Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Z16XER esetében mennyinek kell lenni a hézagnak ?
-
jimmy5
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
Én is most szoktam, be a gyújtó trafóval.
Z16XER.
Egyik indításánál beugrott a hiba lámpa és a P0301 hiba kód.
NGK gyertya volt benne. Azt hallottam emberkéktől hogy nem szereti a gyári gyújtó trafót.Kinyírja az NGK gyertya. Lehet csak legenda ?!?!?
Gyári GM vagy Bosch amit imád.
Otthon volt régi Bosch gyertyák visszatettem,de semmi javulás. Szereztem egy trafót. Azzal megtáltosodott a paripa. Előtte alig akart gyorsulni, összevissza járt a motor.
Most fasza. -
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Hogy miért gondolják, hogy most nincs igazad: a motorolaj nem megújuló energiaforrás, kibányásszák, és a végén csak valahova kerül, de alapvetően nem megújuló, ha a végén elégetik, akkor meg CO2 lesz belőle. Nem tudom, újrahasznosítható a motorolaj? Ezzel szemben a motor olyan mint az alumínium doboz, bármennyiszer újra felhasználható (vas, réz, alumínium, kevés műanyag), csak fel kell olvasztani, formába önteni megmunkálni stb...és ehhez használhatsz 100% megújuló forrásból származó elektromos energiát. Így nem lesz karbonlábnyom, szinte zéró lesz a CO2, és munkahelyet is teremtesz. Ez egy elméleti okfejtés volt, de el tudom képzelni, hogy valóságban is valami hasonlót kalkuláltak
-
Gergő170
aktív tag
Visszatérnék egy újabb kérdéssel.
Insignia (A), nagyjából mi az elvárható állapot 3M-ig?
Lényeg, hogy egy relatív megbízható autó kellene, hosszabb távokra, egyszer már neki futottam ennek a témának, de akkor elvetettük a párommal a vásárlást. Igazából tetszik nekünk ez a tipus is, előzőleg egy J Astrát linkeltem ide, talán az insignia jobban utazó autó.Mire kell figyelni egy esetleges tipus megtekintésénél?
Milyen motorokat ajánlanátok?Köszi, Gergő!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
kérnék papírt a hirdetésben leírt cserélt alkatrészekről első körben. ha nem tudják igazolni akkor felejtős. pont azokkal van a legtöbb szopás amiket leírtak.
ezen felül utoljára 180.000-nél volt cserélve gyertya+trafó. lelkiekben felkészülnék ezek cseréinek költségére esetleges vásárlás után, vagy megegyezni velük hogy cseréltessék vásárlás előtt.de ami inkább engem aggaszt az az olajcsere periódusok. egy turbó benzines motornál 25-30ezer olajat cserélni már necces, nyilván ez a futásteljesítmény sem megszokott egy turbó benzines motorhoz. gondolom valami céges szaladgálós autó volt.
a fele ennyit futottak kb 10%-al kerülnek többe, sokat kérnek ezért -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
nekem ilyen van, igaz kicsit öregebb de jóval kevesebb km-rel. nagyon szeretem a bajai ellenére is. egy aránylag jól karbantartott példányt találtam és a kezdeti bosszankodás ellenére így 2 év alatt kb. csak kopó dolgokat kellett cserélnem. topikban rákeresel a nevemre akkor több infót találsz
gondos gazdás példányt kell kifognod, különben tényleg szopás van vele.
vigyél magaddal egy olyan embert aki ténylegesen ismeri a típust, különben belefuthatsz tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, főleg ilyen futásteljesítménynél.
itt már nagyon kérdéses a vezérlés csere, kettőstömegű+kuplung, M32-es váltó állapota, szelepfedél membrán él-e még, szívósor membrán él-e még, turbó öntvény állapota, turbó olaj felvivő cső eltőmődöttsége, trafó+gyertyák(irridiumos), ajtók aljában megáll a víz és elkezd belülről rozsdásodni.ha 180-ig volt vezetve és a maradék 40-ről nincs semmi infó én nem erőltetném
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok.
Nekünk új autó vásárlását tervezzük, jelenlegi kiszemelt egy 2016-os 1.4T J Astra, van valakinek tapasztalata vele? Megbízható? Illetve mi az általános véleményetek ezzel a tipussal kapcsolatosan? 220 ezret futott példány lenne, itthoni, és 180 ezerig vezetett szervízkönyves.
Válaszotokat előre is köszi! -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Hory84
üzenetére
Fiatal auto, ha jo gazdaja volt par evig meg nyugtod lesz. Vizkor, olaj huto tomites, vezerles csere, ajtok aljaban meg szokott allni a viz es elkezd egy ido utan peregni. Szelepfedel tomites, szelepfedel membran. Kb ennyi.
ja meg hatul befolyik a viz a csomagtarto aljaba -
ncc1701
veterán
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Beszereléskor megvan, h mennyit kell beletölteni, és milyet, de ezt csak m539 restorations srác videójában láttam. Asszem eleve feltöltve jön, nem vagyok benne biztos. A többit a klímás, mikor tölti fel a rendszert. A gyakorlatban a tököm tudja, hogyan csinálják, én eleve klímással rakatnám össze, h ha gond van vele, ne tudjanak egymásra mutogatni.
-
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne.
Adott egy 2002 Zafira A, 2.0 DTI motorral, amin klíma kompresszor csere volt.Kérdés, ebbe kell külön is olajat tölteni, vagy csak klímatöltéskor? Esetleg gyárilag azzal töltve érkeznek? (Delphi TSP0155439 van benne)
Szerelő azt mondta a klímásnak kell bele tölteni, klímás azt mondta szereléskor is kellene, szóval két szék között vagyok, a klíma meg néha jól esne már.
Köszi előre is.
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
265k körül, vezérléssel és a hozzá tartozó sallangokkal, meg egy olaj- és vízpumpával együtt. Ez még 22 októberben volt.
Ha jól nézem maga a veztengely, hidrotőkék, himbák és tömítések ebből kb 160-170.
Anyós autója, eléggé odavoltak benne a vezérműtengelyek, muszáj volt cserélni. -
-
Érdekes dolgok ezek, az enyémre 10 év vagy 160e km a hivatalos, talán a használatiban találtam, totalcar-on azt írják, 2010 után ez 75 hónap már csak, aztán a mezei autós meg csak pislog.
Szóval linkeld be hasznos infónak ha hivatalos infót találtál mert mindenhol csak azt írják hogy nem találják sehol. -
-
Hory84
tag
Sziasztok!
Szombaton lehet megnézném ezt a linkelt J Astrát. Totál vakon vagyok Opel márkában. Swiftről (2013) váltanék mert kell valami nagyobb meg fiatalabb. Mikre figyeljek? Milyen költségek várhatóak? Bármi tippet szívesen fogadok.
[link] -
mephi666
nagyúr
válasz
csoszogi
üzenetére
Z16XE1-nél nálunk 2 hete lett cserés a gyújtótrafó: hella került bele, azt ajánlotta a szerelő
tünet: délutáni rohadás melegben kb pár perc után lendületesebben akartam megindulni és alig akart húzni a kocsi... visszaesett a teljesítmény és jött a checkengine lámpa (időnként villogott is, hogy vegyek vissza a gázból) ...nem javult meg másnapra sem, szenvedett, dadogott, klíma bekapcsolásával meg átment totál lajhárba... nagy mák, hogy pont állt bent a szervizben ugyanolyan típus és néhány sikertelen teszt után átpróbált gyújtótrafóval azonnal megjavult... pedáltesztre p0300-t dobott, ami rendszertelen és/vagy több hengert érintő égéskimaradás... utána én is örültem, hogy nem nyaralás közben jött elő a hiba, határon túl... (habár ez az út 2 nap múlva vár még ránk, remélem más már nem lesz: most 200km óta hibamentes a gép teljesen) -
peet137
tag
válasz
csoszogi
üzenetére
Én is amit lehet, onnan szoktam rendelni. Nem csak az Opelhez, hanem a családban lévő többi autóhoz is, nagyon elégedett vagyok velük... G Astrához komplett "hengerfejbetét" pakk (veztengelyek, himbák, hidrotókék, szárszimeringek..) fele áron volt, mint bárhol máshol pl. És eddig egyszer volt, hogy melléfutottam alkatrésszel, szó nélkül cserélték...
Korrektek nagyon! -
ncc1701
veterán
válasz
N_A_S
üzenetére
Ez az, nálam is ez volt. Amikor elvittem a szakibácsihoz, akkor kérdezte, h magamnak lesz, vagy eladásra. Mivel magamnak, ezért szinte mindent is cseréltek. Amúgy ha már sebességben volt, szépen váltogatott fel-le.
Amúgy egy darabig lehet vele húzni, nekem 10-ből 1-2x rántott D-be húzva, elviselhető volt. Csak épp nem tudod, h mióta csinálja.
De tényleg, ha szereted a kocsikat, és tetszik, és pont úgy beverted a fejed, mint én, azaz nem sajnálod, ha foglalkozni kell vele,akkor ajánlom. Amikor jó, akkor q jó, egy seggel lemész vele tengerpartra. Nekem a 160 pacis van, most voltunk tengerparton, kért 6,3L gázolajat az 1900km-es útra. Volt benne dugó, hegyi szerpentinek, város, minden. És én nem kímélem, 4300-nál vát az automata parkettán.
És még az is lehet, h "csak" a váltót kell felújítani, és a többi rendben lesz még sokáig. A helyedben q pofátlan lennék, ezeknek a vasaknak pocsék a hírük, és ilyenkor már elbonják. Ajánlj be egy arcpirítóan pofátlan összeget.
Ne aggódj, nem tolonganak érte.Ja. És ez amúgy minden autóra érvényes, nem csak az opelre. Bármilyen használt, automata dízelt veszel, ott ugyanezek meglehetnek. Egy dupla kuplungos dsg váltó felújítása dupla ennyi, ha esetleg konszern autót is néznél. Csak azok nem ilyen szépek.

-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
380e volt csak a szeleptömb ára. 150e a váltó le-fel mutatvány.
-
ncc1701
veterán
válasz
N_A_S
üzenetére
Ha nem zavar, h az árát 2-3 éven belül bőven rá kell költened, akkor vedd meg nyugodtan. Egy kiváló hosszútávfutó kocsi, kényelmes, nagyon szép. Imádom a verdát, nagyon elegáns kocsi, bár ezüstben pont nem az igazi - szerintem.
Nekem a váltófelujítás volt tavaly 850eFt, ekkora futásnál már vagy meg volt csinálva, vagy éppen ezért adják el, mert jön. Valahogy úgy alakult az utóbbi 3 évem, h évente rálocsoltam 1 millát. De nem sajnálom, mert nagyon tetszik, és ennek ellenére szeretem. Szóval tényleg csak akkor javaslom, ha egy véletlen "hó végén" beeső fél millás javításra csak felhúzod a szemöldököd. Bármi behal benne, horror. Izzítógyertya? 97e volt unixban, lengyelektől is 50e. Generátor? 400e az új, 260e a felújított itthon, lengyelektől is 160e. Adaptív futómű? Szerintem felesleges, de tényleg csak gyári van a gátlóból, sírni fogsz az árától. Lengőkarok? Horror, viszont ha egyben van, nagyon kényelmes, és preciíz a futóműve. Ja, ennyi futásnál jó eséllyel a kormánymű is felújítást kér majd lassan. Injektorok, magasnyomású pumpa felújítás alap.
Enyémet amúgy négyszemközt csak hagymának hívom. Mindig sírok a szerelés végöszegétől.
Szóval megveheted, csak sokat fogod látni az alját. Nálam az első 1MFt arra volt elég, h kb 1000km-t menjek vele. Azt is a szerelőtől a próbakörre kb.Ha megvennéd, alapos próbakört csinálj. Alaposan melegítsd be, bánj vele durván, nem nulláról, de pályán 80-padlót többször adj. Városban is 30-40-ről csinálj pár kigyorsítást. Ha a befecsivel baj van, ettől kidobja magát vészüzembe. Váltót nézd, nem szabad le-fel váltásnál rántania. Sebességbe téve kúsznia kell, mikor lelépsz a fékről előre-hátra. D-R-be téve nem üthet, csak egy kis feszülést szabad érezni az autón, h menne.
Hibakódot mindenképp olvass ki előle, tele van elektronikával. -
válasz
Markizmark
üzenetére
ncc1701 kollégának 1 guriga volt a váltó felújítás (szintén Insigniában).
-
N_A_S
veterán
A Vauxhall logót én is kérdeztem, az volt a válasz hogy már így jött németből, az első német tulaj rakhatta fel poénból és őt nem zavarta ezért így maradt. Egy váltó felújítás mekkora mutatvány időben és pénzben nagyjából azt meg tudod mondani? Lehet hogy a váltóra kell költeni, de a motorja úgy tudom hogy az meg a "ritkább" és megbízhatóbb típusok közé tartozik (A20DTR)
-
válasz
N_A_S
üzenetére
Az a baj, hogy ennél futásteljesítménynél (ami szerintem valósnak tűnik) már nagyjából bármi tönkre mehet az autón. A hirdetésben nincsenek feltöltve a karbantartási számlák, úgyhogy azt nem lehet tudni, hogy miket cseréltek már ki. Váltófelújítás lassan esedékes lesz. Ha majd az adaptív gátlókat cserélni kell az szintén egy kézzel fogható összeg lesz (és csak gyári van belőle) és akkor ott van a befecskendező rendszer is... Azért legyen a zsebedben 1-1,5 millió a javításokra.
Én vezettem ilyet még 2015-ben (az egy full extrás teszt autó volt ugyanezzel a váltóval és motorral), nekem marhára bejött.
Vajon hátul miért Vauxhall logó van az autón?
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok, és bár mindenki le akar beszélni az Insigniáról konkrétan ezt az autót mégsem tudom kiverni a fejemből:
Tudnátok hozzáértő véleményt mondani a típusról mégis milyen hibái lehetnek? Azt hozzá tenném még hogy pár héten belül indulnék ki vele Hollandiába
-
csoszogi
tag
Köszi, de elírtam
...Kovács lett az, holnapra itt is van. Mivel a szerelőm se találta a hiba okát, nem tudom mi lehet. Lehet valami tök más. Nálam lesz, ha kell cserélem, ahogy láttam nem ördöngösség. Ha nem akkor megy a hátsó fékpofák mellé a polcra, és ha kell akkor lesz.
tlala: mint írtam holnapra itt lesz. Ez helyi bolt. GLS-el volt már mindenem. Keddig ide kell érjen mindenképp.
Markizmark: Volt nekem szelepfedél membrán szakadás is...jó volt ide is beírtam, 2-3 éve volt...szóval az frissen cserélt, mármint a szelepfedél. És volt trafósor hiba is. Nem ilyen, mint a mostani, más volt a tünet, de még ez is változhat. -
Markizmark
addikt
válasz
csoszogi
üzenetére
Csak akkor lesz hibalámpa ha már gyakori az égéskimaradás, nálam se volt semmi hibakód, egyszerűen érezhetően nem egyenletesen gyorsított. Mivel ennél nincs EGR és eleve újak voltak a gyertyák a nafta pedig mindig 100as shell ezért sok opció nem maradt. Kikaptam a trafót a másik autómból és mentem egy próbakört városban és pályán is, visszatért belé a kakaó, szóval vettem egy trafót.
Ilyen hibáknál vagy a szikra nem tökéletes vagy a keverék, keverékbe még a rossz szelepfedél membrán is bekavarhat rendesen. Hibakód ott is már csak akkor van amikor nagyon gatya a helyzet. -
válasz
csoszogi
üzenetére
Bárdi dupla ár ha nincs kedvezményed.
Nálam trafósor hibánál alacsony fordulaton nagy gáznál berángatott erősen, igaz, csak a vége felé, előtte hasonló volt mint nálad - hol előjött hol nem.
Ha így tudod reprodukálni a hibát, akkor trafó.
Ha nem, akkor ki tudja, lehet azért mert akkor épp nincs a trafósorban kontakthiba vagy más ami okozza ezt, simán el tudom képzelni azt is hogy pl. akkor jön elő ha meleg van / hideg van, ami kontakthibát okoz elrepedt forrasztásnál vagy bárhol. -
tlala
addikt
válasz
csoszogi
üzenetére
Ugyanilyen cikkszámú trafó kellett az én Mokkámba is.
Itt volt legolcsóbb, 42e Ft volt, tökéletes - fém hüvelyes, dög nehéz, komoly darab.
Május 28-án 22 órakor rendeltem meg, 31-én volt a GLS automatában. -
csoszogi
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Akkor elbattyogok a Bárdihoz.
Markizmark: Mint említettem, május vége óta van ez a probléma hol elő jön hol nem, hibalámpa nincs. A szerelőnél volt több napot, neki semmi nem volt, semmi hibalámpa semmi. Ő se érti. Ma reggel is szarakodott. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...Bárdi "gyári" Deplhi izzítórelé ~51k, Cromax ugyanez ~40. Rám néz a srác, "Azért ezt Te se gondolod komolyan remélem. Van Hitachink kb 24-ért, még nem hoztam vissza egyet se panasszal mióta itt vagyok 3 éve. Van rá 4 év garancia a gyártó által, engem kérdezel lehet 4 év múlva meg se lesz a kocsi."

Szóval Cromaxnak is nagy pirospont részemről... ki jöttek aztán belepróbáltuk mondván ha mégse jó ne fizessem ki hanem viszek helyette gyertyákat. (Nem volt egyértelmű a hibakód, hogy több izzítógyertya miatt dobja vagy relé.)
edit.: a fejemben valahogy így kéne működjön egy alkatrészes.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Hitachi meglepően jónak nézett ki, nekem izzítóreléből is azt javasolták Cromaxéknál, kézbevéve jónak tűnik. Meglátjuk 3-4 tél múlva.
-
Markizmark
addikt
válasz
csoszogi
üzenetére
Kovácsék jó bolt.
Egyébként a gyári trafó is Delphi, de én pl Hüco-Hitachit tettem bele pár napja (arra valamiért 5 év garit adnak és ajánlott is az utángyáriak közül) nekem a gyorsítás nem volt egyenletes, azóta hibátlan. Aztán majd kiderül tényleg jó-e. Gyertya hézagokat azért nem árt ellenőrizni még új gyertyák esetén is.
Hella pl elvileg nem ajánlott, szarakodnak a garival.
Nem tudsz gyorsan egy kölcsön trafót kérni próba erejéig? Ha már egyszer rajta volt az autón és mégse az a baja akkor nem nagyon veszik vissza, meg vannak festve belül a pipák. -
válasz
csoszogi
üzenetére
Lehet alvázszám alapján eltérő való a különböző példányokba.
Nekem ilyen (vagyis ERA, alvázszám alapján nem tudom ezt adja-e) került bele, semmi gondom vele, és árban is kedvezőbb.
De most nézem a fölső linked, ott van ERA 20 alatt is - nem tudom megfejteni melyik kellhet neked. -
csoszogi
tag
Lenne egy kérdésem,
Gyújtótrafót nézegetek, írtam ide május végén, hogy problémám van a hideg indítással, mintha nem menne egy henger stb. Volt szerelőnél többször, de semmit nem talált. Azóta néha szórakozik, néha nem
. Astra J benzines, 2010 A16XER
Mivel megyünk nyaralni (kedden), és lehet a gyújtótrafó a ludas, tuti ott fog teljesen letérdelni, nézegettem mi is a kínálat, vinnék magammal egyet
. Oké tudom nem ez a legjobb hely ahonnan lehet rendelni, de ez itt van közel hozzánk, be tudok menni:Jelenleg egy Delphi van benne, CE01841
Kérdésem: ha csak erre keresek
A végén ott van az hogy DEL/JS, DEL/SZ, DEL/F, DEL/TE
Különböző árért, ezek mit jelentenek pontosan? Melyiket kell/lehet/ajánlott megvenni?
Esetleg ha van valami webáruház ami kihozza a megfelelőt keddig, és olcsóbb, azt a tanácsot is szívesen fogadom. -
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
Most olvasom
Jaja itt a júzer kapcsolgatja a mélyládát a megszakítón keresztül. [link] Ennek a 120A-es nagytestvére van bent saruzotott kábelekkel, még csak nem is langyosodik az ~1000-1200W alatt. Így ha nem felejtem el lekapcsolni biztosan nem szívja le semmi az akkut hátul, ha meg elfelejtem akkor jellemzően oldalborda rögtön szól a jobbegyből.
-
Markizmark
addikt
válasz
body007
üzenetére
Ez valami wikipédia? Féligazságokkal van tele leginkább és közel sem ennyiből áll.
Erre vonatkozó szabványokat és a Tvmi-t kellene átnézni, amiket pl nekem a kamarai 'Vn' jogosultság megszerzéséhez be kellett nyalnom és le kellett belőle vizsgáznom.
Inkább hagyjuk melyik mire való is mi ellen véd.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Kis magyarázat a típusokhoz:
Type 1 SPD
Cél: Villámvédelmi rendszer részeként működik, és közvetlen villámcsapásokat is képes kezelni.
Telepítés: Az épület fő elosztószekrényébe van telepítve, közvetlenül a bejövő hálózatra.
Kapacitás: Nagy túlfeszültség-levezető kapacitás, általában több tíz kA.
Type 2 SPD
Cél: Közvetlen villámcsapásoktól véd, de elsősorban a hálózatban kialakuló túlfeszültségek ellen véd.
Telepítés: Az épület elosztószekrényeiben, a fő elosztószekrény után.
Kapacitás: Kisebb túlfeszültség-levezető kapacitás, mint a Type 1, általában néhány kA-tól több tíz kA-ig.
Type 3 SPD
Cél: A végfelhasználói berendezések közvetlen védelme, például elektromos konnektorokban vagy közvetlenül az eszközök előtt.
Telepítés: Közvetlenül az érzékeny berendezések közelében.
Kapacitás: Kisebb kapacitás, általában néhány kA.
Én is befejeztem a villanyszerelést
-
HoaryFox
őstag
Khm. Térjünk vissza a topik témájához, köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Érv és reakció nincs, személyeskedés van.
Ez is kell, igaz.

-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Hmm, akkor amikor nem vagy a kocsidnál vedd ki az akksit.
Igen validnak tűnik. Telefonodba se legyen ha épp nincs a kezedben. Laptopod akkuja ki van szedve ha nem ülsz előtte? Öreg hiba, elmész a boltba és leég a lakás.
Akkor ezen is túlvagyunk.
-
Markizmark
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Inkább építs ki koordinált túlfeszvédelmet a házadban, én is azt tettem, ráadásul dehn cuccokkal. Óránál T1/T2 (bár mivel nincs külső villámvédelem a házon ezért a T1 felesleges) , lakás elosztóban T2, féltetebb eszközök (milliós kazán, hifi sarok, gép sarok, stb) dugalja mögött T3, házba pedig optika jön be, réz nem. Ezzel védve vagyok a vezetett lökőimpulzusokkal szemben.
Az induktív és kapacitív hatásokkal szemben ezek se érnek semmit, ahhoz térbeli árnyékolás kell, vasbetonlakók előnyben. -
Markizmark
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Láttam már fejegységet füstölögni, a gazdája gyakorlatilag úgy tépte ki gyorsan a helyéről mielőtt az egész autó leég, pedig semmi előjele nem volt. Gondolhatod ahogy akarod, mindenki pedig cselekszik ahogy akar, de teljesen jogos dolog a hetekig magára hagyott autót feszmentesíteni. Én ezen vitázni pont veled biztos nem fogok, engem nem kell meggyőznöd és az eredeti kommentem sem neked szólt, nyugodtan lapozz.
Te 3 kocsit tudsz ami hónapokat állt, én meg legalább egyet ami csak percek óta, többit számold ki. -
Tikakukac
titán
válasz
ncc1701
üzenetére
Aha. A védőberendezésre pedig megvan adva, h mekkora feszültségig véd.
Meg. Tök jó. Und?
Ha tönkrebaszarintja a villám a kazánom, az nekem kb 2MFt-ba kerül ( kazán, gáz terv, víz átalakítás, kéménybélelés). Úgyhogy kihúzom. Ezen felül még kihúzom a TV-t, a számítógép elosztómat, ez összesen 3db, ennyi a teendőm.
Kész, mást nem is kell.Többi eszköz nem nyugtalanít, csak ezek? Fura dolgok ezek.
A kávéfőző például csak addig van bedugva, míg használom, ne fogyasszon feleslegesen, érintő gombos fél millás gép.
Áh, a felesleges fogyasztásos kihúzás. Ha van papírod elvben akkor azt is tudod, hogy esélyesen ezekkel teszed tönkre hamarabb a gépedet.
Mosógépszerelők erről órákat tudnának trallalázni.Apróságok, mint plö fogkefe nem érdekelnek. Klíma sajna fixre van kötve, de mint írtad, van biztosítás.
Alakulunk, alakulunk
Nincs csavarhúzó, nem kell lenézned ezért, mikor otthon vagyok, és jön a vihar, akkor csinálom ezt. Ez évi 3-4 eset maximum.
Nem nézlek le, csak ez khm. szóval nem reális, de magad is leírtad, hogy miért nem megy ez már a saját lakásodban sem. Mondjuk tuti helyen lakhatsz ha arra ennyi a vihar össz-vissz, de mindegy. Vettem amit csinálsz, topik lezárva. Kocsiról akkut meg házból dolgokat akkor húzunk le, ha szezonról beszélünk. Minden más esetben vallásfüggő a dolog, de akkor ne hozzon fel senki fizikát és matekot a témába.
-
ncc1701
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Aha. A védőberendezésre pedig megvan adva, h mekkora feszültségig véd.
Ha tönkrebaszarintja a villám a kazánom, az nekem kb 2MFt-ba kerül ( kazán, gáz terv, víz átalakítás, kéménybélelés). Úgyhogy kihúzom. Ezen felül még kihúzom a TV-t, a számítógép elosztómat, ez összesen 3db, ennyi a teendőm.
Kész, mást nem is kell. A kávéfőző például csak addig van bedugva, míg használom, ne fogyasszon feleslegesen, érintő gombos fél millás gép. Apróságok, mint plö fogkefe nem érdekelnek. Klíma sajna fixre van kötve, de mint írtad, van biztosítás.
Nincs csavarhúzó, nem kell lenézned ezért, mikor otthon vagyok, és jön a vihar, akkor csinálom ezt. Ez évi 3-4 eset maximum. -
Tikakukac
titán
válasz
ncc1701
üzenetére
A nagyszüleid kihúztak 4 eszközt az összesen létező 2 konnektorból a háztartásban.
Egy közepesen modern Kádárról beszélünk, csak a konyhába került 12 konnektor csak a pultra, mellette van még direkt kötésben és takarásban 22 pont. Ez csak a konyha.
Azt megnézném amikor jön az időjárás jelentés, felkapod a csavarhúzót és "na, akkor elkezdünk áramtalanítani" címszóval a fél lakást szétbombázod, kihúzol mindent, majd 10 órával később ülsz a matt sötétben és nézed a kis pamacsfelhőket.
Ha téged megnyugtat, hogy kihúzol pár dolgot, csináld. De egyfelől ez annyira reális 2024-ben, mint ökörrel szántani és erre vannak megfelelő védőberendezések valamint a biztosítás.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
az SPD (Surge Protective Device) lényegében földzárlatot csinál túlfeszültség esetén. Amikor túlfeszültség (pl. villámcsapás) éri a rendszert, az SPD alacsony ellenállású utat biztosít a túlfeszültség energiájának a föld felé. Ez segít megvédeni a csatlakoztatott elektromos berendezéseket a túlfeszültség káros hatásaitól.
De persze, a falból való kihúzástól ez sem jobb

-
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Értem amit írsz, csak ezt utoljára 30 éve csinálta apám az akkor 26 éves Ladán, mert félt, hogy kigyullad.
3 kocsit is tudok ami akár 3-4 hónapot is áll. Semmi bajuk nincs.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezt én értem csak kicsit gondold át ezt a sztorit a valóságra vetítve.
-
metrion
aktív tag
Amikor elkezd fogni nincs gond, hanem amikor hirtelen kinyomom megugrasztja.
Egy pillanatig marad meg, aztán ha 2000 alatt váltok el akkor szintén megemeli kicsit (de zavaró), de rögtön esik is le a fordulat. Üresben nem történik semmi.
A családban van egy D Corsa illetve ismerősöknek G Astra azok nem csinálnak ilyeneket, illetve motorféknél se rántanak, ha elveszem a gázt, de ez már másodlagos kérdés... -
válasz
metrion
üzenetére
Nem tiszta a leírás teljesen.
Ha gáz nélkül emeled fel a kuplungot, normális hogy emeli a fordulatot amikor elkezd fogni, hogy ne fulladjon le.
Ez a gáz-többlet lehet hogy megmarad amikor kinyomod hirtelen.
De nem mindegy meddig marad meg, ez nem volt tiszta, valamin az sem hogy csak a fent leírt esetben csinálja vagy akkor is ha üresben van? -
v.attis
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nem izgat a merülés, van töltőm. Biztonsági okokból szeretném áramtalanítani. Jártam már úgy, hogy mentem tankolni és utána már nem indult el az autó, zárlatos lett az akku(cella).
Bármi elromolhat, zárlatos lehet. A kocsira senki nem fog ránézni heteken át, így leszek nyugodt. Mint amikor elmész nyaralni, és elzárod a főcsapot a lakásban... -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
G Astránál (Z14XE) az mennyire normális, hogy kuplung kinyomásra emeli kicsit a fordulatot? Váltáskor idegesítő viszont mióta nálam mindig is csinálta. Pl akkor is, hogyha 1-esbe berakom és gáz nélkül engedem fel a kuplungot, elkezd gurulni az autó, majd kinyomom és ugrik a fordulat. Illetve 2500 RPM felett már nem emeli meg. Kuplung 1 éves egyébként kb 15.000 km van benne, nem csúszik.
Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezt fejtsd ki pls.
-
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, ezekkel tisztában vagyok. A valódi kérdésem a motor vezérlőre vonatkozik. Kell-e hagynom, hogy lefusson a tanulási ciklus?
Valahol azt olvastam, hogy már 1 óra akku nélküli állapot igényli ezt, bár a szervízben sem csinálják meg, erre mérget veszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

tünet: délutáni rohadás melegben kb pár perc után lendületesebben akartam megindulni és alig akart húzni a kocsi... visszaesett a teljesítmény és jött a checkengine lámpa (időnként villogott is, hogy vegyek vissza a gázból) ...nem javult meg másnapra sem, szenvedett, dadogott, klíma bekapcsolásával meg átment totál lajhárba... nagy mák, hogy pont állt bent a szervizben ugyanolyan típus és néhány sikertelen teszt után átpróbált gyújtótrafóval azonnal megjavult... pedáltesztre p0300-t dobott, ami rendszertelen és/vagy több hengert érintő égéskimaradás... utána én is örültem, hogy nem nyaralás közben jött elő a hiba, határon túl... (habár ez az út 2 nap múlva vár még ránk, remélem más már nem lesz: most 200km óta hibamentes a gép teljesen)