Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
De most ez hol van pariban egy PS5 vs. PS5 Pro összehasonlításban?
Ha egy 7 millas Oktáviát hasonlítasz össze egy 2 évvel később megjelent faceliftes verzióval, ami 4x4 tsi, meg mit tudom én TOP felszereltségű, azt megértem. Bár azért ez se feltétlen fedezi, mert az meg tud extra funkciókat, nem csak "a vezetés jobb" tőle.. De ennek így semmi értelme.
Azt irtam, hogy szubjektív. Valaki elautózik kényelmesen 100LE-vel, valakinek 400 kell - ugyan arra a célra! Azért a két konzol között nincs az az egetrengető különbség, mert sokszor "ugyan annál a pirosnál állunk". Ugyan már.. -
rtrace
tag
Videojátékra (is) optimalizált OLED TV kell alá sok százezer Ft-ért, egy átlag TV-n mókusvakítás az "előrelépés".
Ez hülyeség, egy mezei 60Hz-es 4K-s LCD-n is pontosan ugyanúgy fogod látni a felbontásbeli és a 30 vs 60 fps közötti különbséget. Meg az RT vs raszter effekteket, sűrűbb vs ritkább növényzetet, stb.
Szigorúan a nyers adatokat nézve nem ér dupla árat, de hogy a gyakorlatban egy élvezhetőbb felbontás, simább framerate, adott esetben realisztikusabb tükröződések/árnyékok/világítás mennyit ér, azt nehéz objektíven számszerűsíteni.
Akinek ezek jelentenek valamit és van rá pénze, annak nagyon is megérheti, aki meg a szoba másik végéből nézi a TV-t és nem érzékeny a szeme a fenti dolgokra, annak meg nem. -
PTM
senior tag
Ezzel mondjuk nem értek egyet, mert a magasabb framerate vagy grafikai részletesség egy alapabb tévén is ugyanúgy meglátszik. A fontosabb technológiák mint a 120 Hz-es panel vagy VRR pedig egész olcsó tévékben is elérhetőek már.
Egy másik kérdés, hogy a Pro felárát érdemesebb lehet egy jobb képminőségű tévére költeni.
-
Szoke1982
senior tag
Viszont mindenki elfelejti vagy nem tudja , hogy jön a PSSR 2.0 (2026'Q1) kis infó (Ai-tól) aki netán nem tudná!!
PSSR 2.0 (vagy a PSSR következő evolúciója)
– a PS5 Pro nagy frissítése 2026-ban!
Mikor jön?
Korai 2026, pletykák szerint Q1 (január-március) vagy tavaszra (pl. CES 2026 után).
Ez egy ingyenes rendszerfrissítés (firmware update), amit minden PS5 Pro kap
Miért éri meg a PS5 Pro MOST?
Sokan panaszkodnak, hogy "gyenge", "nem éri meg", mert a jelenlegi PSSR még nem tökéletes minden játékban (pl. néha artifact-ok, shimmering Silent Hill 2-ben vagy Alan Wake 2-ben). De ez megváltozik – a Pro-t hosszú távra tervezték.
Miben lesz sokkal jobb a mostaninál?
AMD FSR 4-re épülő, Sony által optimalizált "drop-in replacement" (könnyen cserélhető, dev-eknek egyszerű patch-elni). Project Amethyst közös munka.Képminőség robbanás:
Élesebb részletek, kevesebb artifact/folt/shimmering, jobb upscale alacsony res-ből (pl. 720p/540p → 4K). Hasonló ugrás, mint FSR 2-ről 3.1-re.
Teljesítmény boost: Cél 4K@120fps és 8K@60fps stabilan, plusz jobb 1440p/1080p támogatás (jelenleg gyengébb). RT-vel együtt magasabb FPS!
Dev-barát: Könnyebb integrálni, így több játék kapja meg (új címek + régebbiek patch-elhetők). Nem minden azonnal, de firmware után gyorsabb.
Szemmel látható javulás?
IGEN, hatalmas! A jelenlegi PSSR már jobb sok FSR 3.1-nél, de a 2.0 élesebb, stabilabb képet ad magas FPS-sel – pl. GTA 6 (nov. 2026) patch-elhető rá, Wolverine, Saros stb. élvezhetőbb lesz. Pro tulajdonosok nyernek hosszú távon! -
Jaj csak ezt ne, hogy "néztem videókat róla"😂 Azt ugye tudod, hogy azok egyáltalán nem adják vissza a valós élményt, és azt, hogy mit tud egy adott masina otthoni körülmények között, a saját tévéden...
És igen ezt írtam fentebb, hogy egy megfelelő megjelenítő kell ahhoz, hogy kihasználja az ember, és valóban lássa a különbséget, viszont akkor eléggé szembetűnő az adott játéknál 😳 -
Farkassacred
őstag
A képe egyébként nálatok rendben volt? Oled tévén párszor jelentkeztek nálam ilyen fehér bevillanások játék közben, ha jól rémlik a Got-ban ilyet nem tapasztaltam annó. Mintha nem tudta volna tartani a tempót, pl amikor hirtelen körbenéztem menet közben akkor látszódott. Zavaró ugyan nem volt, csak érdekesség.
-
Farkassacred
őstag
Olyan 15-20 óráig én is haladtam az árral, chill volt nagyon és alig vártam hogy mi lesz. De sajnos leült utána számomra minden, még a fő szál is érdektelenebb lett.
Nagyon nem is mondanám magam sem kritikusnak, egyszerűen csak nem tartotta fenn nánam az érdeklődést tovább a játék. Leginkább a fent említett dolgok miatt. -
Farkassacred
őstag
Nekem 2 souls játék után ez most borzalmasan repetitív.. az egész világa és rendszere is.
A mellékek sem lettek maradandóak. Folyamat jönnek az újabb kitöltő karakterek akik mindig adnak valami kis pluszt, gagyin hatott már számomra és kellemetlen szituk voltak.
Minden településen ugyanazok, de tényleg totál ugyanazok az árusok köszönnek vissza. Ez így 2025-ben nice mit ne mondjak.
Abba is hagytam, öcsémnek átadtam. Hátha neki jobban bejön, ha nem, megy fel apróra.
Ebben a játékban semmiképpen nincs akkora munka, mint egy Elden/Zelda/Rockstar/Witcher játékokban. Egy ekkora nyílt világban a sokadik róka, forrás, farkas odú, mászás már sok több óra után. A harcrendszert is feladtam hamar, a Got után szomorú hogy mit műveltek vele.
Az eleje még tetszett a játéknak, ott a táj is szép volt. A nagy lejtmenet a pusztásabb Oni-nál kezdődött.. -
Farkassacred
őstag
4 éves kb (vagy lesz). Eddig semmit nem írt ki, de úgy különösebben szerintem nem is hangosabb mint előtte. Ezért is csodálkoztam. Előtte Bloodborne ment, ott nem volt semmi probléma, pedig volt hogy egyhuzamban 4-5 órát nyomtam.
Most kb 1-2 órája lehetett bekapcsolva Yotei mellett. -
LÁZ
addikt
a sziget dlc majd csak később kerül elő a sztoriban, meg fogja kérdezni, hogy át akarsz e menni, viszont ha jól emlékszem, akkor addig ott is maradsz, amig végig nem csinálod a dlc-t, szóval én inkább későbbre hagynám
a directors cut a +dlct meg az egyéb update-eket takarja (amiket irtál)
-
lmno
őstag
Mindkét játék PS-re jött először, ezért egyértelmű, hogy kontrollerrel a legjobb irányítani.
Célozni nem nagyon kell, max az íjjal, de ott meg le lehet lassítani, mint minden ilyen játékban. A közelharc a lényeg, ott meg jól jön a kontroller, egyszerre sok gombot kell használni + forgatni a kamerát.
Egyébként simán lehet a Yotei-jel kezdeni, teljesen más a sztori, mások a szereplők.Csak egy nagyon rövid rész van benne, ami utalás a Tsushimára. -
PTM
senior tag
-
Bogyi007
veterán
Egy linket be tudsz dobni a "közösbe"?
Nekem is kell valami bővítési alternatíva, 1 TB-os külső USB meghajtó van a géphez, de a fekete "macskusz házikusz" mostanság késztetést érez arra hogy mindenféleképpen azzal és a hozzátartozó kábelével játszadozzon...
Ugyanitt fekete macska eladó.
-
cyberkind
félisten
Amíg mások (de főleg egy gyártóra gondolok itt) TMR stick-kel, meg Hall Effect triggerrel jönnek ugyanazon az áron, ne mondjon nekem senki semmi pozitívat a gyári joyokról, mert azonkívól, hogy first party a dolog, más értelmük nincs. És hiába van veszi meg az ember a dongle-t is, ha a dualsense kap egy új frissítést, nem fog menni egy darabig a third party joy (én csak ezért engedtem itt el).
Ez mondjuk már többe kerül, mint a sima, de még mindig nem Edge szint, viszont annál többet tud, és minőségben meg bőven jobb: GameSir G7 Pro
Én anno a Cyclone 2-t használtam, az olcsóbb teljes áron a gyári joy-nál, és ott a Hall Effect - TMR stick kombó.
-
Xaels
félisten
Hosszú távon olcsóbb a Hall szenzor még így is. Pláne ha valami egyedi kontrollerben cserélteted amiből lehet nem lesz csere darab.
#205561PTM van rá példa, csak a csere darabok mint a fehér holló vagy drága. Az Edge-hez is alig kapni stick modult, az Astro C40-embe is ez volt a helyzet... Amúgy megfelelő eszközökkel és hozzáértéssel nem sokkal több a modul csere 15percnél, de ehhez kell a tapasztalat. -
-
-
nrg.960
tag
-
Most sem sokkal drágább a PS, az xboxot most hagyjuk, mert azt nem lehet már itthon kapni!
Digitális Slim 1Tb 165K
Lemezes Slim 1Tb 210K
Amikor te vetted azóta azért eltelt egy kis idő, és az infláció sem kicsi azóta 😳 Tehát ahhoz képest nem is emelkedtek sokat az árak, sőt...
Amúgy a FAT lemezes gépedet kb 130-140-ért tudnád most eladni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Farkassacred
őstag
-
Gorgonka
aktív tag
Nekem már hónapok óta nem volt bekapcsolva a PS. Igazából azért is öltem bele több százezer Ft-ot a PC-be, mert a PS5 már nem hozott megfelelő teljesítményt az újabb játékokban (PC-n szebbek a játékok). PS5 Pro meg megint nagyon drága lett volna, szóval inkább a PC-re költöttem.
Van nekem is otthon működő C64, PS2, Wii, Wii U, X360. Aztán ezt az egészet (meg még pár tucatot) tudom emulálni PC-n a Retrobattel, jobb minőségben. A PS5-ből még viszonylag elfogadható árban ki tudok szálni talán jövőre is (nyilván ha nem, akkor marad).
A GTA VI engem nem mozgat, már az ötödiket is untam. -
Xaels
félisten
-
-
A VRR sem garancia, csak akkor egyezik meg, ha a számolt FPS az beleesik a VRR tartományba, ami a PS5 és támogatott tévé esetén 48 - 120 Hz.
Szóval 48 FPS alá tud esni, viszont 48 Hz alá nem mehet. Ilyenkor vagy marad 48 Hz-en, vagy ha támogatott, akkor duplázódik a Hz. Vagyis ha a 48 FPS leesik 47-re, akkor a 48 Hz átvált hirtelen 94-re.Szóval az, hogy a tévé FPS-nek írja a Hz-et, az simán megtévesztő.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Premier előtti promóciós FAT gép volt, kb. nonstop ment nagyjából kész csoda volt hogy nem pukkant még el
Viccet félretéve ez miatt nem kell paráznod, ha visszaolvasol kb senkinek nem volt ilyen gondja vele, nálam valamiért megtörtént. Ettől még megbízható gép marad ugyanúgy. 
-
ribizly
veterán
Bevallom nekem ez a széria volt a mozgatórugója, hogy anno lett PS2 (Deadly Alliance, Deception, Armageddon, Shaolin Monks) majd XBOX360 (MK vs DC universe, MK9). Habár nagyjából egyetértek a PS2 era címeivel, mert kimondottan furcsák voltak, de megvolt a bájuk (Shaolin Monks egy más kategória), de az MK vs DC megalapozta az összes azóta megjelent részt és bármennyire is megvetik sokan, szerintem egy kimondottam jó játék. A story meglepően jól össze lett hozva, a játékmenet meg ugye már nagyrész a később MK9-ben kapott.
Az MK1 nekem sajnos nem csípődött be. A story remek volt, de csak úgy nem tudok leülni játszani vele, mert ez az egész cameo rendszer nekem csak elvett az élményből. Nem csak maga a rendszer, hanem a korlátozottsága is, hogy mely karakterek vannak egyik-másik pool-ban meg.
@#199437captainriker
Ha anno megvette a store-ban, ameddig még kapható volt, akkor ott van most is a library-ben és működik. PC-n is így történt. PC-re legalább még "beszerezhető". -
james001
veterán
Én nyitott vagyok bármire,és vannak attól még pozitívumok is az új részben,de sajnos a negatív sokkal több... Pont mostanában vettem meg újra a PS3as MK9et,és basszus alig tudtam lerakni. Ég és föld ez a rész és az MK1,sokkal szórakoztatóbb,sokkal több tartalom van benne,és nincs tele mikro tranzakciókkal...
De persze ha jól elvagy vele,hajrá örülök hogy neked bejön
Meg amúgy haverokkal és társaságban minden bunyós játék jó 
-
Ryoo
senior tag
Sztem sem tiszta a csaj, de az az ominózus promóció egy CoD Next volt, és ott nem amiatt állították fel, hanem mert beszart a gépe, azért mindent ne vegyünk be, amit ezek a leleplező videósok állítanak. Azon a rendezvényen ritka szarul játszott egyébként.
Amúgy a legjobb női játékos Natarsha- -
ProEvoFan
nagyúr
Egy hibaja van az Forrza Horizon 5 átiratnak. Ha a meglevő MS fiókotad, - amin már játszottál az FH5el - kötöd össze a PlayStationnal, akkor a korábbi elért eredményeket, ranglistás helyezéseidet, rekordjaitad áthozza. Szerencsére a trófeákat nem dobálja fel automatikusan (akkor meg sem vettem volna), de a nagy probléma a következő. Ha pl egy traffipaxon átmegyünk, és eléjük a minimum 1 csillagos szintet, utána automatikusan átvalt az áthozott rekordodra, majd beadja a maxos 3 csillagos teljesítményt, de a trofeában nem számolja, mert nem ezen a platformon érted el.....szóval igy követhetetlenek lesznek a feladatok, amiből nem kevés van.

Remélem erre kitalálnak valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És igen ezt írtam fentebb, hogy egy megfelelő megjelenítő kell ahhoz, hogy kihasználja az ember, és valóban lássa a különbséget, viszont akkor eléggé szembetűnő az adott játéknál 😳

Bár itthon a ps-re egyre kevesebb időm akad.. Telken a box-al nagyobb a szabadság.. Lehet leviszem a ps-t is.

Az abszolút kedvenc.
,
Kendek
RangerFox