- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daneel_hu
addikt
"25-ös OLED fény!!??
Csak 25-ös? Igaz nekem C8-asom van, de 25-ös OLED fénnyel még teljesen sötét szobában is sötét a kép ... az újabb OLED-ek ennyivel többet tudnak?"Pedig a C8 nagyon fényes! A HDR csúcsfénye majdnem 1000 nit. SDR-ben is szépen produkál. E8 hasonló, nekem az van.
Szerintem tök sötét szobában – feltéve ha jó a forrásanyag –, akkor SDR esetében bőven jó a 25-ös oled fény. Még ez is kiütheti a szemem. -
djpundro
aktív tag
Nalam parszor probara levettem 50 re a fenyt ,de nem birtam nezni ,elvezhetetlen volt .Marad a 75 ös feny .
Es en nem ertem honnan jön a 25 % os fenyerö ? Minek akkor a 100%
Eleg lett volna ha a gyarto 50% ot adott volna maximumot ,elvegre 25% a tökeletes .
Mindegy nekem 75% optimalis .Nappal en a rollot felszoktam huzni .
-
blakey
titán
Passz, nem tudhatom, hogy számodra mi a sötét vagy a világos. Nekem pl. a 25-ös OLED fény bőségesen elég, néha még sok is, emiat még annál is alacsonyabbra veszem. Én kalibrált megjelenítőkhöz vagyok szokva, így számomra pl. a gyári, normál színhőmérséklet hideg, a meleg egy picit melegebb a kelleténél, szóval általában megfelelő beállítás mellett a 20-25-ös fényerő elég, Sony LCD-t 7-es háttérfény mellett használtam.
-
Norbi8
csendes tag
Megoldódott a problémátok ?
Nálam is ugyanez a hiba van, firmware frissítés óta, eldob a wifi, DE csak a youtube-nál !
- HBO GO működik
- Netflix 4K Dolby filmekkel is akadás nélkül megy- Youtube viszont firmware frissítés óta bármilyen tartalommal (SD, HD, 4K) kb 5 perc után ledob úgy, hogy a tévé azt mutatja, hogy a Wifi hálózat ellenőrzés alatt, de nem tud újracsatlakozni, a tévé újraindítása után se, csak ha újra beütöm a wifi jelszót. Ezt kb 2x-el eljátsza, utána már a wifi simán megy. Routert is újraindítottam, de nem segített. Lehet ez applikációs probléma ? Azt nem tudom, ezek frissülnek - e automatikusan, vagy firmware hiba lehet-e.
TV : BX Firmware : 03.21.10 -
Tulku
veterán
Nálam csak az HBO-nál csinálta, egyéb funkciók működtek....illetve 250 mbit/s-ot mértem, de az volt a furcsa, hogy igen lassan kúszott fel a speedtest mérője, nem úgy mint más készülékeknél (itt egy nyílegyenes vonal volt, míg pl a feltöltés egyből a 25 mbit-es értékre állt be).
Valami geb@sz biztos lehet ezzel az update-el az biztos, remélem javítják, mert eddig a C8 nálam atombiztosan tette a dolgát...És úgy látom, hogy a factory reset sem segít rajta...
-
Tulku
veterán
Ez érdekes....nálam is ez van fent, pedig nincs engedélyezve az automatikus frissítések...
Na majd csak kiderül a turpisság, bár ma épp nem akadozott a HBO wifin sem, ha pedig akadozik, rádugom az ethernet kábelt...
Majd számolj be, mit változtatott a factory reset nálad...
A B7 mérései még rosszabbak, ott vezetékesen és wifin is 70 mbit=s körüli értéket mér a speedtest....azt vezetékkel használom, netflixre, hbo-ra elég az.... -
-
Partz
senior tag
"Pl.: ráfröccsen a képernyőre egy kis folyadék és ott meghalnak a pixelek???"
Természetesen nem, itt magára az organikus anyagra gondolnak, tévéken általában nem ez van kívül. A panelen védő felületek vannak. UV-re is érzékeny, de ilyen szűrővel is ellátják ezeket a készülékeket. Közvetlen napsütésre így se raknám mondjuk, elméletben tud érdekes anomáliákat okozni.
-
BITBOYS
addikt
Esetleg olvasd át ezt, egész jól összeszedte OLED: LENNI VAGY NEM LENNI?…
-
salapp
addikt
Nyugodtan aludni plazma mellett, oled mellett sem lehet, viszont el lehet fogadni, hogy ez egy ilyen technológia. A plazma beéghetett, az oled kiéghet, ennyi. Ráadásul, míg a plazmát változó tartalommal korrigálhattad visszamaradás esetén, addig az olednél a rendszeresen, de akár napos megszakításokkal nézett ugyanazon tartós képelemekkel rendelkező tartalmak nézési idejei összeadódnak.
-
daneel_hu
addikt
Nem tudsz következtetni., senki sem tud.
De ha annyira érdekel, akkor olvasd el a RTINGS oled burn-in tesztjeit, abból azért lehet némi támpontod.
Az biztos, hogy amennyiben 80-100-as oled fénnyel járatod SDR tartalmak esetén a tévét, és nézel rendszeresen ugyanolyan statikus tartalmat, (pl csatornalogók, főleg sárga és piros színű), akkor előbb-utóbb megjelennek a problémák. Inkább előbb mint utóbb.Járasd be rendesen a tévét, olvasd el a topikösszefoglalót fentebb, majd később állítsd be SDR-re és HDR-re is külön-külön.
Persze még ezután is lehet probléma, de legalább tudni fogod nagyjából merre indulj el.Tesztekből - beégésre - nem fogsz tudni következtetni, legfeljebb ha már beüt a ménkü.
-
Nem. Mert a service menü gomb kell és az ahhoz tartozó kód küldése.
Felesleges ezzel foglalkoznod... élvezd és használd a tévéd... ne tesztelgesd.
Nem igazán értem azokat az embereket, akik hibát vagy problémát keresnek állandóan és a saját boldogságuk elrontói. Mert aki hiábát vagy problémát keres előbb utóbb talál. Igaz ez azokra is akik tesztábrákkal basztatják a vadi új tévéjüket is.
Ahelyett hogy csak élvezné amilye van.Szerintem fogadd meg a tanácsom.
-
-
-
daneel_hu
addikt
Ajánlott legalább egy sötét és világos profilt létrehozni, a szoba fényének megfelelően.
Rtings weboldalán vannak erre ajánlások. (kiindulás a szakértői sötét és szakértői világos profil)
HDR-hez a technicolor profil szinte majdnem tökéletes.Nem mindegy milyen tartalmat használsz a tévén...
Ha CNN-t nézel éjjel-nappal akkor előbb-utóbb be fog égni 30-as oled-fénnyel is. -
renatto
őstag
Grat!
Ha nem fut le, akkor majd a következő kikapcsoláskor lefuttatja, szóval nem probléma.
A sima fényerőt, ha állítod, akkor fekete lesz már az is, ami csak sötét lenne vagy épp fordítva, csak sötét lesz, aminek feketének kell lennie. Egy minimális eltérés van panel és panel között, így elképzelhető, hogy +/- 1-2 eltérés az 50-től pozitív eredményt hoz, ez tesztábrán kiderül. -
krx21
nagyúr
Ha előbb bekapcsolod, mint ahogy a pixel frissítés lefutna, nincs semmi, csak annyi, hogy nem lép éledbe a félkész eredmény, tehát mintha el se kezdte volna...
A sima fényerő ellállítja a feketét és feljebb tolja a gamma-t.
Gyakorlatilag az Oled fény az ami az általános fényességét jól állítja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Milyen digitális videókamerát?
- Kerékpársportok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest