Hirdetés
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Darwin's Paradox!
Végigjátszottam (igaz PC-n, de kontrollerrel). Ajánlani sajnos nem tudom jó szívvel, mert a sztori nem sietve 5 óra volt, és a 20 megtalálható cuccból 9 így is meglett, szóval gondolom még 2-3 óra és a platina is meglenne, ahhoz képest meg kicsit drága ($25). De nem is a rövidsége a baj, hanem, hogy pl nincsenek boss fightok, és úgy igazán a képességeket se kell kombinálni még a későbbi pályákon sem, szóval még ráfért volna egy fél év fejlesztés a játékra.
Viszont ha bekerül majd egy katalógusba, akkor érdemes lesz ránézni, mert amúgy szép, néhol poénos, nincs gond az irányítással se, és még valami sztori is van benne, igaz annak is kurtán furcsán lett vége. -
F-ECT$
titán
Én pár éve egy 300 Ft-os gamepass hónap keretében elkezdtem játszani az Ori-val, de 1 óra után lepattantam róla. Gondolom egy picit még erőltetni kellett volna, hogy elkapjon, de nem rántott be egyből.
Mondjuk nekem a Hollow Knight se jött be, szóval lehet hogy a stílus nem nekem való. -
F-ECT$
titán
Darwin's Paradox - játszik vele valaki? 1 órát beletettem, egyelőre tetszik, bár van 1-2 játékdesign döntés amit nem értek benne. PC-n kezdtem el (kontrollerrel), de elég gatyán fut, PS-en milyen?
-
F-ECT$
titán
Pro-t kell venni, nem lesz olcsóbb,
A játék is sokat drágult.
Talán így már nem csodálod,
Pénzt kérek nem csokibábut. -
F-ECT$
titán
Arányaiban drágább volt régebben egy PC vagy egy konzol mint ma, viszont nem is volt ennyi cuccuk az embereknek. Hol voltak még az okostelefonok, tabletek, klímák, szárítógépek, okosporszívók, tv minden szobában (volt 1 családonként), 8 féle kütyü a konyhában, drónok, stb.
No meg akkor egy single játékkal sokkal több időt el tudtál tölteni, mert nem volt ezernyi leírás, guide, videó, hogy hogyan is kellene végigjátszani.De mindezektől függetlenül sajnos nem jó irányba mennek most a dolgok, a háború, az AI lufi(?), a lelassult hardveres fejlődés, az egyre drágább játékfejlesztés, a millió dolog ami figyelmet követel az embertől mind abba az irányba mutat, hogy az igazán kreatív, mély, hosszan élvezhető, precíz, kidolgozott játékból egyre kevesebb lesz.
Egy podcastban hallottam, hogy beköszöntött az "age of good enough" korszaka, ami bizony a játékiparra is hatással van már, és lesz is.
(No megint sikerült 3 külön témát 1 hozzászólásba sűríteni, de mindegy, ez most kijött egyben
.) -
F-ECT$
titán
válasz
Xaels
üzenetére
Nekem a GTA ilyen kis 5 percig ökörködős játék volt, sosem kezdtem el végigjátszani, inkább csak őrülködtem az autókkal a városban. A GTA 2 kb ugyanez. Mondjuk ebben a korban sokkal többet számított, hogy minden elérhető játék meglegyen a másolt cd-n, mint az, hogy végig is játsszam ezeket a játékokat.
A GTA III volt nálam az abszolút csúcs, teljesen berántott, nagyon sokat játszottam vele. A VC is tetszett még, de az SA-nál már egy kicsit megcsömörlöttem.
A GTA IV-et leszedtem, de sokat kellett vacakolni a warez verzióval, így végül nem is nagyon játszottam vele.
A GTA V teljesen hidegen hagyott, aztán egyszer csak betették ingyenes játéknak az Epic-en. Egy nem túl erős PC-n a single részét végigjátszottam (okés volt), a multira rá se néztem.
Viszont ez a VI egyre jobban érdekel, még az is lehet, hogy Day 1 megveszem. Persze függ attól, hogy mit tud majd az alap gépen, ha pl csak 30 fps lesz, akkor megvárom vele a PC portot vagy a PS 6-ot.
-
F-ECT$
titán
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Igen, a trend fordult meg. Az elmúlt generációkban az volt a jellemző, hogy a megjelenés után egyre olcsóbb lett a gép, és így azok is meg tudták venni, akiknek a megjelenéskor még drága volt. Most meg úgy tűnik, hogy egyre drágább lesz a gép ahogy halad az idő, bár ha inflációval korrigáljuk, akkor azért nem teljesen ez a helyzet.
Viszont minden más is drágul, és egyszer csak eljön majd az a pont sokaknál, hogy dönteni kell, hogy erre költenek, vagy valamilyen fontosabb dologra (pl kaja).
De számolni kell azzal is, hogy a játékosbázis nagy része már inkább mobilon van.
Meg azzal is, hogy ez a hobbi sem feltétlenül vonz annyi embert, mint korábban.
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
A drágulási sebesség a szokatlan most. A PS4 Pro volt 135-140k volt megjelenéskor, a PS5 185k volt 4 évvel később, ehhez képest 5 évvel később a 345k soknak tűnik az 5 Pro-ért, az meg pláne rossz hír, hogy most azt lengetik be, hogy a PS6 akár drágább is lehet. (Szerintem ezt nem lépik meg, kell lennie majd "olcsó" PS6 verziónak is.)
Emellett minden is drágul: az új játékok és az előfizetés is. Ez utóbbi is nagyon gyorsan lett nagyon drága a korábbi évek olcsósága után. (Még ha jóval többet is ad.)És ha az ember körbenéz, akkor minden is sokat drágult az elmúlt években (ingatlanok, autók, ételek, stb), így ha az ember fizetése nem nőtt 50%-ot az elmúlt 5 évben, akkor egyre nehezebb a korábbi életszínvonalat fenntartani.
-
F-ECT$
titán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ranéztem egy 2001 év eleji 576 konzol újságra, a PS2-es játékok ára 19.990 Ft volt akkor, ez ma 64.000 Ft-nak felel meg. Gép árat nem találtam hirtelen (valaki esetleg tud pontos árat?), de gondolom inflációval számolva az is 300k körül lehet.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy most jók az árak, hanem inkább azt, hogy a PS4-es korszak igencsak elkényesztetett minket játékokkal és árakkal is (én kb 105k-ért vettem új PS4 Prot 2018-ban), de úgy tűnik, hogy az az időszak volt a kiemelkedően jó, és most visszatérünk a régebbi realitáshoz.
-
-
-
F-ECT$
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
A Pro gépet a Sony valami exkluzív csodaként akarja tálalni, ezzel magyarázza a magas árat. Ennek fényben a PS6 lehet, hogy olcsóbb lesz nála.
Persze amíg pl 32 GB ram 4x annyiba kerül, mint fél évvel ezelőtt, addig bármi megtörténhet, de egyébként pont a ramok ára pl már esik az év végi csúcs óta.
A PS 5 drágábban nyitott, mint amennyibe a 4 Pro került akkor, de akkor kisebb volt az árrés a 4 és a 4 Pro között, mint most az 5 és az 5 Pro között.
Hogy 2027-ben (vagy 2028-ban?) mi lesz a piaci helyzet, azt meg még senki sem tudja.
-
F-ECT$
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
-
-
F-ECT$
titán
válasz
bmakszim
üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy eléggé ellenérdekelt az összes cég a garanciával és a garancia idejének hosszabbításával kapcsolatban, és sokszor törvényellenes a gyakorlatuk. Az hogy adtak egy papírt, amin van valami szöveg, az az ő álláspontjuk, nem feltétlenül ez az igazság. Csak sokan úgyse foglalkoznak vele, vagy ha mégis, akkor se veszik a fáradtságot hogy harcoljanak a jogaikért.
-
F-ECT$
titán
válasz
Rolesz92
üzenetére
Ha cserélik a terméket, akkor tudtommal a jótállási idő újraindul.
Ez a "két külön termékre bomlik" tipikusan a vásárló lerázása duma, te egy terméket vettél, azt cserélték, szóval a termék minden részére ugyanaz vonatkozik.
Kérdés persze, hogy 25k Ft-ért meddig vagy hajlandó ezzel a továbbiakban foglalkozni.
-
F-ECT$
titán
Úgy bírom ezeket a 100%-os kijelentéseket a jövőbeli árakról. Menjetek tőzsdézni ha ennyire a jövőbe láttok
Senki sem tudja, hogy hol lesznek az árak 3 vagy 6 vagy 12 hónap múlva. Vannak indikátorok amik emelkedést, de olyanok is, amik süllyedést jeleznek előre. Hogy melyikek lesznek többségben, és hogy jön-e vis maior esemény, azt most (és máskor) sem lehet 100% bizonyossággal megmondani.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
válasz
adamssss
üzenetére
Többször is feljött már a téma
Az első évben rohadtul nem érte meg venni, pláne ha volt sima géped: drága is volt, játék se nagyon támogatta. Aztán jött az ssd drágulás, és mellette jó kis év végi akció a Pro-ra, és 304k-ért lehetett új lemezes gépet venni, ott már kezdett megérős lenni, ha valaki épp gépet keresett. Aztán ~1 hete jött a PSSR patch, amivel jelentősen bővült a Pro-ból profitáló játékok száma.Ha valaki most vesz gépet, akkor a Pro már egy reális alternatíva, váltani sima gépről már kérdésesebb. Ha nem okoz gondot a plusz ár, jól el tudod adni a régi gépet, jó áron találsz Pro-t, és van olyan játék, amivel már most ki tudod használni a Pro plusz erejét, akkor persze miért ne.
Kérdés még, hogy mikor jön a PS6. Az biztos, hogy annak megjelenésével a (használt) Pro gépek ára sokkal nagyobbat fog esni, mint a sima gépeké (amik szerintem nem is nagyon fognak olcsósodni, mert már most is olcsók). Ha már jövőre, akkor alig lesz idő kihasználni a Pro-t, és sokat is buksz rajta majd eladáskor, ha esetleg csak 2028 év végén, akkor van még 2.5 éved, addigra pedig megdolgozik az áráért a Pro is.
Hogy Neked megéri-e, azt csak Te tudod eldönteni, az biztos, hogy sokkal többe kerül, mint amennyivel erősebb, de ez a kis plusz erő és az új PSSR (illetve a jövőre érkező frame gen képesség) miatt lehet hogy lesznek olyan játékok, amik csak a Pro-n fognak majd elfogadható minőségben és sebességgel futni, a sima gépen már nem.
(Azért a heti max 1 óra az tényleg elég kevés
) -
F-ECT$
titán
Jobb a frame gen is, de csak jövőre. És valószínűleg csak Prora.
-
F-ECT$
titán
Az az érdekes a crimson desert-ben hogy amíg nem volt hivatalos álláspont arról, hogy hogyan is értékeljük ezt a játékot amíg embargó volt a tesztekre, addig az egyes tesztelők által szivárogtatott infók alapján nagyon szélsőséges vélemények jöttek. Volt aki 10/10-re értékelte, voltak akik 5/10-re. Most hogy feloldották az embargót és kezd kialakulni egy ilyen közös vélemény valahogy mindenki efelé a közös vélemény felé tendál, hogy jó jó ez a játék vannak benne jó dolgok, de azért van egy csomó hiba úgyhogy inkább csak ilyen közepes mű ez. Ugyanez a grafikáról, vannak benne szép részek, de vannak benne csúnya részek is. Míg korábban simán bemerte vállalni valaki azt, hogy milyen szép ez a játék vagy hogy mennyire nem szép. Ezért sem szeretek játékokról hosszú teszteket elolvasni azelőtt mielőtt játszok velük, mert egy idő után kialakul egy ilyen elfogadott kép a játékról hogy az jó játék, közepes játék, vagy rossz játék miközben egy közepes játék is okozhat 10/10-es élményt valakinek, hogyha pont azokat a játék elemeket csinálja jól amik őt érdeklik.
Sajnos itt annyi hír volt hogy ez a játék már mindenképp kialakított magáról egy képet bennem, pedig még el se indítottam, így csak előítéletesen tudom majd csak játszani.
-
F-ECT$
titán
Én meg most olvastam a CD-ről, hogy intenzív helyeken a 60 FPS még a Pro gépen is le tud droppolni 30 közelébe
-
F-ECT$
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ha már valaki bedobta ezt a részvényes vonalat. Időközben kinyitott a tőzsde, és ma is esik rendesen a Pearl Abyss, a 46k nyitóról 10% eséssel már 41.5k-nál tart. Nem vészes, de az látszik, hogy nem ezt várták a befektetők.
Mondjuk az élelmesebbek a hype alatt megkeresték, amit meg akartak és a release előtt realizáltak. -
F-ECT$
titán
válasz
S e t h
üzenetére
Az a kérdés, hogy mitől alakult ki ez a hype? Fizettek érte pár influenszernek hogy beinduljon és utána magát gerjesztette? Vagy csak a jó dolgokat mutatták és a hibákat sikeresen el tudták sokáig rejteni? Más?
Mindenesetre gyorsan a földbe fog állni, ha tényleg sok a bug és nem tudnak időben lépni.
-
F-ECT$
titán
No milyen, srácok?

Én nem pre ordereltem, és egy ideig megvenni sem fogom, mert mostanában nem lesz rá 100+ órám. (Bár az Arc Raidersre se gondoltam volna hogy lesz, és végül lett
) -
F-ECT$
titán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Persze, jobb lenne ha több gondolkodni képes ember lenne, kevesebb hülyeség terjedne, kevésbé lehetne megvezetni tömegeket.
Másrészt viszont nincs olyan ember, akinek pénze, ideje, lehetősége lenne mindent kipróbálni, így tök logikus magatartás, hogy mások véleménye befolyásolja a vásárlást. (Arról nem is beszélve, hogy itt csak akkor tudsz kipróbálni valamit, ha már meg is veszed, ha van is demo, az általában nagyon keveset mutat.)
És akkor még kinyithatjuk tágabb kontextusra is a kérdést: az egész emberi lét és civilizáció az utánzásra és együttműködésre épül, nem tartana itt az emberiség, ha mindig mindenki magának akarna mindent megcsinálni

-
F-ECT$
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Te vagy a kisebbség. A többséget érdekli, és ez meglátszik az előadásokon is.
-
F-ECT$
titán
válasz
axlfsi
üzenetére
Kicsit árnyalva:
-1 éve 30000 körül volt a részvény
-2025 második felében 35000-40000 KRW körül mozgott
-január végére felment 57000-re
-március közepére már közel 70k volt
-most 46kÓriási hype volt, az bele is épült az árba, és most jött a korrekció. Így is 50%-kal többet ér a cég, mint 1 éve.
-
F-ECT$
titán
válasz
NyalokAA
üzenetére
A számok alapján te vagy a kisebbség. Akit érdekelnek a PS-es játékok, azok vagy csak PS-t használnak vagy a PC mellé vettek PS-t is. Így tényleg a megjelenés környéki pár hét hozza az eladások nagy százalékát a legtöbb (single) játéknál. Persze, mindig van kivétel, és vannak játékok amik hónapokkal / évekkel a megjelenés után is jól fogynak még, de ez ritka.
-
F-ECT$
titán
válasz
hellboy4591
üzenetére
Hát ha így lesz, akkor marad a PS. Azt tudom hogy launchra nem lesz PC verzió, hogy később jön-e az majd kiderül.
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
Nincs Prom és valószínűleg nem is lesz. Az 5070 mellé fölösleges. De legalább törődnek vele és a PS6 így még jobb lehet.
-
F-ECT$
titán
válasz
EmThor
üzenetére
Persze, a jó gameplay sokkal fontosabb mint a jó grafika, ez nem is kérdés.
A DF videó alapján nem a látvány az, ami zavar, hanem a folyamatos popin és villogás az, ami feltűnt. Ez rohadtul zavaró tud lenni, elronthatja az amúgy jó játékélményt is.
De majd minden kiderül pár nap múlva.
-
F-ECT$
titán
A sima PS5 verzió eléggé kérdéses hogy milyen lesz, még a PS5 Pro verzió is gyengének tűnik a PC-s látványhoz képest. Aki nincs nagyon ráizgulva a dologra az várjon, hogy kiderüljön az igazság, hogy melyik gépen hogy is fut pontosan.
Meg persze a Day1 patch is javíthat még a dolgokon. (Főleg az a gond, hogy PS-en úgy tűnik, hogy a képjavítók által okozott képhibák pl villogás sok helyen jelen lesz.) -
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
Ha be van kapcsolva a CEC, akkor ez simán kikapcsolhatja a PS-t is.
-
F-ECT$
titán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ez az "egészen biztos" azért erős, én sok pénzt nem tennék rá, és szerintem te se. Jövőre 7 éves lesz a PS5, ennél többet még sosem kellett várni az új gépre. Illetve jövő év végéig még van ~20 hónap, az azért még elég sok idő. normalizálódhatnak a ram árak, és ha az xbox valamit akar konzol fronton is villantani, akkor időben kell lépnie.
-
F-ECT$
titán
Betszem már ide a videót, hogy miről beszélgetünk. (Csak tegnap este telefonról voltam, nem tudtam linkelni.)
-
F-ECT$
titán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Értő olvasás pls. Az volt a kérdés, hogy mire fel a hype a játékkal kapcsolatban. Erre írtam, hogy sok helyen a változatos játékmenetet és a grafikát / futási teljesítményt mondják érvként. Ezt írtam le, sehol sem beszéltem arról, hogy nekem mi a véleményem.
Már csak azért sem, mert amíg nem látom saját szememmel, nem próbálom ki, addig minek alkossak valami sekélyes véleményt. Videók alapján max a grafikáról írhatnék ezt-azt, de nekem már messze több kell egy játéktól, mint a grafika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Napelem
- Eredeti játékok OFF topik
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes hibátlan dobozos!
- PS5 Pro (2TB) szinte új, garanciás + FC26 kód
- PlayStation 5 Standard Edition megkímélt, megbízható darab + 3 játék
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- PS4 Fat 500GB + 2db kontroller és töltőállomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Persze inflációval korrigálva most olcsóbb egy PS5, mint a megjelenésekor.)
Vagy vesz majd ott gépet?
)
Kendek
RangerFox