-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981 #39930 üzenetére
Nem az idő hosszúsága számít. Napokig is heverhet a földön fekve a TV, attól nem lesz baja. Viszont ha olyan terhelést kap, törhet. Valószínűleg én is fekve szállítanám, de tanácsolni nem tanácsolom senkinek, mert a gyártó ajánlása egyértelmű.
https://www.lg.com/au/support/product-help/CT20088015-20150351567855-others
"Semmilyen körülmények között ne szállítsa fekve a TV-t." -
válasz
torma1981 #38832 üzenetére
Pedig rohadtul nem elegek... És milyen jó, hogy nem voltak elegek... Bármit nem a szerint vesz bárki, hogy gyorsan cserélik e. Ha így van, nekem öszintén szólva gyanús az adott márka. De ne vedd ezt rossz néven, csak sokadjára látom a kérdést, hogy miért vesz valaki nem LG-t. Mert nem mindenki ugyanúgy gondolkodik.
-
Joshi
titán
válasz
torma1981 #38832 üzenetére
A legtöbb LG panel szenved a vertical bandingtől és color tintingtől, függetlenül attól hogy kimondottan LG maga a tévé. Sajnos még a 2019-es modellek is. Ez nem máról holnapra fog megszűnni. Lehet hogy a csere készülék kicsit jobb lesz, de az is lehet hogy rosszabb. Egyébként én jól el vagyok a Sony márkával, nagyon jó cuccokat készítenek. Kicsi a valószínűsége annak, hogy a közeli jövőben az OLED technológia akkorát ugorjon, hogy a jelenlegi Sony A1 minőségét kenterbe verje. Még az is lehet hogy csak akkor váltok, ha a BT.2020 színtér lefedése közel 90-100% lesz.
-
Joshi
titán
válasz
torma1981 #38821 üzenetére
Itt most arról volt szó, hogy azért ég be egy kijelző, mert a user rendszeresen áramtalanította a készülékét.
A vertical banding és color tinting problémát csak 3 vagy 14 napon belül tudod intézni elállással. Az megint más dolog. Ha hetekig hónapokig nézegeted, az már a tiéd marad.
-
chros
őstag
válasz
torma1981 #38552 üzenetére
Mostanaban beszelgettetek az ambilight-rol, s igy figyeltelm fel ra, hogy "nekem is van": a feherre festett falak es plafon!
Gyer megvilagitasu szobaban vagy sotetben a feher oldalso falak es plafon egy-az-egyben ambilight elmenyt produkal (meg SDR tartalom mellett is), tokeletes szinkovetessel
Sot, meg a kb 20 cm-re levo hatterfal is bejatszik a tobbi tukrozodesenek koszonhetoen. Ez valami brutal!
Kulonosen, mikor par masodpercre fekete a kepernyo!
Mas: ha akartok jo regi-vagasu akciofilmet nezni, akkor itt a 21 Bridges. Nincsenek nagy nevek, de nincs bullshit, komor hangulat, remek kivitelezes. Ugyan nincs 4k HDR belole, de mivel javareszt sotet az egesz, igy Oled-en bitang jol nez ki! (persze csak este/sotetben)
-
renatto
őstag
válasz
torma1981 #38504 üzenetére
Képben nem sok mindent, kicsit fényesebb. Maga a tévé jobban néz ki, vékonyabb, szebb a talpa. A távirányítón van play/pause gomb. A HD hangokat át tudja engedni, úgy hogy dekódolja DD+ba. Én ez nagyobb.
Ha nem akartam volna nagyobbat, nem látnám érdemben értelmét a cserének...
-
powerup2
addikt
válasz
torma1981 #38504 üzenetére
Hát igazából szinte semmi max 2% , szinek picit jobbak mozgás egy hajszállnyit jobb az igazi áttőrés a kép méret mivel 55" váltottam 65"-re . De tetszik a tv anyagfelhasználás jobb mint a b7-nel a távirányitő jobb. De még irok róla mert még csak most ismerkedek vele meg egy profi kalibrálás is kéne csak nem tudom ki lakik veresegyházához közel aki foglalkozik kalibrálással.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
torma1981 #38471 üzenetére
Ez nem garanciális hiba, mint láthatod nyugaton be is tartja az LG.
(#38468) djpundro
Ha viszont leginkább csak filmet nézel, lényegtelen a pixeleltolás, mert ott alul-felül van a fekete sáv. Tehát tök mindegy oldalra tologatja-e vagy sem.(#38474) rothfb
Én meg így vagyok a 4órás panelfrissítéssel. Bekapcsoltam, ha már a gyártók, így a Pana is beletette.
-
Doller
tag
válasz
torma1981 #36967 üzenetére
Én is csak most találtam a cikket. A videó alapján tényleg ok a cucc.
Csak, ha valaki a tvt úgy használja, ahogy a nagy többség 90%-ban, akkor nincs értelme.
Mert, aki vesz egy normális tvt, azon van film és képnézegető szoftver. Vagy van egy media player és/vagy blue-ray lejátszó, konzol. Nem monitorkért használjuk. -
Secretknight
aktív tag
válasz
torma1981 #36919 üzenetére
Először a philips lett meg.Akkor azt sem tudtam mi az az ambilight.Csak bekapcsoltam és tadam
....Azóta is élvezem.
Utána lett meg éppen egy éve vettem a c8-at.Képügyileg nincs különbség,mindkettő gyönyörű.
De naaaa ,megint vennék philipset,csak az ambilight miatt. Amúgy az android lassú,bugos stb.,de nem érdekel....netflix gyönyörűen megy uhd-ban ,és a színek villognak és áttűnnek és orgazm
-
válasz
torma1981 #36777 üzenetére
A 8k-nak vagy a 88 colnak?
Amúgy a 8k-nak egyelőre tényleg nincs értelme, meg később is nehéz lesz megmagyarázni. Ugyanis szerintem az emberi szem számára mondjuk 3 méterről nézve nem lesz érzékelhető a különbség. Ellenben egy 8k-s film lesz 200Gb és még nem mondtam sokat.
A 4k-nál sem igazán a 4k volt előrelépés. Inkább a hdr. -
válasz
torma1981 #34727 üzenetére
Nem drágább a Qled, mint az oled, viszont nem is olcsóbb. És pont ez az egyik baj a Qledekkel, hogy a Samu az oledekhez méri az árait, miközben hiába vannak az oledeknek hátulütői, képminőségben az oled a csúcs, a Qled csak 2 szinttel alatta van. A Qled csak egy ledtv. Abból a legfejlettebb, de akkor is csak egy ledtv. Quantum led... Ez egy fantázia elnevezés, jól hangzik, de csak ledet takar.
-
Callisto
őstag
válasz
torma1981 #34727 üzenetére
Tanulj meg olvasni. Egyik ebben gyengébb, másik abban. Az a baj, hogy sok ember nem hajlandó elismerni a hátrányokat, csak az előnyök léteznek. Közéjük tartozol.
Én elismertem és tisztában vagyok mindegyik előnyével és hátrányával. Erről is beszéltem, de a szűrőd "jól" működik.
Az ár pedig attól függ, mikor és hol veszed. Képzeld amikor én vettem a két TV-t közel egyszerre, a 65Q9FN volt kevesebb hat számjeggyel. Most akkor mi van? -
Callisto
őstag
válasz
torma1981 #34678 üzenetére
Én is egymás mellett használtam 65C8 és 65Q9FN tévét. Mindkettőt jól beállítva. Aki azt mondja, hogy több dimenzió különbség van annak nincs mindkettő és hitből mondja. Nekem a Q9 még jobban is tetszik sokszor a színüket nem elvesztő fények és az ABL hiánya miatt. Az előbbi legalább annyit tesz hozzá az élményhez, mint a fekete. A kettőből kéne egyet csinálni. :)
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #34342 üzenetére
Mi (is) gyártással is foglalkozunk (cég). Mármint gyártással is, de ne műszaki cikkre tessék gondolni.
Van egy elég erős keretszerződésünk, fix időintervallumra.
Eleve csak határidőre teljesíthetünk, amennyiben minőségi kifogás áll fenn, akkor orvosolnunk kell a problémát, a kiesett időszakra pedig kötbért számítanak fel(!).
Amennyiben az "orvosolt" probléma után is minőségi kifogás áll fenn, a megrendelő fenntartja a jogot arra vonatkozólag, hogy mással gyártassa le a termékeket. A különbözetet és az időhátrány okozta kárt nekünk kell megfizetnünk, akik szerződésben állnak a megrendelővel.Ez csak egy példa arra vonatkozólag, hogy bármilyen szerződés hibás teljesítése esetén mennyire meg lehet fingatni a gyártót. Márpedig ha javítás után is szar egy készülék, akkor jogod van a szerződést semmisnek tekinteni. (tévé vásárlása = szerződés, a teljesítés = hibátlan készülék).
Ez magyarán azt jelenti, hogy már a második panelcsere előtt küldheted őket a p***ba.
-
torma1981
veterán
válasz
torma1981 #34339 üzenetére
(#33346) daneel_hu
Igen, erre is van törvény. (eu-s)
Amennyiben a jótállási idő alatt a készülék meghibásodik és a szerviz javítja, majd később ugyanaz a probléma fenáll (jelen esetben itt egy panelcsere oldotta volna meg az első problémádat), akkor kérheted a szerződés előtti állapot visszaállítását.
Ezt azért találták ki, mert vannak olyan termékek amelyek tervezési hibával kerülnek forgalomba, és ilyen esetben sem járhat rosszul a fogyasztó.
Ezt a csere szót felejtsétek el, ilyen nincs.
Te döntöd el mit csinálsz, nyilván a többségnek tévé kell, tehát ekkor így is úgy is csere lesz.
De a kiindulási pont a szerződés előtti állapot visszaállítása.
-
blakey
titán
válasz
torma1981 #33754 üzenetére
Pedig így van, 1-1 eszközt megvesz a Mo-i forgalmazótól, a többit Romániából szerzi be, ne legyen dolgod olyan szervizeltetéssel, mert már volt olyan eset, hogy 1,5 hónap volt egy TV szervizeltetése, mert kiderült, hogy Bukarestbe szállították és ott javították. Pl. most a 65B9-ből elvileg vásárolt az eMag is az LG Mo-tól, de pl az LG 65C9-ből nem vásárolt és mégis kapható, ha a Mo-i forgalmazó nem erősíti meg, hogy tőlük származik akkor én nem venném meg.
Illetve ha megnézed akkor alul van egy ilyen infósáv ahol előfordulhat, hogy egyéb forgalmazásból is árul eszközöket, pl.: -
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #33341 üzenetére
Igen, erre is van törvény. (eu-s)
Amennyiben a jótállási idő alatt a készülék meghibásodik és a szerviz javítja, majd később ugyanaz a probléma fenáll (jelen esetben itt egy panelcsere oldotta volna meg az első problémádat), akkor kérheted a szerződés előtti állapot visszaállítását.
Ezt azért találták ki, mert vannak olyan termékek amelyek tervezési hibával kerülnek forgalomba, és ilyen esetben sem járhat rosszul a fogyasztó.Ezt a csere szót felejtsétek el, ilyen nincs.
Te döntöd el mit csinálsz, nyilván a többségnek tévé kell, tehát ekkor így is úgy is csere lesz.
De a kiindulási pont a szerződés előtti állapot visszaállítása. -
renatto
őstag
válasz
torma1981 #33341 üzenetére
Nem tudom, pontosan hol jön el az a pont ahol kérheted, de már a 2-nál (előtt) is jelezheted, amikor bejelented. Ezt elbírálják valahol és akár el is fogadhatják.
#33342 mnorbert17 Gondolom nekem ment volna így válaszolok. Nem próbáltam a fejhallgatót. A jó minőségű FHD nagyon jól néz ki, még talán jobban is mint FHD tévén. Az SD már határeset, tehát a tévéadások, amik rossz minőségűek azok ezen is rosszak lesznek (Walker, Esmeralda
). RTL, TV2 so-so, közelről elég csúnya, 2-3 méterről elfogadható. A HD adások viszont teljesen rendben vannak! 55"-on, lehet 65"-on azért rosszabb a helyzet a méret miatt.
-
renatto
őstag
válasz
torma1981 #33199 üzenetére
Ezt én is tudom, így nem is értem miért nekem címezted. És ahol nincs?!
-
renatto
őstag
válasz
torma1981 #32376 üzenetére
Ezt nem lehet tudni. Szóval 50-50.
De ha kiderülne, hogy az is gyári, akkor meg jönne az, hogy beégésre nem jó...
Megjegyezném a szabályzat nagyban hasonlít az enyémre (LG 5év) és csak a Panasonic és egy Marketinges Cseh cég szerepel, semmi biztosító vagy hasonló, esetleg utalás arra. Szóval én inkább hajlok a gyári felé.
-
tutitibi
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
torma1981 #32264 üzenetére
Szerintem 5 év LG garancia is lesz. Én lemondtam az Oled-ről, de most, hogy láttam elbizonytalanodtam.
Illetve nagy nekem az 55", de nem szeretnék 1 évet várni a 48"-ra.
Tavaly volt már 49"-es LCD TV-m, azt volt a gond, hogy TV-nézés után az apró betűket, homályosan láttam. Szemorvos szerint ez "öregszem probléma", nem tud fókuszálni a szem, 50 éves vagyok. Az Oled képét viszont valahogy nyugodtabbnak látom, mint az LCD-t. Szerintetek ez valós, a más megjelenítés miatt, vagy csak placebo hatás? -
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #31713 üzenetére
Egész tűrhető árak vannak, olyan 10-15%-kal vannak lejjebb mint tavaly ezidőtájt a 2018-asok esetében.
De van amelyik egészen durva... pl 77 w8 tavaly októberben még 5 millió bruttó volt, most a 77 w9 "már csak" 3,3m.
A 77 w8 pedig elméletben most 2,15 bruttó. Kérdés van-e belőle vagy csak kampóra hirdetik.Istenem... ha lemenne olyan 1,5-re nem lenne kérdés milyen tévét vegyek legközelebb.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
torma1981 #30630 üzenetére
Valamit elcsesz a HDR körül.
Mondjuk nekem az új fw-vel jobban megvannak a finom szürke részletek, nem bukik egyből feketébe(pedig elvileg itt nem stímmel valami), meg a régi fw valahogyan soha nem akarta igazán az igazságot a Wifivel kapcsolatban, a legújabb ilyen szempontból is príma.Más: Egy nagyon kicsi tinting volt a panel bal oldalán, feltűnt az utóbbi időben, hogy mintha már még kevésbé látszódna(eddig is csak enyhe volt), ma néztem a Sarkvidék című filmet és full tinting mentesnek tűnt. Létezik az, hogy idővel kicsit javult a dolog!?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
torma1981 #30356 üzenetére
Figyu ! Sajátomat többször lekaptam, de ilyen ordenáré ronda képeket sosem tudtam csinálni, pedig csak egy retkes Galaxy A3. Dell laptop lcd-n nézem különben... nálam a fekete az hasonlít a feketére, de ezeken a felvételeken olyan lcd szerűen túl van vezérelve a feketeszint hogy elképesztő... Hameg' ennyire nem tud fotózni, akkor ne rakjon már be ennyire használhatatlan vackokat a közösbe, mert roppant mód félrevezető.
-
válasz
torma1981 #29829 üzenetére
Így van. Az oled már egy bejáratott technológiává válik lassan, mondhatni plazmás utat jár be. A Samu féle technológiának még évek kellenek majd, hogy beválik e egyáltalán vagy sem. Persze az alapok közösek azért, szerves fénykibocsátó diódát használ majd az is, tehát elképzelhető, hogy rövidebb idő alatt is bizonyíthat. Az sem lesz mindegy, hogy lesz árazva. Bár ha abból indulok ki, hogy a QLED is messze túl van árazva, akkor az új technológia még inkább el lesz szállva árazás szempontjából. Egész egyszerűen véleményem szerint egy QLED egyáltalán nem ér fel az oledhez, semmilyen szempontból sem. Mégis esetenként drágább egy ugyanolyan méretű tv. Képminőségben nem egy kategória a kettő. Egy tv-nél pedig a kép számít a legtöbbet, a hang utánna, a többi csak ezek után jön.
-
so_ha
senior tag
válasz
torma1981 #29815 üzenetére
"mikor lesz. Melyik évtizedben"
Miután a hírek az LCD gyárak leszereléséről, és a QD-OLED telepítéséről szólnak, így hihető, hogy "az eredetileg tervezett augusztusról 2019. októberére halasztották" a gyártósor felszerelését/indítását. -
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #29456 üzenetére
A mozifeeling egyéni, csak a térérzet nem hiszen a szemünk valószínűleg optikailag hasonló.
Szerencsére vannak akik ezt már feltérképezték, így nem kell agyalni rajta. Van THX-ajánlás vagy ilyesmi.
(ott a képátló x 1,2 az ajánlott nézési táv. Tehát 65" esetén ez nagyjából 2 méter)Abban nem hiszek, hogy moziban egyedi lenne a mozifeeling, feltéve ha a mozifeeling alatt a térérzetet értjük.
Mert az valószínűleg mindenkinek ugyanott lenne meg. Csak vannak akik nem tudnak ennek a dolognak a létezéséről vagy mégis de leszarják. -
-
válasz
torma1981 #29203 üzenetére
Különben meg itt a megoldás:
Idézet daneeltól:
"De Chros megkérdezhetné Vincenttől.Kérdések:
1. Az LG válogatja-e a paneleket?
2. Be kell-e járatni a készülékeket?"
Ha Vincent azt mondja nem válogatnak, rendszereznek, és nem kell "finomabban" használni, bejáratni oled tv-t, többé nem hozom fel. Megígérem. Vincent kicsit kompetensebb a témában, mint te, Clay vagy bárki más. Megkövetem magam, ha tévedtem ezekben. Van önkritikám.
Minden esetre van másfél milliónyi oled tv-m, 8 éves plazmám, 3 autóm jelen pillanatban. Amim van, mind kifogástalan állapotban van, napi használatban. Ez igaz minden egyéb eszközömre is. Van pár tablet, mobil, noti, nagygép. Elektromos cuccok. Lehet, hogy hülyeségeket beszélek, de mind úgy üzemel, ahogy kell. És jó szívvel tudnám eladni őket.
-
válasz
torma1981 #29203 üzenetére
Azt sem, hogy nem kell. Tehát egálban vagyunk.
Én adtam egy tanácsot, amit valaki vagy megfogad, vagy nem, ahogy én eddig csináltam tv-vel, autóval, vagy mással, az úgy jó volt, nem kellett visszavinnem semmit, nem kellett panelt cseréltetnem, stb stb. Én csak erre alapozva adtam tanácsot. Nem kötelező megfogadni. Mindenkinek szíve joga eldönteni, mit csinál azzal, amit megvett.
De pofátlanság bunkó módon leszólni a másik véleményét és aztán azt állítani, hogy egy tanácsot tényként állítottam be. Miközben pont a másik csinálta ezt. -
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #28966 üzenetére
LG-s (gyári) csereigazolás esetében igen, minden esetben a törvény szavatolja, hogy a szerződés (vétel) előtti állapotot kell visszaállítani.
Ha kéred.Ettől függetlenül azt ajánlom, hogy mielőtt visszaviszi valaki a csereigazolást a kiskerbe, határozza el magát nagyjából ELŐRE, hogy mit is szeretne. Bizonytalanul ne menjen oda.
Tájékozódjon, hol és mi kapható, mennyiért...Általában örülnek a kiskerben ha nem a pénzes megoldást választják...
Nem mindig van ennyi zsé a pénztárban. (nálam nem volt)Mégvalami.
Minden esetben ragaszkodjunk az EREDETI VÉTELÁR szerinti értékhez.
Ilyenkor nincs avultatás!
Ha cserekészülék van (bármi a kiskerben, akár KÚLED is), akkor is az eredeti vételárat célozzuk meg.
Minden egyéb magatartás ami nem erre irányul, átbaszás lehet.
(pl egy 570e bruttós 55B7 után megpróbálnak rábeszélni egy 55B8-ra. Ez átkúrás) -
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #28964 üzenetére
Igen, ő dönti el mi legyen.
Ha oled-készüléket szeretne továbbra is, akkor érdemes azért megállapodni az eredeti kiskereskedővel (EDigital)
Biztosan ajánlanak valami kedvező megoldást.A lényeg, hogy kezdetben abba a kiskerbe kell visszavinni a csereigazolást ahol a tévét vetted.
-
so_ha
senior tag
válasz
torma1981 #28593 üzenetére
"Akkor vegyél ott."
Remélem nem gondolod, hogy Te mondod meg, hogy ki, és mit írhat, vagy linkelhet a fórumba, és nagy eséllyel mindenki tud dönteni egy párszázezer Forintos vásárlás esetén, hogy Neki mi a prioritás, és mi éri meg vagy nem. Ne oszd az észt állandóan, hogy kinek, és mit kellene, vagy nem kellene csinálnia! -
renatto
őstag
válasz
torma1981 #28584 üzenetére
Nem kamu az oldal. Ismerősöm vett már innen 65" LCD tévét jó pár éve és minden rendben volt (bontatlan volt a TV és azóta is működik
) . Viszont ezek kifutó és/vagy bemutató tévék többnyire külföldről, ezért az egy év garancia. Ez OLED esetében nem hiszem hogy jó ötlet...
-
válasz
torma1981 #27950 üzenetére
Esetleg tudnál mutatni egy kimutatást huvatalos forrásból? Egyébként az 1000 db-ot csak jelképesen kell érteni, nem szó szerint...
Egyébként ha valaki azt képzeli, hogy tök általános ma Magyarországon az oled tv, akkor (bár én sem tudok kimutatást linkelni) szerintem valami másik világban él és nem ebben az országban, de ez is csak magánvélemény. -
Pro Koryak
addikt
válasz
torma1981 #27865 üzenetére
Látszik nem érted!
Sebaj, Tóbiás.
Keresd vissza hányan írtak be ide az elmúlt ~1 évben 2018-as LG oled tulajok és abból hányan panaszkodtak valamilyen hibára. Szerintem meglesz lazán az 50%.
Gyengébbeknek:
nem az országos átlagot mondom, hanem aki itt van a fórumon LG b8/c8 oled tulaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pl. itt feljebb pár hsz-al ismét egy új tulaj, aki eddig nem írt ide, és lám hibás lehet a 65c8.
-
tlala
addikt
válasz
torma1981 #27815 üzenetére
Értelmetlen vita, de a legnagyobb tiszteletemmel együtt is azt mondom, hogy kár táplálni.
Nagyon sokan vagyunk itt, akik sohasem írjuk be, hogy "OLED TV-t használok, és semmi baja a panelnek, pedig nyüstölöm rendesen!".
Ha egy szerencsétlen kereső idetéved, aki esetleg OLED-dben is gondolkodik, három dologgal találkozik: akiknek volt problémája a TV-vel, és meg is írja, és teljesen érthetően itt lélegzi ki a problémáját, a másik csoport, akinek nincs is OLED TV-je, de frusztráltan magyarázza, hogy szerinte miért nem is éri meg, a harmadik pedig, aki drágább OLED-et vett, és nem elégszik meg azzal, hogy simán élvezi, hanem hogy meggyőzze magát hogy jól döntött a drágább kiadással, köpködi az LG-t (természetesen tisztelet minden Sony/Pana tulajnak, akire ez nem igaz).
A negyedik csoport meg próbál az OLED TV topikban beszélni a panelproblémákon kívül (ami alapvetően tök jogos, csak lassan egy rákos daganatként rátelepszik a fórumra) másról is - több-kevesebb sikerrel.De tökéletesen emlékszem, hogy anno a plazma topik eleje pont erről szólt - kizárólag ghosting és beégés fenyegetésről, elrettentő képekről, patakvér, döghalál.
A második hullámban mégis vettem plazmát, és soha, semmi beégést nem tapasztaltam, 8 évig elégedetten használtam (és tenném ma is, ha nem halt volna meg). -
törölt tag
válasz
torma1981 #27513 üzenetére
RGB-nél nincs 4:2:2 vagy 4:2:0, ott mindig pixelenkénti a színmintavételezés. Azért RGB.
A chroma subsampling (RGB helyett YCbCr kimeneten érhető el) lényege, hogy csak a fényességre van pixelenkénti mintavételezés, arra érzékenyebb a szem. A színeket viszont bizonyos pixelek a szomszédjaiktól öröklik meg, mert az kevésbé szembeötlő, a sávszélesség-igény viszont csökken. A Wikin illusztrálják is a különböző eljárásokat.
-
Locutus
veterán
válasz
torma1981 #27502 üzenetére
Nekem FullHD-vel nincs igazán gondom a B8-on. Annyira nem rossz az, főleg mozgalmasabb játéknál nem venni észre. (Nem úgy, mint a 4:2:0-t, pl mozgó szövegeknél, hud-nál, hátmég desktopon, böngészőben stb.) Kérdés, hogy 1440p egyáltalán előrelépés e hozzá képest élességben, ha 4K a natív.
-
renatto
őstag
válasz
torma1981 #27209 üzenetére
Honnan tudjam? Hívd fel LG-t!
Mondom az elmúlt héten belefutottam pár OLED/panelcserés fórumba és többe írták, hogy cseréltek nekik panelt (55B6/65B6/55B7) most májusban! A B7-es megjegyezte, hogy aki hozta az új cserepanelt, annál több db új 2019. márciusi gyártású 55B7 panel volt. Nem tudom EU vagy USA, de március az nem volt rég...
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #26845 üzenetére
Szerintem az LG csere(igazolást!) ad, amit legelőször abba a kiskerbe kell visszavinni ahol vetted a készüléket.
Ez az igazolás feljogosít arra, hogy vagy levásárold az árát, vagy visszakérd a pénzt. Te döntöd el.
Mindkét opció esetén bármit vehetsz, nem kötelező LG-tévét vásárolni az összegből.
Ilyenkor természetesen az eredetileg fizetett vételár számít, és hótmindegy', hogy akcijós volt-e avagy sem.Ha 470e-ért vettél 65B8-at, akkor annyit fogsz levásárolni.
Amennyiben "akkor" 470e volt, és most 680e az = szívás, ilyen esetben nem tudom mit kell csinálni.
Valószínű ha még kapható az eredeti készülék akkor méltányosság elve lép fel, így bármilyen akciós áron is vetted, kapsz egy olyan tévét. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
torma1981 #26755 üzenetére
Valóban? Kia vagy Hyundai ott van egyáltalán Forma 1 -ben? Még a közelében sincsenek. Hülyeségeket ne beszéljünk már...
Volt Hondád egyáltalán? Ültél már Hondában egyáltalán? Nekem volt rengetegféle új autóm Német, Olasz, Japán Francia, de ezidáig a Honda vezet toronymagasan sok mindenben, még árban is.. 40 éve van saját autóm, 25 éve csak újonnan veszem az autóimat... Te hogy állsz ezzel a kérdéssel, ha már itt tartunk? Biztosan rengeteg a tapasztalatod ebben a kérdésben is..
Ha már itt tartunk.. az LG soha az életben nem fogja utolérni a Sonyt, vagy Panasonicot semmiben, esetleg kenyérpirítóban. Nem kellene elfogultnak lenni, mert van egy oledjük, amit ugyan jól kitaláltak, de attól még Korea elektronikai ipara messze elmarad a Japánétól. NEM külcsínről beszélek, hanem belbecsről..
-
H1N1
tag
válasz
torma1981 #26702 üzenetére
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Igazán sajnálom, hogy újfent hibát tapasztal a készülék kijelzőjén. Kérdésére válaszolva, ha a panel csere a gyári garancia időn belül történt ( amely 2 év ) akkor arra a cserélt alkatrészre a garancia ideje újra indult a csere időpontjától számítva.
Kérem, hogy a telefonos ügyfélszolgálatunk 061-54-54-054-es számán jelentse be a hibát, és rögzítünk önnek egy munkalapot a szervizünk részére. A szervizes kolléga pedig a rögzítést követő 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon, és egyeztetnek egy időpontot.
Bízom benne, hogy mihamarabb egy tökéletes készüléket használhat.
Szép napot kívánok." -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest