- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #54921 üzenetére
Hja, nekem is a contractor tema volt a hosszutavu tervem, itt 5-700 korul mozog a napidij (8 ora).
Hollo: igazad van, de tegyuk hozza, hogy ezeket a dolgokat nem csak ebbol fizetik, eleve megveszed a hardvert, aztan software licensing, standby fee es tarsaik. A dolog ott kezd kisse erdekesse valni, hogy kikotik mihez nyulhatunk mi hozza es mihez csak ok, majd beletesznek a szerzodesbe egy olyan kitetelt, hogy az oradij egy dolog, de kiszallas eseten minimum 3 orat ki kell pengetni. Es akkor jon egy szitu, amikor a 10 percre dolgozo mernok kiszall elvegezni egy 3 perces munkat es ezert 1335 + afat tesz zsebre a cege, mig a mernoknek csak egy oranyi kiszallast fizetnek ki, mindossze 35 font ertekben (ami alkalmazottkent igen jo ber, csak viszonyitva rohejes).
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #54921 üzenetére
Szerintem teljesen normális, hogy csak a töredékét látod bruttóban. Valamiből üzemeltetni kell az infrastruktúrát (inkluzíve HR, QA, satöbbi) és a napidíjat, meg a tulajdonosi haszon sem a fán nő.
Ha a töredék 15% alatt van, akkor azért gáz van. Egyéb esetben ha nem tetszik, alapíts saját céget. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #54878 üzenetére
Amikor Los Angeles mellett autóztunk az autópályán, legalább 4-5 ilyen rendőri intézkedést láttunk. Volt olyan, hogy a feka csávó (mind az volt, szerintem rasszisták ezek a rendőrök
) már az út porában feküdt, és két fakabát térdelt rajta, másik kettő pedig pisztolyt tartott rá...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #54875 üzenetére
na jó, de az Amerika.
Ott elvileg nem is állíthat meg, csak ha elkövettél valamit.
Ha megállít a rendőr, akkor már baj van... és ugye, jobb, ha nyugton maradsz, mert egy rossz mozdulat, és lelőMás téma: vette ojrót, mondván hátha Gyuri meglepi itt a piacot, de eddig csak buktam rajta. PEdig úgy bíztam benne.
-
lenox
veterán
válasz
bobsys #54612 üzenetére
Melyik? 11 gep van itthon. Mar ami ossze van rakva mukodore, monitor/bill/eger meg ilyesmi. De amugy a legerosebb asztali az 3770 16 gb ram, a hordozhato meg nekem is zbook, de nekem 4800mq van benne.
neduddki: Es megy a te zbookodon az optimus? Az enyem dreamcolor displayes, es a hp leszopatott, hogy dreamcolorral nincs optimus.
-
e=mc²
őstag
válasz
bobsys #54475 üzenetére
- A szomszed nenike ebbol festett volna ki! Mar meg is volt beszelve minden a festovel, idopont, anyag, minden.
- Masik bacsika minden napi haromszor bement a bankba, hogy akkor szeretne felvenni, mert neki ez jar. Es minden alkalommal amikor kiment az ajton eldultan ordibalt, hogy ezek nem adjak oda a penzem.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #54207 üzenetére
nem, de csak mert nem azt kértünk
Amúgy nekem cska az b*ssza a csőrömet, hogy miért nem adja akkor 200 Ft-tal többért azt a rohadt gombócot vagy sztrapacskát? (mert a sztrapacska úgy jó, ha tocsog rajta a tejföl, nem?)
Na mindegy, itt tartunk ma, vendéglátásügyileg.Ui. de volt "a haza nem eladó" mozgalom aláírásgyűtése a révnél. Sok érdeklődő volt.
Mondjuk, nem tudom, miért nem eladó, én nem tudok róla, hogy bárki is meg akarná venni... -
tbs
addikt
válasz
bobsys #54154 üzenetére
Pillanatnyilag a helyzet szomorú.
Amúgy egy Pentax K3 lett volna egy 18-135-ös obival + markolat.
Szvsz ha első gépnek kell, akkor egy pentax a canikonnál jobb ötlet azonos áron - masszívabbak a vázak, "primitívebb" a szoftver stb. Bár igazából elsőnek akármi jó, mert kiderül, hogy mi a kényelmes használat. ~20e expó után...
Ja, egy fontos gondolat még: akármit veszel, NE akarj hozzá sok objektívet. "Rendes" zúmhoz jobb egy izmosabb kompakt. A 16-18 körüli kezdő fontos, a 150 körüli vég szintén jópofa már. Ez még kb. belefér 1 obiba (lsd. pentax 18-135) - ilyesmi kezdővel de ennél nagyobb véggel csak trutymák képű eszközök léteznek akármire.
1MFt alatt nem érdemes álmodozni kukkolós természetfotóról, csak szenvedés lesz vele.
Stb.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #54140 üzenetére
Érdemes inkább olyan helyen kérdezni, ahol ismernek, mint a szaktopikokban, egyre inkább így lehet járni mindenhol, bár vannak azért még pozitív példák is. Nekem is úgy lett 1100D, hogy mindenki leszólta, hogy az milyen szar, és a háromszámjegyű Canonoknál, vagy az ezzel egyenértékű egyéb márkájú gépeknél (elkötelezettségtől függően) kezdődik az élet.
Érteni továbbra sem értek hozzá, én mindenesetre elégedetten használom azóta is, és akármilyen kompakt géphez képest ég és föld, hogy milyen képet lehet vele lőni (az első tagmondat ellenére). Épp az a vicces, hogy párom elviszi néha a bölcsibe, mert portfóliókat csinálnak a gyerekekről, és ahhoz kellenek képek, és a kolléganői is le szokták nyúlni, mert egyrészt annyira más vele fotózni, másrészt pedig elképesztően jól kijön a különbség a kinyomtatott ("előhívott") képeknél is, hogy melyik készült ezzel a géppel, és melyik a bölcsődei kompakttal.
Szóval nyugodtan vedd meg azt szerintem, amelyik még belefér abba a keretbe, amit rászánnál, és amelyik kipróbálás után jobban tetszik, és jobban kézreáll. Persze olyan apróságokra érdemes figyelni, hogy stabilizátoros-e, vagy egyáltalán milyen minőségű az objektív, amit adnak hozzá, vagy milyen kártya megy bele, meg hogy ne ceruzaelemes legyen, hanem Li-akkus, de ezek az utóbbi szempontok az újabb gépeknél már nem gondolom, hogy gondot okozhatnak.
Ja, a másik, hogy állítólag figyelni kell az expozíciók számát a használt gépeknél, én nyugodtabban alszom, hogy inkább újat vettem, azt is sok évre kibővített garival. Hm, lassan el is kéne vinnem kitisztíttatni...
p
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #54013 üzenetére
Akkor nem csak en talaltam erdekesnek a mukodest gyakorlatban, mert elmeletben minden megvan hozza, hogy a kornak megfeleloen mukodjon.
Ez persze merfoldekkel jobb, mint amikor 30-40 perceket vartam a bev. hivatal ugyintezeojere MO. a telefonba es joesetben az volt a valasz, hogy semmi fejlemeny hivjam oket egy honap mulva, vagy ket het mulva. Ha nem volt makom akkor 45 perc utan kivagott a telefonos rendszer azzal, hogy probalkozzak kesobb. -
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #53968 üzenetére
köszi a bullshit generator in inglish az még nem megy annyira
ott akad el hogy dear HR, semmi nicns megadva, csak hogy egy adott mailcímen tudsz jelentkezni, de aztán rájöttem, hoyg a cég oldalán is csak emg lehet tlaálni ezeket, és akkor mégse egy cégnévXXX@profession.hu-ra küldöm, ahol ki tudja mi lesz vele
többieknek is köszi
ha enm votl egyértelmű az volt a komplikáció okozója amit a végén írtma, hogy semmi név vagy valami nem volt megadva
Asszem amradok a Dear HR teamnél aztán ha nem tetszik nekik, *megcsókolhatják a seggem* ha már a vulgaritás talajára tévedtünk
-
neduddki
nagyúr
válasz
bobsys #53942 üzenetére
HI!
azt el kell esmernekm hogy leglabb a cukrot kihagytaka szoszbol, marleglabbis az emlegetett mesterek, a fuszerezesne kifejezetten finom ize... lettvolna ha nem egetik szenne a kulsejet:- (
en itthon ettem fusaton fozott marhat es disznot de az czsenialis volt, raadsjul "hideg" fuston /meg e kerdezzetek hany fokos vot;- )/udv
neduddki
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #53740 üzenetére
De, félmegoldásnak jó az SPF. Sajnos a DNS/RDNS párost kéne megbízhatóra szerelni (pl. DKIM de az még halottabb, mint az SPF), az lenne a tutiság, de amíg olyan DNS szerverek és szolgáltatók vannak a világban (USA-ban is), amiket dns poisoninggel szét lehet kúrtatni mondjuk egy shell.com esetében IS, addig nincs igazán miről beszélnünk...
A sok hobbi hozzáértő eltolt konfigjai teszik a szenny számára élhetővé a netet...
McElek: szerencsés doménekre felügyelsz.
Bitcoin mellékhajtás lenne még kerülőút -> namecoin DNS, de az meg ha nem .bit, akkor nem fog menni.
Szerk.: Gab.Lol
-> ja, láttam már ilyen levelet, nem is mertem forwardolni senkinek.
-
kraftxld
félisten
válasz
bobsys #53479 üzenetére
Simán felmásznak, a patájuk elég jól van megcsinálva.
[link]
The mountain goat's feet are well-suited for climbing steep, rocky slopes with pitches exceeding 60°, with inner pads that provide traction and cloven hooves that can spread apart. The tips of their feet have sharp dewclaws that keep them from slipping. -
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #53275 üzenetére
a tériszonyosoknak soxeretettel:
I believe I can fly - Flight of the frenchies (trailer)
le lehet tölteni a netről a 45 perces eredetit is, nagyon durva.
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #53181 üzenetére
TP-Link TL-MR3020 $35 usb sticket eszik meg es van ra OpenWRT
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #53179 üzenetére
Akkor sikeresen félreértettem a mondatodat (my bad, mindjárt bealszom itt Barad'Dur-ban
) - úgy értelmeztem, hogy telefont vennél, legfeljebb ha nem lehet a te irataiddal, akkor a sógoréval, hogy arról menjen a mobilnet megosztása.
Stick-nél nem lesz olcsóbb a hordozható hotspot, az tuti.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #53169 üzenetére
Mondom, nekem sajat bankszamlamra nem akartak hagyni befizetni lakcimkartya nelkul, hiaba mutattam az utlevelet.
@ irja jol.
Mint irtam, most vettem nemreg tesco mobile kartyat, azon is van mobilnet, ott se lakcimkartyat, se mast nem kertek. Igaz egy magyar cimet meg kellett adni, ahova kikuldtek az aktivalashoz szukseges kodot.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #53166 üzenetére
Tolunk kertek a lakcimkartyat is, eloszor esmein nem talalta , addig nem adtak ki, amint megtalaltuk, megkaptuk.
T-nel: ezt talaltam , ez ervenyes rad: [link]
Azt irja : "A fenti esetekben kötelező állandó lakóhelyet igazolni, mely az adott dokumentumban található, vagy külön lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal tanúsítható. "
Amugy a tesco mobil nem ker ilyesmit.
Kicsit hasonlit az eset a bankos tortenetemhez, ahol nem akartak engednia sajat szamlamra befizetni, mert vagy kulfoldi utlevelet fogadnak el, vagy magayr szemelyi+ lakcimkartya, vagy magyar utlevel+ lakcimkartya . Magyar utlevel , no lakcimkartya nem volt nekik ervenyes szemelyazonositasra. Ez akkor volt, mikor teszteltem, mi a helyzet az olyan esetben, ami neked is vanAzert bizom a legjobbakban, de erre jobb felkeszulnod, hogy siman elkuldhetnek lakcimkartya/magyar lakcimigazolas hianya miatt. Vagy depozitot kerhetnek.
-
fokukac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen TV-t vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Windows 10
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest