- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abel
tag
Ez előfordulhatna, de eddig nem találtunk pont ilyen tabletet.
Az orosz fórumon tizenkét olyan márkát sorolnak fel, ami egy az egyben megegyezik a teclast-tal, így a ROM-jaik is kompatibilisek egymással. A miénk is csak néhány dologban tér el, de ez pont elég is hogy ne menjen a wifi/bt/kamera/akku. -
Abel
tag
válasz
RoundRobin #2452 üzenetére
De, fastboot alatt is devices. Próbáld ki
-
Abel
tag
válasz
RoundRobin #2424 üzenetére
Így van. CWM-ből kell flashelni egy SuperSU-t és kész.
Egyébként én is örülnék, ha valaki készítene egy összefoglaló postot/weboldalt a tudnivalókról, de ha senki nem vállalja magára, akkor ez van. Én is szívesen megcsinálnám ha lenne rá időm, de nincs, és nem is lesz a közeljövőben.
-
Abel
tag
Szóval a driverek és flash tool itt,
a flash toolhoz a ROM pedig itt letölthető -
Abel
tag
@róland: Ez a link is mehetne az összefoglalóba, mert fontos, ha az én megoldásom nem jön össze valakinek.
-
Abel
tag
-
Abel
tag
Itt van egy mentés a sajátomról, ennyinek elégnek kéne lennie: mmcblk0boot.7z
-
Abel
tag
A config-ból 96, a cache-ből 384, a log-ból pedig 240 megát csíptem le, ez összvissz 720 mega.
A cache-ről majd hosszabb távon derül ki, hogy elég lesz-e, de az eddigi tapasztalataim alapján úgy tűnik, hogy egyáltalán nem használja semmire azt a partíciót a tablet.
Ennél lényegesen többet már biztos nem lehet kihozni belőle, szóval én ezt itt be is fejeztem, hacsak nem merül fel valami komolyabb hiba valakinél.
Köszönet mindenkinek aki segített!
-
Abel
tag
Kész a v3-as változat.
A különbségek a v2-höz képest:
- Két partíciókiosztás közül választhattok: a már megszokott 4,9 gigás és egy új, 5,58 gigás data partícióval rendelkező közül. A flash_op3ndott_4_9G_data.cmd vagy flash_op3ndott_5_58G_data.cmd elindításával lehet a kettőt flashelni. Az utóbbi még nincs rendesen tesztelve, de eddig úgy tűnik nincs vele gond.
- Mindkét eddig megjelent update integrálva van, tehát nem dobálja fel folyton hogy frissítsd
- Benne hagytam a gyári op3ndott-os sz*rokat is. Ezek törölhetők Titanium Backuppal, vagy bármilyen root képes fájlkezelővel. A ROM továbbra is rootolt.
- Mellékeltem a szükséges drivert és a CWM-et isFelelősséget még mindig nem vállalok semmiért. Ha ez után a megoldás után csak az USB-jel jelenik meg, vagy az sem, akkor a flash tool-lal lehet újra életet lehelni a készülékbe.Ehhez leírást itt találtok.
Ha valaki félti az adatait, akkor előbb csináljon egy CWM backupot külső sd kártyára, ezt utána visszaállíthatja, így minden beállítás és program megmarad. Ha ezt nem teszed meg, akkor az összes adat törlődik, ami nem a külső sd kártyán van.
Ehhez a megoldáshoz nem szükséges semmilyen egyéb partíciót sem lementeni, sem visszaállítani.
Bolti, teljesen szűz , root nélküli tableten is működnie kell.A csomag egy alap rootolt, mindkét eddigi update-et tartalmazó gyári rom-ot telepít 4,9Gb vagy 5,58Gb data partícióval.
A teendők:
1. Letöltöd és kitömöríted ezt: Android_4.4.2_Op3nDott_Updated_Resize_v3.7z
1. Driver telepítése a Driver könyvtárból (ha még nincs fent)
2. Tab kikapcsol, Vol+ és Power gomb egyszerre nyomásával belépés droidbootba
3. Számítógéphez csatlakoztat
4. Az Android_4.4.2_Op3nDott_Updated_Resize_v3 könyvtárból flash_op3ndott_4_9G_data.cmd vagy flash_op3ndott_5_58G_data.cmd futtat
5. A script kiírja hol tart és mit csinál. Addig ne nyúljatok semmihez, amíg a tablet magától újra nem indul.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #1912 üzenetére
Ha jól értem, akkor a gyári system-et akarod a csökkentett, 1 gigás partícióra rakni.
A legegyszerűbb, ha csinálsz egy CWM backupot amíg a gyári rom van rajta, flasheled az új partíciós táblát azzal amit csináltam (akár a system.img nélkül, hogy gyorsabb legyen, bár így nem fog elindulni csak a droidboot).
Ezuán CWM restore, utána megint dd, immár 1 gigás image-be.Én is így csináltam, és amint látható elég jól működik
Szerintem ne kínlódj make_ext4fs-el, ebben az esetben nem éri meg.
-
Abel
tag
válasz
Scoobyka #1798 üzenetére
Kurvára remélem, hogy nem vagy olyan pozícióban, hogy ilyet javasolhass a szerviznek. Ez szimpla rosszindulat a részedről.
És jó lenne, ha valaki végre idézné azt a részt a garanciajegyről/garanciális feltételekből/törvényből/kormányrendeletből, hogy a szoftveres módosítás garanciavesztéssel jár. Lehet, hogy van ilyen, én kerestem és nem találtam. Ez nem bizonyíték.
-
Abel
tag
válasz
Scoobyka #1798 üzenetére
Na most látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Most ezt csináltad.
Androidon nem kell root, hogy warezoljál, sőt, teljesen felesleges hozzá, gyári rendszerre is telepíthetsz kb bármit. -
Abel
tag
Továbbá a gyári állapot visszaállítása nem csak arra lehet jó, hogy valaki a garanciával visszaéljen (bár hangsúlyozom: szerintem az sem visszaélés, ha rootolod és átpartícionálod, aztán visszaállítod).
Pl ha kijön egy újabb update, azt is csak gyári rom-ra tudod felrakni.
-
Abel
tag
válasz
Scoobyka #1790 üzenetére
Most néztem meg az összes papírt a tablet dobozában, továbbá a honlapon a kézikönyvet. Sehol sem találtam utalást sem arra, hogy akármilyen szoftveres módosítás garanciavesztéssel járna.
Ezért kértem, hogy te (vagy valaki más) hivatkozzon jogszabályra. -
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #1688 üzenetére
Soma, biztos pont úgy csinálod ahogy írtam? Nem mountoltad be véletlenül az imaget? Mert arra nincs szükség.
Az ext2simg egyszerűen fogja a fájlt, amit a dd kidobott, és azt alakítja át, nem értem hogy kerül bele az ubuntu...
Leírnád pontosan milyen parancsokkal lett ilyen?
Én közben csinálom a GUI-t. -
Abel
tag
válasz
balika011 #1646 üzenetére
A Defy egy különleges eset volt. Követtem anno a fejleményeket (ugyanis nekem is volt egy ilyen telefonom), és kb két évig tartott, amíg sikerült 2ndboot-tal custom kernelt rakni rá. A zárt bootloaderes eszközök kb 99%-val ez soha nem fog összejönni. A mi tabunkhoz ráadásul még kernel source sincsen, és nagyon csodálkoznék ha valaha lenne.
-
Abel
tag
válasz
RoundRobin #1641 üzenetére
Komolyan?? Büszkeséggel tölt el
Linked nincs hozzá? szerk.: megtaláltam! -
Abel
tag
válasz
Garry84 #1392 üzenetére
Azért nem megy a frissítés, mert a scriptem egy hibrid megoldást rak fel: a fastboot már frissítve van, mert az a Somáék változatából van (így ezt nem hajlandó frissíteni az update), viszont a system a saját tabomról, amit soha nem frissítettem, ezért ajánlja fel a frissítést. Ha valakit ez zavar, akkor könnyen megoldható, de én nem foglalkoznék vele, hiszen a frissítéstől nem lesz jobb semmi.
Más: a cache partíciót ne vegyétek túl kicsire, mert a Play Store bizony oda tölti le a telepítés előtt az appokat.
Az Asphalt 8 pl azért települ, mert maga az app csak kb 70 mega, a maradék 1,38 gigát az sdcard/Android/obb-be tölti le. -
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #1324 üzenetére
Én sem értem miért 4MB az a két partíció, mindenesetre valódi adat csak 2MB van mindkettőn, a többi nulla, szóval lehet vmi trükk van a dologban.
A zárt bootloader amúgy nem feltétlenül azt jelenti, hogy r/o lenne bármi is, csak azt, hogy pl. a nem megfelelően jelölt kernelt nem hajlandó elindítani a bootloader.
-
Abel
tag
Ez nagyon tetszik! Gyorsan meg is csináltam (egy macbookon, amin windows fut
) bootanimation.zip
-
Abel
tag
"#1104) Abel (vagy aki épp fent van és tud nekem válaszolni
): az egyklikkes újrapartícionáló scriptet tanulmányozom épp. Csak művelődés céljából kérdezem, hogy ezzel azért nem kell a
dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img
a flashelés után, mert a partícionáláskor nem törli azokat és így megmarad az eredeti két boot partíció?
Hogyhogy nem törlődnek, mikor a lemez újra lesz partícionálva? Köszi a választ!"Nagyon jó kérdés!
Ezek a partíciók nem törlődnek valamiért. Pont azért nem mertem hamarabb megírni ezt a scriptet, mert egyáltalán nem voltam biztos ebben. Aztán úgy voltam vele, hogy úgyis ingyen kaptam a tabot, egy próbát megér -
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #1164 üzenetére
De. Itt is van: op3ndott_cwm.zip
Nem tökéletes, kilépni ugyanis nem lehet belőle csak ctrl-c-vel, de több időm nincs erre, most már dolgozzon más is
-
Abel
tag
válasz
RolEnD_ #1159 üzenetére
A visszaállítás ugyanott lesz CWM-ben.
A tab rootolt lesz, de SD-re telepítés nincs benne.
Majd ha valakinek kedve lesz csinál egy olyan rom-ot, amiben van az is, innen már gyerekjáték.Nekem igazából bőven elég volt a gyári 2 giga is, úgyis csak redditezek rajta elalvás előtt. Ráadásul tök ingyen kaptam a tabletet egy barátomtól, szóval csak a kihívás miatt foglalkoztam vele egyáltalán, meg hát így nem is féltettem túlságosan
-
Abel
tag
válasz
RolEnD_ #1152 üzenetére
A CWM sem bonyolultabb!
Rövid tutorial CWM-hez:
Minden egyes CWM indításnál meg kell csinálni! (Kivéve a letöltést és kitömörítést)
1. Letöltöd és kitömöríted ezt: IntelAndroid-FBRL-12-29-2014.7z
2. Kikapcsolod a tabletet, ezután Vol+ és Power gomb egyszerre nyomásával bejön a droidboot
3. Tablet usb-re rádug, aztán elindítod a launcher.bat-ot a kitömörített könyvtárban
4. beírod, hogy ACCEPT
5. beírod, hogy T3
6. vársz egy egy-két percet és bejön a CWM a tabon. Itt már akár le is húzhatod a tabletet usb-ről.
Remélem nem hagytam ki semmit
-
Abel
tag
Tehát az új generációs megoldás egybeszerkesztve:
Felelősséget továbbra sem vállalok semmiért, supportra pedig nincs időm. Ha ez után a megoldás után csak az USB-jel jelenik meg, vagy az sem, akkor a flash tool-lal lehet újra életet lehelni a készülékbe.
Ha valaki félti az adatait, akkor előbb csináljon egy CWM backupot külső sd kártyára, ezt utána visszaállíthatja, így minden beállítás és program megmarad. Ha ezt nem teszed meg, akkor az összes adat törlődik, ami nem a külső sd kártyán van.
Ehhez a megoldáshoz nem szükséges semmilyen egyéb partíciót sem lementeni, sem visszaállítani.
Bolti, teljesen szűz , root nélküli tableten is működnie kell.A csomag egy alap rootolt, update nélküli gyári rom-ot telepít 4,9Gb data partícióval. A gyári update futtatását ez után nem javaslom, bár nem próbáltam.
A teendők:
1. Driver telepítése, elvileg elég ez: 2_IntelAndroidDrvSetup1.1.5.exe
4. A op3ndott_resize_v2.zip kicsomagol, flash_op3ndott.cmd futtat
5. A script kiírja hol tart és mit csinál. Addig ne nyúljatok semmihez, amíg a tablet magától újra nem indul.
-
Abel
tag
Itt a második verzió. Annyi a változás, hogy benne vannak a szükséges dll-ek is, és ír mindenféle okos üzenetet is menet közben, a végén pedig nem záródik be magától az ablak, így könnyebb hibákat keresni.
Remélem így már kevesebb probléma lesz vele.
Letöltés: op3ndott_resize_v2.zip -
Abel
tag
Próbáld már ki légyszíves, hogy elég-e ennyi!
Köszi! -
Abel
tag
system.img gyártás helyesen:
terminal app-ból (vagy CWM adb shell):
su
dd if=/dev/block/mmcblk0p8 of=/sdcard/system.ext4Linuxos gépre átmásolod, felrakod a android-tools-fsutils packaget, azán ext2simg system.ext4 system.img
Ennyi. -
Abel
tag
válasz
RoundRobin #901 üzenetére
Az image is benne van. Szerintem rajtad kívül kb mindenkinek szüksége van rá
-
Abel
tag
Szóval kész a baromi egyszerű átparticionáló script.
Persze felelősséget nem vállalok semmiért!Ha valaki félti az adatait, akkor előbb csináljon egy CWM backupot külső sd kártyára, ezt utána visszaállíthatja.
A csomag feltelepít egy alap rootolt, update nélküli gyári rom-ot.A teendők:
1. Driver telepítése, elvileg elég ez: [2_IntelAndroidDrvSetup1.1.5.exe]
4. A [op3ndott_resize.7z] kicsomagol, flash_op3ndott.cmd futtat
5. Itt már csak izgultok, hogy minden rendben megy-e -
Abel
tag
válasz
RoundRobin #894 üzenetére
Már megírtam a scriptet, épp fut. Kíváncsi vagyok sikerül-e brickelni a cuccot
Az előző system.img-t töröltem, nem volt jó. A helyes parancs ext2simg ha valaki rákeresne egyszer. -
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #808 üzenetére
system.tar.gz-ből macerás megoldani.
Én így csináltam:
terminal app-ból (vagy CWM adb shell):
su
dd if=/dev/block/mmcblk0p8 of=/sdcard/system.imgLinuxos gépre átmásolod, felrakod a android-tools-fsutils packaget, azán img2simg system.img system.simg
Elvileg ennyi, aztán hogy megy-e, az más kérdés -
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #802 üzenetére
Csináltam is egy op3ndott-os ELVILEG flashelhető system.img-t img2simg-vel (linux, android-tools-fsutils package). A saját rootolt, nem update-elt tabletemről van.
Kipróbálni sajnos nincs időm, aki érez elég bátorságot hozzá az megpróbálhatja flashelni. Nagy kárt nem okozhat, max újra kell flashelni a teclast-osat.
Letölhető innenHa ez menne, akkor már csak az ifwi.bin-t kell megoldani, de ahhoz nem merek hozzányúlni (egyelőre) az utolsó byte-ok miatt.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #396 üzenetére
Teljes siker, bár nem volt zökkenőmentes.
Elsőre a flash tool frissítette az ifwi.bin-t, újraindította a tabot, aztán úgy maradt droidtool-ban és nem csinált semmit. Vagy tíz perc nyomkodás után végre sikerült rávennem, hogy a gép újra felismerje, onnan már simán ment minden. A system tar-ozása helyett mondjuk én csináltam egy CWM backupot, a flash tools-os móka után pedig azt raktam vissza. Így szerintem egyszerűbb, ha valaki frissíteni akarja a leírást.
Ami egy nagyon egyszerű mod-hoz kell még:
- ifwi.bin integrálása az image-be (az utolsó 36 byte lehet a gond, ha az vmi checksum akkor nem fog menni)
- system.img-t készíteni egy gyári rom-ból - ez nem probléma, az orosz fórumban talált rom-okat is így készítették, legrosszabb esetben meg kell kérdezni őketÚjból gratutálok, és köszi mindent, ha lesz egy kis időm a napokban akkor szívesen segítek kísérletezni.
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_ #370 üzenetére
Gratula, szép munka volt!
Néhány dolog:
1.
Valószínűleg már ti is rájötettek, de a /dev/block/mmcblk0boot0 és a /dev/block/mmcblk0boot1 maga az ifwi.bin (a két partíció ugyanaz, ha jól dumpoltam) + 0x210010 byte padding.
Szóval a teclast ifwi.bin-jét cserélhetitek erre, és a flash tool felrakja nekünk. Persze ha mindegyikünk tabletén ugyanaz az ifwi.bin, de ez elég valószínűnek tűnik.2. Biztos fontos flashelni a teclast system.img-jét? Utána úgyis felülírjuk az egészet a saját systemünkkel, nekem időpazarlásnak tűnik. A flash.xml-ből törölhetnétek a "fastboot flash system..."-et és kész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest