Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Magisk
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewill79
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szerintem ne játsz vele, rakd vissza.
"A kipufogócsonk, az autó kipufogórendszerének legnagyobb hőterhelésű része hőálló öntöttvasból készül, általában a szívócsatorna sérülését a mechanikus terhelés okozza.
A kipufogócsonk üzemi hőmérséklete eléri a + 1300 ° C-ot. A szívócső a kipufogócsonkhoz van rögzítve és magas hőmérsékleten is működik, amelynek értéke néha eléri a + 1100 ° C-ot. A kipufogócső mellé katalizátor van felszerelve. Amikor a katalizátor működik, cellái + 1050 ° C-ra felmelegedhetnek. A rezonátorkatalizátor után beépített belső működési hőmérséklet-tartomány + 700 ° C és +1000 ° C között lehet. A kipufogórendszerben a hátsó hangtompító a legkevésbé terhelt alkatrész, benne a működési hőmérséklet nem haladja meg a +350 ° С-ot. Ugyanakkor a kipufogórendszer különböző részeinek felületén a hőmérséklet kissé alacsonyabb, amelynek leolvasása nagymértékben függ az egyes kipufogógáz-pályák tervezési jellemzőitől." -
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Meglepődnél,ha tudnád,hogy mennyire fel tud melegedni.......azért is esett le a hővédő.
Az is egy megoldás,hogy a csavarokhoz jó nagy alátétet raksz,így vissza tudod szerelni a lemezt. -
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Leírtam amit tudtam, ennyivel szolgálok.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha nő lennél elvennélek!! De lehet ,hogy még gy is!
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Pár millió ember tuti, mert aluból van a hőterelő és idővel a kémia bizony el fogja intézni a kötésnél.
JEEP-nél tudom, hogy tud autó kigyulladni, Opelnél nem tudok róla. Passz.
-
ricsi8800gt
addikt
Valaki járt már ugy hogy a kipufogo dob feletti alumínium kis lemez le jött? Nekem le jött.Most igy használom, van ennek jelentősége ha nincs fent? H astra 07 évj kombi
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Büszke lehetsz!
(magadra is, és az unokákra is) -
válasz
mohabá 007
üzenetére
👍👍👍
Ez igen! -
odorgg
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagy igazság a te esetedben az biztos!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem akarom, hogy a szerelőd "vak hangyának"
becézzen, ezért a képeidet tovább nézegettem, és rájöttem, hogy a tankszellőztető szelepre menő csöved nem hiányzik, (sárga szín) megvan, csak le van csúszva a helyéről, és szabadon lóg a hengerfejnél a szívósornál. Simán vissza kell tolni a csonkra, és kész. 

-
DjDanee87
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Nekem meg most van szerelőnél. A traktoros indulást is szerettem volna ha javítják (Z16XER), de nem csinálta nekik indulásnál. A szolenoidot kitakarították azért hátha az megoldja, de azt mondták ne foglalkozzak vele amíg csak napi első indulásnál csinálja. Szimeringet is kell cserélni, szóval még nincs kész, kíváncsi vagyok ez a tisztítás segít-e majd valamit.
-
-
FoLey-v
addikt
Na hazajött a kocsi.
Nem toronycsapágy sem nem lengéscsillapító,hanem futómű probléma volt,de autószerelő srácok megcsinálták.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nagy király vagy köszönöm!
Ettől függetlenül én elfogom vinni szerelőhöz az autót. Amiket leírtál azokat én megmutatom neki és csinálja meg szépen.
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
[link]
Képről szerelsz autót. Nem semmi.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Utólagos engedelmeddel előkaptam a motorteredet.

A mondandómhoz külön színnel jelöltem meg a dolgokat, hogy érthetőbb legyen.
Kék: szívólevegő előmelegítő rendszer csöve.
Piros: szívólevegő előmelegítő csöve. (alapjárati motorhoz)
Sárga:tankszellőztető rendszer tankszellőtető szelepe, és csöve
Zöld: MAP rendszer csöve.A légszűrőháztól a fedélbe (befecskendező egység zárt dobozába) van bevezetve az előmelegített beszívott levegő. (Kék szín.) Neked ez a helyén van.
A piros színnel jelölt vezetéked nincs a helyén, mert lecsúszott a helyéről
[kép]
Eléggé viseltes a rögzítő csonk, azt kell megbuherálni, hogy fixen megtartsa a csövet. Ezen a csövön kap megfelelő hőmérsékletű szűrt levegőt az alapjárati motor. Így is működik a rendszer, de így nem megfelelő a beszívott levegő hőmérséklete, nem szűrt a levegő, ami nem jó a befecskendező rendszernek, se az alapjárati motornak.Észrevettem a képen, hogy régen a tankszellőztető csöve megvolt, most meg hiányzik.
Nem nagy dolog pótolni azt a csődarabot, de addig is dugózd le, hogy ne tudjon szabadon fals levegő bejutni a rendszerbe.
A műanyag takaróelemet kell lekapni a tűzfalról, alatta van a szelep. [kép1] [kép2]Hirtelen ennyit tudtam mondani.

-
Hachiko95
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Képről nem látszik mennyire mély, de szerintem ki lehet hozni egy kis vizes csiszolással és polírral. Arra kell figyelni, hogy a lakk fel ne szakadjon, csak finoman szabad megcsiszolni.
[kép] -
davenport
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekunk ma az egyik spar parkoloban húzták végig az oldalát, lökhárítótól, lökhárítóig, szerencsére nem túl mély,de akkor is a k...... anyj...-t az ilyennek. Normálisan, egy helyet foglalva parkoltunk.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
De nagy király vagy! Mondták már?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nagyon sajnálom

-
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az ,hogy az igazi erős túlzás.
Inkább a racionalitás és a józan ész vezérel. -
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Fú ilyenek nekem is voltak. Innen vákuumcső oda, amonnan emide, sajna nekem fogalmam sincs mire valók ezek, de biztos van célja, és célszerű megcsinálni.
Az egyik pl. alapjáraton check engine hibát eredményezett, ha tapostam neki, akkor nem.
Szóval mindenképp csináltasd meg, hátha ettő ugrott meg a fogyi'. -
-
AMD Power
titán
Fandango A FB csoportokkal ilyen és ehhez hasonló vélemények csak a jéghegy csúcsa. A legtöbb ilyen csoportba csak akkor írnak be a tagok ha "baj" van és kérdés merűl fel. Ettől függetlenül sok hasznos infót be lehet szerezni ilyen helyeken.
-
Fandango
veterán
válasz
Drughi
üzenetére
Nem kimondottan macerás a kocsi, főleg ha jó gazdája van. Természetes, hogy nagyobb merítésből több a kérdés ha valami baj van a kocsival. Hasonlóan a fórumokhoz, többet kérdeznek az emberek ha gondjuk van, mintha nincs. Ezért tűnik úgy, hogy sok a gond a típussal.
Illetve nem tudom mennyire sajátosság, de jó dolog, hogy hibakódot lehet "könnyen" kiolvasni.Nekem 10 éve van H Astrám, sose hagyott még az út szélén, lényegében komolyabb baj nem igazán volt vele.
-
-
Drughi
addikt
Csatlakoztam pár hete FB-on az Opel Astra H Magyarország csoportba, illetve a klubba.
Minden 2. poszt arról szól, hogy XYZ milyen hibakód.
Tényleg ennyire macerás a kocsi, hogy folyton ez van, vagy ez csak valami sajátosság, hogy a hibakódokat ki lehet olvasni és ez nem annyira elrettentő, mint amennyire nekem tűnik? -
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Elől az ablaktörlő lapátoknál a burkolat alatt nézd meg hogy nincs e eldugulva a vízelvezető
Igaz G Astra de erre gondolok hogy itt nézd meg
Ha lebontod el ne felesd megzsírozni a ablaktörlő szerkezetét
-
zsoca29
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne,hogy Astra h 1.6 on a generátoron a hosszbordás szíjat kell cserélnem.
Elég a szíjat cserélni,vagy a feszítőt is kell..?? -
-
AMD Power
titán
Ez elég furán nézne ki!

Ilyen lehet az új Opel Astra!Egyelőre csak nem hivatalos ábrándozás az új Astráról -
7Sony7
addikt
-
polk
csendes tag
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Rég jártam már itt, de most tanácstalan vagyok. Astra F, a padlón lévő szőnyegek alatt csatak vizes. Van még egy gumi-szivacs valami, abból csavarni lehet. Hátul gondolom talán a gumidugóknál szivárgott be, de nem biztos. Elöl viszont fogalmam sincs. Van ötlet, hogy hol juthatott be a víz? Csak bal elöl nincs, máshol vizes.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az csak egy ötlet volt, nálam nem az a gond sajnos. Kb így fest az alapjárat:
~800
~800
~800
~600
És ez ismétlődik. -
válasz
mohabá 007
üzenetére
“ködfényszóró elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e fényszóró csak a helyzetjelző lámpákkal együtt, illetőleg akkor legyen bekapcsolható, ha a helyzetjelző lámpákat már bekapcsolták.”
Akkor kiszedted az izzókat a teszthez?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zgospel
üzenetére
"...Ennek akkor lenne értelme, ha ilyenkor csak a ködlámpa világítana, és a tompítottat lekapcsolnád. Ami szabálytalan..."

6/1990 KÖHÉM rendelet
Ködfényszóróra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek46. § (3) A ködfényszóró elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy e fényszóró csak a helyzetjelző lámpákkal együtt, illetőleg akkor legyen bekapcsolható, ha a helyzetjelző lámpákat már bekapcsolták.
A jogszabály II. fejezete-5.13. Első ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy köd, hóesés, felhőszakadás, vagy porfelhők esetén javítsa az úttest megvilágítását.
-5.14. Hátsó ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy sűrű köd esetén észlelhetőbben jelezze hátrafelé a jármű jelenlétét.”"...ebben az esetben érvényesül egyedül ez a köd alá világítunk elmélet. Máskülönben a tompítottal ugyanúgy tovább világítod magad előtt a ködöt..."
A garázsomban lőttem ezeket a képeket, az úton sokkal látványosabb a különbség. Nem a köd alá világítunk, hanem közvetlenül magunk előtt világítjuk meg az úttest, az útpatka azon részét, amit a helyzetjelző, tompított, reflektor nem világít meg.
-
AMD Power
titán
Hétfő óta sikerült 700km elkocsikáznom a jó öreg Astraval. Lassan megyek majd tankolni lesz még egy fogyasztási adatom. Ez valószínűleg szép lesz mert egy deka város nincs benne. Országút és autópálya csak.
Ami viszont jó volt,hogy ahogy a nagy melegben is helyállt a 4évszakos gumi, úgy az esőben is. Bár ősszel/télen már mentem vele nem 1x esőben, de nagy melegben még nem. -
zgospel
őstag
Ennek akkor lenne értelme, ha ilyenkor csak a ködlámpa világítana, és a tompítottat lekapcsolnád. Ami szabálytalan. De ebben az esetben érvényesül egyedül ez a köd alá világítunk elmélet. Máskülönben a tompítottal ugyanúgy tovább világítod magad előtt a ködöt.
A ködlámpával a legnagyobb baj a felhasználók fogalmatlansága. Benyomják a ködzárót a ködlámpával, majd se lakott területen belül, se ha utoléri őket valaki nem kapcsolják le, mert fogalmuk sincs hogy mire lett kitalálva.
-
Tikakukac
titán
válasz
ldn218
üzenetére
G-n nem a ködbeli póver a lényeg, nyilván mivel sárga az izzó meg lentebb is van fizikailag, ha úgy jövök haza este, akkor tényleg szépen még a köd alá világít és nem ömlik ki a könnyem mire hazaérek, ez plusz.
A legjobb, hogy mocsok széles sávban teríti a fényt. Éjszaka, mikor a vadak imádnak ugrabugrálni tompított mellett ezerszer biztonságosabb így jönni, jobb és bal is látok minden, tompított ugye balról eleve hiányos, refi meg úgyis messzire lő. Jó, tudom, nincs köd. Más autó se, ennyi hadd férjen bele. Én főleg erre használom.
-
gban
veterán
A ködlámpának (elsőnek) nem az a lényege hogy téged jobban lássanak, hanem hogy a köd alá világít, ezáltal az utat jobban megvilágítja neked.
De a fő lényeg hogy a normál lámpa a ködöt világítja, ami a fény nagy részét visszaveri a szemedbe, és nemhogy javul a látás tőle hanem csak romlik, míg a ködlámpa fénye sokkal kevésbé verődik vissza a ködről. -
Drughi
addikt
válasz
ldn218
üzenetére
Én egyelőre csak nézem a kínálatot, ísmerkedek a típussal.
Megnézni még nem néztem egyet sem, amíg nincs a kezembe az az összeg amit rá tudok fordítani.Ha majd eljön az ideje akkor szeretném az időt és a pénzt tényleg csak a legmegfelelőbb típusra szánni, nem akarok heteket, hónapokat és sok pénzt a keresésre költeni.
Mivel itt Nyiregyen gyér a kínálat, valószínűleg fel kell majd menni pestre 1-2 alkalommal, de hátha akad majd értelmes példány 100km-en belül is.
-
ldn218
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Miért? A tompított ugyanúgy látható.
-
ldn218
tag
válasz
Drughi
üzenetére
A "feletted" kommentelő szépen megírta. Nem sok érdemi haszna van ezeknek a ködlámpáknak. Ha köd olyan mértékű hogy a lámpa teljesít akkor Te 20km/h-tól nem mész többel. Jól beállított fényszórónál nincs szükség a ködlámpára. Állítható magaságúnál pedig ködös időben a fényvetés hosszúságát csökkentve is tudod a bevilágitott részt növelni.
Vissza térve az autóra az állapota ilyen kornál már fontosabb mint a ködlámpa. Mi két éve kerestünk H astra kombit és vásároltunk az óperencián túlról mert az állapota annak volt kielégítő. Szervízkönyves kevéskilométeres szemétdombtól kezdve minden volt. 5 megtekintettből háromba "csak gáz kell" kisérő szöveggel árulták az autókat.
60-70000 forintot emésztett fel az keresése. -
-
FoLey-v
addikt
válasz
davenport
üzenetére
Köszi

Érdekes a felszereltség elnevezésük,főleg Astra és Zafira között is.
Lajos1966 Igen tudom én is benne vagyok azokban a csoportban.

Nekem azóta nincs bővítve az első két hangszórót cseréltem le Phonocarra és ennyi.
Extra bővítést majd akkor ha az autóm tökéletes lesz. -
Lajos1966
tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
Essentia,Enjoy,Cosmo stb. ezek voltak az általános elnevezések,mint más gyártóknál pl. a GL,GLS,GLX stb.A lényeg az volt,hogy megvételnél miket rendeltek még hozzá,továbbá a mindenkori tulajok gyarapítgatták-e az extrákat.FB-on rengeteg tag fapadból szinte full extrássá tette az autóját.Nekem is Enjoy alapból az autó,de mióta nálam van már raktam bele pl.:riasztó,tempomat,tolatóradar,cd70 navi,Hertz első komponens szett,erősítő,mélyláda,gyári 16-os alufelni,gyárinál jobb minőségű bőr van a kormányon,skyfol fólia stb.
-
davenport
senior tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
Valahogy Enjoy és Elegance között lehetsz vele ahogy nézem. A mi B Zafiránk pl: Enjoy, de abból valami jobban felszerelt verzió (hátsó elektromos ablak, automata klíma, sötétedő belső tükör, deréktámaszos első ülés, bőr kormánykerék, sötétített üvegek, első ködlámpa, meg a csomagtérben ott a háló, és a FlexOrganizer rács, meg gyanús hogy van benne QuickHeat.). Igaz 2014-re itthon már csak Enjoy verzió volt
-
ldn218
tag
válasz
Drughi
üzenetére
Ez miatt tántorodsz el egy autótól ? Hmmmm. 12 éve van ködlámpa az autómon mert járt hozzá így vettem a bótjából. Háromszor kapcsoltam be csak azért ellenőrizem működik-e. Lassan harminc éve vezetek ( ebből 21-et hivatás szerűen ) és egy kezemen megtudom számolni hogy mikor volt érdemi haszna az első ködlámpának mert olyan mértékű köd.
-
FoLey-v
addikt
Akkor az enyém melyik felszereltségű? Elvileg hírdetés szerint Optima felszereltségű.

[link] Ebben a listában nekem csak Kormánykerék: bőr és színezett üveg(?) nincs benne és ennyi. -
davenport
senior tag
válasz
Drughi
üzenetére
A Cosmo félbőr belsős tudomásom szerint. Itt sorolnak még fel jellemzőket. Ez még Enjoy szinten is alap (manuális klíma, alap rádió, nincsen hátsó elektromos ablak, nincsen deréktámasz az első ülésen), de ott a dokumentumoknál a szervizkönyv első oldala "Edition 111 Jahre" változat. A B Zafirákkal is megy az, hogy beírják a Cosmo szintet, miközben hasonló a felszereltségük. Viszont ha minden benne van, amit neked kell, akkor azért egy kört lehet hogy megér, főleg ha valós a szervizkönyvi bejegyzés pl.: vezérléscsere megvolt 2018-ban.
-
válasz
Drughi
üzenetére
Nekem is volt H Astrám pár évig és van is még a környezetemben.
Cosmo alapból más üléssel van szerelve, fél bőr- szövet. Hozzá tartozó konzol betét, ügye grafit (világos- sötét) FL előtti fa hatású.
Fejegység CD50+60-70-90-100.
És még rengeteg minden.Ráadásul itt a középkonzol fekete lak részét és a kormányon cserélve lett mert itt pezsgő színű volt.
-
-
Drughi
addikt
Adott ez az Astra H kombi: [link]
Cosmo-nak írják, meg hogy ködlámpás, de mégsem látok ködlámpát
-
farkas-j
őstag
Hátha valakinek szüksége lehet rá és még nem ismeri: Catcar-info
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Napelem
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az is egy megoldás,hogy a csavarokhoz jó nagy alátétet raksz,így vissza tudod szerelni a lemezt.
(magadra is, és az unokákra is)

A kicsi unokáim azért értékelnek
Ezt kaptam tőkük szülinapomra.
becézzen, ezért a képeidet tovább nézegettem, és rájöttem, hogy a tankszellőztető szelepre menő csöved nem hiányzik, (sárga szín) megvan, csak le van csúszva a helyéről, és szabadon lóg a hengerfejnél a szívósornál. Simán vissza kell tolni a csonkra, és kész.

Nem nagy dolog pótolni azt a csődarabot, de addig is dugózd le, hogy ne tudjon szabadon fals levegő bejutni a rendszerbe.