó volt, meg remélhetőleg (őszintén remélem) pár évig nem kell, hogy ránézzek erre a szarra. -
jcvd
tag
válasz
Biga123 #5118 üzenetére
Többszöri restart után egy időre felismerte a vinyót az adatokkal, majd megint eltűnt.
Qnap support kérte a log filet, azt válaszolták, hogy nem látnak semmiféle hibát.
FW downgrade is volt, semmi nem változott.
Jöhet a szarakodás: másik vinyót bele, megnézni felismeri-e, a meglévőt kiszedni... csak a Windows PC mit fog felismerni egy linuxos fájlrendszerből?
-
Geth
veterán
válasz
Biga123 #4734 üzenetére
Nem a sok folder a baj, példa:
FolderParent\FolderA (üres)
FolderParent\FolderB (nem üres)Ha a FolderParent-tel egy szinten állsz, a File Station okos filtere, illetve a Te megoldásod nem listázza a FolderParent\FolderA-t, mert a FolderB negálja a feltételt.
A find-ot használva korrekten listázhatóak az üres könyvtárak mélyebb szintekről is. -
Timberwolf
újonc
válasz
Biga123 #4707 üzenetére
Hát javult a helyzet, de nem minden jó. Még mindig nem tudom neki megadni azt a könyvtárat amit én akarok. Már próbáltam mindenhogy. Én ezen a containeres cuccon keresztül raktam fel, és a képen is látszik, hogy az ő általa adott könyvtárba mennek a cuccok. Telepítésnél sem tudom átállítani. Van ötletetek? Illetve azt nem tudom, hogy fel lehet-e tenni enélkül a plusz progi nélkül a transmissiont, vagy ha valaki leírja azt hogy kell, azt is megköszönöm.
-
Timberwolf
újonc
válasz
Biga123 #4703 üzenetére
Remoote Guit évek óta használok, az nem gond. Azt nem tudom beállítani, hogy csinálja is amit mondok. A Qnap nekem még új terep. Más Nasom volt. Ha van ötlet hogy hogy kell megadni a könyvtárat, annak örülni fogok.
Ha valaki bedobna a jasonját, lehet rájönnék.
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 4,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/share/Torrent",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 5,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": true,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-host-whitelist": "",
"rpc-host-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "{41c20948cbe87b6e69dff14c4c27e898d7baad78Va5x1Isy",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "192.168.1.108",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/watch",
"watch-dir-enabled": true
}
Ezt ne is nézzétek mert szerintem már tök szar, úgy is legyalulom és újrarakom, csak egyszer legyen jó, és úgy hagyom. -
Geth
veterán
válasz
Biga123 #4358 üzenetére
HW transcode Plexnél tudtommal még mindig fizetős feature (ha az ingyenesben gondolkodnál).
(#4357) blakey: nem írtam, hogy sehol nem transzkódol. Nálam sehol nem transzkódol, le is írtam mik a feltételei
Ugye nem DLNA-ról beszélsz? Mert az nálam le van tiltva, be van hintve sóval
Amúgy lejátszok webui-n (különböző os/böngészők), kodi @ ubuntu, pmp @ win, android.
Olyan TV-m nincs amin lenne beépített kliens, de ha lenne kétlem hogy jobb lenne a mostani kodinál...
Appl-lel kezdődő cuccom sincs, azon nem lepődnék meg ha ott transzkódolni kellene mindig -
blakey
titán
válasz
Biga123 #4355 üzenetére
(#4353) Geth
Vannak kliensek ahol transzkódol a Plex, nem tudom te hány platformon használod, de nálam Kodi, MrMC, Infuse, webOS, Samsung Blu-ray lejátszó, Sony Blu-ray lejátszó, Android TV OS, iOS, tvOS, Android, Windows Phone, macOS rendszereket használva sajnos van ahol transzkódol, ezért nem állítanám azt, hogy egyáltalán nem. -
blakey
titán
válasz
Biga123 #4348 üzenetére
A Qmono az pontosan micsoda? Olyat nem használok. Emby-t meg a hivatalos oldalról töltőttem le és jelenleg 3.5.3.0
Amúgy meg lehet, hogy valami "megakasztja", beragadt valami a háttérben amitől nem működik megfelelően. Ami még mellette szól, hogy nincs transzkódolás, Plex-nél ezt nem úszod meg az ingyenes verziónál. -
blakey
titán
válasz
Biga123 #4346 üzenetére
Pedig nagyon gyors, ott más lesz a gond. Azonnal tudok lépkedni, hetekig teszteltem párhuzamosan a TV-ken, boxokon, lejátszókon, tableteken, telefonokon az Emby vs. Plex lejátszókat, Emby nagyon gyors nálam pedig sima TS251-em van 4GB RAM-al.
maga a gui pusztulat lassú. - pedig ha úgy lehetne fogalmazni akkor "pusztulat" gyors, Plex hozzá képest maga a tetű volt.
-
Julot
aktív tag
válasz
Biga123 #4322 üzenetére
TS-869 PRO, próbáltam a myQNAPcloud-al, el is jutottam odáig, hogy a távoli gépen látható a tartalom, de a videókat nem tudom lejátszani, letölteni a nasról meg nevetségesen lassú, pedig nekem digi1000.-es netem van, elég jó értékekkel, a szüleimnél mondjuk az alap 100.-as... de ehhez képes is vicc a letöltési sebesség... 1 GB.-os fájl 5 óra....
-
-
Geth
veterán
válasz
Biga123 #3751 üzenetére
Ó, láttunk már olyan "okos" TV-t, aminek a DLNA kliense frankón kezelte azokat a képeket, amiknek a felbontása a TV kijelző natív felbontása alatti volt, de nagyobb felbontású képeknél (ami nem nehéz, hiszen röpködnek a megapixelek):
- nem csinált semmit megtekintéskor
- kidobott a DLNA kliensből
- csontra fagyott a TVNamost ha ennyire tré a helyzet, és ezt a profil alapján tudja előre a DLNA server, tolhat a képen egy resize-t, ami persze pluszban őt terheli.
-
Alex91
félisten
válasz
Biga123 #3742 üzenetére
Ez ujrainditas utan is mozvetlenul nem muxszik. Erdekes, hogy kertem egy ujrainditast, csippant a nas, hogy most ujraindul, es akkor a TV-n megjelentek a file-ok, persze lejatszas mar nem ment, hisz allt le a nas...
Es biztos, hogy nas gond, mert mas eszkoz se latja dlna-n a file-okat.
-
Laca0
addikt
válasz
Biga123 #3339 üzenetére
Használjatok akkor SMB-t...
Hogy mi a megszorítás? Pl. hogy a windows 10 már egyáltalán nem támogatja. Az SMB1-es verziót teljesen tiltja. Kevés eszköz tudja az SMB 2-es vagy 3-as verzióját. Újabb hálózati kártya driver-ek már nem ismerik azokat a protokollokat, amikkel névvel lehet az SMB szerverre hivatkozni. Most már csak az IP címmel lehet hivatkozni rá. (ezt személyesen kellett megtapasztalnom nemrég. leveleztem a Realtek fejlesztőivel is)
Továbbá sok eszközön az SMB sávszélessége korlátozott.
Egyébként közel 30 éves protokollról beszélünk, azt ugye tudjátok.
Nem mondom, hogy örülök a kihalásának, mert engem a munkámban is nagy problémák elé állít, de tudomásuk kell venni és keresni kell az újabb lehetőségeket.u.i.: valaki itt írta korábban az "SMB/NFS" szópárost. Két teljesen különböző protokollról van szó. Az NFS a unix rendszerek hálózati megosztási protokollja. Sokkal gyorsabb és megbízhatóbb, mint az SMB, viszont alig találni multimédiás eszközt, ami támogatja.
-
Napol31
csendes újonc
válasz
Biga123 #2567 üzenetére
"download-dir": "/share/",
"download-queue-enabled": true,
"incomplete-dir": "/share/Public",
"incomplete-dir-enabled": true,Nekem is így van :/ egyéb ötlet esetleg?
Esetleg fontos lenne, hogy incomplete legyen az incomplete mappa neve?
A DLNA szerver a multimedia mappát használja.
-
Laca0
addikt
válasz
Biga123 #2273 üzenetére
Ez most nem igazán világos nekem...
A portforward-nál ha a bejövő portot megadom egy olyanra, ami nálam landol, azt a portot a qnap felhő szolgáltatása honnan fogja tudni, hogy azt használja?
Mert ott a szolgáltatás távoli elérése a felhő központon keresztül megy, nem? Vagy direktben a nas a központ?Alex91:
Nem tudok ilyen beállítást végezni a külső router-en. Talán, ha nem megy másképp, el tudom intézni, de ez már csak a legutolsó lehetőség lehet. -
sony309
őstag
válasz
Biga123 #2167 üzenetére
Megesküszöm mindenre, ami szent számomra, hogy mielőtt megváltoztattam pár album borítóját, akkor ha kiválasztottam pl. a "Power Metal" műfajt, akkor ott nem ömlesztve voltak a dalok, hanem azok az előadók voltak, akiknek a műfaja power metal. Egyes előadók alatt meg az albumaik voltak.
Na mindegy most már, majd megszokom ezt is!
-
Addel
senior tag
válasz
Biga123 #2060 üzenetére
Nekem épp ellenkezőleg, az a tapasztalatom, hogy indokolatlanul nem transcodeol, ha telefonon/tableten nézek filmet, direct streamel még 4k filmet is, ha böngészőből nézek filmet, hangot szokott transcodeolni mp3-ra, mert a chrome nem birkózik meg az ac3 formátummal. De a héten valamelyik nap 3 eszközt szolgált ki nálam egyszerre 1 direct stream, 2 pedig transcode és simán vitte.
-
-
válasz
Biga123 #1920 üzenetére
van lomtár és verzió követés is és igen, beállítható hogy a NAS-ról ne töröljön:
különböző policy is van mit csináljon duplikált file-okkal pl:
de az volt a kérdés: "6-8 irodai gépet szeretnék folyamatosan saját mappájában szinkronban tartani."
azaz ha töröl akkor töröljön. lehet külön team foldert létrehozni, usereket
bár utána pedig: "Only backupra kell." akkor van "backup station" ahol több minden beállítható: -
Geth
veterán
válasz
Biga123 #1882 üzenetére
Én nem tudom kipróbálni ilyen csendes környezetben (budapesti főút mellett, hiába szigetel jól a frontfal). 2x WD RED és a NAS ilyen szivacsszerű lapon áll. Tény, hogy a 100/50 nettel nem is nagyon kell neki neki dolgoznia, transcode sincs, sok RAM-ba bufferel, amit meg így surrogna, azt a filmben suttogás elnyomja
De van hosszabb HDMI kábel is (gép másik szobából van így rákötve ugyanarra a TV-re)
A HD station úgy ahogy van kuka.
HD stationös Plex kliens ősrégi, OpenPHT és PMP alternatívák vannak. Hát a PMP-t ki se próbáltam (nem hivatalos), OpenPHT pedig amellett, hogy szintén nem hivatalos (nahát...), nem is fejlesztik.
Linux Containerben fut 16-os Ubi, azon 17-es stable Kodi. VC-1 VAAPI-t kell kikapcsolni, de azt írja is, hogy Intelen tré.
A Plex plugin pedig hivatalos, még viszonylag új de legalább fejlesztik (jelenleg nincs vele gondom). -
Geth
veterán
válasz
Biga123 #1879 üzenetére
Jó hát nekem nem derült ki eddigiekből, hogy van egy 2. TV messze és csak 5Mbps az upload
A HDMI kérdésre először nem válaszoltál...
Akkor marad a transcode, bleh.Feliratot filebot-tal is meg lehet próbálni, nekem működött (aztán ezt a részét kikapcsoltam a Plex miatt).
-
Geth
veterán
válasz
Biga123 #1876 üzenetére
Véleményem szerint nem fogják belerakni az ingyenesbe. De lássuk be, a probléma megoldása nem a hardveres transcode, hanem ha nem kell transcode egyáltalán
Nekem régebbi TV-m van, nincs rá gyári Plex lejátszó. Rákötöttem HDMI-vel a NAS-t (sima 251) a TV-re, feldobtam egy Linux Containert Ubival, alapból van rá Kodi, Plex plugin letölt, örül.
Lehet kicsit fapados a felület (előtte OpenPHT volt Aeon Nux-al, csak az tiszta bug volt), viszont nincs transcode és a feliratokkal sem volt problémám, AC3 hang, 4k nem gond, lejátszás elején átvált a megfelelő Hz-re.Gondolkodtam TV cserén, hogy milyen jó lesz gyári Plex-el, nem kell külön BT billel vagy mobillal irányítani, de most elbizonytalanodtam
Összeesküvés elmélet: mivel a Plex app a TV-n ingyenes, direkt buta, hogy legalább server oldal miatt vedd meg a passt. A Kodit nem tudják butítani (semmi közük hozzá), de legalább lefedték egy Plex pluginnel, hogy részesedést ne veszítsenek (meg hátha megveszed így is, pl. tablet/mobil miatt). -
blakey
titán
válasz
Biga123 #1876 üzenetére
Ugyanez Serviioval 2-3%.
Most gondolkodtam el azon, hogy megint összerakom a Plex hálózatot, de ezek után inkább hagyom, jó a Serviio, egyelőre.
Bár én SMB-t használok Kodival, de a Bluray lejátszók meg 2 tv nem tudnak SMB-t, így marad számukra a Serviio. Plex kliens van mindegyikre de nagyon nem tudom, hogy mi legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest