Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
Kicsit túlparázzátok ezt az Olajcserét ... hozzáteszem hogy aki abban a hitben él hogy neki Castrol olaj van benne azt el kell szomorítsam hogy még a hivatalos helyeken is valami hamisítványt árulnak és ki tudja hogy mi van benne, én a Total Quartz olajakat ajánlom amik nagyon jó minőségűek és biztosan nem hamisítják őket, és árban is szerintem a normálisabb kategóriába tartozik

-
Borokafa
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Most filózok én is Mobil1 ESP vagy NewLife között. Előző autómba Castrol Edge volt kivéve az első 3 szervízben elvégzett olajcserét akkor a GM olaj ment bele. Sajnos a H astra igen csettegősen indult az ilyen téli hidegekben, de rövid időn belül mindig elhallgatott. Jó volt a Castrol, de most azt hiszem váltani fogok. Mondjuk ennek hidegen sincs szerencsére rossz hangja és jó lenne ha így is maradna.
-
#TOTTI
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kár volt fáradnod, de olvasni se olvastál túl átfogóan!
A Castrol EDGE 5W-30 (AMIRŐL BESZÉLTEM) nem Dexos2 szabványú a weboldal szerint, a GM Dexos2 5W-30 amit én is bele tetettem az az.
Szerk: Azzal a hozzászólással teljes amire válaszoltam...
-
becsitibi
senior tag
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Az 5W-30 nem is Dexos2 szabványnak megfelelő!
Pedig,de!
Nekem is az van benne...."A 2009-től bevezetett GM Dexos 2 szabvány az ACEA C3 szabványra épül, így a neki megfelelő olajok hamutartalma korlátozott.Az ACEA és az ILSAC szabványokból átvett követelményeken kívül a specifikáció tartalmaz néhány saját GM előírást is, például az olajelválásra és a levegő-elválásra vonatkozóan.
A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabályoknak megfelelő olajok vannak előírva..." -
haddent
addikt
-
w333
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Hát igen ...
(ezek az igazi "nyers erő" autók) 
-
w333
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Nyári gumival kicsit nehézkes a dolog ... teljesen kiszámíthatatlan az egész, sehogy sem jött össze a téli gumi vásárlás és úgy voltam vele hogy úgysem lesz hó
aztán a tegnap ugye leesett és az utak kb. sehol sem voltak takarítva, még úgyis megcsúszott hogy nem akartam ... Bécsi úton úgy jöttem haza a melóból mintha tojásokon mennék, szerencsére van ABS ami szépen működik de ez nem elég, megfogadtam hogy soha többé nem megyek így neki a télnek
persze a körforgalomban megforgattam vagy 6X 
Különben ilyenkor vagyok irigy a kollégámra akinek 4Motion Passat van és az Audi Quattro -s tulajokra is, másik ismerősnek Subaru Impreza WRX Sti van, na neki aztán a tegnap este már fülig ért a szája, csak annyit mondott "persze megyek Visegrádra hókocsikázni"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt BMW 520i autóm, na azzal aztán lehetett télen nyáron csúszkálni száraz és nedves úton is kézifék nélkül, 70-80 km/h -nál ha adtam neki egy erősebb gáz fröccsöt már tolta is ki a farát
imádtam azt az autót, emiatt nagyon piszkálja a fantáziámat a mai napig egy E36 (320i) amiben ugyan az a motor van csak ugye kb. 150kg -al könnyebb, lehetne vele állatkodni az biztos 
-
#TOTTI
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Nekem Castrol Edge 5w-40 volt cserélve 42e km-nél, most pedig 53e km-nél Opel GM Dexos2 5W-30 (Szerviz4+ akcióban) és én ezzel hallom halkabbnak. (Z16XER) Bár az autó nagyon halk, főleg ha a hó fel van tapadva az autó aljára és a kerékjárati ívek belsejébe.
Az 5W-30 nem is Dexos2 szabványnak megfelelő! -
haddent
addikt
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Hazafele nekem is fülig ért a szám, szerencsére nem takarították le az utakat igy melóból hazafele lehetett örömködni, hiába kombi meg első kerekes én ezt is élvezem, szinte minden kanyarodáskor csúsztattam az autót

De nyilván egy hátsókerekes azért már tészta főleg párszáz lóval
-
haddent
addikt
Az semmi. Tegnap napom: barátnő itt van, nekem mandulagyulladás és egy nappal a szüinapom után van. Program? Olajcsere
Mindenki hülyének nézett, de no problem, én élveztem 
Volt valaki csúszkálni? Iszonyatosan jó, bele sem merek gondolni milyen lehet egy 2-300 lovas hátsó kerekessel állatkodni télen-nyáron ha tudod bármikor gyakorolni. De még így is, akkor élmény kilinccsel előre, és annyira jól lehetne, annyira érzem, hogy nagyon lehetne tartani a kontrollt és nagyon nagy állatságokat meg lehetne csinálni, ha lehetne gyakorolni
De nem baj, így is sikerült végigmenni bal-jobb módra, kilinccsel előre a parkolón 
ja és ápdét: volt róla régebben szó, hogy Mannol jó-e, meg hogy Mobil1 ESP megéri-e nekem stb... Egyértelmű a válasz: a Mannol lehet, hogy kielégítő minőségű, de a Mobil1 ESP 0W-40 igen, nagyon megéri az utolsó fillérig. 156 ezer km -rel (4 évesen) került hozzám, hibátlanul teszem hozzá, de télen hidegindításkor (pont télen vettük) volt, hogy fél percig, percig is ciripelt meg szenvedett, én éreztem, hogy kicsit durvábban jár stb.. Hát tipikus hidegindítás. Ez nem baj, ez normális, tisztában vagyok vele. De mióta 10 ezrenként cserélem és Mobil1 megy bele azóta nincs ilyen. Pöcröf aztán mehet neki.
Továbbra is vigyázok vele, hiába szívóbenzin, nem nyomom padlóig tök hidegen stb., de ezzel az olajjal szerintem bátran lehet vele menni

-
w333
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Lehet

-
diegho
nagyúr
Hőállóság nem kell? Van cromaxnál is 3000 körül, ebay-en 1500 körül, de van itt tőlem 25km-re egy Opelos szaki szerintem az is tud adni, mondjuk nálam a szelep borzalmasan néz ki. Teljesen tiszta, nyáron volt pucolva, de teljesen szét van oxidálódva az egész, a szelep része alig moccan valamit. Milyen kulcs kell ehhez, hogy le tudjam szedni otthon? Z16XE motorom van, lehet hétvégén beáztatom féktisztítóba és meglátjuk.
-
-
Declare
őstag
Az autovasarlasi almannach alapszabalyat elfelejtetted: allapotot veszünk, nem km-t

Ha meg soha nem csereltek benne olajat es 6x romma törtek, akkor nem sokat. Ellenben ha szepen karbantartott, pikk pakk a kocsi akkor en siman meghirdetnem 999.999 ft ert, aztan majd kiderül.

Nekem szemelyszerint az ilyen relative idös auto es keves km komboval szemben is van böven fenntartasom. Mennyit allt az auto egy huzamban? Mennyire vettek ezt figyelembe az olajcsereknel, melyik alkatreszeknek mennyire nem tett jot a feltetelezhetöen sok rövid tav, ha ennyire keveset hasznaltak nem lehetett-e egy kis penzü emberke autoja, aki mindenen sporolt, amin lehetett...stb.
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok!
Van egy Astra G x20xev.A tankszellőztető szelep hibát jelzett,kicseréltük,de még mindig hibát jelez,mi lehet a baj?A motortérben minden kábel+cső a helyén van.

-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
F@sztrán volt, a 13"-ost váltotta (volna), de kb. pár nap-max. egy hét városi furikázás és egy olyan 60 km-es út után lekerültek róla, mert a kocsit "elvitte a cica".

A 13"-os az 165 v. 175 volt rajta, ennek a váltómérete a 195/50R15 (valami 1,5 mm a diff.), csak kicsit jobb kanyarban.
-
zsoltee10
addikt
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Köszi, a 15-ös kerék nagy lenne a B corsa alá, gumim sincs hozzá, viszont szinte 90%-os 13-as gumik meg vannak.
B corsán hátsó ablakmosó nem működik. Hol keressem a hibát? Két tartály van, vagy csak 1 tartály, 1 szivattyú, mi a működési elve? Sajna használati útmutató nincs hozzá, Google meg csak olyat talált nekem, ami vírusos...
-
w333
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
De ha ledugózod akkor már zárt lesz az a szelep ...

Ha szorul a mágnesszelep akkor ki kell szépen takarítani féktisztítóval !
Szerk.
Na itt a videóm ... Vectra 2.0i hidegindítás

-
w333
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
hanem az elektromos része is megment. Szóval sehogy se jó
Azzal te ne foglalkozz, szépen vedd le az EGR -t majd csináltass hozzá egy ilyen kis fémlapot, majd a fémlap legyen alul és arra tedd rá az EGR szelepet (semmi funkciója nem lesz) csak a vezeték miatt hogy ne legyen engine lámpa és készen is vagy

Mindjárt csinálok én is egy videót, éjszaka itt -12C volt most pedig -5-6 van kint !
-
adorjant
őstag
Olvasom ezt a sok EGR lezárást,meg kifordítást,én anno olyan lezáró lemezt vettem,ahol csak a szívó oldal van vakolva,és a szelep szabadon tud mozogni, eddig nem volt rá panaszom,sárga lámpa se előtte se után nem volt soha.
-
w333
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
Ne sz*rakodj már azzal az EGR szeleppel ... inkább szedd le, majd az EGR -t vidd magaddal egy esztergályos és mond hogy esztergáljon neked egy ilyen fémlapot Link, majd csak a fémlapot rakd vissza és készen is vagy ... fillérekből megvan az egész mutatvány és véget vet a szenvedésednek

(#50844) AMD Power
Nem lesz vele semmi baj (nyugodtan rakd oda), faterom régi Peugeotját 2.5 GTD -t így használtuk minden télen és soha nem volt vele semmi gond

-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
izlés dolga, én szeretem a letisztultságot, minden kábel meg csatlakozó elrejtve. Tesom olyan hogy tele van ilyen szivargyújtós vackokkal, én utálom

-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem mindenki 45.000 arat mondott rá eddig.. Gondolom valahol valaki nem kicsit nyer rajta.
Lehet inkább rendelek a cromaxtol, postáznak Erdélybe is. Aztán meg egy lefalazo kit hozza, es többet ne legyen gond vele
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha ezt bele raktnam akkor le is lenne egyből vakolva.
Van mar 20.000tol?
-
zsoltee10
addikt
Van esetleg valakinek eladó 13-as felnije a corsához?

-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azt mondta a szerelő, hogy az elektromos része ment meg.
Megnéztem, ez x14xe motorhoz való. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Azért nézd meg rendesen,hogy neked milyen kell,mert nem mindegy.(motorja válogatja) Azután lefalazás,kifordítás,és úgy ugrál,ahogy akar.Esetleg le kellene ellenőrizni,,hogy az elektromos rész jó e még.Ha még működik,érdemes kitisztítani,és azután lefalazni.
(Én is most falaztam le.Ahol lyuk volt mindent lefalaztam.
Bár az is igaz,hogy szerencsére az enyém még más rendszerű) -
AMD Power
titán
Továbbra is első helyen az Opel személyautó eladások terén
Szeretik itthon őket nagyon.
Az előző évhez képest eltűnt több olyan volumen modellünk – például a régi Zafira vagy a kifutott Antara – amelyek nélkül nehezebb volt pozíciónk megőrzése. Ez sajnos meglátszik a piaci részesedésünk csökkenésén, de a 11,45% a személyautóknál illetve a teljes piacon elért 10,77% még mindig a legmagasabb, amit az Opel bárhol Európában elért az elmúlt esztendőben” – így foglalta össze a 2015-ös esztendőt kereskedelmi szempontból Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezt az EGRt kaptam most hirtelen, 53 dollárért itthon is van. Szerelő itt 170et kérne ért + beszerelés.
Szerintem rendelek egyet - amint lesz pénzem -
-
gzbotii
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nyitott állapotban maradt volna? Hát az szívás.
Rendelek egy kínait ebayről, azt rakatom bele és lefalazni... Szerintem az lesz a legjobb megoldás
Kösz az infót
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Az akkud teker,ahogy kell.Csakhogy:már korábban kitárgyaltuk,hogy az EGR-valszeg kuka,de ami biztos,hogy nyitott állapotban be van ragadva,tehát nem zár.Ha az EGR szelep nyitva van, a beszívott levegő nyomása megnő,és a túlzott EGR-áramlat akadályozza az égést. (indítózás után ezért esik vissza a fordulat)
-
w333
félisten
válasz
gzbotii
üzenetére
Emiatt én nem aggódnék ez kb. ilyen hidegben ez teljesen normális ... nehezen indul mert nehezen szívja fel a benzint ezért forgat kicsit többet, illetve a hidegben a motorolaj is megvan dermedve, esetleg ha ennyire zavar akkor vegyél bele valami adalékot

(#50818) Findzs
Hmmm ... mennyivel szebb a G Astra (nekem mindenben jobban teszik)

-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Mondanom sem kell, h az ipari parkban az osszes elso-nem dohanyzo-nyugdijas-orvos tulajos ex-nemet/osztrak e36 megfordult, amin M vagy N rendszam van. Egesz delutan bőgették a "kétezeré lesz" - bajor vasakat...
Persze, eleg gaz autozni, szarok az utak, es az X5 meg egy A8 szép alufelnivel ugy elozott ket kocsi kozott, h ihajj. Az 535D meg csak ugy riszálta
AMD: csak nyugodtan! Eleg koltseghatekony egy darab papir!

-
Findzs
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
én a 2004-es h astrámat 62 ezer km -rel frankó állapotban 1.270.000.- ért adtam el 2,5 éve
[link]érdekes módon egyébként sok telefon volt rá már aznap mikor megjelent mégis 2 hónap kellet, hogy eladjam
többen is megnézték de nem akartak érte csak 1.1 körül fizetni annyiért meg nem adtam elegy kereskedő vette meg, tőlem 300km re vitte a kocsit, 1.4m ért volt hirdetve de kb. fél év után is fent volt
pedig elmondtam neki is akkor, hogy klímafeltöltés, olajcsere, és lejáróban volt a műszaki tehát kb. 100 ezret rá kellett költeni kapásból -
AMD Power
titán
válasz
gzbotii
üzenetére
Teljesen jó az aksid. Pörgette rendesen.
Beg Én anno itt vettem náluk.
-
beg
veterán
Béláim! Megrendeltem az új JP akksit (örök hála a linkért), holnap hozzák. A kérdésem, hogy amik szoktak lenni lidl/aldi okostöltők, azokhoz hasonló elérhető most valahol? Egy héten egyszer rácsíptetném a munkahelyen, az autó orrától 1m-re van egy konnektor. Nehogy befáradjon az új akksi is a rövid ingázásba.
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Vaján van. Nekem könnyű mert naménytól 17 km-re van + faterom vajai. Debrecentől 83 km kb.
Élvezted hogy leesett a tuning por? Ennyi balfaszt rég láttam már mint most. Tesco oda-vissza, az utak a szokott debreceni színvonalon vagyis a 0 alatt. Olyan szépen fagy a friss hó alatt a lé hogy az eszméletlen.
-
Findzs
addikt
hidegben 10x -esen amortizálja autóját:
[link] -
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
1, a fél hűtőt letakarom papírral valami mese-csudajó!
Olyan szépen tartja a 85 fokot, h közben megy a fűtés folyamatosan!
2, hol van helyileg ez a felújítós ember? Ugyanis: megnyomkodtam a kocsi hátulját, rendben van. Megnyomkodtam az elejét: nyiszog, és "hullámzik", tehát ahogy menet közben is viselkedik. Most azt nem tudom, h azért limbózik, mert full kuka a szilent, és ha jó lesz benne, akkor oké, vagy a lengéscsillapító IS kaputt... -
nézzbe
aktív tag
Szép napot mindenkinek, ma reggel a -18 fokot hibakóddal nyugtázta a corsam , menni ment, de kíváncsi vagyok rá mi lehet mögötte. Youtube-on itt a videó a műveletről . Valaki tudna segíteni ?

-
Mikuland
tag
Köszönöm az eddigieket kollegák!

Mivel ecsém is elég bizonytalan nehéz szülés lesz úgy vélem.
Én a c vekire hajlanék, de nekem jó a Zafira.
Ja, év végére egy kis önszopatás is kijárt, le esett az olajbetöltő kupak menet közben!
Gondolhatjátok, hogy mutat a motortér?!
A szerencse ebben, hogy fenn akadt a légszűrő csövén, így nem hagytam el. -
gban
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- eBay
- Könyvajánló
- Tesla topik
- 3D nyomtatás
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintem ez innen (is) eredhet.
Pedig,de!
Nekem is az van benne.

Vagy jöhet egy moci is
Na de nem kell ám félreérteni, az E36M3 csak egy a sok kedvenc közül. Van ott hely Calibrának, GSi FAstranak, Kadettnek meg sok Opelnek is

persze a körforgalomban megforgattam vagy 6X
) 5W-40 Ultra Performance "harcol" a motorba kerülésért... 

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2016/01/05/IMG_0305.md.jpg)