- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mobil flották
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fokukac #55933 üzenetére
nálunk a tárhely szolgáltató péntek este 8 órakkor küldött egy SOS e-mailt, hogy az egyik oldalunkon találtak egy kritikus hibát...
a kapott logban semmi nem utal hibára (egy mappa fájljait tudja betölteni egy php fájl és vagy letöltésre vagy megtekintésre visszaadni) mást nem találtunk a 0-24/7-es support ma 10 óta nem válaszolt, hogy akkor most mi van.
és 3 napon belül ha nem javítjuk a hibát (amit nem is tudjuk, hogy mi
) akkor lekapcsolják az oldalt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55794 üzenetére
Igyekeztem soha nem kritizálni a moderátorokat, remélem sikerült is, de éppen ezért
Én csak azt szeretném kérni, hogy ha egy moderátor nem-moderátori-minőségében hozzászól a poltopikban, akkor máshol amikor moderátori mivoltában végzi a feladatait, akkor ne az alapján moderáljon, vagy urambocsá szedjen ki hozzászólásokat máshol, hogy ő politikailag mit képvisel, mivel azonosul, tehát ne csak azért és csak akkor jelezzen be a politikalimiter szenzor, amikor az ottani kinyilatkoztatásai alapján egyértelműsíthetően hőn szeretett politikai családját, felekezetét, párttársait, politikai testvéreit, vezérét és istenkirályát, valamint ezeknek a tevékenységét, eredményeit és negatív hatását kritizálja, vagy bírálja valaki, aki nem ért azzal egyet, vagy nem azonosul igazhitűként.
Azzal viszont többé kevésbé egyetértek, hogy ha már megnyitották a szelencét ismét, akkor ott használjuk ki azt, és ezt meg hagyjuk meg vidám homokozónak a játszótéren.
És ad 3, pina
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #55789 üzenetére
még mindig vicces, hogy:
ez volt 3-4 éve a poltopik, mióta bezárt az eredeti.
nemrég rájöttek, hogy újra lehet nyitni, mert itt jól viselkedtünk.
cserében semmit nem tettek, hogy az új poltopic ne jusson a régi sorsára, csak a felhasználók "intelligenciájában" bíznak.
közben innét (is) száműzik a politikát kiemelt moderátori figyelemmel.a történelem ismétli önmagát.
csak arra nem tudnak 10 éve rájönni, hogy azért működik itt a világ komolyabb anyázás nélkül, mert kialakult egy közösség. nem azért, mert a tagok olyan hűdeokosak/hűdeszociáltak.
igen, én sem szeretem egyesek stílusát itt, mint ahogy páran az enyémet is rühellik. mégsem büdösrohadtkomcsiztunk itt még soha, mert látjuk a másikban az értéket. de ez csak hosszútávú ismeretség kérdése, nem szimpátia, nem intelligencia. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #55758 üzenetére
"Szóval, a nemzeti együttműködés rendszerében ilyen tankönyvekből fognak a gyermekeink tanulni."
Az enyémek ugyan nem. Mondjuk amellett, hogy szeretnek iskolába járni, beszélnek is már egy idegen nyelvet, lassan anyanyelvi szinten, a nagyobbik meg az angollal is egészen jól áll már, jövőre kezdi a (hivatalosan) második idegen nyelvet, ami valszeg a francia lesz (kilencediktől jön be a harmadik idegen nyelv, ami neki ugye már a negyedik, választhat még spanyolt vagy latint). Mindemellett egészséges, kiegyensúlyozott (már amellett, hogy éppen serdül), és egészen jól alakulnak az alapvető kompetenciái is, valamint ügyesen tanul és készül önállóan, projekteket írnak és mutatnak be az osztályban, az osztályozásnál pedig 30%-ban számít a dolgozatok jegye, és 70%-ban az órai aktivitás, és a projektekben való részvétel. Májusban mennek egyhetes 'csapatépítő tréningre' osztálykirándulás címén (nemcsak az osztály, az egész évfolyam, mind a 7 párhuzamos osztály), merthogy most állt össze a gimnázium első évében a csapat, amivel még négy évig szinte biztosan, és a következő négy évben is nagy valószínűséggel naphosszat együtt fognak lógni (kilencediktől, de bizonyos tárgyak esetében már korábban is, nem osztályok lesznek, hanem tanulócsoportok, azaz az évfolyamról bárkivel lehet közös órája). Ja, bizonyos tantárgyakat, mint pl a földrajz, vagy a történelem, felvehet hatodiktól angolul is.
Az a kevés tankönyv, ami van nekik, egyébként eléggé profi, az egyetlen dolog, ami véleményes, az a heti két etikaóra (helyette lehetne vallás, de mi olyat nem kértünk), bár ahogy néztem, olyan alapvető dolgokat tanulnak, mint tolerancia, alapvető viselkedési és együttélési normák, meg ilyesmik).
Nem a levegőbe beszélek, ismerem a magyar oktatást is, és nem csak azért, mert oda jártak korábban a kölykök, hanem a családom felmenő ágon két generáción kerresztül egy az egyben pedagógusokból áll, és nekem is van róla papírom, hogy csinálhatnám.
Amúgy egy Frankfurt melletti negyvenezres kisváros gimnáziumáról beszélünk (jó hírű, de messze nem elit, van még vagy három másik hasonló 20 km-en belül), csak hogy ne éljen a fals téveszme, hogy világvárosok oktatását hasonlítom a magyar vidékhez.
p
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #55706 üzenetére
Én meg teljesítménytúrára igyekezve állhattam a dugóban, amit a futóverseny okozott. Le volt zárva a budai alsó rakpart + a Bem rakpart (ezt a a rádiók nem említették), Margit híd, Árpád fejedelem útja is részben, ki lehet találni milyen triviális volt átjutni Budán délről északra.
-
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #55695 üzenetére
A tobbiek valaszahoz annyit tennek hozza, hogy ha nem fizeted vissza az elkoltott penzt a megadott idoig (ezaltalaban szamlazaras +25 nap) akkor igye elkezdenek a Tildy altal emlitett 17%-40% kamattal szamolni, de a kamatot az aktualis vasarlastol (!) fogjak szamolni nem pedig a fizetesei hataridotol.
A masik pedig, hogy a credit limit az embereknel tobbnyire tobb mint a fizetesuk es nem veletlen. Nekem is, de azert kertem emelest, mert 10%-15% kihasznaltsaggal hasznaljuk oket es nagyobb keretnel havonta kevesebbszer kell kiegyenlitenem.(#55699) tildy: itt ilyenekert perelnek es nyerik is az emberek
-
szőröscica
addikt
-
válasz
fokukac #55695 üzenetére
ahogyan kraft is mondja, ez azért jó, mert nagyon sokan nem kezelik felelősen. az én esetemben van egy 45 napos türelmi idő, ami alatt a vásárlásaid ellenértékét kamatmentesen egyenlítheted ki a bankszámládról. ez után már pörög az éves 40 akárhány %-s kamat. plusz ha ezzel veszel fel kp-t, akkor pedig azonnal, ott nincs türelmi idő. tehát aki ezeket nem veszi figyelembe, akkor bizony sokat rá tud faragni. ez akkor is könnyen lehetséges, ha rosszul választja meg a hitelkeretét. nekem a jövedelmem és a feltételezett költségeim alapján (amit havi 50k-nak vettek, haha
) 400+ ezres hitelkeretet akartak beállítani, de azért mondtam, hogy maradjunk csak 200-nál, így ha valamiért elszállna az agyam, akkor sem okozna gondot a kiegyenlítése.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #55695 üzenetére
Ha nem fizeted vissza idoben, akkor 17-40% kozti kamattal szamoljak. Ha penzt veszel fel rola, az meg rogton a felvteletol szamolodik tobb banknal is.
Viszont ha mindig idoben vissza van fizetve, akkor siman ossze tud jonni pontokbol akar tobb szaz font is.
Nekem eddig az 1 eves hitelkartyamon eddig 1 BA jegy Budapestere , plusz meg 4000 pont jott ossze, a masikon, ami kb fel eves 150 fontnak megfelelo pont, ( plusz 60 , amit mar elkoltottunk rola) .
Mondjuk Direct Debit van ra beallitva, mindig idoben leveszik a penzt a fo szamlamrol.
A keretet most fejbol nem tudom, de valami eszmeletlen magasat , elvileg a normal accountra vonatkozo maxot adtak alapbol is.
Akibol itt penz van, az az , aki nem fizet idoben.
Az excellent credit scorerol meg annyit, hogy hala egyik okostojas credit score cegnek, amely velteln "kitorolte" a rendszerukbol az osszes voter regem, szepen lementem olyan savba az excellentbol, hogy cseszhettem a 0%-os 10 honapos vasarlasokat, nem kaptam meg. Azota mar visszakuzdottem magam good-ba.
De ugy, hogy mindent pontosan fizetek, soha nem volt egy keses sem, excellentbol leesni fairbe , csak azert, mert egy ceg elbaszott valamit, hat nem volt oszinte a mosolyom. -
kraftxld
félisten
válasz
fokukac #55695 üzenetére
Az emberek nagyrésze nem tud vele értelmesen bánni, és teljesen kinullázzák a hitelkeretet majd sír, hogy a rohadék bank. Innen jön a bevételük nagyrésze, meg a tranzakcióért is keményen kell fizetni az elfogadó helynek.
Ebből a pénzből oszt vissza a felhasználónak valamennyit, hogy minnél többen kérjék a kártyát és fajlagosan többen pörgessék a 20-40%-os kamatot vissza. -
válasz
fokukac #55663 üzenetére
ezt jó hallani, úgy látszik vannak még normálisabb munkáltatók is itthon
nálunk a konyhákban van automata, de elég gagyi, ha lusta vagyok lemenni a büfébe, akkor viszont megteszi. tavaly hoztak 3 félét, lehetett szavazni, hogy melyik legyen ezek közül, de a mostanit azóta sem cserélték le
nekem a múlt héten cserélték le az asztali gépem notebookra, azt hittem nyögvenyelősebben fog menni a dolog, de az igénylés után nagyon hamar meghozták, azóta már a vpn hozzáférés is megvan, szóval nincs gond. max az, hogy itthon néha összekeverem az asszonyéval, de ezt még elviselem
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #55669 üzenetére
Ez ilyen, üditőitalgyártó multinál el kellett számolnunk a gyáron belül kihelyezett üditőitallal és ásványvízzel, és kőkemény adót kellett fizetnünk utána. Poénból egyszer kiszámoltuk, a gyártási költséget és a befizetett adót összeadva, ha a boltban vennénk meg, kb ugyanott lennénk ráköltött összegben. Persze azután is kéne adózni, úgyhogy nem. Ezért ittunk pl pet-palackos vizet és üdítőket, és nem üvegeset, mert a piaci érték is benne van az adó számításában, és az még durvább lett volna. A céges policy egyébként az volt, hogy az üveges a preferált, mert az sokkal reprezentatívabb, de a költségriportok után átálltunk a PET palackosra.
p
-
Integra
titán
válasz
fokukac #55663 üzenetére
na, szuper, ezek jó hírek, remélem a munka is érdekesebb és több lehetőséget hordoz magában, gratula
angolok ilyenek, nekem is volt ilyen szupim, ülünk a megbeszélésen, elmondaj a magáét, tizen ülünk körülötte és csak pislogunk.. aztán leesik neki, hogy egy mukkot nem értettünk abból, amit mondott, kitör a röhögésben ő is, aztán elmondja még legalább kétszer, mire mindenki megérti.. és egyikőnk sem kezdő angolos, de még az amerikainak is kétszer kellett fülelni
a skót főnökeim különbül megértem, bár velük rendszeresen berúgtam..
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #55656 üzenetére
Amúgy érdekes, most rebootoltam a routert és a telefont is, és mit ad isten, megtáltosodott. Ami reggel 30-40 másodperc alatt jött be, most 2 másodperc. A forex progiban az authorizáció - ami mondjuk 2 perc volt az imént - most 10 mp.
Érdekes.De az a legfurább, hogy a speedtestek szerint nem volt lassulás, csak nehezen indult el az adatforgalom. Nem értem, hogy ez miért lehet...
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55462 üzenetére
Nem akarnék állást foglalni, de én néha azt éreztem, hogy már az elmúlt hónapokban többször túlmentünk a korábban igen alacsony politikai ingerküszöbön, és nem nagyon volt moderálva. Ezért írom sokadszor, hogy csodálkozom, hogy a korábbi 0 tolerancia után mostanáig ennyi el-elféregetett. A tegnapi események meg kicsit már mindenkiből kihozták a zállatot, szerintem ennek akarták elejét venni.
Ugyanakkor az #55453-al is többnyire egyetértek.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #55453 üzenetére
azt azért vágod, hogy nagyjából azért ez volt itt messze a legkultúráltabb kerekasztal, mert a másik oldal nem képviseltette magát, ne kergessünk illúziókat ezzel kapcsolatban, de igen, nagyon normális volt a hangnem és jó cikkeken, statisztikákon, gondolatokon agyaltunk.
sebaj, most lehet majd újra a kikapcsolós topicban számtechről, az időjárás és munka nyavajákról, meg a hüvelygombáról beszélgetni, enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #55236 üzenetére
nem, de nagyon sokat lehet tanulni (mondjuk ez igaz valószínűleg), és az előrelépés is olyan szintre emelne ~1 év alatt, amit szerintem 2-3 hét múlva el tudnék látni
olyan fizetésért amivel most is alulfizetettnek számítanék, első körben meg szórólapozás órabért fizetnének
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55060 üzenetére
Köszi!
A Fenyőgyöngye vendéglőig ismerem az utat, de mikor 10 éve utoljára arra jártam, még nem gondoltam, hogy ott nekem tovább kell mennem. Aztán ezt a projektet halasztottuk egy következő alkalomra, inkább kinéztünk egy másik kedvenc helyemre, ha nem is kirándulóhely, de mindenesetre érdekes. A kilátás onnan sem rossz, az a lakópark meg eléggé jól megcsináltnak tűnik. Nem olcsó házakkal. De lényeg, hogy az egyik hely, ami emlékeimben megmaradt 10 évvel ezelőttről, egy kerékpáros túrázgatásomból, most kapott onnan nem messze egy újabb társat, mégpedig itt. Ez a felvétel elég gáz, de ha nem télen kimegy az ember a szélére a platónak, akkor elég impozáns látványban van része. Már csak azt nem tudom, hogy az a jól láthatóan régi, lepusztult öreg ház sok sok antennával a tetején, milyen státuszban van. Sima lakóház, egykor szerencsés helyválasztással, vagy valami szolgálati lakás? Aztán alatta szinte 2 perc séta a kőfejtő, amiről én nem is nagyon tudtam, de egy jónak tűnő kirándulóhely, szóval oda is lesz megint egy kör, csak úgy, hogy nem vasárnap délután 2-3 órába sűrítendő minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest