Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
Nem tudom vót-e mán, de jött a HZD-hez patch. Valahol van leírás mit pöcsöltek?
-
icemad
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Nekem a második rész a kedvencem, ott még majd minden pályát meglehetett csinálni sniperkedéssel. Az utána jövő részekben már kb fele fele arányban volt távoli és közelharc. Az az x-ray-es cucc baromi jópofa dolog benne, kár, hogy ebből nem mutattak semmit. A sorozat spinoffja is jó, a Nazi Zombie armies, bár ott az egész körítés és történet eléggé elborult. De a jó értelemben.
Én bátran ajánlom, hogy próbáld ki valamelyik részt, ha akciós. Úgy emlékszem co-op mód is van mindegyikben. -
Siegrune
tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
polonic
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Én nem győzködtem magam sosem. Eldöntöttem, hogy kell, megvettem. Kifizettem, az a pénz már a múlté. Többet így már nem érdekel.

Egyébként általánosságban véve, ha valaki venni akar, az vegyen minél előbb. Mert látva a folyamatokat, olcsóbb itt aztán nem lesz semmi. És ez nem csak a ps-re igaz.
Na jó, talán ez egy picit benne volt a döntésemben.
-
F-ECT$
titán
válasz
undercover
üzenetére
Azért, mert sokan szeretnének Pro géppel játszani (elég csak visszaolvasni a Pro előtti időkbe: van akinek a 60 fps hiánya, van akinek az alacsony felbontás, vagy a részletesség low szintű beállítása nem tetszik), de az eddigi konzol váltások során sosem volt ekkora ugrás árban, legyen az teljes generáció váltás vagy félgeneráció.
Én is simán venném a Pro-t, ha 250e lenne, de 380e már sok érte nekem. És ez okozza a feszültséget sokakban érthető módon. Ilyenkor jön a "magamat győzködöm" effektus. De ugyanez megfigyelhető az előrendelők között is, akik azt hangoztatják folyamatosan, hogy milyen jól is jártak ezzel az előrendeléssel
-
negyven2
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
A PS5 esetében azért volt egy hivatalos, globális áremelés is 2022-ben, amikor pl. az EU-s árakat is megemelték €50-€50-val...
Az USA-ban, mind a mai napig nem emelték az árát a lemezes alapgépnek (egyedül a Digital "Slim" esetében éltek egy $50-os "áremeléssel", annak megjelenésekor)
-
Elderath
addikt
válasz
undercover
üzenetére
"De nem tudom miért győzködi magát itt mindennap annyi ember, hogy miért ne vegyen Prot."
Vicces nem? Mindenki el tudja dönteni kell-e neki a jobb gép és olvas itt olyan banális dolgokat az ember hogy csak a fejét fogja. Aki akar Prot az vesz, aki nem, az meg feleslegesen járja a köröket, hogy most ő miért nem vesz. Maradjon még 4 évig a sima gépen azt kész.
-
_Balee_
aktív tag
Platinumshop-ról van már hír, hogy megkapták a Pro-t? Foglalót befizettem, de még nem kaptam tőlük értesítést.
-
3L1T3
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Még mindig várom ezt , hogy honnan veszed , hogy micsoda RDNA fejlesztések történtek itt.
-
Siegrune
tag
válasz
undercover
üzenetére
Én nem győzködök senkit, elő is rendeltem, csak ettől függetlenül a Sony üzletpolitikája nem tetszik túlzottan.
Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a PS4 PRO sokkal korrektebb volt, ugyanazon az áron kaptunk egy nagyobb upgrade-t, ami minden játéknál előrelépést nyújtott, a PS5 PRO pedig ahhoz képest, amennyibe kerül, közel sem lesz akkora ugrás.
Néhány játéknál jó lesz, az biztos, de hogy túlárazzák az is teljesen egyértelmű. Főleg, hogy az eredeti PS5 már 4 éve jelent meg, az előállítási költségek egy konzolnál pedig évről évre csökkennek. A korrekt ilyenkor az lenne, ha a PRO váltaná a simát árban, az eddigit pedig lejjebbvinnék (ha jól emlékszem PS4 PRO-nál így is volt). Most viszont túl nagy piaci részesedése van a Sony-nak, konkurencia pedig nulla, ezért bármit megtehetnek, ami szerintem nem feltétlenül jó.
-
TBT
addikt
válasz
üzenetére
Igen. Alzánál is azt írják, hogy a jelenlegi (előrendelői) ár, csak az előrendelésekre vonatkozik. Ha esetleg időközben emelkedne a termék ára, akkor is az előrendelői áron kapja a vásárló. Lehetséges, hogy a megjelenés után ők is korrigálni fogják a gép árát a megváltozott helyzethez. A PS5 Pro bejelentésekor 390 körül mozgott az euró, most 410 körül van (és esélyes, hogy tovább fog zuhanni a mai választások kimenetele után).
Tippre azt mondanám, hogy ~350 000 Ft körül lesz a PS5 Pro ára bizonyos boltokban majd a megjelenés után ilyen árfolyammal, de ne legyen igazam.
-
undercover
őstag
válasz
Siegrune
üzenetére
Nem igaz, hogy csak a PSSR az egyetlen újítás.
Rengeteg újdonság van benne az RDNA VGA miatt amitől a fejlesztők sokkal szebbre megtudják csinálni a játékokat magasabb képfrissítés mellett. Lehet a processzor is nagyobb órajellel fog futni. Valamit az alapban 825gb-os tárhely volt, míg éppen 2TB.
De nem tudom miért győzködi magát itt mindennap annyi ember, hogy miért ne vegyen Prot.
-
törölt tag
-
Siegrune
tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Őszintén? Ha azt vesszük, hogy a PS4 PRO mennyi pluszt adott az OG PS4-hez képest, és megjelenéskor kb ugyanannyiba került (114.999 Ft-ért vettem megjelenéskor), sztem még a 250k is irreálisan sok érte.
PS5 megjelenéskor 175k volt, azóta persze romlott a forint és egyebek, de egy PS5 Digital SLIM most is beszerezhető újonnan kb 180k-ért.
Tekintve, hogy a PRO-ban gyakorlatilag az egyetlen érdemi újítás a PSSR, lemezolvasó nincs hozzá, se talp, reálisan nézve ez lenne a maximális korrekt ár érte. Még így is talp+olvasóval ~240k, mivel nincs bundle... ez már önmagában lehúzás.Egyedül azért tudja a Sony elpasszolni közel 400k-ért mindennel együtt, mert nincs igazi konkurenciája jelenleg, Xbox eladások a PS5 eladásoknak a felét se teszik ki... másrészt tudják, hogy ennyiért is meg fogja venni akinek nagyon kell. Megjelenéskor a scalperek 300-400k között árulták a sima PS5-öt is, gondolom tanultak ebből is...
-
3L1T3
addikt
Empire Of The Ants:
• PlayStation 5 Pro, 60 FPS: 1440p Upscaled To 4K
• PlayStation 5, Xbox Series X, 30 FPS: 1400p - 1600p Upscaled To 4K
• Xbox Series S, 30 FPS: 972p Upscaled To 1080pNa kezdődik, hogy a sima PS5 már a 60-at se tudja/akarja/leszarjuk?!
-
madkiller
őstag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Van, de nekem pl kifolyik tőle a szemem, mikor már nagyon alacsony felbontásról skáláz. Mikor múltkor elővettem az uc4 remastert mondom, na ennek mennyivel jobb élesebb szebb képe van, mint az újabb ue5 játékoknak pl survivor vagy wukong. Ezért rendeltem a prot, mert abban bízok, hogy ez változni fog. Annyira nem tetszik az a mosottas, homályos, szőrös képük, hogy játszani sincs velük kedvem. Tényleg öröm volt egy jó öreg Uncharted 4-el játszani.
-
madkiller
őstag
válasz
zozika84
üzenetére
Gyerekkel egymás után játszottuk végig a kettő játékot és el voltunk ájulva milyen jó ez a mario magamon is meglepődtem, hogy mennyire tetszik. Aztán utána nyomtuk az astrot. Ami azért is következett be, mert annyira megtetszett a platformerkedő Mario. Ha nem játszunk a Marioval biztos nem vettük volna meg az Astrot vagy esetleg majd csak későb. Lehet, hogy merített belőle, de az astro bot még 5x jobban tetszett. Sőt nálam ebben az évben azok közül amiket játszottam benne lett a topban az astro ez is meglepő bár ez a gyenge kinálatnak is köszönhető, de megadta az astro azt élményt, hogy nem nagyon tudtad letenni, ha meg letetted már alig vártad, hogy folytasd.
-
Bazsi1987
őstag
Én is prot vennék ha tönkre menne, de cserélni nem fogok már
-
VTom
veterán
válasz
üzenetére
Ebben egytértünk, mert már most azon van kiakadva mindenki, hogy 800p-ről skáláz fel a PS5 Pro, és ez nagyrészt nekik köszönhető.
Őszintén, kit érdekel a render felbontás, ha a végeredmény szebb lesz, mint a PS5 képe?A felskálázást nyilván nem a Sony találta fel, de ők alkalmazzák ilyen szinten először konzolban. Azt eddig is tudtuk, hogy ez a jövő, de most úgy tűnik, meg is érkezett.
Ha én DF lennék, inkább azt firtatnám, hogy aztá' ez miért is nem elérhető a sima PS5-ön?
Vagy ehhez kell a hardware fejlesztés, ami a PS5 Pro APU-ban van? Mert arról nem emlékszem, hogy szó lett volna, hogy a PSSR-hez speciális hardware-es támogatást ad, csak a fejlesztett RT hardware-ről volt szó. -
Rigormortiis
veterán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Én ezeket még psp-n vittem végig, japán nyelven (mellé olvastam angol fordítást). V.Miki-nek is én adtam kölcsön a tesztre. Ejj, a régi szép 576os idők
-
Mike
veterán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Hehehe, egyikkel sem játszottam
-
F-ECT$
titán
válasz
üzenetére
Ezen agyaltam én is. Most nem veszek Pro-t, mert annyit nekem nem ér, amennyi a felára, viszont ha elromlana az alapgépem, akkor vajon Pro-t vennék helyette, vagy maradna a sima?
(Illetve gondolom ha elromlik az alap gép, akkor a lemezmeghajtót nem lehet belőle kiszerelni, és kicsit alakítani rajta, hogy a Pro-hoz lehessen csatolni, ugye?
) -
Farkassacred
őstag
-
Peat76
őstag
Full Donkey Kong koppintás...
[link] -
Bad Pritt
félisten
Két hét múlva jön a Towers of Aghasba c. játék. Ez a gameplay showcase felkeltette az érdeklődésem, kicsit we have Zelda at home érzésem van tőle csipetnyi Shadow of the Colossus áthallással, de egyáltalán nem tűnik rossznak videó alapján. Van egy olcsó hatása, főleg az animációk terén, de ha lehet hinni a fejlesztők honlapjának kemény 21 ember dolgozott rajta összesen. 13490-ért adják, ha jókat írnak róla ez lehet vásár lesz.
-
törölt tag
Nem feltétlen ez, de úgy nyomatják a PSSR marketinget, mintha a Sony találta volna fel a felskálázást.
Én úgy érzem hogy nagyon káros amit csinálnak, mert látod ide is beette magát a pixelvadászat. Egyesek nem azért játszanak mert a játék szórakoztat, hanem az a lényeg nekik hogy hogy fut, meg milyen felbontáson.
-
_drk
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Majd játszok vele ha rendbe rakták. Elég volt nekem az alapjátékot feleslegesen megvenni egy évvel korábban mint kellett volna. Spiritborn se érdekel egy cseppet se.
A kampány miatt meg csak azért se veszem meg, eddig legalább azzal nem volt gond, most meg 5 óra és örüljél a neverending pénzlehúzásnak. -
ldave
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
TrishtanAG
üzenetére
+1
Mellékküldetések túlnyomó többsége rendkívül gyér a HZD-ben, odamész, szkennelsz, követed a nyomot, szkennelsz, követed a nyomot, végén csihi-puhi-beszélgetés és kész is. Vannak érdekesebb alap felállások, ahol tényleg érdekelheti a játékost, mi a küldetés célja (barátságos robotok, rivális örökösök, gépvérivó sámán), de a konklúzió végül mindegyiknél gyengus volt eddig számomra.
A nyelvet nem magyarázták meg, de mondjuk azt sem, hogyan tudják ezek az előemberek ilyen hatékonyan használni a fókuszt pl.
Aloy is úgy pörgeti a hologramokat maga előtt már gyerekként, mint Tony Stark. -
zozika84
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Mi mast monadana a DF?
-
bakelitlemez
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
6 év, abban az esetben ha az Alza cseréli ki neked garanciális ügyintézés keretein belül (pontosabban, ha nem javítja meg a terméket a szerviz, hanem ha a hiba csakis új termékre cseréléssel javítható meg vagy ha lejár a 30 napos átfutási idő - az utóbbiban nem vagyok teljesen biztos). A kontroller esetében bevittem mindent (kontroller és doboz) és mivel "cserével intézve" lett a garanciális ügyintézés eredménye, ezért az Alza adott egy új terméket, ugyanúgy a ő raktárukból. Ilyenkor újrakezdődik az alap jótállás és a hozzávásárolt plusz gari is, mert új terméknek minősül az Alza szerint. Ezt még anno mondta az egyik ottani alkalmazott.
Tudom egyszerűbb lett volna Triwardenhez menni és ott intézni az egészet, de pont emiatt vettem a kontrollerre is plusz garit, így ott azt hiszem az a 1+3 év gari minden cserével újraindul, ameddg ki tudják azt nekem cserélni. Ha nem tudják cserélni vagy nincs "azonos tudású" termék, akkor jóvárírják a vásárolt termék összegét. -
_drk
addikt
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Valamennyi tudás megmaradt. Ott voltak a tanító robotok vagy hologrammok. Tehát egyfajta óvodai tanítást kaptak.
Plusz azért a Focust is használgatták és mindenféle technológia meg is maradt.
Egyedül Alloy törzse volt egyébként is nagyon visszamaradott. -
NyMRooD
addikt
válasz
ldave
üzenetére
De ez egyértelmű, hogy jobban fognak futni ps5 pro-n a játékok mint ps5 alap/slim gépen, nincs is ezzel baj, azt meg nem hiszem, hogy bárki meglépné, hogy direkt játszhatatlaná teszi alapgépen a játékát. A ps5 pro azoknak szól akik ps5-től több képkockát szeretnének, esetleg valamivel szebb grafikával és / vagy jobb alapfelbontással, akinek ez megér 2x árat az jól jár a ps5 pro-val akinek nem annak ott a alap / slim ps5.
-
törölt tag
válasz
undercover
üzenetére
"De elég megnézni a DF teszteit, ahol elmondják, hogy nagyon jó kis konzol lett a PS5 Pro."
A DF úgy tolja a PS5 Pro-t, mintha az élete múlna rajta.
-
undercover
őstag
válasz
madkiller
üzenetére
Mint kiderült az új VGA, ami benne van képes lehet akár arra, hogy 33 tflop teljesítményt adjon le bizonyos körülmények között. De elég megnézni a DF teszteit, ahol elmondják, hogy nagyon jó kis konzol lett a PS5 Pro.
A támogatott játékok listája meg tuti egyre bővülni fog. Bár ez a fejlesztőkön is múlik. Lehet néhány régebbi játékra nem jön már.
-
TrishtanAG
senior tag
Szerintem is a HZD hangulatban és atmoszférában sokkal erősebb, ellenben a FW meg rengeteget fejlődött játékmenetben, szintekkel kidolgozottabbak a fő- és mellékküldetések (pl. a sivatagi település a napelemekkel körülötte, ahová a fő sztori szerint még csak be se tévednénk), kevésbé okoznak OCD-t a gyűjtögetni valók, vagy az ismétlődő feladatok, mert jóval változatosabb néha a megoldásuk.
A sztoriját is szerettem, bár az idegelt néha, hogy egyrészt egy túlhúzott előjáték a harmadik részhez, másrészt legalább két dolgot retconoltak az első résszel kapcsolatban.off: amúgy megmagyarázták valaha, hogyan érti Aloy a jövőben élő ősemberleányként a többezer éve beszélt angolt, amikor pont az a projekt fuccsolt be, ami az emberi tudást mentette volna át az utódoknak?
-
Siegrune
tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nyilván, én sem vennék csak amiatt PS5 PRO-t, hogy a DQ III HD-val játsszak rajta
itt most az arányokra próbáltam kilyukadni, hogy azért még mindig bőven több olyan játék lesz egy jó darabig, aminél a PS5 PRO az ég világon semmi előnyt nem fog nyújtani a vásárlónak. Nem muszáj a pre-ordereket nézni, ha visszatekintünk az elmúlt hónapra, akkor is lehet találni elég játékot, ami nem kap Patch-et.De ahogy írtam ez a PS4 PRO-nál is ugyanígy volt, és szerintem a PS5 PRO-nál is erre lehet számítani reálisan nézve, csak a különbség, hogy a PS4 PRO-nál kaptunk egy alap 4k upscale-t, míg a PRO-nál nincs "default" PSSR, így fontosabbak a patch-ek véleményem szerint.
Persze, az ilyen régebbi és kevésbé felkapott játékoknál már annak is örülhet az ember, hogy egyáltalán jön belőle PS5 verzió, és nem csak PS4
A Tales of Symphonia Remastered pl. 2023-ban csak PS4 kiadást kapott, de felhozhatnánk példának a Persona 3 Portable, vagy a 4 Golden-t is. Nem arról van szó, hogy ezek a játékok 1080p-ban nem élvezhetőek, de ha már ott van az embernek az erősebb konzol, ártani nem ártana, ha jobb minőségben is játszhatna velük. -
_drk
addikt
válasz
TrishtanAG
üzenetére
HZD>HFW
Nem tudom, lehet azért mert elsőre volt ez a világ annyira megnyerő és ismerve már nem ütött akkorát a második részben. Vagy csak nosztalgia.
De a hangulata, az atmoszféra sokkal jobb volt. Nyilván a sztori alapjai is elsőben derülnek ki, a WTF történt itt.
Sajnos a HFW-ben többször éreztem, hogy ebben valószínű ennyi volt.
De ahogy vissza emlékszem HZD-ben arra a zenére és ahogy különböző romok között mászkálók még mindig jó érzés vissza gondolni rá. -
Bad Pritt
félisten
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Mindenképp előtte akarom, szerintem most annyira elkapott a gépszíj, hogy egy lendülettel végignyomom az egészet. Még a Lego Horizonon gondolkodom, de ott várok előzetes teszteket azért, meg az koopban lesz majd móka és nincs jelenleg két kontrollerem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha így halad lesz a Pro 350k is nagyon hamar.
330-ról indul, 1 év múlva pedig várhatóan drágább lesz. Száll el szépen a HUF-EUR

Kendek
RangerFox