Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batyops
aktív tag
Tegnapi nap én is vettem egy PS5 prot. Jelenleg szerintem se érdemes valtani de ez a jövőben biztos változni fog ahogy jönnek az újabb címek és az egyre több patchelt játék. Szóval hasra esni nem kell tőle kicsit szebbek a játékok meg jobban futnak de kb ennyi. Mondjuk halkan jegyzem meg hogy ezzel kb tisztában is kellett lennie annak aki megvette. A pro erejéből majd később lehet inkább profitálni. Viszont én nem veszem észre hogy hangosabb lenne pedig egy első generációs fat konzolt váltott le.
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Jó, de a konzol csak Gen4-es SSD-t fogad el, abból is olyan kell, ami tud minimum 5.500 MB/s olvasási sebességet. Négy éve ez a prémium kategória volt, jellemzően ~7.000 MB/s.
-
válasz
Kendek
üzenetére
Persze, hogy lehet így, ma már vannak sokkal gyorsabb M2 SSD-k... de amikor a PS5 kijött, akkor még inkább lassabbak voltak csak.

A konzol belső az ilyen 5-6 GB/s körül van (ha jól emlékszem)... ettől lehet venni lassabb meg gyorsabb M2-őt is ma már... van már 10-15 GB/s-es is. Régen meg ilyen 2-3-4 GB/s volt a jellemző csak az M2-esekre.
-
válasz
krx21
üzenetére
990 PRO, előtte pedig 2 TB-os PM9A1, de amúgy pont nem érzek köztük semmi különbséget. Pedig ez utóbbi a 980 PRO OEM változata, ami kicsit lassabb annál, és még kompatibilitási firmware frissítést sem kapott. Vagyis a konzol sebességtesztje szerint nem hozza az elméleti értéket.
-
-
Siegrune
tag
válasz
Dzsuri89
üzenetére
Így egy nap elteltével én is azt mondom, hogy szerintem sem éri meg a felárat.
Van néhány játék, ami tényleg jobb, gyakorlatilag amit ígértek, hogy PS5 PRO-ra patchelt játékoknál ugyanolyan képminőség mellett kapunk 60 fps-t, mint a sima PS5-nél 30fps, ez be is vált.Viszont az, hogy minden más játéknál is jóval hangosabb a konzol, számomra elég nagy negatívum...
Amúgy a PS5 PRO-t támogató játékok tényleg nem rosszak, és a "hagyományos" játékok között is találtam párat, ami valamivel szebb, bár itt a legtöbbnél tényleg nincs különbség, 90%-ban ugyanazt az élményt adják, legalábbis ami már PS5-ön is jól futott pl. 1440p 60fps-ben és nincs hozzá külön patch, az itt sem fog jobban.
A PS4 játékok feljavítása ami még tetszik, bár itt is nagyon változó, van ami tényleg szebb, élesebb, de van aminél nem igazán tapasztalok különbséget.
Mindent összevetve ezek inkább apró javulások, ha egy 20-30k-val lenne drágább a konzol még azt mondanám megérné, talán így is, hogy hangosabb, de lemezmeghajtó nélkül +150k-t nem feltétlenül ér meg. De ezt mindenkinek magának kell eldönteni igaziból és attól is függ mivel játszik rajta az ember. Ha valaki kizárólag azzal a 100 játékkal játszik ami kapott patchet akkor talán jobban megéri, de ez eléggé belimitálja a játszható játékok számát

Én úgy vagyok vele addig jó lesz már, amíg nem jön a PS6, de azért vannak negatívumok is sajnos. Dizájnra és érzésre nekem jobban bejön az original PS5, ott van lemezmeghajtó (persze ehhez is lehet venni), jelentősen halkabb is. Emellett a hálózatot néha nekem is eldobálja a PRO, ami érdekes, mert a simánál nincs ilyen gond, de kb non-stop ment rajta a játék letöltés (több mint 1 TB-t töltöttem), úgyhogy még meglátjuk hosszútávon milyen lesz.
-
F-ECT$
titán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Radír!!!
-
Dzsuri89
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Éjjel nyomtam 3 órát én is a Pro-t, de eddig nem ájultam el, pedig nem úgy voltam vele, mint az emberek 80%-a, aki köpködte a megjelenés előtt kapásból.
Crew Motorfest: grafika tű éles lett, de ezen kívül ennyi változott, ahol frame droppolt a PS5, itt is ugyan olyan. Kedvencem a visszapillantó tükör, a játék 60 FPS, de a tükör 30 FPS.

Dead Island 2: ez nagyjából semmit nem változott előnyére, inkább visszájára. Világos fehér textúráknál továbbra is van ilyen zajosság, mint amikor 1080p-ben futna. Füves részek továbbra is borzalmasak, mész előre és látod, hogy magad előtt tolod a füvet, semmivel nem lett jobb a látótávolság és cserébe többet laggol.
Egyelőre ezt a két játékot teszteltem az éjjel folyamán, de eddig nekem nem éri meg azt a 200.000 pluszt, amit ráköltöttem. Még tesztelgetem másik játékokkal, lehet el is állok a konzoltól, aztán ha több játék lesz vele kompatibilis akkor majd beruházok rá valami akcióban, de ez a jövő zenéje.
Hangosabb a gép, mint az első nagyobb fajta PS5-öm.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Mondjuk én a 2TB helyet magamban inkább hátránynak írtam be, mert emiatt még drágább és nekem személy szerint abszolút nem kell, még a Series S 360GB tárhelye sincs tele, nemhogy a PS5 800GB.

-
-
válasz
nesh_019
üzenetére
A 30-60 fps nyilván érezhető... ezen kívül amit eddig néztem tényleg "nagyítóval" kell keresni a grafikai változásokat, de érthető, mert az ex/first party Sony címek amiket eddig néztem jól optimalizáltak.

Nem mondom, hogy itt ott nem jobb a kép, de játék közben annyira nem számít ez.
Ami biztos nálam, hogy jobban hallható a gép terhelés alatt.Előny:
- 60fps jó/jobb grafikával
- simább játék futás
- 2TB helyHátrány:
- hangosabb
- nincs drive
- nincs stand
- drágábbÖsszegészében most úgy gondolom, tényleg csak a 60fps mániásoknak és a fanatikusoknak, meg akiknek anyagilag ez az árkülönbség semmi, azoknak éri meg igazán váltani.
A többiek el tudnak lenni bőven az alapgéppel.
-
S e t h
nagyúr
Én ezt nem értem.
Ps5-ön semmi problémám nem volt. Azzal már kezdek megbékélni, hogy a fülesben fel kell tekerni a hangerőt, mert ez a szerencsétlen úgy zúg.
Viszont az, hogy folyamatosan megszakad a kapcsolat, online gaming nuku, letöltés nuku.
Mintha vmi beta programmal futna az egész.
-
PTM
senior tag
Ezt írják:
"At release of the last patch, additional languages on Xbox Series X/S & PlayStation 5 were made available ahead of their official release. As these are not yet ready, we have removed these for the time being. We aim to get these out to players as soon as possible."Crimson Eye - Phasmophobia Hotfix v011.0.2 — Kinetic Games
Ezt a játékot itthon a PS Store-ban se látom, fura.
-
LeventeV
őstag
Tegnap egy 2-3 ora erejeig megneztem az uj Crew Motorfest szezont es azt kell mondjam, hogy ez a year 2 start nalam eddig telitalalat.
Utcai versenyzos tematika, Made in Japan2 playlist, Custom mode a regi playlistekhez, Rival mod, uj sziget, es ez mind ingyen. Year 2 passhez meg jar a rendorosdi es uj autok.
Mintha kicsit a monetizacio/XP reszhez is hozzapiszkaltak volna, mert a 2-3 ora alatt leptem vagy 5 szintet es osszeszedtem 1 millio creditet. Bar ez lehet csak a szezonkezdet miatt van igy, aztan belassul majd.
-
esfrost
tag
válasz
modflow
üzenetére
Egyáltalán nem veszem magamra.
Ha 1 év akkor egy év, addig is lesz mivel játszani. Szerintem mindenki talál magának olyan címet, amivel még nem játszott és rendelkezik már PRO opcióval. Én épp most kattanok rá a Stellar Blade-re. Fantasztikusan néz ki, és még annál is jobban fut PRO módban.Abban teljesen egyet értek egyébként, hogy ár/érték arányban igencsak megkérdőjelezhető, hogy megéri-e a gép a 329.990,- forintos árát vagy sem, tekintettel arra, hogy milyen pluszt hoz a PS5 géppel szemben.
Ilyen világban élünk, kb. az összes nagy márkát, és piacot meg lehetne említeni. Ki, mit és milyen áron árusít. Kb. minden túl van árazva. Kezdhetnénk mindjárt az Apple termékekkel, vagy kb. bármilyen nagy márkanévvel rendelkező ruhagyártó céggel, mindenki mindent túláraz. Ezt vagy elfogadja az ember és megvásárolja, vagy pedig nem. Eszembe nem jutott volna az előrendelés első napján megrendelni. Pár nappal a megjelenés előtt nézegettem a DF videót YT-n, és megtetszett, kíváncsivá tett, hogy mit fog tudni. Steam Decket eladtam, régi PS5-öt eladtam, meg is volt az ára a PRO-nak, így egy nappal megjelenés előtt megvettem MM-ban. Elégedett vagyok egyenlőre azzal, amit tapasztalok.
-
Tomasonda
tag
Valaki próbálta már a GT7-et VR-al a pro-n? Egy két yt videó szerint patch nélkül is sokkal szebb
-
modflow
veterán
válasz
esfrost
üzenetére
"Nekem az egyik fő húzóerő a Death Stranding következő része volt."
Pont ezt írtam, hogy én majd akkor veszek PRO-t, ha a DS2 jön.
De hát az még 1 év!!!Magadra ne vedd, ezt általánosságban írom:
Igazából azért szomorú, hogy ilyen sokan megveszitek, mert a Sony látja, hogy itt ez a sok ... (ide képzeljen mindenki amit akar), ezek veszik mint a cukrot horror áron a PRO-t, holott egy árva új játék nincs rá. Jó akkor majd a PS6 jöhet 2 db új játékkal 600.000 Ft-ért, úgyis megveszik majd azt is.....
És így tovább... -
plejik
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Nincs. Pro-n 4K 60Fps quality mod van már (csak).
-
undercover
őstag
A Gran Turismo 7-hez mikor jön a Pro Patch?
-
madkiller
őstag
Wukong quality módban játszható sebességűre gyorsult. Remélem dobank, azért még hozzá egy patcht.
TBT: Kérdezz rá a pápaira én vettem meg az elsőt tegnap 2 db jött adok rá esélyt, hogy még ott van a másik. Főleg, hogy ki sem rakták, úgy kellett rákérdezni.
-
esfrost
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
A macska a szélesebben elterülő, nagyobb felülettel rendelkező tárgyakra sokkal szívesebben felmászik (legalábbis a miénk), mint egy ennyire keskeny valamire. Fektetve a két kis átlátszó tartón egész egyszerűen billeg. Állítva én elég stabilnak érzem. A korábbi ps5-öm is állítva volt, és soha nem mászott fel a tetejére, de még csak neki sem támaszkodott, nem vett róla tudomást. Ha ugyan arra a helyre oda fektetem az új gépet, akkor már csak az újdonság miatt azonnal rámászik. Ilyenek ezek a macskák, kíváncsiak az új dolgok iránt.
-
S e t h
nagyúr
Időnként szoktam tölteni a telót a konzolról, most a telefon nem ismeri fel, a csatlakoztatott eszköz nem támogatott, wtf.
-
Scholes9
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
Ha minden jól megy hétfő este már én is csatlakozom (egy 2017-ben vásárolt PS4 slim-et vált).
-
-
S e t h
nagyúr
Ahhoz képest, hogy az alap ps5-nek gyakorlatilag hangja sincs és a szúnyog zümmögését is lehet hallani, a pro azért régi emlékeket idéz.
-
bandi0000
nagyúr
MM online megint megjelent a gép, fel is bukkant egy közelben, szóval le is csaptam rá, holnap már én is tulaj leszek
Euronics meg tehet egy szívességet -
undercover
őstag
A Motorfestben PS5 Pro-nál nem lehet választani a grafikai módok közül csak egy van fixen?
-
Tomasonda
tag
jó érzés olvasni ezt a sok pozitív tapasztalatot a sok károgás után
-
sittes79
addikt
Ha transferálom a profilokat régi psről, akkor is be kell újra jelentkezni az új konzolon a profilomba?
köszi
-
esfrost
tag
Én alapvetően nagyon elégedett vagyok vele. Azok a játékok, amik már PRO Enhanced móddal rendelkeznek nagyon nagyon szépen futnak és láthatóan sokkal jobb képminőséggel, mint a sima PS5. The Last Of Us 2 pl. brutálisan néz ki. Most Stellar Blade-t néztem meg, ez is rettentően jól néz ki és fantasztikusan fut. Az én esetemben - ellentétben sokan másokkal - a Pro-hoz kapott controllert jobb minőségűnek érzem. Jobbak szerintem a gombok lenyomásai és maga az összeépítése a kezelőnek is jobb szerintem, semmi recsegés, kézbe fogva nagyon egyben van. Én állítva használom és talp nélkül, meglepően stabil még így is, nem is hiszem, hogy veszek hozzá talpat. Fektetve a kis műanyag támasztókkal is próbáltam, de labilisnak éreztem. Van a lakásban macska, az meg rámászik, az egész billegne fektetve. Venti esetén nem vettem észre, hogy számottevően hangosabb lenne, mint az elődje. Érdemes YT-n nézni a friss elemző videókat, pl., amiket Digital Foundry készít, nagyon jók, sok mindent meg lehet tudni az új gép működéséről, és hogy miként kezelni a játékokat, felbontásokat, hogy használja a különböző grafikai megoldásokat. Izgalmas szerintem a PRO, és kíváncsi vagyok, hogy a fejlesztők mit fognak kihozni belőle. Nekem az egyik fő húzóerő a Death Stranding következő része volt.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok. Én még várok a Pro-val. Aki megvette milyen véleménnyel van az új gépről?

-
balintka
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Mondjuk nekem külsőleg a Series X nem tetszik, a PS5 szebb, elegánsabb, de annak az összerakási minősége, hűtése példás, az biztos.
A PS5-öt és a Xbox-ot fektetve használom. A slim-hez vettem fehér Ipega-s tartót.
-
Siegrune
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Igen, ez az egyik oka amiért fektetve tervezem használni

Habár 4 év alatt semmi baja nem lett állítva a sima PS5-nek sem, de ez van annyival kisebb hogy fektetve is pont jól elfér a polcon, akkor meg miért ne?
Max akkor látnám értelmét állítva használni, ha úgy halkabb lenne, de feltételezem ezen a téren nem igazán van eltérés. -
modflow
veterán
Köszi.
Én ahhoz veszek akkor majd PRO-t.
-
modflow
veterán
A Death Stranding 2 az PS5 exkluzív lesz, vagy egyszerre jön PC-re is?
-
Mizol29
senior tag
Miskolci MM-be is van 7 db Pro kirakva.
-
-
Mephike
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Elsőre úgy olvastam, hogy használd melegedéssel
-
Scholes9
nagyúr
Nagy szülés volt, de megvan (kb. 150 km-t vezettem érte)

-
Siegrune
tag
Amúgy ki használja fektetve és ki állítva a PRO-t?
Fektetve egész menőn néz ki, legalábbis így Disc drive nélkül. Sima nekem állítva ment, de ahhoz van stand, ehhez nincs
-
törölt tag
Indiana Jones and the Great Circle | Gameplay Deep Dive coming November 11.
"From locations & puzzles to gear & combat, MachineGames Audio Director, Pete Ward, takes us on a whirlwind journey through the world of The Great Circle."
-
-
Siegrune
tag
válasz
Asbee
üzenetére
Nekem mondjuk az a fura, hogy bármilyen játékot elindítok, másodperceken belül előjön a zaj, mondható szélzajnak is, tehát nem kerregés, vagy ilyesmi.
Egyszerűbb, pl. 2d játékoknál még a PS4 PRO is kb teljesen csendes volt, itt a PS5 PRO-nál viszont bármit indít el az ember, már hangosabb hűtési fokozatra kapcsol a venti.
Gondolom így állította be a Sony, valamiért így látták jónak, de így bármilyen játékot indítok el, annak hangja van, és kb konstans ugyanazt a zajszintet hozza. Dinamika nem igazán érződik benne, PS4 PRO pl. akkor volt hangos, ha olyan játékkal játszott rajta az ember, ami kihasználta, alapjaiban pedig egész csendes volt. Ezt érzem nagy különbségnek.
Szerintem fw update még javíthatna ezen, de nem hiszem, hogy fognak, ha direkt ilyen.
-
ImACeltic
őstag
Van nálam valamilyen gebasz a standard PS5-ról a Pro-ra való adat továbbítással. Próbáltam wifin és lan kábelen keresztül is, de miután kéri, hogy indítsam újra a PS5-ot, utána a Pro azt írja, hogy várjak, de pár perc után mindig jön a hibaüzenet, hogy nem lehet továbbítani az adatokat. Youtube-on találtam pár kommentet, akiknél szintén előjött ez.
Valami megoldás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Óra topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Samsung kuponkunyeráló
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, patch notesban mit kamuztak össze? egy emailt azért megérne a készítőknek, hogy mire föl..

)
RangerFox