- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
kocolaci #111743 üzenetére
na, hát nem egyszerű játék: alulról elértem a csövet és kb 20-30 centi drótot megforgattam benne... kiszedni nem próbáltam a csonkot, mert csak egy racsnis csavarhúzót vittem, amivel oda benyúlva nem tudtam már elég erőt kifejteni... másik oldalról meg 2 kézzel kitekerhető vacak tartott egy elemet a kesztyűtartó alatt, kesztyűtartót 4db 20as torx... aztán ott volt az anyósülés felőli oldalsó elem, amit szívás volt kiszedni is... majd 10x ugyanekkora szívás szépen visszarakni
mindenesetre ez nem kell szerencsére a pollenszűrő kiszereléséhez, amit cserélni fogok, mert pár hónap alatt elég sok taknyot összeszedett (leporszívóztam azért, mert ennyire futotta)
a klímahűtőt megtaláltam, azon is akad kosz, megfelelő helyen ezt is jobban kitisztítom... most csak 20km-es kört jöttünk hazáig: ennyi idő alatt utastérbe se jött víz, de a kocsi alatt se látok...
kép kocsi alól a kifolyócsonkról:
egy meg a pollenszűrő helyéről és a hőcserélőről (még takarítás előtt):
itt hol kellene a kifolyót keresni? a hőcserélő alatt kellene bontogatni és ott?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kocolaci #111726 üzenetére
Nála semmit nem kell csak indexet cserélni és a külön zene fület kikapcsolni. Onnantól a BC attól függően, hogy 2 vagy 3 soros együtt fog megjelenni a fogyasztással és megtehető távval.
(Míg megvolt a GTC prógramoztam át a BC-jét, mert nekem meg kellett az UHP. Akkor vesztettem el az általa vágyott nézetet -> le kellett vakarjam a hangjegyes külön rádió fület.)
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci #111142 üzenetére
Köszi szépen. Az icidLink-ről alig találtam valamit, folyton Lucidlink-re javít a google. Egy találat volt amit olvastam, pár éves és több mint 200 eurót írt. A Pepas VCU-02 szintén drágának írják, de legalább már tényleg nem is kapható. Az LWPM comfort modulról meg csak olyan találatokat olvastam, amik vagy arra jók hogy a nyitás-zárás lámpavillogást be lehet vele állítani, vagy az óracsoportban meg lehet jeleníteni pár hasznos infót, de videójel átküldésről semmi sincs
De ha ez ilyen százeurós tétel akkor nem is erőltetem. Inkább egy ali-s fejet veszek, aztán majd egyszer ha találok az utcán párszáz eurót, utólag berakatom
Menetrögzítő kamerákat már megrendeltem, már csak a fejegységre kell kicsit ráfeküdni és találni egy jót. De gondolom az aliról kb ugyanolyan árban rendelhető sok "különböző" gyártó terméke kb ugyanazt és ugyanúgy tudja.
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci #111140 üzenetére
Valami érdekesre bukkantam. Ugye ha jól gondolom, a navigáció során a CD70 gyári fejegység az említett RGB kábelen keresztül küldi át a megjelenítendő képet/térképet. Vagyis akkor valahogy össze lehetne hozni azt, hogy egy androidos fej bármit át tudjon küldeni a CID kijelzőre? Pl így ?
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci #111131 üzenetére
Ez a mondat mit jelent a gyakorlatban?
A csatlakozója és lábkiosztása sem általános szabvány szerinti, ezért az új fejegység képe az RGB kábellel nem jeleníthető meg a CID-en.
Ha találok egy szimpatikus fejegységet, a tartozékokat mutató képekről meg tudod mondani hogy alkalmas-e az RGB kábelhez? -
-
Ryan1318
tag
válasz
kocolaci #110448 üzenetére
Sziasztok!
Nyáron vettem egy Opel Asta J 1.4 Turbo 2011-es autót.
Két dolgot produkál az első mikor eléri az üzemi hőmérsékletet mikor megyek ilyen 45-50 felett berakom 3 as meg 4 -es sebességbe és így random kerreg de csak ilyen nagyon rövideket és elégrandom módon. Nem amikor berakom sebessségbe és engedem fel a kuplungot, hanem már felengedtem és csak a gázt nyomom. Hideg időben nem csinálja úgy vettem észre.
Másik probéma ha bemelegedet a motor nem egyenletes az alapjárat. és ott is ad egy mintha valami pumpa/szivatyú hang lenne azt viszont állandóan. Hidegen nem hallom.
Tudom hogy itt nem lehet orvosolni a problémát de hogy merre induljak el?
Tudnátok Pesten olyan szerelőt ajánlani aki normálisan dolgozik át is nézné az autót A-B-ig gyári alkatrészekkel dolgozik.
Érdemes márkaszervizbe vinni? Az előző tulaj oda hordta de itt Kispesten elég rosszakat olvastam az Opel Tóthról. -
dethroner
veterán
válasz
kocolaci #109951 üzenetére
Az autó gyárilag 225/45 R17 gumikkal jött ki, QL7 kódszámú alufelnivel. Azt méretet ET35 offset range 33-37 és ET39 offset range 37-41 értékkel hozza. Akkor csak elférhet a 16-os ET39 is. Csak lemezfelniben gondolkodom, ami most rajta van, a kamu alufelni kinézetű struktúr lemezfelni és a hozzá való dísztárcsa, na az a nekem való. Nincs alufelni felár, nem szakad le a karom miközben kicserélem, és nem áll égnek a hajam ha véletlenül megsérül.
-
mephi666
nagyúr
válasz
kocolaci #109481 üzenetére
...nem tudom, de engem az a kartámasz zavarni szokott lehajtva
...néha szükség van rá, ha pl 2méteres lambériát szállítok és az ilyenkor befér középre, hogy csak a hátsó üléssor középső elemét hajtom le és a kartámaszt... ilyenkor úgy kell váltanom, mint valami nyomorult t-rex és a kéziféket kiengedni is körülményesebb
hosszabb távon (napi 8-10 órát vezetve) se szoktam rá, hogy lehajtogassam és azon könyököljek...
-
kocolaci
csendes tag
válasz
kocolaci #109022 üzenetére
Sziasztok!
Végre eljutottam oda, hogy készítsek pár fotót a carplay eszközről.
Néhány infó:
- pepas modul már nem kapható, de más eszközzel kiváltható (CID-en a külső forrás megjelentése)
- az érintőpanelből nem találtam matt felületűt, ezért erős fényben tükröződik (azonban a rajta lévő információ így is olvasható)
- a használt telefonon az UHP4-et kell kihangosító eszközként beállítani, így carplay használata közben bejövő hívásnál és onnan indított hívásnál is automatikusan az UHP4 lesz a használt eszköz (sokkal jobb minőségben és előre beállítható hangerőn)
- drága mulatság (az autó értékéhez viszonyítva csak erős indokkal magyarázható a szükségessége)
- egy beszerzési forrás az AA/CP eszközhöz -
Micsurin
nagyúr
válasz
kocolaci #109009 üzenetére
Nem egy nagy tétel...
Ha egyszer elindulsz ezen a vonalon repül a pénz, ne hasonlítsd az autó árához mert itt használati értéket fizetsz meg.Nagyon lightosan kezdtem el a HiFi témát most az Astrahoz és eldurrant ~250k (ha még nem nyaltam bele a 300-ba... és ezek nagyon rookie numbers kategóriák)
Ezekkel az ilyen olyan AA/CP fejekkel stb inkább az a baj, hogy szokolrádiót idéznek hangzásra pont mint a gyáriak... rábeszéltek a srácok a Keni fejre mert az RCA-n 5V és nem a szokásos lowend kategóriás 2V és hát... ég és föld.
----
Nem is tudom itt kivel agyaltunk a CDC40-en de azt is felejtsd el kedves lelkitársam.
Nem fog világot megváltani, CAN adapter nélkül el kell fogadni, hogy nem lesz kormányról hangosítás és FM adó léptetés de ennyi... BC fog működni, ha minimum GID-ed van akkor dátumot is tudsz állítani. Vízhőfokra meg LWPM / OCM modulok aztán kész passz mehet be az 1DIN-es fej átalakító kerettel ha a hangminőség a terv.
Ha meg csak a funkcionalitás akkor mehet be a AA/CP fej és ami a csövön kifér a tolatókamerától a támlába szerelt képernyőig stb.
-
peet137
tag
válasz
kocolaci #107172 üzenetére
Ebay-en jöttek szembe olyan pakkok, amiben egy "kábelköteg" is van, amit csak be kell kötni a gyári csati és a rádió közé. Akkor ez nem egy gyári megoldás?
Ha ennek megvan a lábkiosztása, akkor onnan már én is meg tudom oldani, feltéve, hogy a csatlakozókat is meg lehet venni boltban. Gyári kötegbe nem szívesen forrasztanék bele.
Ez amúgy valami spéci mikrofon? Maga a modul "fillérekért" van, de a komplett szetteket elég borsos áron mérik és ha jó bele bármilyen mic... -
ArthurShelby
addikt
válasz
kocolaci #107172 üzenetére
Köszi!
A J astra facelift-től, a C zafira egy mini facelifttől már tudja az a2dp-t (azokban már navi 650/950 van) és itt már a bluetooth modul nincs külön, hanem a fejegységbe van beépítve (elvileg).
Én csak szimplán nem bírom felfogni, hogy anno hogy lehetett a2dp nélkül bluetooth-t kiadni... -
peet137
tag
válasz
kocolaci #107162 üzenetére
Szia,
vagyis nem is minden CD30MP3 tud BT-t? ez egy fontos info... A tartó nem érdekel, kreatív vagyok
A mikrofon befűzését megoldom, az nem para, OPCOM is van, meg multikormány is.
A kábel az egyetlen, amit nem szívesen bontanék meg, korábban ebből volt galiba másik autóval... Ráadásul ahogy néztem, ehhez a rádióhoz létezik is gyári "korbácstoldat" -
Fulár
senior tag
válasz
kocolaci #93184 üzenetére
Köszönöm szépen!Nagyon rendes vagy!
A miértjére azért nem têrtem ki mert a logikai érzékem és a kézügyességem az ilyesmihez a 0 felé konvergál.Én sajnos csak a számítógépek,mobilok stb.javïtásában érzem otthon magam.De egy kedves kollégám viszont nagyon ügyes amatör szerelő és kölcsönösen kisegïtjük egymást.Bár ezt ő még nem tudja de ez az ő projektje lesz csak úgy mint a napokban esedékes olaj,szűrők és gyertyák cseréje is. :) Én meg figyelek és megpróbálok tanulni! -
Szada85
aktív tag
válasz
kocolaci #78113 üzenetére
Ezek alapján akkor valószínü müködnie kellene, mivel nem találtam direkt Insignia kompatibilitást, emiatt is írtam, hogy a legbiztosabb, ha rákérdez.
Irigylem is a FL-es Vectra, B Zafira tulajokat, mert a FL elötti ncdc2013-assal elvileg nem kompatibilis ( legalábbis lista alapján ), ezért ott valamit tákolni kellene és megcsapolni a CD-tár vezetékét valami módon, de ahhoz meg kellene ismerni a Dension lábkiosztását. -
törölt tag
válasz
kocolaci #77951 üzenetére
Az igen. Valószínűleg van cim modul problémám. A duda hol megy világításnál hol nem. Van rá esély , hogy megoldja a problémát a csatlakozó láb forrasztás? Illetve produkál az autó olyan hibát, hogy tempomatozásnál mintha elvennéd a gázt és nem engedi a motrot felpörgetni csak ha újra indítom az autót. Olyankor viszont tökéletes.
-
Declare
őstag
válasz
kocolaci #72640 üzenetére
Hat ez allati jo amugy
Ahogy nezem viszont Neked is 630 km enkent tisztit a DPF
engem ez most nagyon zavar....nem sok idöm volt mostanaban, de jo lenne utana jarni, mi az ami normalis, mi az ami mar tul sürü.
Megneztem neten, annyira nem veszes ez a DPF csere. Ilyen 180k körüli arat talaltam
Engem mindig azzal riogattak, hogy ez ilyen 3-500 ezres tetel.
Meg agyalok rajta, erdemes lenne most ezelött a beruhazas elött inkabb eladni es venni egy fiatalabbat, de egyszerüen semmi alternativa nincs most elöttem....K astra nem rossz az 1,6 dizellel, de még nekem tul draga, meg jo lenne valami erösebb
viszont valami 2.0 liter dizeles a maga 150-160 loerejevel sem hoz semmi olyan valtozast, amire azt mondom, hogy klassz......szoval nem tudom.....szerintem nyaron ha indokolt kicsereltetem a dpf et, meg megnezetem miert ingadoziik neha az alapjarat. Alapjarati motor, vagy valami üzemanyag adagolo szelep a ludas, ahogy neztem (inkabb az utobbi). Aztan ezutan marad még pár evet...meglatjuk.
Tul jol passzol ez a GTC
-
-
Declare
őstag
válasz
kocolaci #72325 üzenetére
Erröl valami reszletesebb infot dobhatnal
Milyen termekröl van szo?
(#72326) senzaj nem tudom sajna mi a normalis, nyilvan hasznalattol is függ (ha sok a rövidtav, hidegüzem, akkor gyorsabban eltömödik), meg a katalizator allapotatol is (minnel öregebb, annal többet kell regeneralni). Hogy mi utal arra, hogy közel a veg nem tudom, meg azt sem, hogy mit is jelent az ha vege van
Ahogy olvastam, mondom 200-250k km t szoktak josolni neki.
Van olyan, hogy tisztitjak valami szerrel, de az allitolag csak ideig oraig hasznal es azert az is 50+k HUF kiadas.
A "kiiktatas" ugye nem szabalyos, meg mondjuk en nem is csinalnam. Szvsz ez hozza tartozik, ha dizel autot hajt az ember, hogy nem engedem a környezetbe ökleni a fekete füstöt a kocsibol....raadasul ha nem egy "jo szaki" csinalja, artani is tudsz a motornak, ahogy olvastam....jo szaki pedig kerdes, hogy talalsz, mert ugye illagalis
Pont ezen a teman pörgök en is most, mert nekem mar a km alapjan is idöszerü, meg mondom, kb minden tankolasba 1x megy a regeneralas mar
regen azert ez sokkal ritkabban indult be
-
Szada85
aktív tag
válasz
kocolaci #63638 üzenetére
A Dension szerintem is igényes dolgokat rak össze, csak sajnos nekem a G Astra gyári NCDR1100-as rádiójával nem kompatibilis, viszont az nekem mindenképp kell a BC miatt, így sajnos le kellett a Densionról mondanom.
Neten találtam leírásokat, hogy miként lehet a CD tár vezetékét "megcsapolni", és oda varázsolni AUX kimenetet, de mivel nem értek az ilyen elektronikai dolgokhoz, inkább nem kezdtem vadul elcsípni a kábeleket.A Parrot MKi sorozatát néztem ki ezek után, az társítható lenne ehhez a rádióhoz, csak utánaolvasva kiderült, hogy elég sok panasz érkezett/érkezik rá, hogy a távirányítója pár hónap után bedöglött elég sokaknak, amit én egy közel 60 ezres rendszernél nem tartok elfogadhatónak.
Igy egyelöre maradok a csodás dojcs rádióadóknál, illetve a retró CD-knél.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- Goddess of Victory:Nikke
- EAFC 25
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest