Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Hát nem tudom, olvastam olyan cikket, melyben 125TB-s lemezről írtak. Szóval etéren nem lehet(ne) probléma a lemezek megtartása. Persze vannak más fajta költségek is, melyeken spórolni akarna a cég. Minden esetre Nálam drasztikusan fog csökkenni a játék vásárlások száma, ahogy megyünk fel az árakkal.
-
F-ECT$
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Mindkét megoldás már csak ideig-óráig fog menni. A lemez megszűnik, és utána ha csak a Store lesz, akkor ugyanaz várható, mint ami most a Nintendonál van: kijön a játék, és 3 év múlva is ugyanannyiba fog kerülni. Csak ha már lemez sem lesz, akkor eladni sem tudod majd, szóval veheted a 30k-s játékokat, ami ha nem tetszik pár óra után, akkor így jártál.
Főleg, hogy a Storeban már most is elég szar a helyzet, pl a több mint 15 hónapos Ragnarök se kapott még 50%-os leárazást se, nemhogy nagyobbat. -
TBT
addikt
FINAL FANTASY VII REMAKE Update (PS5) 01.001.000 Released!
Update Size : 4.652 GB
New Full Game Size : 81.728 GB
Frissítést kapott a Remake!
A PS4-es verzió is frissült az 1.03-as verzióra.
Ott írják, hogy mi módosult, de a PS5-ös verzió esetében még nincs Patch notes. -
törölt tag
Most megnèztem ès 29.990 lett a standard kiadások ára. Nem semmi. Jobban teljesítünk. Mostani árfolyamon ez 77€. Èrdekes hogy amikor 400 felett volt a forint tartósan, nem igazítottak ilyen gyorsan árat.
-
TBT
addikt
Stellar Blade pre-load: április 24.
Demó is lesz áprilisban, gondolom az aktuális State of Play után.
-
Omateee
tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Teljesen ember függő. Nekem például PS4 Pro volt az első konzolom 29 évesen, előtte csak PC-n játszottam. Tartottam én is a 30FPS-től, főleg, hogy PC-n javarészt multi címek pörögtek haverokkal/klánban.
Nálam a gyakorlatban nem okozott problémát az átállás, alig pár hét alatt átállt a szemem. Mondjuk nem is feszültem rá, hogy bezzeg ez PC-n sokkal simábban menne stb. Szerintem ennek nagy része fejben dől el.
Nálad az érződik, hogy egyszerűen nem tudsz elvonatkoztatni a PC-től és nem tudod berögződések nélkül csak simán használni és élvezni a konzol adta élményt és lehetőségeket.
Tud párhuzamosan működni egymás mellett a PC és a konzol is, csak helyén kell kezelni őket. -
ribizly
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Akiket nem zavar a 30FPS, azok 99%-ban hasznaljak a TV framerate "felskazasat" (LG-nel a TrueMotion) es mindjart nem annyira zavaro a dolog. Igaz kozben kicsit romlik a kepminoseg, de eleg magas felbontasnal meg lehet az sem annyira veszes (Nintendo Switch eseteben nekem erosen szukseges, de komoly ara van "latvanyban"). Input latency-ben persze nem lesz jobb, de kevesbe folyik ki az ember szeme.
-
_drk
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Adni kell neki időt és hozzá szoksz.
Alapból azon indítod el és meg se nézed milyen performance-on.
Érdekes amúgy mert én is mindent performanceban nyomok már, de anno több játékot is qualityben nyomtam végig pl a God of Wart és akkor nem zavart.
Mondjuk lehet akkor mindent úgy nyomtam, most meg inkább performanceban és ezért rosszabb át állni. -
pr0bi
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Megosztó dolog valóban de hozzá lehet szokni egy idő után.
-
Frod
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nem véletlenül írtuk már párszor, hogy ha a "minden kell azonnal, és a legnagyobb csomagban", akkor az elég zsebbenyúlós a kék oldalon, meg a hörcsögölés is teljesen felesleges, amikor betáraz az ember olyan címekkel, amik önmagukban soktíz óra.
-
TBT
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én is PC-s voltam, régen annak is örültem, ha egy játék elindult, nemhogy fix 30FPS vagy több. Plusz Nintendo Switch-en is ritka a 60 fps.

De jah, én is örülnék a fix 60 fps-nek csilli-villi grafikával (akár 4K-ban), de erre a PS5 csak nagyon komoly kompromisszumokkal képes (vagy csak fakezűek a fejlesztők/hulladék az Unreal motor). -
30z.Samu
titán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Nálam pont a Ragnarök volt az, ami szaggatósnak tűnt 30fps-en. Igaz nekem 165Hz-s kijelzőm van, amit nyilván max 120-szal tud használni a PS. De gondolom attól is függ.
Szerk.: Vagyis hát nem, mert a RDR2 pl nem szaggatós, pedig az is 30fps-sel megy.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ez a frame pacingtől is függ. Ps5-ön nekem egyedül a Ragnarok, a Guardians of the Galaxy meg a Death Stranding volt, amiket 30 FPS módban vittem végig, mert olyan smoothak voltak. Minden más "szaggatott".
-
spleenszuru
őstag
Lehet nem mindenki tud alkalmazkodni hozzá.
Látom írod, 1-2 óra után te megszoktad, én December óta nem tudom megszokni a 30 FPS-t, több játék alapján.
Borzalom még mindig, mint egy lassított filmfelvétel. A szemem pl. elkezd könnyezni.
Nyomok valamit, és érzem, hogy később reagál, mint kéne, stb.
Bizonyára a közel 20 év PC teszi.Nem tudom, hogy lehet ezt tényleg megszokni
-
TBT
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Emiatt szerintem fölösleges egy jó játéktól elesni. Ez ne tartson vissza, ha tényleg érdekel és játszani akarsz vele!
A Final Fantasy 16 is ugyanígy szenvedett a megjelenés idejében és valamennyire tudtak rajta segíteni a patchekkel.
Hidd el, hogy quality módban (fix 30 fps-sel) is baromi jó élményben lesz részed. PC-s verzióra lehet várni (de szerintem az megint december lesz, ahogy eddig minden PC-s Final Fantasy esetében), és a PC-s portok készítése sem a japánok erőssége, szóval, nem biztos, hogy a gépeden, olyan jól fog muzsikálni majd. A Remake Intergrade megjelenésénél is voltak PC-s teljesítménybeli problémák, ahogy olvastam (tearing, FPS drop). A Remake-t először én is 60 FPS-es módban vittem végig, utána a 30 FPS-es módban és akkor láttam, hogy 30 FPS-es módban sokkal szebb a játék és 1-2 óra után már abszolút hozzászoktam a fele annyi képkockához is. Szokkal szebbek a fények, árnyékok, textúrák, karaktermodellek. A PC-s verzió tudja hozni ezt (4K 30/60 FPS), csak annak jóval magasabb ára van, mint egy komplett PS5-nek. -
Xaels
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Igen, sajnos nem nagyon halad a dolog. Mi is csinálgatjuk, ilyen 4-5-ös szinten, tegnap is becsatlakoztam és fél perc sem telt el arccal vettem le egy rakétát. De mivel már csak a Ship modulokat kell fejlesztenem ezért kénytelenek vagyunk menni bogarazni, mert a Super Sample nagyon lassan gyűlik és már mindenhez kell.
-
F-ECT$
titán
válasz
Xaels
üzenetére
Csak napok óta 5/8-on áll a quest, és ahogy nézem időkeret van a bolygók felszabadításáram amiből rendre kicsúszunk. Ok, nem olyan őrült sok pénz a jutalom, de nem jönne rosszul.
Egyébként nálunk is ugyanez van, a robotok sokkal nehezebbek ugyanazon a szinten, mint a bogarak.
-
Xaels
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Alapvetően szerintem ez azért van mert a bogarak ellen könnyebb játszani és ezért a fejlődés is könnyebb, pl. a 3. féle Sample csak 7-8-9-es nehézségen található és ott sem sok. Nekünk a 7-es nehézség még megy a bogarak ellen, de a robotoknál már az 5.-en néha szenvedünk és erre rájön a Major Orderben, hogy sokkal agresszívebben is jönnek, a civilmentős feladatot sokan nem is szeretik szerintem.
-
ribizly
veterán
Lehetséges volna, hogy újra emelések voltak a store-ban?

Van néhány cím a wishlist-en és nem ilyen árakra emlékszem. -
Bogyi007
veterán
Tolom ezerrel a Spiderman 2-t.
egyszercsakMost volt Szimbiótás Peter csatája Kravennel és Milessal. Amikor Miles lenyomta Petert elment a kép, csak hang volt és néha csak a felirat jött vissza.Kikapcsoltam a konzolt aminek eléggé meleg volt a hátulja (CFI-1216A szériás) és a Series X Hdmi kábelére cseréltem a gyári PS Hdmi kábelt.
és most lement a videó is rendesen de a HDMI kábel meleg lett - most kicsit pihentettem a konzolt és visszaraktam a gyári kábelt isÚjrakezdtem ezt a harcot Mással is megtörtént már ez a szitu?
-
válasz
S e t h
üzenetére
Az teljesen játékfüggő, hogy át lehet-e vinni és hogyan a PS4-es játékállást. Gyárilag a rendszer teljesen különállóan kezeli a PS4-es és PS5-ös mentéseket, szóval általában importálással szokták ezt megoldani.
A Final Fantasy VII Remake esetén a PS4-es verzióban rányomsz az Upload Save Data opcióra, a PS5-ösben pedig Download Save Data.
-
S e t h
nagyúr
Kérdeznék egy marhaságot.
PS4 mentett állások integrálhatóak ps5 verzióba, vagy teljesen kizárt, esetleg játéktól is függ?Mivel mindenhonnan final fantasy folyik most, gondoltam adok még esélyt a szériának, illetve magamnak és jelenleg a VII rész remakeben a harmadik fejezetet nyomom, mire leesett, hogy ebből van ps5 verzió is.
Mondjuk nem tudom mennyivel több a PS4 verzióhoz képest, viszont nagyon újra sem kezdeném. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
MVP lehet nem? Vagy arra van más?
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
Most már látom én is. Vajon lesz szankció arra, aki kihasználja egy kis farmolásra
-
Elderath
addikt
Jó lenne csinálnának valamit performance modeval megjelenésre FF7be ,de szerintem nem fognak, így marad a quality.
-
markknight
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Rákerestem, ez egy bug amit könnyen elő lehet hozni.
-
S e t h
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
A hónap játéka.
Haver is mondta, hogy egyik csapattársa egyedül nyomott le mindent vmi bug miatt és és pár kör alatt világpolgár lett, jelentsen ez bármit is.
-
Mrdevil
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Jó pár csalás van a játékban már, hiába a saját guard rendszerük.
-
TBT
addikt
"I am currently 120 hours into FFVII Rebirth and still finding quests I had not completed and multiple boss battles I am not good enough to beat yet."
Holy moly!
-
Bazsi1987
őstag
Driftel a controllerem márciusba lesz 1 éves a gép, gariba javitják?
-
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Örülj neki.
-
markknight
nagyúr
+1 Helldivers kérdés, ilyet hogy lehet? Csávókám extremen kinyomta az egész mappot, senki más kb meg se mozdult, tower defense lett vele 3 küldi is. [link]
-
markknight
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Hát nem tudom, van amikor este is baj van vele, de nem sűrűn, kétnaponta minimum produkálja. Újraindítottam a routert, a ps-t, nézem a discordot, redditet hátha van valami amibe beragadtam, de semmi. [link]
F-ECT$: Ezt lehet kiprobálom, de 8 perc azért 8 perc. Mintha hiányozna az a lépés az elején, hogy akkor ő most szerverhez kapcsolódik, kb instant bedob a hajómra mintha valami single player játék lenne. Ez sehol nem így működik.
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
Belépés után kell egy kis idő mire magára talál. A partit is inkább a PS menüből indítom, nem a játékból, mert az azonnal megy.
-
undercover
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Este nekem jobban szokott meccset találni. Lehet valamilyen szerver hiba van.
-
markknight
nagyúr
Helldiversbe a térkép mindenhol 0 playert mutat, 8 perc után sem talál meccset. Van erre megoldás? Random szokta produkálni, olyankor kikapcsolom, de most játszanék inkább. Ennyire bugos matchmaket én nem is tudom láttam-e valaha, tiszta szégyen már.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Bevonat van rajta és nem érzékenyebb. Csak ésszel kell tisztítani, ahogy minden TV -t, de legfőképp OLED -et. Nem durván, nem esünk neki vegyszerekkel, durva rongyokkal és főleg nem polírozó pasztával, ahogy a fórumtárs csinálta.
Ettől függetlenül szerintem C3 is jó választás, ha ennyit meg akarsz spórolni magadnak, mert az is jó TV. Tehát csak azért, mert jobb a G3 még nem választasz rosszul, ha végül a C3 mellett döntesz.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nobody saves the world [link]
Tudtok nekem mondani ehhez hasonló stílusú játékot?
-
-
válasz
MeSKA
üzenetére
Másik megoldás, hogy a konzolon a könyvtáradban mész rá a játékra, és ott ... . De olyat is olvastam, hogy ha letöltöd és elindítod a PS4-es változatot, akkor ott lesz gomb az upgrade-hez.
Ami viszont fontos, hogy ha beváltható kódként vetted a játékot, akkor azt nem lehet upgrade-elni. De ha a már linkelt PS4-es változatra azt írja, hogy Purchased, akkor elvileg úgy mennie kellene. Mivel az alapján érzékeli, hogy már meg van a PS4-es változat, és így ajánlja fel a PS5 upgrade-et.
-
válasz
MeSKA
üzenetére
Ha digitálisan vetted meg a játék PS4-es változatát, akkor most upgrade áron meg tudod vásárolni a PS5-öset is (kb. 4 ezer forint). Konkrétan három kattintás; Add to Cart gomb, majd pipa és Order & Pay.
Játéka válogatja, hogy mennyi előnye van a PS4-es változat PS5-ön való futtatásának. Alapesetben minden úgy fut, mint PS4 Pro-n, de lehet stabilabb vagy több fps is. Attól függ, hogy mennyire stabil PS4 Pro-n, illetve kapott-e PS5 patch-et.
-
Xaels
félisten
válasz
markknight
üzenetére
Ez a rakéta kilövős fő küldetés típus. Ez mindig ekkorát szól. De azért a harc hevében elég para tud lenni a ledobott 500k-s bomba is, de a srácok imádják amikor a 380-as barrage-t viszem. A hellbomb is fincsi, meg ha van fel nem robbant bomba is amit véletlenül, vagy nem, elkapsz egy lövedékkel. Imádom ebben a játékban, hogy itt nem akarják elhitetni veled 30 nyelven 200 színnel az arcodba tolva, hogy hű mekkora robbanás... itt konkrétan leszakítja az arcod ha nem figyelsz oda.
-
itroh
tag
Egy pizza áráért még több tartalmat és még gyönyörűbb (még ha hirtelen fel se tűnik) játékot kapsz. Számomra gondolkozás nélküli vétel volt.
Szerk: persze ha még megvan a ps4 verzió. -
cross56
senior tag
Sziasztok!
Megéri frissíteni a last of us 2-t ps5 verzióra?
Anno megvettem ps4-es változatát, de csak elkezdtem a játékot, viszont nem fejeztem be. Most újból neki állnék, csak kérdés, hogy akkor már érdemes-e frissíteni, van-e annyival jobb a remaster. -
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Még PS4-re vettem meg a Gran Turismo 7-et. Azóta sikerült szereznem egy PS5-öt. Kérdésem az lenne, hogy lehet PS5 változatra váltani? Mik a konkrét lépések, mert nem találom sehol.
A PS4 játékok futtatása PS5-ön ad valami előnyt? Gondolok itt stabilabb, vagy 30 helyett 60 fps, esetleg nagyobb felbontás? Illetve a PS4 Pro féle grafikát kapom PS5-ön is?
Üdv
-
markknight
nagyúr
Szépen növelik a hangulatot ezek a robbanások, mondjuk a videóba ez nem tudom micsoda, de nagy feeling volt. [link]
-
törölt tag
Filmes Insta poszton gondolkodom a Helldivers 2 kapcsán, szerintetek jövő hét vége felé még kitart a hype?
-
zozika84
őstag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Jogos
-
zozika84
őstag
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Ha Aloy, akkor ne a 2. Részről mintázzák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Delta Force: Hawk Ops | Cinematic Trailer: Rise
Megjelenési dátum még továbbra sincs. (emlékeztetőként: F2P multi FPS lesz a cucc) -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Witcher topik
- VR topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS3 Slim 320GB (CECH-2504B) Számlás 2 kontroller + PS Move szett + 12 játék!
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- Playstation Store feltöltő kártyák! Akár 90.000ft-ig áron alul!!!
- Raspberry Pi 5 + Recalbox retro játékkonzol
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszönöm a segítséget!