- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mankó
veterán
Hát igen, tervben is van a csere, hogy ennek a hdmi 2.1-es előnyöknek is utánajárjak, meg a szebb kép, jobb mozgás megjelenítés is vonz. Amikor megvettem a Panát, még Seroes X se volt, amikor meg meg lett a box, akkor már voltak 120 Hz-es tv-k is, de aranyáron.
Néztem ma egy LG G1 és Sony A80-90J összehasonlítást és meglepő módon jobbnak hozták ki az LG-t. Nem utolsó sorban olcsóbb is majd 200 ezerrel. Már csak a panelnek kellene bizonyítania, hogy ne kelljen annyit cserélgetni, mint a mostani szériáknál, és persze egy olcsóbb árcédula se ártana. -
Callisto
őstag
Még mindig magas. Persze van akit az nyűgöz le. Hát engem nagyon nem. Ki nem állhatom. Főleg, hogy évtizedekig kalibráltam és grafikusként dolgoztam. Szóval nálam nincs túlzott fényerő. Ez csupán elvakultak berögződése. Attól, hogy nagyobb a csúcsfényerő, nem lesz fényesebb annál aminek lennie kell. Nálam legalábbis nem, mert nem szép.
-
Mankó
veterán
A tv előbb volt meg jó 1 évvel, mint a Series X. Tervben van a csere, de ahogy elnézem a fejlődést, akkor már lehet érdemesebb lesz egy jó akció keretében egy Evo paneles tv-t megfogni. A Sony meg az LG egy árban van most, akkor lehet inkább a Sony mellett fogom letenni a voksom. Aztán majd a tesztek eldöntik.
Külöben mennyire látni a Series X-en a Hdmi 2.1 előnyeit, mert szerintem a 4k@120 Hz placebo egy konzolon. -
Callisto
őstag
Nem tapasztalok semmi rendellenességet. Sőt! A mozgásmegjelenítés kiemelkedő. Ugyan én ezt nem tudom megállapítani, de néhány elismertebb tesztelő szerint jobb, mint a Sony-é (ami ugye csoda).
PC-t és PS5 bemenetet PC-re állítom, mert Samsungnál nem mindegy a bemenet megnevezése. Ugyanis csak PC névvel jelenít meg teljesen korrekt 4:4:4 jelet. Ilyenkor más módba is kapcsol.
eARC hang drop és HDMI videó drop sincs (amiket sokan leírtak). Persze kitétel volt az is, hogy ne első szériás gyártás legyen, hanem legalább 5. havi, de firmware-ben is javítgattak sok dolgot már a megjelenés óta. Bloom van. Sose lesz olyan LCD ahol ne lenne viszont annyira elenyésző és normál használatnál nem igazán észrevehető. A feketék tényleg mélyfeketét és gyönyörűek az árnyalatai. (Szinte OLED. Fénynél meg nem igazán látható különbség ha feketét nézünk.)
Játék, film sötét jeleneteknél sem. Netflixnél viszont durván, mert a Netflix a HDR-ben a UI feliratait (pl. korhatár) a legmagasabb fényerővel nyomja ki, hogy rohadna meg.(Feliratnál nincs viszont, de azt be is állítottam shadow+átlátszóra.)
Viszont a dimming aggresszív, hogy ne legyen erős blooming. Tehát ha nagy sötét felületen vannak távol pici, apró nagyon fényes dolgok akkor azok halványak lesznek. OLED-nél meg varázslat van ilyenkor.
Kontrasztja meg hihetetlen. OLED mellé oda lehet tenni simán (na nem sötétben, bár ott is megállj a a helyét). Kontrasztot én nem hittem el. Nem is értem hogy csinálják hiszen a natív kontrasztja fele mint az előző Q9FN TV-nek volt, de a valóságban legalább 50%-kal jobb és minden képrondító cucc nélkül natív módban.
-
Mankó
veterán
Ismerősön keresztül venném, nagyon jutányos ron. Októberi vétel, ezért az árért kár lenne kihagyni.
Mindenképpen kifogom tesztelni, mert a sok panel hiba elvette a kedvemet.
A Pana képe gyönyörű, az összes többi tulajdnoság aa felejthető kategória. Menü, távirányító, küllem,, hang.jookomak: a jó ára miatt cserélnék, meg hogy több rá a gari. Újonnan meg se fordulna a fejemben a csere, úgy semmi értelme nem lenne.
Bár ez is kérdéses, mert a telekomos papíron csak 1 év garit írnak. Na majd ennek utána kell járni az LG-nél. -
adm
őstag
tv(/audio) fronton vélhetően még mindig ez van többség fejében. hogy ez vélt vagy valós az más kérdés, de ezt biztosan kikutatják és butaság lenne nem kihasználniuk. ha nem így lenne, pár tv generáció alatt büntetne a piac. és igen, mindig kihagyjuk a különbségek közül hogy a g1-ek már gyárilag kalibrálva érkeznek, egyértelműen feljebb tolták az egykori E sorozat helyére.
nincs mindenhol ez, mobilban mindkét japán gyártó elbukott, de pl. más területen a panasonic vrf rendszerei nagyon jók, a sony meg képalkotásban alkot nagyot.
és az sem véletlen hogy egy tömeggyártó és nem egy prémium gyártó vette meg a szabadalmat. itt az oled 25 éves története, ezen látszik mennyire összetett a fejlesztés.
a legjobb példa hogy az lgchemnek a dupont-tal kell kooperálnia hogy előre jusson, holott egy csomó más területen a legnagyobb konkurensek. a világ egyik fele a dupont corian-ra a másik az lg himacs-re esküszik.
#60624 ΞΔGLΞ
azt sem látom ennyire feketén fehéren, hogy ez fejlesztetlenség lenne.
nem tudjuk hogy a sony és a pana pénzzel kívül beszáll-e valamivel a üzletbe. simán benne van hogy elektronikát ők fejlesztenek és abban ők járnak egy generációval előrébb. de a sony pl a világ legnagyobb képalkotó gyártója, ne csodálkozzunk hogy előrébb járnak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igen, erről még a múlt nyáron írtam, amikor az AG8 tévét visszavittük és helyette GX lett a lányoméknak. Mivel friss volt az élmény, igen csak el kellett tökölni, hogy legalább hasonló szintre lehessen beállítani a GX-et.
És arról is írtam, hogy egymás mellett volt a CX-szel, többször megkérdeztem az eladót, hogy ugyanaz a demó miért sokkal szebb a sony-n, de állandóan csak terelt. Ezért lett a legnagyobb bánatára a sony választva, de sajnos azon a tévén a droid egy optimalizálatlan foshalmaz volt, ezért elálltak a vásárlástól és a GX lett elhozva, amin kétszer is cseréltek panelt, végül ők is csereutalványt kaptak és vettek egy jóval faszább HZ2000-et.Nem a dobozból kivéve volt a lényeg, hanem nem lehetett egyszerűen azt a képminőséget beállítani, amit az AG8 tudott.
Nagyon fárasztó LG fan vagy, fizetni kellene a cégnek neked, még azokat a tévéket is bevéded, amit az életben nem láttál, nem a tied, de ha LG, akkor megírod a frankót. hátb+ezröhej...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
És pontosan mivel, mely márkákkal kell összehasonlítani azt az árképzést, amit leírtál?
Mert még egy "fapados" AG8-nak is, dobozból kivéve azonnal szebb képe van, mint pl egy LG-nek.
Igaz, hogy a droid rendszer elég gáz ezen a készüléken, de a képminősége egyszerűen jobb, mint pl a CX-nek. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
japán márkák, sajnos ugyan azon összegért, ma már kevesebbet raknak le az asztalra mint a koreai társuk
Ahha...
Csak pillanatnyilag magasan jobb panelt (házon belül megbuherált) és kiváló képminőséget raknak le arra bizonyos asztalra, mint, pl az LG! Aki szintén megtehetné ezt, ha értene hozzá. Vagy lehet, hogy ért, de szarik rá, inkább panelt cserél orrba-szájba. :-DCsak itt a topikon belül, ez a grafikon, nos elég gáz és ha itt gyártó szerint lenne kiírva, akkor nyilván csak LG lenne a tortában, mint panellottó meghatározó!
-
adm
őstag
pedig még abban is lehet logika, hogy válogatott paneleket ad tovább.
van olyan, hogy a technológiát fejlesztő cégnek érdeke a minél nagyobb kihozatal, hogy tanulják a gyártást, fejlesszék a gyártósorokat, hogy a kutatás+fejlesztésben minél több ciklus legyen. abból nem lesz tapasztalat, hogy a gyártósor végén összezúzzák a laborkörülmények között nem tökéletes paneleket. meghatároztak egy elfogadható szintet és és a szervizhozzáállással kompenzálják a kellemetlenségeket.
az lg egy megbízható középkategóriás tömeggyártó a fejekben, butaság lenne ugyan arra a piacra bevonnia partnereket. a phillips-szel komoly kijelzős hagyományaik vannak (ips), de minimum egy fél polccal feljebb van, a panasonic és a sony meg még feljebb. az alienware egy rétegmárka, a kortárs grundig-ot meg nem tudom hova tenni.
minden politikai fenn-hangtól mentesen, abban sem vagyok biztos hogy a c11lb (K-EU) c18la (NY-EU) között csak a két tuner és a pip a különbség. nem tudom elképzelni hogy német óradíjjal megérné azt végig csinálni, mint amit itt néhány fórumtársnál végbement. plusz 3-4x panel és/vagy alaplapcsere egy 50-100-150km-re ingázó németnél szerintem kb marketing öngyilkosság.
a fenti esetekben itthon is meghaladták bőven a tv árát a cserélt alkatrészek. mivel generációk óta elég készséges a szervizük, vélhetően ez a koncepció része. tesztelnek a való életben és fejlesztési és/vagy marketing költség terhére szervizelnek.
ha valaki hajlandó megfizetni a 30-40-50%-os felárat akár a W/Z sorozatokért vagy prémium gyártókért, akkor kaphat labor tökéletest panelt. egyébként most talán a c1-es szériánál tűnik úgy hogy még a fórumon is több a jó panel mint a hibás.
#60607 Abel-0101_ csak minél nagyobb eladott darabszám, amin tudnak tanulni.
-
alaves
addikt
AVForums:
"In short, a newly-minted OLED panel is powered and each pixel is measured for (1) voltage across OLED cell and (2) current through OLED cell, compared with neighboring pixels and the voltage+current levels are leveled for each pixel so that the panel has good image/brightness uniformity - and then the levels are stored in a non-volatile memory on the panel electronics board (not on the TV mainboard).
That new panel will end up in a new manufactured TV - that TV will be used and, in time, some OLED cells will age differently than the neighboring cells, thus image non-uniformity will start to appear. This is where the Pixel Refresh function enters the arena.
When the Pixel Refresh function is run automatically or manually by the user, it checks voltage+current differences between the stored values and those measured for each OLED pixel and tries to normalize them. The OLED panel has an additional compensation applying circuit for each pixel and a separate sensing IC (Integrated Circuit) that interprets the measured values. Increased current through the cell is associated with OLED cell aging, and an algorithm adjusts the current and voltage to compensate for that aging. The new compensation values are stored separately (in a Flash memory) to the initial ones. The pixels that have very high voltage/current differences are "leveled down" - that results in an even field of pixels across the panel. After the pixels that were "high" are leveled down, the Pixel Refresh brings up the voltage/current back to full brightness without the danger of overdriving the ones that were "high" (the measured/calibrated brightness of the panel will not be affected). The whole Pixel Refresh process is done in vertical batches, which is what causes the panel banding, and why the bands "move" over time. If the Pixel Refresh would not run, the brightness uniformity of the panel would be affected in time - over months of use the panel would just get zones that are dimmer than others. The Pixel Refresh has a big downside, though, it shortens the lifespan of the panel, the operation of leveling down of the voltage/current values is a BIG stress for the panel - this is why you should NOT be using the Pixel Refresh function repeatedly or at short intervals of time (the automatic run at 2000 hours is just enough and it would ensure a long lifespan of the panel)."Így történik, csak azt nem írják, hogy nem mindegy, hogy a 2000 óra napi hány üzemórából tevődik össze és közben mennyi 10 perces kompenzáció történt, valamint azt, hogy hány százaléknyi eltérést képes kompenzálni az algoritmus.
Ezért kérdeztem meg az LG-től a B7-em beégését követően, és ezt a választ kaptam:
"Tisztelt Uram/Hölgyem!
Az LG OLED55B7V televíziómban sajnos már kétszer kellett panelt cserélni (1:logó kifakulás, 2: 25%-os téglalap elváltozás).
A készüléket napi 12+ órában használom. A TV-t 4 óránként kikapcsolom az automatikus kompenzáció lefutása érdekében. Az 1 órás pixelfrissítő 2000 üzemóránkénti lefutása ilyen terhelés mellett talán kevésnek bizonyulhat.
Az állagmegóvás érdekében óvintézkedésként 17-20 OLED fényt használok.
Az interneten nem találtam kielégítő információt a manual pixel refresher optimális időközönkénti futtatására.
A 3. panel állagmegóvása érdekében kérem - amennyiben lehetséges, az LG mérnökeinek bevonásával - szíveskedjen tájékoztatni, hogy a manual pixel refresher-t milyen optimális időközönként célszerű lefuttatni a napi átlagterhelés függvényében.
Tisztelettel:
......................
Tisztelt ...................!
Tárgy : Manual pixel refresher
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által feltett kérdésben egyeztettem mérnök kollégákkal és azt a választ tudjuk adni, hogy abban az esetben, ha statikus tartalmat néz, heti egy alakommal ajánlatos a frissítés lefuttatása.
Amennyiben nem azonos képmegjelenítést néz, akkor a havi egy frissítés mi elegendő (pl. tévé adások).
További kellemes napot kívánok Önnek, ha a jövőben kérdése lenne, keressen bennünket bizalommal!
Kérem, segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük, küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
Reinvald Angelika
LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat" -
wyll358
tag
Mondjuk az tény, hogy azonnal kikapcsol, ha lenyomod. Soha nem történt olyan, hogy ne rögtön kattant volna, bár én is inkább azt mondanám inkább, hogy nem is csinál semmit ilyen téren, minthogy működés közben kompenzál...
aztán ki tudja, az is lehet az enyém szar, vagy marketing duma ez az egész pár óránkénti dolog...
-
Peace
nagyúr
Nincs. Ha lenne software-es, akkor megoldották volna FW frissítéssel. Nem véletlenül tesz meg mindent a Samsung, hogy tereljen és tagadja, hogy ez a tv hibája lenne és külső eszköz kompatibilitásra fogja. Az egész 2019-es széria szenved tőle, de olvastam már 2020-as Q80T-ről és Q90T-ről is ugyanilyen problémáról. Több 100 hozzászólás van a témában youtube-on, reddit-en. A Samsung törölte az ezzel foglalkozó topik-okat a saját oldaláról. Vagyis elérhetetlenné tette......
-
Peace
nagyúr
Nem. Nincs rá hatással. Bekapcsolhatod az összes játékjavítót vagy ki. HDR-t is ki-be kapcsolhatod. Igazából minden beállítást kipróbáltam már, minden esetben marad az inverse ghosting. [link] Sajnos ezeket a topikokat már csak akkor találtam meg, amikor megláttam a hibát otthon a játékok alatt.
-
wallace 234
őstag
Itt egy igen érdekes össze hasonlítás, [link]
"Hozzàteszem én még bolti környezetben is látom a zónák virágzását…"
Akkor neked nagyon profi szemeid vannak, annak ellenére, hogy a magas fényerőnél már napszemüveget húznál. Egy biztos sok össze hasonlítás, zajlik és úgy tűnik, nem mindig tudnak egyértelműen dönteni, ahogy ebbe a videón is látható! Sötét szobába, is jó az qled ha jól van be állítva, elhiheted! Oled egy jó dolog, de ha nem tűnt volna fel, eléggé vissza vették a fényerőt. Féltve a beégéstől. Mivel végtelen a kontraszt így még mindig, el adható sötét szobába. De jövőre mennyi lesz a fényerő? 90nit? Ha így halad elégé lent lesz. Kivéve ha Evo panelt, lentebb tolják. Egy biztos egyiket se lehet abszolút győztesnek ki kiáltani, bármennyire is akarná bárki is! Persze ön igazolni lehet, hogy valaki angolul be linkel egy szöveget, aztán rá bólógatsz! 🤣🤣 Szerintem meg lepődnél, hogy hány ember váltott vissza, elhiheted nem 2-3 ember az! Csak inkább nem írnak ide. -
wallace 234
őstag
Igen és ugye az is meg van, hogy a korábbi oled tvk fényereje is jobb volt! De tudjuk, rád hallgatva, vissza veszik évről évre, hogy még a minimum hdr t se éri már el! Csak, hogy tudd mikor tudták már a 4000 nitet.Brightside Technologies nevű cégnél indultak, még a 2000-es évek elején. 2006-ban a cég kiállított egy LCD kijelzőt, amelynek háttérvilágítását az akkor uralkodó fénycsövek (CCFL) helyett ún. egyedileg modulálható LED-ek szolgáltatták (IMLED) – ez nem más, mint a mai Local Dimming (lokális fényerőszabályozás) egyfajta előképe. A bemutatott LCD panel maximális fénysűrűsége egyébként elérte a 4000 nitet. Szóval jóval korábban tudták amit, csak a Dolby felvásárolta ezt a céget! Mert tetszett nekik!
-
PuMbA
titán
Igaz, de e kettő között lehet ma választani
Vagy OLED-et nézel jó feketével és maximum 400-600 nittel vagy felkapcsolod a villanyt, vesztesz kicsit a feketékből és LCD-vel nyomatod az 1500nit-et. A kettő között végeredményben a kontraszt közel ugyanaz, kérdés, hogy melyik jön be jobban. Az biztos, hogy az OLED sincs közelebb a valósághoz egy LCD-nél, mert mindkettő vág le dinamikatartományt. Ugye nappali fényviszonyok ábrázolásakor az LCD képe van közelebb a valósághoz, mert OLED szintű csontfekete nincs sehol ilyenkor a valóságban. OLED képe viszont az esti dolgoknál van közelebb a valósághoz.
-
PuMbA
titán
A környezeti fénytől függ, hogy mi nyomja ki a szemed. Ha kimész a szabadba, akkor egy árnyékos tárgy 2000 nit, a napsütésben kint lévő dolgok meg 5000nit, ha megméred fénymérővel ([link]). A szemedet valójában a túl nagy kontraszt nyomja ki és ezért kényelmetlen az ember szemének körülbelül 1:8000 kontrasztnál nagyobb és ezért is értelmetlen vitatkozni, hogy melyik TV-nek van nagyobb kontrasztja, mert a szemed hamarabb adja be a kulcsot. Ezért van az, hogy az OLED-et szinte sötétben kell nézned, hogy meglegyenek a legmélyebb feketék, de emiatt a csúcsfény nem lehet magas. Ha felkapcsolod a villanyt is egy kicsit, akkor már ugrottak az OLED feketéi, mint ahogy a valóságban sem látsz OLED csontfeketét, mert akkor a napsütés miatt egyből szénné égne a szemed. LCD TV kontrasztja is tökéletesen elég, ha kapcsolsz mellé villanyt, így élvezheted a nagyobb fényerő (1000-1500nit) előnyeit és nem száll szét a szemed.
-
Callisto
őstag
-
wallace 234
őstag
Értem ha 30 éve 120 nit fényerő tökéletes! Akkor szerintem a 120Hz nem is kell mert 100 éve tudjuk, hogy 24p a referencia! Igazad van! Maradjunk a 30 évvel ezelőtti szinten! És dobjuk ki a tvt ami tudja az 1000nit csúcs fényerőt! Ill állandó hdr fényerőbe 800 nitet. Végül a Dolby Vision specifikációja (akkor) a csúcsfényerőt min. 4000 nitben határozta meg (még ma sincs 4000 nitnél nagyobb csúcsfényerejű stúdiómonitor), a fekete fénysűrűségét pedig max. 0,004 nitben (ez 1 000 000:1 dinamikát jelent), emberi szem ettől jóval többet is bír! Olednél 540 nit fényerőt írnak elő mert ennyit tud! De ez problémát jelent! Szóval 1000 nit is még kevés! Mert az újkorban amikor nem 30 évvel ezelőtti kijelzőbe gondolkodnak, 4000 nit be gondolkodnak! De lehet, hogy ők nem értenek ehhez és rád kéne hallgatniuk,hogy hé emberek 120 nit a király!
-
wallace 234
őstag
Ha jó a local dimming, akkor annyira nem károsabb mint a 628Nit vagy még kevesebb fényerő! Mert azt látod, hogy a fehér inkább szürke, szerintem az elég ciki. Nem véletlen próbál az Lg is nagyobb fényerejü panelokkal! Mert kell fényerő a dinamika! Sötét szobába meg pláne! Local dimming ha jól van be állítva elég jól működik. Egyik tv se hibátlan, de az olednél van mit behozni. Evo paneltol ezt várták, de éppen tegnap olvastam, hogy az se lett valami izmos.
-
wallace 234
őstag
Alapvetően csúcs fényesség a lényeg, dinamika máskülönben, hogy lenne? Ha nincs elég fényerő? Rtings is írja, hogy nem tud elég fényes lenni. Majd pár év múlva, amikor az oled többet fog tudni egyből a fényerő lesz a lényeg! Hdr nél ha nincs csúcson, akkor elveszik pár dolgot. Erről volt már szó itt a topikba is! Elég jól lett szemléltetve. De valóban kinek mi a jó!
-
wyll358
tag
Hivatalos sony oldal, de a tv is írja a figyelmeztető üzenetet a manuális panel refresh menüjéban (amit még jól el is dug, laikus észre se veszi, hogy van ilyen, hacsak nem nagyon keresi...
).
You can also perform a refresh manually when image retention is noticeable, or when you see the following message: "Panel refresh did not finish…"
However, please do not perform this function more than once a year, as it may affect the lifespan of the panel.De itt a fórumon is láttam, hogy volt ez fejtegetve, hogy ilyenkor a leggyengébb pixel tulajdonságaihoz igazítja az összes többit, így a pixelek közti eltéréseket elfedi, cserébe értelemszerűen általánosan csökken az egész képi teljesítmény.
Persze bárki azt hisz vagy csinál amit akar, de azért szerintem érdemes a gyártó tanácsára hallgatni, pláne, hogy ők is szeretnek finoman fogalmazni és a lehető legkevésbé negatívan jellemezni termékfunkciókat vagy tulajdonságokat...
Másik dolog, hogy itt mindenki az lg-ből indul ki, illetve az ott alkalmazott technikák és technológiák alapján tesz általános kijelentést, amivel alapvetően nincs is baj, az a márka a legelterjedtebb, illetve onnan van a legtöbb információ... viszont figyelembe kell venni, hogy különböző gyártók akár teljesen más módszereket vagy funkciókat használhatnak azonos témák esetén, így nem biztos, hogy pont ugyanaz az állítás egy az egyben megállja a helyét másik gyártó eszközére.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mielőtt írsz valamit, többször el kellene olvasni.
Kiragadsz egy szövegkörnyezetet és arra írsz - már ne is haragudj, de -, teljesen hülyeséget, röhögve.
Tehát, (amit nem idéztél be) - ha érdekel -, akkor igenis, amit lehet átnézek a kiszemelt tévén! Szóval, ha érdekel...Nem az a hobbim, hogy naponta több órán át tévéket tesztelgessek.Ez is oda van írva és függetlenül attól, hogy mind a két cégnél felső vezető van a rokonságban nincs olyan, hogy valakit szeretnek, vagy nem szeretnek, mert több órán át ba...tat egy tévét, mielőtt megvenné.
A másik, hogy ezek a tévék ott nem dísznek vannak kirakva, hanem direkt ezért, hogy a leendő vásárló - aki akarja és nem csak az éppen futó tartalom miatt - kipróbálja, amit akar és ebbe senki nem szól(hat) bele, hogy mennyi ideig tesztelget, pl egy tévét. Nincs időmegkötés.De ebből nekem az jött le, hogy vagy nyuszi vagy egy áruházban elkérni egy távirányítót és ezáltal épp az adott parasztvakító demó lesz a döntő és/vagy egy fórumban mondják meg, hogy frankón melyik tévét vedd meg és nézd éveken át.
-
-
totalwarrior
tag
Most kezdtem el tesztelgetni a BX-et a Series X-el. 4k 120 Hz-re állítottam a SX menüben, a TV zöld gomb nyomogatásával előhívható VRR ertesítője pl Village közben 119,4 Hz-et jelez, VRR on. De a Village RT on 45 fpst tud. Most ezt nem értem hogy hogy van. Valaki felvilágosítana.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
de unalmas már folyton azt olvasni...
Nem, inkább ezt unalmas olvasni, hogy akinek LG van, az jön ezzel. Holott nekem is ott van a vendégszobában.
Szóval, milyen folyamatos olvasásról beszélsz, jó ha két havonta írok ide?!
Egyet tudsz tenni, átgörgeted, vagy olvasod újra. Én, azt írom le, amit tapasztalok.
A fenti téma címhez meg nem az van írva, hogy csontig be kell nyalni az LG-nek.
Én megszívtam vele, a lányomék megszívták vele többször is, és két kollégám is.Nem beszélve mennyi kicseszett hibáról olvasni csak ebben a topikban. Olvass bele egy reddit-be és oda is írd be ezt, hogy unalmas a hibákról olvasni és arról, ha valamit dicsérnek.
Én a panasonic-ot is izekre szedném, ha szar lenne, efelől ne legyen kétséged. -
no!smak3r
kezdő
Az a baj, hogy erre semmilyen garancia nincsen, legalábbis külföldi fórumokat olvasva. Van akinél szinte teljesen rendbejött, de van aki azt írta, hogy 1500 óra után is ugyanolyan mint amikor kibontotta.
Nem beszélve arról, hogy kitépném azt a kevés hajamat is, ha a következő tegyük fel nem lenne foltos, de cserébe piros lenne a kijelző egyik oldala, tinting stb. -
Partz
senior tag
Kb. minden nagyobb teszt oldal lehozta már.
Vincent kalibrált mérései szerint
100% csúcs fény:
GX: 130 cd/m2
G1: 160 cd/m210% csúcs fény:
GX: 650 cd/m2
G1: 780 cd/m2Ez +20% fényerő a tavalyi illetve az idei C1 panelekhez képest. A fogyasztása is arányaiban ennyivel csökkent az új paneleknek, ez hosszabb élettartamot jelent.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De az LG-nél már rögtön azt kell nézni (CX), aztán lehet várni, hátha eltűnik, de ha az elején ott van, akkor az ott is marad, hiába tűnik el, valamiért csak visszarohad a panelre még jobban, mint előtte. Tehát még mindig a legelcseszettebb szériáról van szó, nem az E-ről, hanem a CX/GX-ről. Lehet az E-t még összepakolták, ahogy kell, de ez a CX, ez egy durva panellottó lett.
Nálam csere után teljesen homogén a cx, de még 1%-nál is nagyságrendekkel jobban néz ki a panasonic. Viszont itt most tényleg nem ez a lényeg, hanem a megdöbbentő képminőség különbség.
Soha többet nem veszek LG-t, mint írtam legfeljebb akkor gondolkozom el rajta, ha mást sem olvasok legalább fél évig, hogy most tényleg nagyon jó, senkinél semmi VB, TT meg hasonló.
Nekem erre egyszerűen nincs időm, hogy garanciális fasságok miatt csesszék el a drága időmet és az idegeimet. -
törölt tag
Meglátjuk, egyelőre ez egy elég nagy "ha".
Sajnos a legtöbb konzolos játékban most sincs 60 FPS (nem hogy 120), kivéve ha újabb, vagy remaster során került bele. Ezért akartam PC-t kötni a tévére is, hogy majd azon megy a Witcher meg a Mass Effect meg a többi, de a HDR kapcsolgatása, és a PC kanapéból kezelhetősége miatt ezt elengedtem.Pedig eredetileg az új Ori miatt vettem XSX-et, aztán tessék, ez lett belőle. Azóta a PS4 Prót is csak alátétnek használom, hogy a bútor elkészültéig mégse a parkettán legyen az XBOX.
-
törölt tag
AVS-en pedig több LCD owner's threadben láttam posztokat, hogy a banding miatt végül LCD-n maradtak.
LCD-n nekem a blooming, illetve játék módban a pontatlan vezérlés lehet zavaróbb, legalábbis erre számítok. A Sony-kat viszont dicsérik, és csábít hogy tegyek velük egy próbát.
Az is praktikus, hogy a 30 FPS-sel futó konzolos játékokat az LCD keni, és folyamatosabbnak tűnnek rajta. A másik fele, hogy 60-120 FPS-nél pedig ugyanez ez egy hátrány.
-
törölt tag
Adott pénzért a méret. Vagy tele van a hócipőjük a bandinggel, és az LCD képhibáit könyebben elviselik. Olyat is olvastam, hogy a párjuk/gyerekek otthagyják statikus elemekkel a tévét, ezért végül LCD-t vesznek inkább.
#56940 dgyuri0123
A Sony 85Z9J és és a 85X95J is érdekel majd. A Samsung 85QN900-ra is kíváncsi vagyok, de a 4K széria alapján az szerintem kiesik. OLED-ből pedig a Sony 83A90J mozgatja főleg a fantáziám. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Gyerekek! A szürke homogenitást nem kibontás után 20 perccel kell nézni!
Bonts egy ki egy Sony-t, nyilván még a büdös életben nem csináltál ilyet, akkor nem írnál ekkora marhaságot. Láttad a múltkor a fórumtárs vadiúj HZ2000 panasonic tévéjének a képét, amit berakott, szinte kibontás után?
Ha nem, akkor keresd vissza, full homogén! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha ez így lenne, akkor nem írnék ilyet.
De nyugodtan verd szét a fejed.
A CX-re ez nem jellemző, hogy megjavul, a legdrágább láda pezsgőbe fogadok, ha megtartja, bő 1 hónap után rosszabb lesz a VB (is). Ugyanez volt a lányom GX- tévéjével. A második panelt cserélték már nála és állítólag az még rosszabb. De azt nem a lányom intézte, hanem a párja, aki látja ezeket a hibákat.
A tkm ki van, de tényleg, miért kell neked ezt egyáltalán megkérdőjelezni?
Ez a topik azért van, hogy leírjuk a tapasztalatokat és még egyszer, ez nem arról szól, hogy nem lehet a gyártót ( LG) kritizálni, itt most egy típus van szóráson, ahol egyre több a hiba és az a CX, vagy te ezeket nem látod, csak az én hozzászólásom?Vagy úgy érzed, hogy ezzel degradálom a te tévédet is?
Akkor bajok vannak.
Én soha nem fogok benyalni egy gyártónak sem, azért, mert azt a típust birtoklom, legyen az bármilyen hardver, telefon etc...ha van hibája, márpedig van, azt le fogom írni.
Egyet tehetsz, átgörgeted a hszt... -
Partz
senior tag
Lg oled-ekből csak a G szériát érinti, de valószínű a Sony A90J, és a Panasonic JZ2000 is ezt az új panelt kapja majd, de ez csak feltételezés.
Tavaly akarták az átállást, csak az új kínai üzem indítása döcögősre sikerült. Ezeket az új paneleket ott gyártják, egyenlőre kisebb volumenben. Gondolom fokozatos lesz az átállás, jövőre már valószínű több széria is érintett lesz.
-
freemanone
addikt
ezek szerint pedig de: (és részemről itt kiszálltam, én nem futtatom kézzel, aztán fél egy éven belül úgyis meglátjuk, van/lesz itt most jó sok minta)
Q: What Pixel Refresh actually does?
The Pixel Refresh has a big downside, though, it shortens the lifespan of the panel, the operation of leveling down of the voltage/current values is a BIG stress for the panel - this is why you should NOT be using the Pixel Refresh function repeatedly or at short intervals of time (the automatic run at 2000 hours is just enough and it would ensure a long lifespan of the panel). -
alaves
addikt
Tehát, ha mindenképpen beég, akkor minek a kompenzáció? Ha viszont működik a kompenzáció akkor késlelteti a folyamatot? Ha késlelteti a beégést, több futtatás jobban eltolja a beégést? Miért pont 2000 óránként fut le, akkor lehet mondjuk 5000 is, teljesen mindegy... mindenki maga tudja. Én futtatom (napi 12-15 üzemóra ---> hetente /max.kéthetente/ egy kézi pixelfrissítő, jelenleg 36 db).
Nem terhelem tovább a topicot ezzel. -
alaves
addikt
A szerves kristály struktúra leépülése és esetleges regenerációja bonyolult folyamat, az elektronika az csak egy része a dolognak. Primitív megvilágításban pl. ha 4%-ot képes kompenzálni a pixelfrissítő, de a 2000. üzemóránál már 5% az eltérés = beégés. Ha hamarabb futtattuk volna, pl. 3%-nál, akkor beégett volna?
Ezért mondom, hogy az fw-ben beállított 2000 üzemóránkénti futtatás az átlag felhasználó üzemeltetési szokásaihoz igazodik. Továbbra is azt mondom, hogy extrém nagy napi üzemidőnél a kézi pixelfrissítőt 200-500 üzemóránként célszerű lefuttatni. -
alaves
addikt
Vegyészmérnöki szemszögből a világító szerves kristály fizikai-kémia "szipolyozása" tekintetében sem mindegy, hogy mekkora fényerőt csiholunk, mennyi ideig és az üzemen kívüli állapot mennyi ideig tart, az önregenerálódás milyen mértékű. "Villamostanhoz" majdnem csutka idióta vagyok, de ne rögzítsétek már, hogy csak "az elektronika és a kapacitás".
A kompenzáció mértéke nyilvánvaló a tervezőknek, de mi nem tudjuk, hogy hány % eltérést képes helyrehozni. Kevesebb használat = kisebb eltérés a pixelek között. Kisebb eltérést nagyobb eséllyel lehet helyre hozni.
Akkor miért is van beégés? -
Ano
senior tag
Értem, köszi.
2 éves lesz hamarosan a C8, de mivel 1 hete cseréltek alaplapot benne így az időzítő nullázódott, azaz ha jól értem érdemes nekem most kézzel indítani egy nagy pixelfrissítést, ugye?
Ha nagy átlagban napi 2-3 órát ment ~2 évig a TV akkor már közelítek a 2000 órához, de lehet hogy már túl is léptük ...
-
blakey
titán
Az Ambilight jó dolog. Sok lehetőséged ad, fix háttérfényt állíthatsz be, színeket, színhőmérsékleteket is beállíthatsz, a fényerőt, az intenzítást is állíthatod, azon felül rengeteg különböző opció van, nyugodt, játékhoz optimalizált, stb. Nagyon kellemesre is beállíthatod úgy, hogy OLED-nél is van értelme. Nem azt írom, hogy nem lehet nélküle TV-zni viszont nagyon jól paraméterezhető és ezáltal egyáltalán nem zavaró. Értem akinek szempont, teljesen érthető az Ambilght megléte viszont nélküle is lehet élni. Amikor valaki lámpát kapcsol a TV-zéshez, vagy ledsort szerel mögé, na annál sokkal jobb a gyári megoldás. Hidd el, jó dolog.
-
Pro Koryak
addikt
Egymás mellett a kettő és a fényerőn kívül szinte semmi más hátránya a dlp-nek fullhd-n, a filmek 90%-ában. Még mindig
a képe.
Teljesen más "fíling" a vetítés = nem kell 1,5-2m-ről nézni + a hangrendszert is normálisan ki lehet építeni. Főleg, ha van külön helyiség neki =
Moziba akkor minek jártok??? Ott még rosszabb a képminőség. Én nem is járok emiatt!#54691 gyerecske
Azért itt már 3-4-5m-ről is kitölti a látómezőt = mozihatás kellemesen megvan.
Visszavert fényt nézel, nem közvetlent, sokkal tovább kellemes a szemnek tök sötétben! -
goldb
tag
Bátyám is ilyen TV-t vett (ugye nekem 75Q9FN volt a jelenlegi LG65C9-et megelőzően), és meglepően jó képe van. Ha valakinek nincs lehetősége kiadni 600-at egy oledre, akkor kevesebb, mint a feléért bőven jó alternatíva, főleg, ha az adott család szokása, hogy soha nem néz teljes sötétségben TV-t. Bocsánat a mellékszálért, a magam részéről viszont többet nem vennék már lcd-t.
-
wallace 234
őstag
Néztem tüzijátekot, és elég jól működik a diming, meglepően jól! De természetesen oled ebből a szempontból jobb ezt nem is vitatom! Akkor meg fogad el a képeket amit küldtem, hogy lcd hez képest elég jó a fekete! Szabad szemmel is pont ilyen a fekete! Egy biztos b9 em ne hozta amit vártam. Más b9 e ettől még lehet sokkal jobb is!
-
wallace 234
őstag
-
wallace 234
őstag
Láttam ezt a képet én is! Nem tudom melyik teszt videó lehet, kíváncsi lennék az enyém mit mutat, de amiket néztem ill amiket, fel tettem ott a fekete az fekete! Vagy amit én csináltam az nem meg győző? De egy teszt képen lévő kép igen? Lehet abba olyan a panel, mint tudjuk Samsungnál eléggé hullámzó a panel ki mit fog ki! Ilyen lenne a tvm képe biztos nem kéne! Jah de amúgy oldalról készült, fotó és ebbe nincs az ultra betekintési bevonat! Ha már a tesztből idézel, akkor ezt is tedd hozzá! Q80T nem élvezi a Q90T-n található ultra-látószögű filmet. A kép szögből nézve egyértelműen elveszíti a kontrasztot, de a színvisszaadás nagyon jó marad. Feltűnő, hogy ebben az esetben is alig látja a szegmenshatárokat, ami ismét szemlélteti, hogy a Samsung ezt hogyan kezeli tökéletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged