Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Azért a 90 Fontos Digital Deluxe a Demon's Soulsnál ütős... A sima "csak" 70 Font, eddig is egy húszas volt a két verzió közt?
-
Elderath
addikt
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hombre[EU]
üzenetére
GT7 megjelenési dátum még mindig bizonytalan.
-
hombre[EU]
nagyúr
updatelték a hivatalos oldalakat kis infókkal
-
Madwe
nagyúr
Arról van valami info, h primary accok hogy lesznek? Lehet primary az accom ps4en és egy ps5ön egyszerre? Havernak megy valszeg ps4 prom, kérdés jön e vele neki a többszáz cím is, vagy bukta

-
Gondolom pont ugyanazt fogja tudni mint most a PS4. Az alapértelmezett az a Lineáris PCM, választási lehetőség pedig a bitstream Dolby és DTS.
-
.LnB
titán
Én ezt a kijelentését el is engedtem akkor. Nem vagyok én pszichológus.
Nem tudom, hogy a VR Janiék fikázták e a Tony Hawk remake-et amiatt, hogy olyan mint ha lebegne a gördeszka kereke. De az illető legutóbb ezzel jött. És le merem fogadni, hogy valami streamertől szedte ezt is.
Önálló gondolata nem sok van, ami meg van, az meg bárcsak ne lenne.. -
vg
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Az megvan, hogy még adó is van fizetéseken? Ha 3000-ret keres bruttóba az nem sok ahhoz a melóhóz képest milyen pénzt termel a cégnek. Amit te írsz feltételezhetően az nettó 2-3000 ezer az, simán lehet 4-6e is bruttó, nem tom milyen adózás van lengyelbe. Gondolod usa-ban(vagy bárhol jobb az élet?) Van egy csomó amerikai irl ember twitch-en, kérdezd meg őket mennyire jó ott.
-
lapoe
tag
Sziasztok!
Arról van esetleg infótok, hogy milyen hangformátumokat fog használni a PS5 (Dolby TruHD pl) ? Illetve ha jól gondolom HDMI kábel a házimozi erősítőbe és onnan lehet majd TV-re a képet küldeni? Nagyon más opció optikai kimenet hiányában nem nagyon lesz. Esetleg TV-ből eARC-al visszavezetni a hangot az erősítőbe.
A 3D hangzást nagyon tolják, de ez inkább a fülhallgatóval való játékon fog majd kijönni ha jól gondolom. -
turikoczka
aktív tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Érdekelne h ezt honnan tudod, hasonló fizukról számoltak be a redditen is.
-
Frod
addikt
"ez a játék nem is olyan mint a Twitch-en..."
Bocsánat, kicsit el vagyok maradva ezzel a topikkal, de erre azóta kaptunk épkézláb választ?
Mármint a leírásból már összetettem, hogy nagyjából milyen kaliberű lehet az ürge, de ez a fenti... szóval ez már nekem is sok volt mára.
Hogy lehet egy játék nem olyan, mint Twitchen? Hogy nem káromkodnak, mint egy kocsis alatta, és üvöltöznek minden alkalommal amikor megbotlik egy kőben? Hogy nincs dícséret meg buksisimi percenként, hogy Te vagy a legjobb?
Ebből is látszik, hogy nagyon felhígult a játékos közösség sajnos az utóbbi években. -
hombre[EU]
nagyúr
-
hyggelig
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Ez éves bér?
szerk: na, jó. inkább iszok egy kávét, mert már az olvasás sem megy

-
Carlos Padre
veterán
Nem annyira hülye példa, sehol máshol nem harapódzott el ez az aggyad ingyé te szar szemét népnyúzó rohadék különben lázadni fogok a neten mentalitás mint a játékosok körében. Kíváncsi vagyok ezek közül az emberek közül hányan futottak bele egy ilyen szituációba a másik oldal felől. Rögtön másképp állnának a dologhoz.
-
chipesz
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Igazán érett viselkedés.
-
Major Lion
senior tag
3 fizetés alapján 80e PLN, ez úgy tűnik junior fizetés, ennél kétszer háromszor többet keres egy senior fejlesztő egy ilyen jellegű cégnél, ha pedig seniorként ott dolgozik ennyiért, akkor vagy imádja a játékfejlesztést vagy csak hülye és akkor meg is érdemli, a crunch-ot is. Szvsz kizártnak tartom, hogy ez senior fizetés lenne Warsóban ma.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
[glassdor, reviewkat is érdemes meglesni] röviden: szarul, kb egy itthoni fogdmeg többet keres

-
.LnB
titán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
hogyne. -
Major Lion
senior tag
Mert már nem bírom elviselni, hogy gyakorlatilag max hang erőn kell hallgatnom a tv/hifi-t hogy ne halljam hogy zúg a PS-em, ugyanis a Ps4 hardver egy hulladék, valahogy a Sony-nak nem sikerült eljutnia oda még a PRO-val sem hogy a gép csendes legyen, pedig az egy jó lehetőség lett volna rá, de tojtak rá. Na de majd az új gép

Mellesleg az első tesztek azt mondják az Xbox-ról hogy még az eddigi gépeknél is halkabb. Lehet a Sony-nak el kellett volna csábítania egy két MS mérnököt, a 30 ezer forintos játékok árából már biztos meg tudnának fizetni őket. -
Mike
veterán
nézegettem az árakat, tényleg 60 usd az alap és 80 usd a deluxe
ezzel együtt van ami itthon olcsóbb
pl a dec 3-án megjelenő dragon quest csak 12k míg USA-ban 40 usd
ugyanakkor a Immortals Fenyx itthon 25k, amcsiban 60 usd ami olyan 18300 mostani árfolyamon -
Szabi®
veterán
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Oposzumtoszó
Üdv itt.
Sikerült megmókolni a dying-et coop-ban ? -
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Amugy nem nekem szolt, de
"Gépészeti, Tervezési, Lemezmegmunkálási dolgokról"
pont szivesen hallanek, egy tok erdekes tema.
Problema az, hogy mar igy is annyi mindent tanulok foallas mellett, hogy lassan kezd az lenni a vege, hogy nem tanulok semmit.

-
Imilenni
addikt
válasz
Zoleee83
üzenetére
Nyilván azért 36k egy játék mert a fejlesztők nem kapnak elég pénzt

Én biza nem sirdogálok, elvagyok ezek nélkül is.
Mert az megoldás hogy telesírják az internetet, valjuk be őszintént, fszt se érdekel a fejlesztő, jön a játék és kész.
Az olajfúrótornyon dolgozók élete se érdekel senkit, dolgozik kész.
Reggelente ébreszt a telefonod, amit valszeg kis éheztetett kínaiak raktak össze, érdekel?
NEm.
Akkor nem kéne a műbalhé értük.Semmivel sem ér többet az életük azokénál, akik ugyanúgy dolgoznak, de a hangjukat nem hallatják.
Lehet szidni a kiadókat, de mit érnek el vele? Semmit.
Mindenki saját sorsa kovácsa. Ha marad ott ahol kidolgozza a lelkét, akkor kifogja. Mert a főnit biza nem fogja érdekelni.
Elítélem ezeket, de ilyen a világ. -
marquuard
veterán
Uhh, gerjesztette magát rendesen ez a CDPR sztori. Én követelem az átnevezését CyberCrunch 2077-re.
-
Elderath
addikt
Azért kíváncsi leszek, hogy azok a boltok, akik nem tudják mennyit kapnak és ezért értesítést se küldenek, mikor kapnak darabszámot. Most lehet várni megjelenés hetéig mire kiderül jut-e vagy sem?

-
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Nincs azzal semmi gond, ezert is irtam peldat, hogy el tudd magadban helyezni.

Ha esetleg tamado hangvetelunek erzodott a komment, elnezest kerek, tajekoztato hangvetel volt tervben, csak ezek szerint az agyamtol ez mar az ujjaimig nem jutott el.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
De attól még, hogy a világon többen dolgoznak ennyit vagy többet ez nem lesz normális, szvsz nem a fejlesztők sírásával van a baj hanem azzal, hogy a világon sok helyen megtehetik ezt a vállalatok, lásd kis hazánkat.
Attól, hogy van rosszabb még nem legitimálja a rosszat.
szerk.: közben látom, hogy félig meddig egyet értünk.
-
boost
veterán
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Még nem mutatta be az AMD ezt a családot, de már csak napok kérdése. A neve AMD Big Navi, és azt pletykálják, hogy még a PS5/XSX|S start előtt elérhető lesz.
Nyílván nem egy ilyen kártya lesz benne, de azokból a komponensekből lesz összelegózva, amiből ezek a kártyák is, és technológiai tudásban megegyezik velük. Teljesítményben a cikk szerint a Navi 22-re fog leginkább hasonlítani.
Nyílván az AMD se hülye, hogy kifejleszt egy új családot, generációt, majd csak a konzolgyártóknak adja el.
-
Deck
titán
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Nem állt szándékomban megsérteni téged, remélem nem így jött le!
-
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Na erről meg én beszélnék veled szívesen
gépépítés, automatiziálás, ipari robotok az én frontom 
-
Tomtailor85
senior tag
Azért kérdeztem, mert nem nagyon vágom! Én egy egyszerű felhasználó vagyok, aki rádugja a ps-t a tv-re és játszik! Attól még érdekel a téma!
Deck: Gépészeti, Tervezési, Lemezmegmunkálási dolgokról szívesen beszélek veled! Én ahhoz értek, Te meg ehhez! Bocs, ha a kérdésem hülye volt! Ha nem tudok valamit, akkor is megkérdezem, ha hülyeség is, mert azzal csak tanul az ember!
-
Zoleee83
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
Aztán majd ha a legtöbb AAA-s fejlesztő a TE tanácsodra a 16 órás munkanapok miatt pályát vált, akkor majd sirdogálhatsz', hogy nincs mivel játszani, vagy debesz@r' az összes játék, annyukat' és még így is 36 ezer egy játék...

Igazad van ez a megoldás! Ja NEM!
Meg tudod van olyan is hogy hivatás, egy orvos sem szívesen dolgozik nevetséges pénzekért, de van aki arra tette fel az életét, egy fejlesztő meg erre, de az akkor sem normális hogy egy ember a 24 órából 16-ot dolgozzon heteken-hónapokon át. Lehet jönni a nagy dumával, de nem életszerű és főképp nem egészséges, pláne ha család is van.
-
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Semmi ertelme a kerdesnek, mert teljesen mas vilag.
Kivalo pelda erre, hogy elvileg a ps4 pro gpu-ja kb egy RX 470-nek felel meg Pc szinten. Aztan kinyog magabol egy TLOU2 szintu latvanyt. PC-n hol latsz TLOU2 szintu grafikat, milyen vga-val? Mert RX 470-el biztos nem. -
válasz
Tomtailor85
üzenetére
Technikailag semelyiknek, mert ez egy jól kigyúrt, félig egyedi AMD APU, annak minden extra előnyével, ami PC-s VGA-val nem érhető el.
-
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Kereskedelem karácsony előtti időszaka. És nem projekt szerűen hanem minden évben.
Volt hogy heti 7 napoztam, 6-kor keltem, 22-kor értem haza.
-
Imilenni
addikt
A munkavállalót nem fogja ez érdekelni, mert lesz más a helyedre.
Persze általában nincs, de nehogy már ők adják be a derekukat.Ez ilyen, sajnos.
Nem kell félreérteni, én megértem hogy szétdolgozzák magukat, és nemtudtak mit tenni.
Viszont ez nem új, egyszerűen csak Ők az internetre szórják a bajaikat. -
Imilenni
addikt
Ezt a többieknek mond.
"Minél kevesebb emberrel akarnak megoldani mindent, welcome 2k20."
Akik nem ilyen helyen dolgoznak, tegyék össze a kezüket

Igen elfogadják, mert félnek attól higy kirúgják őket.
Úgyis jön valaki, aki elvgézi annyiért azt a munkát.
Indexhez is jelentkeztek újságírók, hiába nézik ki őket.
Pénzből élünk. Ahhoz meg dolgozni kell. Sokat? Akkor sokat dolgoznak.
Nem tetszik? Minek vagy még ott? Ha ott vagy akkor meg ne sírj.
Istenem tényleg, szánalmas
-
-
Tomtailor85
senior tag
Lehet, hogy hülye a kérdésem, csak kíváncsiságból, a ps5 gpu-ja melyik pc-s vganak felel meg kb?
-
Imilenni
addikt
Természetesen, van, biztos.
Eléggé gáz az, hogy a fejlesztők sírását ennyire komolyan veszik.
De ettől még a világon többen dolgoznak ennyit, akár többet.
Érdekes ők nem sírnak, vagy ha igen azt mindenki nyakon fssa
Fogadják el, munkahely.
Nem szórakozni jár be az ember.
Persze, most a sírások korát éljük, mindenért sírni kell, mert most az menci.
(Én se dolgozom magamat szrrá, bőven nem. Viszont sok ismerősöm igen
) -
d@vee
őstag
Gamestar lehozta, hogy a PS4-es pókmalac mentései kompatibilisek lesznek a PS5-ös verzióval is.
-
Imilenni
addikt
-
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Hat, akkor vedd elo, erre valo a BC.

Amirol abban a jogi boilerplateben szo van, az nem a BC, hanem az esetleges ps5 patch-ek. Gyakorlatilag annyi tortenik, hogy leirjak szepen jogilag azt, hogy lehet lesz patch, de lehet nem, de ha lesz, akkor lehet ingyen lesz, de lehet, hogy csak egy darabig lesz ingyen, de az is lehet, hogy fizetni is kell erte.
Gyakorlatilag szepen jogilag van megfogalmazva, hogy fingunk nincs, mert nem rajtunk mulik, a lehetoseg meg adott.Pl ha lesz egy jatek, ami PS4-es, de van hozza fizetos PS5 patch, akkor donthetsz ugy, hogy nem fizetsz a PS5 patch-ert, es akkor siman PS4 BC modban fog futni a jatek. Tehat fogsz tudni jatszani vele tovabb minden gond nelkul, csak PS4 (pro) modban.
-
Pontosan, nekem is van olyan családtagom, aki auditorként kimerülésig dolgozott, az orvosnak kellett két hét betegszabadságra küldenie végül, amit arra tudott felhasználni, hogy befejezze a felgyülemlett munkáit, mert addig sem kapott újat. Szerencsére már eljött ettől a cégtől.
-
boost
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha lenne finance fórum és ott beszélgetnél, akkor arról hallanál sokat. De gémer fórumon a gémer témákról hallasz sokat. Nekem volt controllingos párom, tudom mi a hónap és évzárás, képzeld, hallottam sokat róla, csak nem a gamepodon.
-
stickermajom
addikt
Valószínűleg azért nem állunk páran empatikusan a dologhoz, mert nem a játékfejlesztés az egyetlen ahol a crunch egy elfogadott dolog, mégis erről az oldalról hallani a legtöbb sírást. Kérdezz meg például egy financest, hogy zárás előtti hetekben mennyit dolgozik.. De én is 33 óránál tartok a hónapban, pedig különösebb extra dolog nem történt. Tetszik, nem tetszik, ez manapság ilyen, amíg akár csak egy hülye is (pl. én) csinálja, addig az lesz az elvárt.
-
GEIL
addikt
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Pedig kérhetnének érte pénzt...simán.
Mondok hülye példát:
Akkor ma meló után begurulok a skoda szalon / márkaszervíz -be és szólok nekik , hogy az Octavia II 1,6-os szívóbenzines motor+5-ös váltó helyett tegyenek már bele egy 2.0 TSI RS Octavia motort + 6-os váltót.
(motorvezérlővel stb...féltengelyekkel és első fékekkel persze
)
Jó, ez durvább beavatkozás...de még egy garnitúra RS felnit vagy hátsó szárnyat meg spoiler szettet se kapnék (hiába tőlük hoztam ki az autót)...habár az is csak "külcsíny"
mint a PS4 -> PS5 grafikai váltás.

Szóval van valami a birtokomban amit "frissiteni" szeretnék....hát nem mindegyik kiadó vagy cég készséges....ennek is örülhetünk amit kapunk.
( ingyen még egy szönyeget se adnak lábtérbe....)
-
Oposzumtoszó
senior tag
Ezzel nincs is gond. De ha az ember bevásárolt az évek alatt egy raklap játékot és szeretné is használni, akkor engedtessék már meg neki.

Nem vagyok nagyravágyó, pár meglévő címet elővennék PS4 grafikával is, nem kéne nekem frissítés.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Apropó, akinek jutott gép az első turnusban, milyen játékot rendelt hozzá?
Én a Spider Man mellett döntöttem.
-
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Ezt mindig az adott kiado donti el, hogy hogy enged frissiteni mit (vagy egyaltalan keszul-e nextgen patch).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- További aktív témák...
- Sony Playstation 5 Slim Digital 825GB + PlayStation PORTAL Midnight Black - FOXPOST AZ ÁRBAN!
- Xbox Series X+ kontroller+ akku
- Sony PS Vita (PCH-1004) OLED Gyűjtői állapot 64GB+4GB Fóliázott!
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én bírom a kritikát! De köszönöm a korrekt válaszodat!

)