Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siegrune
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Oké, nem vitatkozni akarok, én csak végignéztem a kínálatot, a Pre-order részlegben, néhány játék ami engem személy szerint érdekel, de egyik sem kap Pro patchet:
- Dragon Quest III HD, Fantasian, Fairy Tail 2, Tales of Graces F, Synduality, Suikoden, Fatal Fury
Ami viszont igen:
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, MH Wilds, Slitterheadarányaiban én még mindig sokkal több játéknál érzem azt, hogy nem támogatja, és ehhez képest kevésnél ami igen, és arra akartam ezzel kilyukadni, hogy ez a PS4 PRO idejében is hasonló volt, az első ~1 évben.
Amiket felsoroltál, azoknak a nagy része pedig nincs fent a store pre-order szekciójában, én most személy szerint azt néztem.
Illetve a fő különbség az, még az előző commentemhez kapcsolódóan, hogy amíg PS4 PRO-nál mindenféle patch nélkül is érezhető volt a különbség, PS5 PRO-nál sokkal jobban szükség lesz a patchekre, így valamilyen szinten talán jobban rá is kényszerülnek majd, hogy több játékhoz legyen patch, de meglátjuk. Nyilván attól is függ, hogy a felhasználók hány %-a vált majd PRO-ra, és mennyire éri meg a belefektetett plusz energia multiplatform címeknél.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Siegrune
üzenetére
Ha megnézem a PS Store-on az "Upcoming games" (Pre-order) szekciót, továbbra is azt látni, hogy a következő néhány hónapban megjelenő játékok között talán 1-2 van, ami támogatni fogja a PS5 PRO-t...
Ennél azért jóval több lesz. Csak nagyobb címekből jön a Dynasty Warriors Origins, AC Shadows, Monster Hunter Wilds, Kingdom Come Deliverance 2, Indiana Jones és a VR játékoknál (Metro Awakening, Alien Rogue Incursion) is számítani fog. És ezeket tényleg csak fejből írom a kövi pár hónapból. Ezek közül nyilván nincs mindnél kint, hogy Pro változat is lesz, de szerintem elég nagy valószínűséggel lehet számítani rá.
-
TBT
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Érdekes. Van videó róla, mármint a PS5 Pro verzióról a patch után. Ha Graphics módban játszik vele az illető, ugyanúgy 30 FPS van PS5 Pro konzolon is. Performance-ban ugyanolyan homályos, mint az alapgépen, de úgy megvan a 60 FPS. Versatility módban viszont sokkal élesebb és folyamatosabb a játék (közel Graphics mód szint részletesség szempontjából vagy lehet hogy azzal egyenértékű, tömörített YT videóból nehéz leszűrni), ott is 60 FPS van. Egész más úgy az a játék (is).
-
F-ECT$
titán
válasz
bakelitlemez
üzenetére
A 6 év indul újra? Nem csak a 3?
-
Siegrune
tag
válasz
polonic
üzenetére
Azért a PS4 PRO és PS5 PRO esetét nem olyan könnyű összehasonlítani, szerintem.
PS4 PRO:
- bejött a 4k felbontás, nem kellettek a játékokhoz külön patch-ek, minden sokkal szebben nézett ki egy 4k TV-n, mai napig megvan az OG PS4 és a PRO, és a különbség szemmel látható a kettő között, PS4 PRO-n egyértelműen szebb a kép akármit indítok el.
- voltak játékok, amik ps4-en akadoztak, a ps4 pro viszont stabil 60 fps-re felvitte mindenféle patch nélkül a 2.5x erősebb hardver miatt
- az viszont tény, hogy rengeteg új játék úgy jelent meg, hogy nincs PS4 PRO patch, de sztem ez most a PS5-nél is így vanPS5 PRO:
- 8000 játékból ~80 kap patchet, 80 persze soknak hangzik, de összességében ez csak 1%. Nekem pl. nem sok játék van ezek között, ami érdekelne és még nem játszottam volna vele. Új játékosoknak nyilván jobb a helyzet.
- az eddigi PS4/PS5 játékok patch nélkül nagyjából ugyanúgy fognak futni (bár PS4-hez van valami minimális képélesítés, majd meglátjuk milyen)
- ~30-40%-al erősebb GPU, ez kb annyit tesz, hogy ami most 30 fps-el fut az lehet fog 40 fps-el, személy szerint nem érzem óriási különbségnek de meglátjuk (cpu ugye ugyanaz...)
- A fő újítás egyértelműen a PSSR, amit a patchelt játékoknál fog érezni az ember, bár a natív felbontás itt is jellemzően 800p-1200p de mégis élesebbnek, szebbnek fog érződni
- Ha megnézem a PS Store-on az "Upcoming games" (Pre-order) szekciót, továbbra is azt látni, hogy a következő néhány hónapban megjelenő játékok között talán 1-2 van, ami támogatni fogja a PS5 PRO-t, szerintem nem sokkal jobb a helyzet, mint anno a PS4 PRO megjelenésekor, de ahogy telik az idő, nyilván egyre több cím lesz, viszont fél-1 éven belül nem számítok azért túl sokra. -
madkiller
őstag
Beszéltem az alzával. Ügyinzéző csajszi szerint 7-én hozzájuk kell, hogy beérkezzen és utána fogják elkezdeni kiküldözgetni.
-
Peat76
őstag
válasz
Alonso0180
üzenetére
Ali-n van szarásig...
én is ott vettem! -
_drk
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
De te fanatikus rajongó vagy. Egy új szezonnak is így örültél volna és még lehet fizettél is volna érte.
Én most csak kívülről figyelem az eseményeket, de elég gyenge DLC lett. Rövid semmilyen kampány, az új dolgok nagy része amúgy is jött volna vagy jönnie kellett volna a szegényes end game tartalom miatt. Új terület meg új kaszt 16 ezer ft-ért én nem tudom, de nem valami jó deal.
Jah és persze bugos mint a szar! Persze normális balance sincs m. De ezt tudtam előre, hogy ennyi változtatás után úgyse tudják normálisan megcsinálni.
Majd 5-10 dollarért jó lesz amit kb valójában ér. -
Bad Pritt
félisten
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Nekem ez az open world tetszik talán legjobban a Sony játékai közül. Nem túl nagy, lábon is bejárható, tele van poi-val, minden sarokra jut valami érdekesség, meg kell találni, hogy tudsz feljutni a hegy tetejére, el kell kerülni a robotokat, vagy épp harcolni velük, ha arra van szükség, szóval lépten-nyomon ér valami inger, nem csak utazol különböző módokon két ikon között és a mellékküldetések is okosan vezetnek el minden lényeges pontra.
A hátasok irányítása és fizikája viszont meglepően gyenge, főleg egy vele egykorú AC Originshez képest, a hitboxok meg kritikán aluliak, én From játékban nem látok ennyi textúrán sebzés nélkül átsuhanó nemtalálatot. -
Alonso0180
tag
A függőleges állvánnyal mi a helyzet? Keresgéltem de konkrétan sehol sincs... van valakinek infója kb mikor lesznek elérhetőek megint?
-
GEIL
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha pl lemezes verzióban játszottam egy játékot és utána megveszem digitális formában, akkor az accountomhoz tartozó mentés és állás / megszerzett cuccok...elért eredmények...stb..., azok automatikusan használhatóak lesznek az "új verzióban" és folytatom a játékot minden átmenet nélkül vagy külön kezeli a rendszer és kezdhetek mindent előről ?

(vagy ezt pl játéka válogatja ?)
S tegyük fel jelenleg nincs és nem is volt PS+ -om sem már évek óta.....
Csak azért kérdezem, mert egy mindenféle előfizetés és gond nélkül megy Xbox esetében, mert minden játék állása accounthoz kötött és pl fiamnak mindenhogyan működött a Forza Horizon 4...PC-n kezdte 300 Ft-os (első) havi PC pass-el....aztán Xbox One-on folytatta ("OFFline") és amikor beszereztük a SeriesX-et, akkor azon belépve az első inditás után "szinkronizált mindent" és ott folytathatta, ahol legutóbb abbahagyta és minden elért eredményt szépen vitt tovább.......
...de van egy sejtésem hogy egy Sonyéknál nem teljesen így van.....ott még a "felhőmentéshez" is szükséges előfizu....hiába Online az account és van net kötve a PS5-höz.....volt pár hete az "ingyenes hétvége", gondoltam legalább feltolok minden mentést felhőbe, hát azt nem engedte és mindenáron előfizetést akart rámerőltetni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
spleenszuru
üzenetére
Engem ez nem zavar, egy idő után nem is kell lootolni, mert az ajándék dobozokból elég nyersi jön be. A medicine növényeket szedegetem, mikor kell, de ennyi.
-
madkiller
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mikor megrendeltem a prot aznap megrendeltem a disc driveot is. 1 hónapja porosodik és várja, hogy kibontsam. Szerintem sokan így tettek.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Engem is totál beszippantott mert majdnem 4 éve láttam utoljára, így bár a fontosabb momentumok megvannak persze, de sok mindent már a feledés jótékony köde rejt nálam. Arra sem emlékeztem, hogy közel 12 óra kijutni a kezdeti Nora területről, ha mindent megcsinál ott az ember
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
FW-ben nincs már ennyire kötelező lootolás, plusz ki lehet kapcsolni a pickup animációt is (ez bekerült a remasterbe is, ami azért mókás, mert van olyan fejleszthető képesség, hogy Aloy gyorsabban szedeget
) -
Jazz^
tag
válasz
KaitouP
üzenetére
Nagyon sok minden nem fog változni, évi 2-3 first party játék van lassan, a többi mind third party. Azt a minőséget kapják a base gépesek, amint az xsx felhasználók. Ha a fejlesztőkben lesz egy kis "igényesség", a pro többleterejéhez hozzáigazítják a játékukat a prohoz is, ha nem, akkor ott se lesz kolbászból a kerítés.
De nem a pro miatt futnak úgy a jatékok évek(!) óta, ahogy.
De biztos jönnek majd az összeesküvés-elméletek, hogy a sony lefizet minden third party fejlesztőt, hogy a base ps5-re és xsx-re sokkal rosszabb állapotban jelenjen meg minden és emiatt mindenki prot vegyen.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Modok nélkül szerintem képtelen lettem volna végigjátszani amúgy ezt a játékot.
Szerencse, hogy PC-n nyomtam, és így nem volt pickup animáció sem, ill. többszöröztem az állatokat, és a felvett cuccok mennyiségét.Durván túl van tolva a lootolás a játékban. Nem is sietek ezért FW-t játszani.
-
Bad Pritt
félisten
Ha már HZD: ez a Remastered rendesen beszippantott (megint), furcsa kettős érzés, hogy tisztán emlékszem a 2017-es végigjátszásra, de közben érezni azért rajta az eltelt időt és van egy kellemes nosztalgikus hangulata. Jó játék ez nagyon, bár néha inkább botanikusnak érzem magam, semmint vadásznak.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Majd eltűnnek, amikor rájuk rohad. Aki Pro-t vett, annak tudatában vette, hogy nem lesz mellé meghajtója egy darabig. Ha ez KO kritérium lett volna neki,. nem veszi meg. Majd megveszi fél év múlva, ha lesz mindenhol.
Ha meg annyira szeretne az adott lemezese játékkal játszani, megveszi digitben addig is.
-
VTom
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden új konzol és hardware megjelenéskor ez van az érintett topikban, de még játék megjelenéskor is. Izgatottak az emberek. Mi ezzel a baj?
Görgesd tovább, ha nem tetszik. -
madkiller
őstag
válasz
polonic
üzenetére
2016 őszén? Szerintem nem volt húzó cím és fele ennyi játék volt rajtkor felkészítve. SŐt akkor a felbontást javították vagy a képkocát. Most felbontás javul ai-vel úgyhogy akár még nő a képkocaszám is, illetve a ray tracing minősége is nő. Akkor 40 játék volt rajtkor most kb 100.
-
Jazz^
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most komolyan az a baj, hogy egy konzolos topikban valaki várja a konzol megérkezését és erdeklődik, hogy hogy állnak a rendelések?

Tök jó, hogy neked mindegy, mikor és hol veszed át, de vannak, akik kevésbé mobilisak, munka, család, lakhely(kis település, nem tudja sehonnan se leemelni a polcról)stb miatt úgy szervezi a napját, hogy aznap át tudja venni, ne kelljen utána napokat szórakoznia a futárszolgálatokkal, etc hogy hol és mikor fogja tudni majd utólag átvenni, mert az ígért napon nem érkezett meg.
3-4 évente van konzolmegjelenés, a launch előtti 2-3 napot csak kibírjátok valahogy.

-
polonic
félisten
Egyébként PS4 pro esetében is az volt, hogy a korábbi játékokat felkészítették a pro-ra vagy ott azért volt pro-ra szánt húzócím is?
-
ribizly
veterán
válasz
Siegrune
üzenetére
Kicsit fura ez az egész. Persze PS4-PS4Pro esetében is valami hasonló volt, de én is többre várnék. Én mondjuk nem vagyok célcsoportja a PS5Pro-nak (elsősorban anyagi megfontolásokból), de ha meglépték volna, hogy a 30-ra lock-olt PS4-5 címek mennének rajta valami trükközéssel (akár Frame Generation, bár az input lag/delay-en az nem segít), akkor lennék vásárló. Nagyon fáj az, hogy a Bloodborne, Driveclub, The Order 1886, stb. (RDR2, bár annak jogi akadályai is lehetnek) és társaik a mai napig úgy futnak.
-
-
TBT
addikt
Befutott a PS5 Pro patch!
Final Fantasy VII Rebirth Patch - Version 1.050
Csak a PS5 Pro modellhez tartalmaz új grafikai módot (illetve annak finomhangolásait), más hibajavítás, bővítés nincs, illetve az alap PS5 sem kapott semmilyen plusz dolgot. Hamar elengedték ezt a konzolt, pedig a játékon még lehetne mit faragni, hogy picit élvezhetőbben nézzen ki és fusson az alapgépen is... de hát a játékipar már csak ilyen.
-
zozika84
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bar tudnam, de minden gep megjelenesnel ez megy
-
zojjektum
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ez a beszélgetés abból indult ki, hogy az én alzás astro bot előrendelésem még mindig a raktáron státuszban lenne, ha nem kérdezek rá és nem fizetem ki az utánvétes rendelésem bankkártyával előre. Lehet, hogy csak az én szerencsém, de gondoltam jelzek a fórumtársnak, hogy így is lehet járni az alzával.
-
tboy93
nagyúr
válasz
madkiller
üzenetére
Hja, az alap PS4 1.8 tflops volt, ahhoz képest a Pro a 4.2 tflops teljesítménnyel majd 2.5x erősebb papíron. Ott volt azért érezhető különbség. Kivancsi leszek, hogy a PSSR hoz-e annyit, hogy hasonlóan nagy ugrasnak tunjon a PS5 -> PS5 Pro váltás. (Szvsz nem fog, meg hamarosan kiderül)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
d.beni
üzenetére
Nem értem mi ez a nagy remegés, hogy milyen státuszban van, milyen email jött, nem jött, mikor kapom meg..Előbb-utóbb mindenki megkapja a rendelését, akkor se történik baj, ha utóbb. Én is vettem egyet KV-tól, sőt, már el is adtam a PS5-öt, mégse izgatom magam emiatt. Hétfőn besétálok az üzletbe, és átveszem ott.
-
madkiller
őstag
válasz
Siegrune
üzenetére
Mint kiderült 10 tflopról 16ra nőtt a számítási sebesség ami egy elég pici ugrás (ps4 1 ről ugortt a pro 4-re one X 6-ra) és az erősebb hardwer helyett megkapta a a saját skálázóját. A többet ésszel, mint erővel mondást alkalmazta a Sony. Rt-ben azért hardveresen is sokkal erősebb lett. Reméljük tényleg olyan jó lesz így is. Pár nap és kiderül.
-
polonic
félisten
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Azzal a plusz garanciával akkor így 6 év gari lesz neked?
-
Siegrune
tag
All games with PS5 Pro enhancements
érdekes egy lista, furcsa látni, hogy a legtöbb játék natív 800p~1200p felbontásban megy 60 fps mellett még a PRO-n is. -
madkiller
őstag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
23:08kor én is eljutottam ebbe a státuszba

-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Igen.
Az új kaszt direkt túl erős (az nem kifejezés) a többihez képest. Ez üzleti fogás, hogy jobban vegyék a kiegészítőt. Ez nyilván a kövi szezonban már nem lesz így. Viszont a Spiritbornnal élvezet játszani. Van új nagy terület, rúnák, dungeonok, két új fajta dungi (UnderCity, Dark Citadel), paragon rendszer.
Diablo 2 óta rajongó vagyok, szóval így állj hozzá a véleményemhez.
-
marinea2
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
En is kivancsi lettem volna ra, meg meg ujra is jatszottam volna olyan regen volt. Vartam volna a magyar feliratot is, mint ahogy anno kapott a PART 1 (igen tudom az sokkal magasabb aron is jott vissza ha jol emlekszem). Majd meg alszok egyet ra, szerencsere most van mit jatszanom meg boven
-
Catman
aktív tag
-
madkiller
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Már tervben van csak 8ig volt ügyfélszolgálat. Holnap rákérdezek.
-
undercover
őstag
De nem tudjátok megkérdezni az alzától, hogy mi újság?
Itt néhány fórumtárs panaszkodott, hogy anno a sima PS5-nél se írtak semmit aztán kb fél év múlva kapták meg.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Most neztem ra a HZD remasterre, jol latom hogy nincs benne magyar felirat?
-
madkiller
őstag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
[kép] Így néz ki nálad?
-
bakelitlemez
tag
válasz
plejik
üzenetére
Neeem, előbb váltott át Foglaltra, utána fizettem ki a frumtárs kommentjét elolvasva
Én is utánvéttel, AlzaBoxba rendelve kértem, de úgy voltam, hogy ezen tényleg nem múlik.
Most jelenleg minden "tétel" Lefoglalt állapotban van a rendelésben, de még mindig "Termékek beszerzése folyamatban" van a rendelés.
Nem lenne rossz azért holnap reggel egy átvételi SMS értesítésre kelni, de jelenleg már annak örülök, ha ezen a héten megjön a cucc
-
madkiller
őstag
-
F-ECT$
titán
Én mindenhonnan előrendeltem. Mindenhonnan jött email, hogy megkapom. Azt is írták benne, hogy senki más nem fogja megkapni időben. Szóval most már nyugi, nincs miért izgulni
-
Bazsi747
aktív tag
Az utóbbi hónapokban sajnos eléggé le vagyok maradva az infókkal.Minden játéknak segíteni fog a pro vagy csak annak amihez a fejlesztők kiadnak frissítést?
köszi
-
d.beni
aktív tag
válasz
Peat76
üzenetére
Nekem nem jött még levél a feladásról. Lehet csak szerdán jön meg. Szerintem nem kell aggódni. Ha időben rendelted (ami a weboldalon fel volt tűntetve) akkor csütörtökön viszi a futár. Én megbízom a konzolvilágban.
Amúgy valaki mintha írta volna már, hogy kapott levelet a feladásról...
-
plejik
addikt
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Fizetés után váltott át ? Mert én után vettél kértem, de ha ezen múlik inkább kifizetem előre ..
-
Siegrune
tag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Háát nem tudom, ha csak az ismertebb játékokat nézzük, nálam a Like a Dragon Infinite Wealth simán viszi az év játéka címet

Egyébként meg ha már jRPG, én személy szerint jobban élveztem ezeket, mint az FF7 vagy Metaphor-t, de sajnos mégsem kaptak túl nagy figyelmet:
- Trails through Daybreak
- YS X -
Peat76
őstag
Konzolvilág-tól jött valakinek email a Pro rendelése/szállításával kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én is ott vettem!

Kendek
RangerFox