- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
A C4 hátsó féktárcsája egybeszerelt a kerékcsapággyal. Ez egy ilyen konstrukció. Amúgy 2005 októberi a Sárga Veszedelem.
Persze azt hozzáteszem, hogy Brembo-t vettem, nem az olcsóbb utángyártottat. Azzal megjártam a C Corsámnál anno. Féktávokon visszaütött a vadonatúj féktárcsa, majdnem kirántotta a kormányt a kezemből. Fel kellett szabályoztatni a vadonatúj tárcsát - szép, mondhatom...
-
Viszlát
addikt
Hogy ne lenne. Minden évben ki, majd az első fordulón vagy, hogy is van túljutunk, a média tele azzal, hogy na igen, végre olyan ment ki, meg végre esély van, euro meg vízió meg minden, aztán jól hasra esünk, hogy már megint nem és akkor meg azt hallod mindenfelől, hogy ez egy halom fos, meg semmit sem ér, meg bundázva van tutira.
-
lujó55
addikt
az egy rakás szar. olyan, mintha óvodásműsorral lépnének fel a gyerekek valamelyik talent show-ban. a nemzetek igyekeznek valami teljesen béna, sikertelen bandát odatolni, hogy szétcikizzék magukat.
mi a teraszon voltunk késő estig, figyeltük a csillagokat meg a repülőket. be se kapcsoltuk a TV-t.
romantika. érted, ugye? -
gaborbol
őstag
Dehogynem, legalabb valaki szoljon valamit
A varosokba a szallodat-latvanyossagot nem talanam meg kulonben, illetve nincs annyi idom bolyongani
A masik nagy elonye, hogy szol hol mennyi a korlatozas, ami pl Virginiaba igen csak jol jott. kb 5 kilometerenkent buntettek. Nem viccelenk ott a rendorok, nem ugy mint nalunk Marylandben, hogy +20 at lehet tevedni es 6000 ft atszamitva... -
-
-
Mawyx
őstag
2napig volt láz, őrjítő fejfájás és hányinger, de nem hánytam, ennyire nem volt durva, de ez is épp elég volt. Valószínűleg ezért gyűrt le a mandulagyulladás, mert meggyengült a szervezetem a napszúrástól. Sokat pihenek, munka után szinte egyből lefekszek és kora este már alszok is másnap reggelig.
-
tildy
nagyúr
Busztol fugg. Orangewaysel meg nem utaztam, de amikor innen Londonbol eurlonisszal mentunk haza, akkor 1: borulesek voltak, 2. volt meg 20 (!) centi a terdem, meg az eloso ules kozt. Kenyelmesebb volt , mint a repulo, az biztos.
Visszefele sajnos olyan buszt adtak, amivel max bp -szeged tav vallalhato.
-
nono, tanulni akarok nem robotolni
nem nekem való az ilyen munka, nem is csinálnám szívesen. jobb lett volna csak simán kimenni és suliba járni, akkor 100%-ban a nyelvre koncentrálhatok. talán jövőre még belefér, ha meg nem, akkor a mostani tudásommal vágok neki a munkaerőpiacnak
-
-
Tim82
félisten
Nagyjából pont egy éve jártam meg Orangeways busszal oda-vissza a Prága-Budapest távot és azt kell mondjam, hogy baromira kényelmetlen. Még szerencse, hogy asszem csak kb. 6-7 óra az út.
Bár a Wizz Air repülőgépek mikroméretű üléseit semmi sem múlja alul ilyen szempontból.
szerk.: én ezt úgy fogalmaztam meg anno, hogy a Wizz Air a légitársaságok Orangeways-e.
Mr. Csizmás: semmi ilyet nem tapasztaltam anno, jobb minőségű autópályákon ment a határ átlépése után a busz, mint idehaza.
*
Teljesen más téma:#2096: "Konkrét esetben: Sonim S2 Land Roverként árultál egy telefont, ami biztosan nem az, a hirdetésed ezért lett törölve."
#2099: "Nem a sonim-tól fogok véleményt kérni, hanem a gyártótól, ill. a Land Rovertől egy állásfoglalást a telefonról és annak a gyártói licenszéről."
Csak én érzem a zavart az Erőben?
-
Viszlát
addikt
Súlyos.
Olvasom közben az üdítős árakat, most direkt körülnéztem, mert én alapból csak cukormentes, ízesített ásványvizet iszom.
Az 50%-os gyümölcstartalmú Solevita termékek 1,5 L-es kiszerelésben 69-79 cent között vannak (202-231 forint). A 100%-os Activat innivalók 1 L-es kiszerelésben 65-75 cent között, vagyis 190 és 220 forint közötti áron kaphatóak.
Az otthon kapható Janához hasonlót iszok itt, csak cukor nélküli változatban. A 1,5 L-es Jana 250-300 forint körül kapható, németben 34 cent, vagyis 100 Ft.
Beszarás.
-
-
ígyvan! továbbá normális cégnél elmehetsz szabadságra, van fűtés, van megfelelő munkaeszközöd.
nem tudom pontosan hogyan megy ez, de ha egy kicsit is keresztbetehet neked ebben az esetben a cég, akkor az ő esetében szerintem megtennék. ha nem, akkor nem szóltam, nem értek hozzászerk: egyébként gyárakban is érdemes lehet infós állások után nézni. bár szerintem sok kihívást nem tartogat 40-50 gép pofozgatása, ellenben nyugis munkának tűnik és jól fizet. legalábbis amennyit én láttam belőle. ahol dolgoztam ott még az is nagy gondot okozott az infósoknak, hogy a kért adatokat kiszűrjék egy egyszerű sql adatbázisból, szóval valszeg bekerülni sem olyan nehéz
kivéve ha az ember ragaszkodik budapesthez, ami mawyx esetében nem tudom, hogy így van-e.
-
azért ez szerintem nem menne ilyen simán annál a cégnél, ahol ő dolgozik szerintem, hiába minden jogszabály meg törvényi védelem, sajnos
de nem szabad feladni, vannak rendes cégek is, keresni kell tovább. fater például a mostani fizuja mellé kapott egy 13. és 14. havit is, pedig éppen annyira nem virágzik az ágazat... és se nem felsővezető, se nem középvezető.
-
venember83
nagyúr
Régebbi konstrukciójú autóknál (pl. Lada, meg úgy karburátorosoknál általában) bizony előfordul, hogy ha nem használod x ideig, az üzemanyag elpárolog a karburátorból, pumpából és a motort a tankkal összekötő csőből. A pumpa viszont csak nehezen tudja visszatölteni az egészet, és csak akkor tölt, amikor indítózik az ember. Ezért érdemes néha beindítani ezeket a gépeket időnként.
Persze csak pofázok a vak világba, mert fogalmam sincs, milyen autóról van szó. Elnézést.
-
-
degu
senior tag
Akkor felreertettuk egymast,mert en kifejezetten MO-ra gondoltam...
/De azert Angliban sem all az,hogy csak Rajtad mulik minden,mert a lehetosegek korlatlanok.
Amerikarol ugyanezt hirdettek,es megis csak 1 Rockefeller volt+1 Morgan,stb/
En szemely szerint egyetertek Mindenkivel,aki elhuz innen!A fiam most ment ki Exeterbe,es remelem,hogy ott eleri a celjait,es meg tudja valositani az almait.
-
degu
senior tag
Ismeros ez a reklam szoveg.Szinte minden ajanlott arucikknel visszakoszon
Szerintem egyaltalan nem ugy van,ahogy allitod,mert ebben az agyonburokratizalt,diktaturaba hajlo vilagban,ahol az emberek egyre inkabb elvesztik az arcukat,a lehetosegeink olyannyira korlatozottak lettek,hogy szinte csak egy ut jarhato,akar tetszik az az ut,akar nem!
/A legtobben ilyen indittatassal templomba jarnak! Az is egy boldogito,segito hit/
De ertekelem az optimizmusodat,mert hit,es almok nelkul nem igazan lehet elni,es kivanom,hogy ugy legyen,ahogy hiszed... -
tildy
nagyúr
Vigyazz, nehogy valaki azt mondja, nagy arcod van
Viccet felreteve, tudom mirol beszelsz, es abszolut egyetertek.Tim82: nem tudom miol felsz, szerintem megallnad barhol a helyed. Tobb olyat ismerek, akik kijottek (egyikuk ket gyerekkel) , evi legalabb ketmillat nyom haza a lakashitelebe, ugy , hogy itt albit fizet, es eltartja a csaladjat. Igaz o mar kicsivel magasabb pozicioban van, de egy havi 60-100 ezres torlesztot en is ki tudnek fizetni otthon. (Ha nagyon akarnam).
Menni kell az embernek az almai utan,egy eleted van. Mawyxet sem ertem, siman kijohetne... Kozepfokon tud angolul, eleinte meg lakhatna akar nalunk is....
-
Tim82
félisten
Ha nem magadat akarod ajnározni, hanem szemnyitogatást szeretnél elérni, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz.
Btw, egy-két éven belül én is ki fogok menni külföldre - de van egy saját, félig-meddig felújított lakásom, amit be szeretnék fejezni és valószínűleg kiadni, mert nem fogok minden hidat felégetni magam mögött. B terv mindig kell.
Ez a terv eddig - a 2011-es fizetésemből, az akkori adózással, cafeteriával stb. - tarthatónak tűnt. 2012-ben úgy néz ki, hogy havi szinten cirka 25-30k-val kevesebbet viszek haza, ami meglehetősen nagy érvágás. Úgy, hogy lakásfenntartást fizetek, támogatom rendszeresen a szüleimet stb., ez a mínusz pont a likvid, tartalékképzésre fenntartható részt jelenti, amiből tovább tudnék lépni, mivel másra nem számíthatok anyagilag, csak magamra.
Megoldási ötleteim nekem is vannak: ezerrel keresem a többet fizető munkahelyet, gondolkodom, hogyan tudom továbbképezni magam, de amikor kb. két-három hónapja - a munkahelyi leépítések és a szar szervezés miatt, ráadásul a munkahelyemen belül meglehetősen "hiány"-pozícióban - meglehetősen durva túlórákat nyomok és úgy általában szinte semmi energiám sem marad a hétvégére, akkor enyhén kinyílik a bicska a zsebemben, amikor valaki azzal jön, hogy "egyszerű, csak akarni kell".
Ráadásul körbenézek és azt látom, hogy a munkatársaim többsége retteg attól, hogy kirúgják, pedig gyűlöli a munkahelyét, mert ritka szar főnökség és szervezés keseríti meg az életünket - de odaköti a lakás-, a családfenntartás, a hiteltörlesztő fizetése. És én náluk könnyebb helyzetben vagyok általában, mert nincsen nagy összegű vagy törlesztőrészletű hitelem, sem gyerekeim. Ettől függetlenül érthető okokból én sem lépek ki a nagy semmibe, "majd lesz valahogy"-alapon. Pedig nyilván egyszerű, csak akarni kell.
Közben én is tudom, hogy nem lehetetlen, csak jelen helyzetben vért fogok hugyozni, mire elérem azt, amit szeretnék. Ennyi.
-
Tim82
félisten
Nem akarlak elkeseríteni, de 2008-ban, a válság elején enyhén jobb volt a magyarországi munkaügyi helyzet, mint most. Azzal példálózni, hogy akkor mennyire jól lehetett 3+ állásból megélni, már csak azért is érdekes, mert most nagyjából az a szitu, hogy mindenki örül, aki a közepesen szar munkahelyébe kapaszkodhat. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy Etiópiában meg éheznek, az is ennyire releváns kijelentés.
Btw, 2009-ben sikerült nem egészen másfél hónap alatt új, akkor jónak mondható állást találnom, amikor elvesztettem az előzőt és csak azért telt ennyi időbe, mert az állásinterjú három köre nagyjából ennyi idő alatt zajlott le. Ja igen, és nekem is volt mellékmelóm emellett, amivel olyan évi +2-300k-t kerestem.
Most meg mindenhol létszámstop van és ez a legjobb eset. Félállást, mellékmelót gyakorlatilag nem lehet találni. Természetesen hivatalos, törvényes, adózott jövedelmet adóra gondolok, nem pedig feketére, mert az bennem pl. még mindig nem merül fel, mint komolyan számba vehető lehetőség.
Nem mondom, hogy nincs esély jobb munkahelyre/több pénzre, csak épp enyhén nehezebb, mint a "Te idődben". De hogy egyszerű volna? Ez éppen annyira bullshit-gyanús kijelentés, mint a kritizált "jajdeszarnekemésesélyemsincs".
-
Mawyx
őstag
Ez eléggé nem tűnik hihetőnek már bocs. 4munkahely, szombat kiesik a suli miatt. Tegyük fel csak a szomszéd épületbe kell menned a lakásotól, akkor is 8-16:30egyik munkahely. 17-1:30 másik, 2-meddig a harmadik és akkor helybe szállt a kaja, nem fürödtél, nem öltöztél át és nem aludtál egy percet se és tanulás nélkül átmentél minden vizsgán, sokat érhet nagyon
A 4 munkahelyet meghagyom neked inkább.
És ha nem tünt volna fel énis dolgozok, ne állíts be egy munkakerülő otthon nyavajgónak, mert elég sokat eltűrök a munkahelyemen szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Philips LCD és LED TV-k
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest