- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ath
senior tag
válasz
FollowTheORI #38097 üzenetére
egy üresjárati telefon, a stream-elő laptop és a tévé. ha fix 80 mhz és 36-os csatorna, akkor viszont jobb a helyzet, a használt sávszél is felmegy 70 Mbps környékére
közben keresgéltem, és azt találtam itt is János tollából, hogy:
A TV WiFi-je csak a legalsó, nem-DFS csatornákat tudja használni rendesen, a többin nagyon lassú. Ezt a router-en tudod beállítani (Auto helyett a legkisebb csatornát válaszd ki, amit enged).
azt hiszem alakul.. -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #37885 üzenetére
Azért én a 120-as BFI-t úgy várom, mint a Messiást. Persze lehet, hogy értelmetlen lesz...
-
3L1T3
addikt
válasz
FollowTheORI #37885 üzenetére
Túl is beszéltük, akkor már csak egy jó ár kell a 65" C9-re !
-
3L1T3
addikt
válasz
FollowTheORI #37867 üzenetére
Áá így már teljesen érthető, köszönöm!
Vajon új OLED-re belépő felhasználónak érdemes várnia? Vagy bőven elegendő a C9?
-
powerup2
addikt
válasz
FollowTheORI #37874 üzenetére
Jó tudni hogy így értik :)
-
powerup2
addikt
válasz
FollowTheORI #37867 üzenetére
Érdekes hogy cx lett miért nem c10 sokkal jobb lenne így pár vásárló meg lesz tevesztve
-
válasz
FollowTheORI #37524 üzenetére
A teteje az csak egy edzett üveg. Elég vastagnak tűnik meg az egész cucc nagyon masszív, és baromira illik a lakásomba.
daneel_hu : nagyobb nem fog beférni meg mint említettem design-ban nagyon passzol a lakásba. A TV rohadt nagy lesz rajta meg a lakásban is de pont nem érdekel. Egyelőre még nincs asszony pontosabban nem itt lakik szóval nincs aki kontrolláljon
dh66e: Egy jó konzol még plusz 100 000 meg szerintem kidőlne a fal... Viccen kívül.
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #37539 üzenetére
Nekem sem zavart a B7 lába, sőt szerintem szebb is mint a C7 “eső tető”
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #37113 üzenetére
"Őszintén szólva szerintem picit túl nagy feneket kerítettek ennek a mozgásproblémának meg ilyesminek, amiben a Sony picit jobb... szvsz reálisan nézve énis inkább nagyobb tévét vennék, ahogy előttem írták... és nem "prémiumabb" márkát/kivitelt. Ha már OLED.
"
Érzékeny vagyok a mozgásmegjelenítésre lévén 12 évig plazmáztam.
Nekem az összes oled ugyanolyannak tűnt sajnos, pedig a Philips kivételével mindet próbáltam. Ugyanaz a sample and hold szopó mindegyik.
Az a problémám, hogy az interpoláció nem megoldás arra amit szeretnék... akkor sem lenne megoldás ha nulla artifact keletkezne. -
Fisha
őstag
válasz
FollowTheORI #37113 üzenetére
Jó eséllyel szem kérdése a dolog. De a kérdező kifejezetten erre kérdezett rá, így hát nyilván ezt érdemes kifejteni.
"Őszintén szólva szerintem picit túl nagy feneket kerítettek ennek a mozgásproblémának meg ilyesminek, amiben a Sony picit jobb... szvsz reálisan nézve énis inkább nagyobb tévét vennék, ahogy előttem írták... és nem "prémiumabb" márkát/kivitelt. Ha már OLED."
-
sebgutkopf
őstag
válasz
FollowTheORI #36823 üzenetére
Nekem sok ev LCD-hez kepest annyira nem tunik masnak a sample and hold az oled-en sem. Amikor lcd-re valtottam sok eve a kep darabos mozgasa eleg szembeotlo volt, de idovel ott is kikapcsolgattam a kepbeszurosdit.
Nagyjabol elkonyveltem azt, hogy ahol nagy ugrasok vannak, ott szar az operator es rangatjak a kamerat, nem veszik figyelembe a szogsebesseget es nem megfelelo zarsebesseggel kameraznak.Tudom regi vita, de en mar reg az 50 fps hive vagyok. Ez a 23.976 a “moziszeru” egy muvi kitalalt fogalom, ami a sporolas es korabbi technologiai megoldasok korlatai miatt elfogadott kompromisszum lett.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
FollowTheORI #36820 üzenetére
Oké köszi mindkettőtöknek! Akkor, ha true motion ki van kapcsolva, akkor a BFI-t is biztosan kilőttem vele együtt.
Nem szeretem ezeket a nem létező képkockákat nézni, mert gyakran olyan esetekben is kamera mozgást imitálnak, amikor valójában a kamera meg se mozdul csak egy embert vesz, de összetéveszti a kamera mogzást az alany mozgásával/bólogatásával, amitől olyan mintha ideges lenne az operatőr kezében a kamera. -
libus
őstag
válasz
FollowTheORI #35871 üzenetére
Pár nap múlva írok tapasztalatot a Tv-ről.. -
Gigi01
őstag
válasz
FollowTheORI #32050 üzenetére
Akkor viszont a update visszaállítást megoldhatnák,ha már volt olyan hüle,aki frissített újabbra.
Bár én így is meg vagyok elégedve vele. -
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #32040 üzenetére
Egy nagyobb 75"+ méret inkább kedvezett volna a 8k-nak. Mondjuk első pillanattól látható melyik az OLED.
-
nitro16
senior tag
válasz
FollowTheORI #32040 üzenetére
Köszönöm a video megosztást, ezt tette fel nálam az i-re a pontott és vissza mondtam a qe65q70 rendelésem, és várok egy kicsit még és helyette e 65" oled lesz majd. Valószínűleg c9 csak normalizálodjon még az ára.
-
chros
őstag
válasz
FollowTheORI #31674 üzenetére
-
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #31674 üzenetére
Ennyi erővel a Pana kifutóban adja annyiért az FZ800-at, mint amennyi az LG B széria alapára....
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #31579 üzenetére
A HDR nagyobb erejű csúcs fényerővel dolgozik, de nem az a lényeg, hogy olyan beállítást használjunk, ami már valakinek nem kellemes.
Ezért az Oled fény az nem kőbe vésett, hanem személyes preferencia...
Pont mint a hangerő. -
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #30766 üzenetére
Csak kérdés mennyi problémával fognak küzdeni, miután LG-nek is vannak gondjai, gondolom nekik is lesznek. Így LG ebben - is - 1 évvel több "infóval" fog rendelkezni....
MÁS: Euronics-ba az 55B8 342.000 HUF; MM-ben a 65B8 is vissaztért 550k-ért, illetve a Philips 65OLED903 615K. Az utóbbi kettőt azért lehet érdemes figyelni, mert lassan kifutnak és MM-nél idén volt már jó pár utolsó darabos durva akció...
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #29945 üzenetére
LCD-n sem más a helyzet, max annyi, hogy ott a drágább modelleken van használathó BFI...
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #28731 üzenetére
HDR10 módban is van Technicolor profil, DolbyVision-ben viszont tényleg nincs.
-
powerup2
addikt
válasz
FollowTheORI #28731 üzenetére
Köszi akkor igy van csak picit fura volt.
-
Partizan182
senior tag
válasz
FollowTheORI #28624 üzenetére
A quick start volt az első amit kikapcsoltam még 2 éve, full factory resetet toltam a bizti kedvéért, ugyanaz, login screenig el sem jut, csak köröz a piros karika a Netflix logo alatt. 19-én volt frissítve az app, kb azóta kínlódok vele, ezért kérdem, hogy másnál is előfordul - e? Már az is elég infó lenne hogy a login screen bejön-e (ha valakinek van B7 de nincs előfizetése).
-
Partz
senior tag
válasz
FollowTheORI #27559 üzenetére
Sony-nak ez a Master szériás tv-je, akinek annyira a képminőség számít hidd el nem számít az a $600. Eleve szerencsétlen ez a hasonlat, mert a Sony AG9-nek az LG E9 a megfelelője, a C9-nek pedig az AG8 ha úgy nézzük.
Megjegyzem 77"-es méretben az AG9 és a C9 is azonos áron nyitott. -
Beni2360
félisten
válasz
FollowTheORI #27491 üzenetére
Azelött is a V-be volt dugva az antenne de mióta van a projektor és csak az AVR-n keresztűl tudom nézni a digi adását.
Vagy van megoldás a TV-ből a képet a projira és a hangot az AVR-be tuszkolni?
Lásd: #27490 hszt. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #27122 üzenetére
Akármekkora mértékű a vertical banding az mindenképpen látszani fog ha olyan képtartalom van. Nálam is látszik amikor egyöntetűen ~5%-os szürke a kép. A color tinting is látszik pl nálam havas tájnál, vagy nagyon fehér teljes képeknél. Persze nem olyan durván de látszik, nekem még elfogadható a szint de észreveszem. Az az erős vertical banding csík már durva, kérdés hogy a fényképező mennyire erősítette fel.
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26967 üzenetére
Dinamikus tone mapping -> Továbbra sem használnám.
Hiába van a C8-on külön kalap alá téve, ez még most is egy hagyományos Dinamikus Kontraszt szabályzás, épp csak talán némileg HDR-re optimalizálva. Még mindig nem azt csinálja, amit az LG állít róla.
Amit állít: tényleges csúcsfény mérés a képkockákon, és ehhez igazított tone curve skálázás, hogy ne legyen feleslegesen letompítva a <1000 nit jelenet >1000 nit statikus content metaadat esetén (avagy olyan "auto" HDR10+), ami tényleg jól hangzana (és szerintem én is szívesen bekapcsolnám).
Ami történik: az egész tone curve teljes dinamikatartományon belüli feleslegesen agresszív maszatolása.
Egy 1000 nit metaadatos filmnél egy teljesen hétköznapi, közepesen világos beltéri jelenetnél, ami saccra-kábé SDR tartományba esik (nincs semmi rikítóan fényes, vagy vakfekete folt a képen), ott is látványosan felhúzza a sötétszürkéket is. Pl. egy nő sötétbarna haja Ki állásban sem teljesen lóg be feketébe ott sem, ahol árnyékot kap, de azért látszik, hogy sötét, ahol nem vetül rá fény. Ha Be állásba rakom ezt, akkor hirtelen kivilágosodik az egész hajtömeg, a fénytől kitakart terület is világosabb lesz, olyan hatásúvá válik a kép, mint ha felpöcögtettem volna a Fényerő csúszkát legalább 2-3 lépésnyit, vagy SDR-ban átraktam volna a gamma értéket 0.2-vel kisebbre (pl. 2.2-ről 2.0-ra, vagy 2.4-ről 2.2-re).
Ez egyébként még tényleg jó is lehet akkor, ha viszonylag világos, nem csak enyhe szórt fényben vagy sötétben akarsz HDR filmet nézni, vagy ha valamivel kompenzálni próbálod azt hogy legyalulja a BFI a fényerőt (ha esetleg bekapcsolnád videójátékhoz), de amúgy ez nem az amit ígér és szerintem nem egy jó dolog ha érdekel a képminőség, illetve ha sötét szobában nézel HDR filmet.
A legrosszabb nem is az, amit csinál, hanem hogy kvázi hazudik. Főleg így, hogy külön menüpont is már, hogy próbáljon meggyőzni arról, ez nem Dinnmikus Kontraszt, hanem más.Viszont ha már itt tartunk...
Épp javasolni akartam egy jelenetet, ahol ezt nézegettem, de most feltűnt egy csúnya képhiba, ami megvan a gyári (teljesen alapbeállításos, frissen Reset-elt) és az AutoCAL-os Game módban is egyformán, HDMI4 és PC címkékkel is egyaránt.
Annihilation 00:50:00 (UHD HDR Blu-Ray) --- Színes foltok szerte a bőrön.
Igen, elég hülye képet készített a mobil, de direkt olyat választottam pár ellőtt kép közül, ami inkább eltúlozza, mint elmaszatolja a magenta foltokat, hogy látszódjon mire gondolok (tökéletesen úgysem adja vissza semmilyen fénykép, főleg SDR kép a HDR módét). A kép csak arra szolgál, hogy megmutassa hova nézz otthon a saját TV-den...Ha madVR-al konvertálom vissza SDR-ba (100 nit és highlight clipping beállításokkal, hogy ne legyen kérdés, a highlight recovery maszatolja-e el a hibát), akkor viszont teljesen rendben van. Pontosabban látszik ott egy picike kis color banding / zajosság, ahol natív HDR-ben megjelennek a csúnya tolakodó magenta foltok, de nem feltűnő (csak azért látom, hogy nem "tökéletes", mert tudom hol keresek bármi apró bakit, és közelről nézem tüzetesen), megmarad bőrszínűnek a bőr.
Natív HDR-ben nem kell keresni, azonnal látszik, hogy valami baj van.
Akkor is megvan a magetna blokkos zaj hiba, ha madVR-al 100 nit-re konvertálom 1000-ről a jelenetet, és úgy küldöm ki feldolgozott HDR-ként (de mivel eleve nem túl világos jelenet, ez nem sokat számít, csak tesztelgettem).Nem tudom mi lehet ez, akár nVidia driver gond is szóbajön. Lehet, hogy előrángatom az AMD-s notim és megnézem azon is, de még jobba lenne ha valaki ránézne asztali lejátszóval összehasonlításképp.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26696 üzenetére
Ezt nagyon rosszul tudod..
Elég jól otthon vagyok a témában.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26675 üzenetére
Garanciális autóba is használt alkatrészt raknak? Nem ! Amíg garanciális, addig nem adhat használt cserealkatrészt. Ha meg nincs neki új, akkor csereutalvány...
És igen, elhajtom a francba, ha azt látom, hogy valami bontott sz@rt akar rám sózni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #26637 üzenetére
Ennyi.
Ez nem egy tartós befektetés, hanem egy szórakozást kiszolgáló eszköz.
Hiába veszed meg, évek múlva semmit nem fog érni. (ha beégett ha nem...)
Azt kell előre mérlegelni, hogy megéri-e az a többletminőség amit kapunk tőle, és ha igen, akkor érdemes-e többszázezer forintot áldozni rá. -
ribarszki
őstag
válasz
FollowTheORI #26218 üzenetére
Szerintem simán ilyenek a B8-as panelek.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
FollowTheORI #26130 üzenetére
érdekes amúgy, sokan panaszkodtak h sima lcd-n tényleg nagyon sötét volt, lepróbáltam az uccsó részt a régi 42LD420 lcd tvmen, és azt kell mondjam azon is nagyon rendben van. a mai led tv-k nem érnek 2 forintot se, de az még minőség volt, 9éves és állítom h jobb képe van mint a mai sima led tvknek, bármelyik mellé odaraknám.
hbo-go-n én nem nézek sorozatokat, pont a minőség miatt...
Torma: Jobb helyeken az első évad már fent van szinkronosan is 4K HDR-ben, brutál szép, ott van a külső vinyómon a sima fhd bluray 7évada a mellet, arra sincs semmi panaszom. nem hiszem h mostanában kijön mind a 8évad4k-ban, de persze én is várom -
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #26073 üzenetére
Nem placebo. Minél jobb a hangminőség simán hallható fejhallgatóval is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26069 üzenetére
Én sztereóban mozizok !
Leszoktam a sokcsatornáról'.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #26050 üzenetére
Meg olyan erősítőt, ami szintén támogatja a HD hangokat.
-
vfeco
aktív tag
válasz
FollowTheORI #26050 üzenetére
Köszi.Van esetleg ajánlott lejátszó komolyabb anyagokhoz?
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #25804 üzenetére
Nem tudom miért írod ezt nekem, hiszen én kerek perec leírtam, hogy én nem is tudtam ezekről a dolgokról mégis észrevettem már a kezdetekkor is. Én se tesztelgetek állandóan, jól is néznénk ki. A kalibrálással is örültem hogy végeztem, a hátam közepe se kívánja rendszeresen újracsinálni. A monitornak használt tévém annyival könnyebb kalibrálás szempontból, hogy ott automatikus az egész, mert a DisplayCal automatikusan elvégez mindent helyettem, nem kell a tévé menüjében bohóckodni. Amúgy meg elégedett vagyok az OLED tévémmel, részemről csak azért hoztam fel a témát, mert chros fórumtárs panaszkodott.
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #25767 üzenetére
Ha nem látszana normál használat mellett mondjuk a vertical banding és a color tinting, akkor tényleg senkit nem érdekelne és nem mondanánk hogy pedig van. A mértéke különböző, szerencsére a többségnél teljesen vállalható. Egyébként az én tévém is kalibrált, szóval ehhez nem sok köze van. Ezek a panelhibák amúgy se jönnek ki kalibrálásnál, mert a képernyő közepe rendszerint jó ahova a mérőműszert helyezed.
Ja és a color tintingről nem is tudtam hogy létezik, de már az elején feltűnt hogy a fehér az kicsit pirosas árnyalatú itt-ott. Még meg is említettem itt a fórumba, csak akkor nem reagált rá senki.
-
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI #25766 üzenetére
Két ember szerint náluk idővel csökkent a hiba, a közvélekedés szerint viszont nem változik idővel. A fizikai magyarázata a jelenségnek nem ismert, így ez a két vélemény engem a legkevésébé sem győzött meg, sajnos.
-
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI #25767 üzenetére
Én nem keresem a hibát, de ha egyszer feltűnt, akkor már látom. Hidd el én lennék a legboldogabb, ha nem látnám valós tartalomnál is, mondjuk focimeccsen gyakorlatilag folyamatosan.
30 éve, egy CRT TV-t nem lehetett volna eladni ilyen színtisztasággal, azóta fejlődött a technika.
-
válasz
FollowTheORI #25766 üzenetére
A 25767 hozzászólásra + 1!
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #25751 üzenetére
"kifested a lakást és pár hónap múlva veszi fel igazán a végleges színét"
Akkor vagy a fal nincs előkészítve, vagy jó szar festékről van szó. Normális esetben egy nap száradás után végleges a szín, max. a besütő nap fakítja majd idővel.
-
Joshi
titán
válasz
A Color Tinting sajnos nem változik a használat során, szerintem amire te gondolsz az a Vertical Banding. Na az sokat tud javulni az üzemórák során. Az én Sony A1 tévémen is jelen van a Color Tinting kezdetek óta(2017.11.), de nem nagyon lett jobb, általában az egyik oldal ilyen.
-
Celtis
veterán
válasz
Ez a te vélekedésed vagy bármivel alá tudod támasztani? Mert nem hiszem, hogy a falfestékmek bármi köze van egy OLED panelhez, azon kívül, hogy színes.
-
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI #25748 üzenetére
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
FollowTheORI #25716 üzenetére
Szerintem ezt kellene beleírni az összefoglalóba, mert egy mondatban benne van, hogy mire használható és mire nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #25677 üzenetére
SONY-k nem most jönnek hanem később.
Mivel jelenleg az LG-modellek újulnak meg, így azokat érdemesebb (most) venni.
AF9 is mintha nyáron lett volna bemutatva. -
chros
őstag
válasz
FollowTheORI #25588 üzenetére
A Real Cinema opcio PC modban nem elerheto. A normal modban pedig 4:2:2 chroma-val dolgozik az LG (legalabb kb 10 eve).
-
demmer123
őstag
válasz
FollowTheORI #25551 üzenetére
Én pár hete 315k-ért vettem MM webshopból.
Szerintem 350k sok érte.
-
dh66e
veterán
válasz
FollowTheORI #25544 üzenetére
A 300k-s MM ár volt jó az 55B8-ra,de a 65-ös az most BB kategória.
-
chros
őstag
válasz
FollowTheORI #25430 üzenetére
Koszi sracok ezek megvannak. A gpu beallitasrol: idaig el sem jutok!
Igy Windows ujratelepites lesz, ha ravisz a lelek / lesz idom. Majd jelzem hogy sikerult.
Addig is 1080p-vel hajtom a TV-tes SDR uzemmodban (kimelem meg egy kicsit, amig a sikerul a 4k-t beuzemelni).
Egyebkent brutal szep kepe van a 65B8-nak, meg 3dlut nelkul is (van igazi fekete szin!
), mint emlitettem a fekete es feher kozeli visszaadasa majdnem hibatlan alapbol (ISF dark room, majd minden beallitas kikapcsolva/alaperteken, oled light 33 -> ~120 nits), a piros es kek szin kisse tol van tolva, de nem veszes az sem.
Ennek koszonhetoen sotet tartalmak (pl. Arrival 4kHDR -> SDR-ben) remekul neznek ki.
Az emlitett vertical banding-et en is eszrevettem 1x-2x az elmult 3 napban, majdnem fekete szinnel, de az esetek 99.99%-ban nem latszik.
5% szurke hatteren meg lehet latni halvanyan a vertical banging-et, de pl mar 40%-on nem.A fekete kozeli makroblokkokat meg nem lattam, igy ez jo hir.
23p tartalommal + Real Cinema On (TrueMotion Off): az eremeny smooth, talan tulsagosan is (az elozo 1080p-s LG LCD TV-hez kepest). Mi az allaspontotok errol? (23p + RealCinema)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
FollowTheORI #25415 üzenetére
2 év után oda jutottam, hogy este 25 is bőven sok tud lenni, így egy ideje ismét 20-on áll az oled fényerő csúszka. A nagyon világos jelenetek így is bővel arcul vágnak, ha meg sötét van, akkor sötét van.. Miért kellene belenyúlnom mesterségesen, hogy több részletet lássak? Nem kell... Ehhez a "felismeréshez" kellett 2 év. Közben le-fel tologattam 20 és 25 között, végül ismét a 20 győzött.
Nálam.
-
PuMbA
titán
válasz
FollowTheORI #25415 üzenetére
Én is ugyanazon az alacsonyabb fényerőn használom este és nappal is a TV-met
Az energiatakarékos mód általában csak akkor jó, ha valaki valamiért nagyon nagy fényerőn használja nappal a TV-t.
-
Isual
veterán
válasz
FollowTheORI #25344 üzenetére
Akkor sztem megvárom a 2019-es modelleket és majd írok, hogy mik a tapasztalatok.
Aztán addig trenírozom magam, legrosszabb esetben marad a szigszalag.@Joshi: Köszi!
-
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI #25273 üzenetére
Hidd el, nem beállítás kérdése. Szoftverhibás az összes, ha tapasztalod, ha nem. Eléggé sok energiát öltem bele a tesztekbe, Samsunggal való vitákba, a békéltető testület előtti bizonyításba, végül a Samsung képviselője is kénytelen volt elismerni, hogy igazam van, miután a szervizben is bemutattam a hibát. Nem hiszem, hogy csípőből meg tudod cáfolni, ne is próbálkozz szerintem.
Amúgy én meg pont meccs közvetítést szeretnék nézni, és baromira idegesített ez a megakadás. Megadtam a lehetőséget a Samsungnak, hogy javítsák, de annyi eszük sincs, hogy felfogják mi az a szoftverhiba.
-
chros
őstag
válasz
FollowTheORI #25249 üzenetére
"Amúgy a deep color nem kell a 4K-hoz, az a HDR-hez kell."
Ez biztos? Amig nem kapcsoltam be az adott porton, addig a PC 1080p-nek latta.
"Azis lehet az erősítőn kell valamit állítani ..."
Koszi, azt is gyorsan atneztem, ott jo volt minden.
"A TV adott HDMI portját meg célszerű PC-re átnevezni"
Ezt hogyan? (Az elozo regi LG-nel tudtam, de it nem talaltam meg gyorsan.)
Egyebkent ez nem biztos, hogy jo lesz (tobb hozzaerto user reportja alapjan): banding, elcseszett gamma curve, stb. Majd en is letesztelem kesobb, de eloszor nem szorakozok vele ido hianyaban (2 db 3dlut-ot kell keszitenem, az kb 4 oras muvelet).
Meg1 kerdes: hideg-inditast hogyan csinaljuk?
Koszi a segitseget!
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #25185 üzenetére
"Szétkeni" a beégést, kb semmire sem jó.
Ami használ az az alacsony oled-fény és a statikus tartalom nélküli tévézés/mozizás. (szerintem) -
yodamastah
őstag
válasz
FollowTheORI #25072 üzenetére
Kérdés az is hogy meddig gyártják. Az én 65ös B7em 2018 márciusi gyártás... Így nem csoda hogy volt még belőle 2018 vége fele is....
-
alaves
addikt
válasz
FollowTheORI #24910 üzenetére
SDR 1080p
-
keszelia
újonc
válasz
FollowTheORI #24762 üzenetére
Szia,
26 óra után rájöttem a megoldásra:
fényerő 50-ről le 49/48-ra és akkor tökéletes a fekete !!! -
jugeen
addikt
válasz
FollowTheORI #24884 üzenetére
Törvényi kötelezettség értelmében igazad van, de ameddig az LG azt mondja, hogy minden Magyarországon számlával igazolható vásárlás tárgyát képező TV készülékre vállalja a 2 év (1+1) jótállást, addig szerintem nem kell izgulnunk.
-
Ano
senior tag
válasz
FollowTheORI #24841 üzenetére
Nem a hibákat keresem, de érdekelnek ezek az infók ... pláne, hogy jó lenne tudni, hogy 3 vagy 10 év múlva várható, hogy zavaró lesz a beéégés a képernyőn ... és mivel ez nem egy olcsó TV, így nagyon nem mind1, hogy mikor következik ez be!
A TV beállítása tesztábrákkal (vagy anélkül) meg igenis fontos dolog ... ha másnak nem is, de kiindulási pontnak tuti jó ...
-
Tulku
veterán
válasz
FollowTheORI #24841 üzenetére
De a férfi már csak ilyen...mindig a külcsínyt és a hibákat keresi...
-
Ano
senior tag
válasz
FollowTheORI #24839 üzenetére
-
Ano
senior tag
válasz
FollowTheORI #24837 üzenetére
És a szervíz menüt, hogyan érem el?
-
Zlcsi
senior tag
válasz
FollowTheORI #24633 üzenetére
Lehet hogy hülye kérdés, de akkor milyen program játsza le a filmet?
En csak ezt az appot használom.
Fent van a plex is de sokkal lassabb, az utolsó frissítés óta meg kb használhatattlanúl nehézkesebb -
polonic
félisten
válasz
FollowTheORI #24615 üzenetére
Én 160 km-t hoztam az autóban 55-öst. Ezért állítva akartam mindenképp.
3-as grand scenic-be pont befért hogy az egyik hátsó ülést lehajtottam és oda betoltam. Így pont befért. Meg sem moccant.
A 65-ös nem tudom, így hogy hozom el. Pedig nem kis puttonya van a járgánynak. -
viera
őstag
válasz
FollowTheORI #24566 üzenetére
Aztán majd jön az IMAX Enhanced.
-
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #24566 üzenetére
Miért gondolod hogy jobban áll a Dolby Vision?
-
Tulku
veterán
válasz
FollowTheORI #24533 üzenetére
Igen az lesz....
Úgy vagyok vele, hogy valóban pana rajongó vagyok, a plazmáik megvettek kilóra, de ott is a perifériák voltak hiányosak...
A Partz által linkelt videóban a szemüveges sárga nagyon nyomja a panát (nyilván igaza van) de pl az mennyire befolyásolja a belső játékos képességeit, hogy a panán nincs csak 2.0-ás USB port...(?) -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #24371 üzenetére
Konkrétan én se olvastam utána, szerintem itt írta valaki.
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #24367 üzenetére
Ha LG ebbe biztos lenne, akkor miért változtatta meg ismét a 2019-es modelleket?
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #24193 üzenetére
-
válasz
FollowTheORI #24118 üzenetére
Tényleg ennyire nehéz beismerni hogy tévedtél? Többen is megcáfoltak, biztos hogy nem volt igazad, akár meg is tehetnéd a folytatólagos magyarázkodások miatt. Csak egy ötlet
A Telekomos előfizetés: azért valahol kell lennie minimum internet (vagy akár TV) előfizetésednek, és azt a legolcsóbban 2 évessel kapod meg, bárki is a szolgáltatód.
-
alaves
addikt
válasz
FollowTheORI #24126 üzenetére
OLED fény csutkára + C20 színhőmérséklet: https://24.hu/tudomany/2018/08/10/kek-feny-monitor-telefon-hatasa-a-szemre/
Egyébként szemüvegeseknek mondom (saját tapasztalat): ajánlom a Hoya BlueControl szemüveg lencsét.
Tényleg jó! (amúgy nem nagyon hittem az optikusnak)
Pár hete cseréltem le a régit és már most mondhatom, hogy egész napos monitoros munka sem fáraszt el. Mozimaraton 1,5m-ről OLED-en, úgy sem fáradt el a szemem. Meleg2-nél nem vettem észre színhőmérséklet torzulást sem....vagy hegesztőszemüveg
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #24126 üzenetére
"Sokat fejlődött a panel fényerő, HDR, stb az A1 óta minden gyártónál."
Mennyivel is? Talán 100nitet léphettek előre csúcs fény esetén, de addig amíg SDR-nél a csúcsfény közepesen van a fényerő meg ~16-on(50-ből), addig nincs sok szerepe. Sony A1-nél HDR-nél nyugodtan lehet hagyni maxon a fényerőket, hibátlan és bőven elég. Na nem nappali fényviszonyoknál. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
FollowTheORI #24118 üzenetére
én voltam !
[link]mi a baj vele ? inkább új 65Q8DN ?
-
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #24120 üzenetére
Abban nem hiszek én sem, hogy BF alatt betáraztak x 100 darabbal és azt árulták.
Valószínűleg jóval kevesebb volt belőlük.
B7 és B8 esetében is inkább a 390-400 volt az alja, legalábbis inkább ez a jellemző. (átlagban)De tökmindegy.
Mindenkinek megvan a tűréshatára.
Magánemberként 2-3 havi megtakarításnál többet nem költenék tévére, az biztos. De mindenki másképp gondolkodik, nincs is baj ezzel. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI #24101 üzenetére
"Euronics sem volt annyi... max láttál 1 darab bemutató modellt annyiért, de az nem releváns."
Valószínűleg mennyiségi kedvezményt kapnak. Ezért van csak 1 féle modell ami kapható náluk.
Lerendelnek mondjuk Budapestre 200 db 55B8PLA-at. Erre elég nagy kedvezményt kapnak a beszállítótól abban biztos lehetsz. -
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #24109 üzenetére
Te álltál bele hogy 300-ért biztos nem volt 55B7, majd miután többen jeleztük, hogy volt, csak magyarázod... Miért nem lehetett elfogadni, hogy tévedtél?! Biztos nagyon zavarhat hogy te meg 100k-val többért vetted.
-
kenwood3
addikt
válasz
FollowTheORI #24098 üzenetére
En a telekomnal vettem 300ert bf-kor, azert ezt nem.neveznem sufninak
-
renatto
őstag
válasz
Pedig belenyugodhatsz, hogy annyi volt, a 65" meg 500k és itt volt is a nyíregyházi Euronicsba. És a weben is rajta volt hetekig. Az a görbe nem rögzít mindent, no de tényleg off.
ui: az hogy te 400k-t pengettél ki érte, távolról sem zárja ki hogy lehetett akkor venni 300k-ért. Amire most több jel is mutat és "sajnos" a T-s 300k-s listaáras akciót is láttam, de mivel vettek itt többen is majd ők megerősítik.
-
berbatov2
senior tag
válasz
FollowTheORI #24104 üzenetére
Jelen! Én is listaár 300k telekom! Nem emlékszem a pontos készletre, de majd fél napig lehetett kapni ennyiért bf-kor!
Szerk
Nekem pl kapóra jött ennyiért, mert nem adnék jelen anyagi helyzetem mellett többet egy tv-ért.
Szerk 2
Bár ahogy látom kár vitatkozni úgyis megmagyarázod, hogy neked van igazad
-
torma1981
veterán
válasz
Mint írtam a telekomnál 300k volt. Nem 1 db nem is 2. Bontatlan. BF alkalmával pl. Miért okoskodsz?
Többen is vettek innen. Én is láttam, hogy fent volt.Azért mert grafikonon nincs fent akkor nem is volt biztos. De tényleg nagyon OFF.
És mint írtam listaáras volt nem előrefizetéssel.
-
renatto
őstag
válasz
Az Euronics akkor kamu cég.
-
torma1981
veterán
válasz
Telekom mióta sufni? Ott volt lista áron 300k.
-
ImACeltic
őstag
válasz
FollowTheORI #24072 üzenetére
Legjobb minőséget szedem le mindig. JW is 60-70 GB.
-
válasz
FollowTheORI #24002 üzenetére
Most Plexel nincs gondja.
(#23998) PuMbA: Feliratot kiválasztva egyból transzkódol, emiatt lőttek a HDR-nek is, de még jó, hogy magyar nyelvű. Az Xplay viszont nem indul a TV-n, vagyis elindul, de nem tudom "linkelni", hiába adom be a kódot, a TV-n az app tölt majd visszaadja a kódot, miközben a böngészőben kiírja, hogy sikeresen hozzácsatolva....
(#24003) Joshi: Plexben is a vinyót adtam most hozzá és csak 2.0-val lett összekötve, így sincs semmi baja. Legközelebb a nagyobbat szedem le, csak ott nem volt a release-ben a HDR beleírva.
-
blaca83
őstag
válasz
FollowTheORI #23887 üzenetére
Hívtam őket délelőtt és azt ígérték, hogy 24 órán belül fog keresni a szervizes kollégájuk és egyeztetünk az időponttal kapcsolatban.
(#23892) sakal83:
Én ilyet még nem tapasztaltam.
Teljesen fekete képernyő majd amikor lenyomom a bekapcsoló gombot akkor fentről lefelé haladva elindul egy szürkés fény a kijelzőn. Amikor kitöltötte teljesen akkor egy pillanatra megáll és utána egyből kikapcsol.
Az egész lefut max 3-4 másodperc alatt.(#23894) tothl:
2018.05. havi 55B7V -
allein
addikt
válasz
FollowTheORI #23888 üzenetére
Az a fura, hogy amennyiben a hdmi3-ra csatlakoztatom a média lejátszót és elindítom, nincs fekete színem
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI #23730 üzenetére
Nekem pont ezt hozta a HDR! Egyszerően több és finomabb részlet lett a sötét részeken, ugyanakkor egy éjszakai jelenetben a fények még természetesebbek lettek.
Azért azt se feledjük el, hogy a HDR formátumbanban fizikailag több bit jut az egyes szín komponensekre, azok árnyalataira, így minenképen nagyobb képi dinamikát tesz lehetővé. -
krx21
nagyúr
válasz
FollowTheORI #23730 üzenetére
Lehet, hogy nem egyforma a szemünk.
Én biztos nem kívánok semmilyen körülmények között 1000nit-et egy sötét szobában. Valamint bízom abban, hogy az OLED-fény kezelése, nem teszi tönkre a tartomány semmilyen részét a "csutkára" tekeréshez képest. Hidd el én igy is nagyon briliáns kontrasztot látok és még most is néha hunyorognom kell mint egy kínai.
Valamint a sötét részletek is mind kiválóak.
De mondom nekem HDR esetén be van kapcsolva a dinamikus kontraszt alacsonyra és az emel a fényerőn, szerintem kb. 32-60 arányban.. -
Hubba12
senior tag
válasz
FollowTheORI #23618 üzenetére
En is igy jarotom most be
vegyesen youtube god of war stb
Minden tobb oras hasznalat utan le nyomtam egy pixel frissitest. Ez a tv bamulatos. Legutolso tv egy 3d-s egyszeru valami volt. Ez egy mas vilag minden cent megerte.(lg b8) egyenlore a kep se olyan mint az itt egy ket elo fordulo darab sehol sem vilagosabb mint mashol a kep
-
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI #23265 üzenetére
Azért is írtam oda hogy "akár". Nyilván van egyéb korlátozó tényező is.
-
Grande Ale
őstag
válasz
FollowTheORI #23021 üzenetére
Gyakorlatilag a normál tévé nézési szokásoknak megfelelően használva nem fog beégni? Ez azért igen megnyugtató.
Játékkal mi a helyzet? -
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #22897 üzenetére
Amiről ő és a legutóbbi hivatalos firmware változáslista beszélt, az elvileg csak a HDR módot érintette, és csak az O18 platformon (avagy 2018-as Alpha9, mint a C8 is). Én ezt az M16PP-n (avagy 2018-as Alpha7, mint PlusPlus 2016 óta, ami lényegében csak B8).
Én ezt SDR módban láttam a B8-on és most a C8-on is, de mindkettőn az aktuálisan legfrissebb firmware volt (konkrétan a B8-on belső verziószámra picit újabb volt elérhető decemberben, mint ma a C8-ra, de alapvetően ugyan az azokat a "látható", dokumentált változásokat hordozzák).
(#22908) daneel_hu - Nyilván szebb az E, de csóró vagy zsugori (mikor melyik érvényesül
) vagyok ahhoz, hogy az esztétikára is áldozni tudjak. Idén is spórolni próbáltam a C8 és B8 közt is, pedig itt játszik némi funkcionalitás is.
(#22907) sakal83
A C7 -> B8 váltásról határozottan úgy éreztem, hogy megérte, de az is csak azért, mert plazmáról jöttem a C7-re, és sohasem tudtam megszokni, hogy PC játékokban maszatol a mozgás, a B8-on pedig van BFI, amivel elég éles marad (pl olvasható marad a mozgó felirat). De pl. játékkonzolon sokszor akkor se tudod kikapcsolni a játékba épített motion blur effect-et, ha akarod (bár ahogy néztem decemberben egy XBox-ot, ott amit kipróbáltam pár játék, az épp engedte ezt állítgatni, de van hogy semmit nem engednek).
Viszont szokni kell, és legtöbben nem hajlandóak megszokni a BFI "villogását" (pedig ha megszoktad, utána nem is látod --- mondjuk biztos van aki sohasem tudja megszokni, pl. epilepsziás hajlamúak, de a többség szerintem csak nem akarja). Ha nem használod a BFI-t, akkor nincs sok előnye (még a CalMAN kalibrálhatóság az előny 2017-ről 2018-ra, de az még extra felár, és nem biztos, hogy megéri, mert a Technicolor frissítés óta egész jók a gyári színek is már a 2017-es modelleken is).A B8 -> C8 kizárólag HDR színekben jobb (a nem túl világos, SDR filmekben is látható színek esetén). Viszont ehhez is erősen kritikusan kell nézegetni a különbségeket. Színhelyesre kell állítani (pl. Színház mód kikapcsolt képjavítókkal) és tudni hogy mire kell figyelni. Szóval ez akkor éri meg, ha sok HDR-t nézel és nagyon érzékeny vagy a színek pontatlanságára (illetve ha színhelyes módra törekszel, mert ha eleve "saját ízlés szerint" akarod beállítani, akkor kb. tök mindegy, mert ez a gyári eltérés kisebb lesz, mint amit random belepiszkálsz majd fel-alá).
Az E meg lást fentebb -> szebb, de ez már abszolút szubjektív (az is hogy tetszik-e, mert pl. nekem a G és W széria egyáltalán nem jön be ránézésre se, hát még az hogy megéri-e a pénzét).
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
FollowTheORI #22848 üzenetére
Igen, de a HDR-t teljesen szétcseszi, mert a rec2020-at átkonvertálja rec709-ba.
Én úgy tudom, hogy RGB = 4:4:4 chroma subsampling, tehát nem ad semmi extrát a PC ikon.P.S.: Én most PS4-et vettem alapul, ő attól függően hogy 4k / HDR van, megfelelő jelet küld.
SDR 4k - RGB - black level High
HDR 4k - 4:2:2 - black level Low
HDR 1080p - RGB - black level High (azért nem nagyon van játék ami ide sorolható) -
piRate_nEx
aktív tag
válasz
FollowTheORI #22846 üzenetére
Rendben.
Tehát color gamut Auto HDR játékban is.
Szerintük a Wide amúgy DCI/P3-ra erőszakolja a színeket, és ahogy olvastam a PS4 rec2020-at tol HDR-ben.Kérdés akkor, hogy miért van default Wide-on ez a beálltás? Colort tegyem 65-re ahogy alapból van? Ez segít amúgy a fakó színeken, nyilván, de helyes?
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
FollowTheORI #22844 üzenetére
Hm, a színhőmérsékletnek nem kéne befolyásolnia a színeket, nem?
Filmeknél Warm 1-et használok, tudom hogy a Warm 2 a hivatalos, mastered téma, de nekem túl meleg. Játékoknál középre húztam, ott nincs semmi előírva papíron, hogy mit kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Microsoft Excel topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Változatos hardverbokréta
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest