- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
piRate_nEx #22843 üzenetére
Ha elnevezed PC-nek a HDMI bemenetet, akkor mindig alacsony a késés Játék módon kívül is, tehát választhatod pl. a Szakértő Sötét módot és abban az Auto színteret SDR játékhoz.
Viszont PC címkével nem biztos, hogy jól működik a HDR. A 8-as és 7-es modelleken már javították tavaly ősszel a firmware-ben, de nem tudom, hogy a 6-osok megkapták-e már ezt a javítást, vagy megkapják-e egyáltalán valaha.
HDR Játék módban is Auto a nyerő, csak állítsd át a Szín-t 55-re (ezt fejből mondom, de nézd meg mennyi a Technicolor HDR módban a Szín és állítsd ugyan annyira a játékot, az idei OLED-eken pl. már nem 55, mint tavaly, hanem 50 a "jó" Szín) és a fehéregyensúly told el a csúszka bal szélre "koppig" (az pont az, mint a Technicolor módban a Meleg2).
A fentiekből következik, hogy rosszabb esetben rendszeresen kapcsolgatnod kell a PC és HDMI címke közt SDR-hoz és HDR-hez. Szóval kezdd egy firmware frissítéssel, hátha... illetve nézd meg külön-külön az Auto színteret HDR módokban mindkét címkével.
Ja és még egy... a PC HDR módok mind le vannak zárva valamilyen Színtér módra. Keresd meg, hogy melyik van Auto-ra és használd azt (és állítsd vissza a Szín értéket 55-re, ha kell, mert magasabban indul esetleg).
-
válasz
piRate_nEx #22849 üzenetére
A tévé nem jeleníti meg ha nem PC módba van, hiába küldi a konzol.
Nem tesztelgettem amúgy ki, elfogadtam amit a neten erről írtak.
-
válasz
piRate_nEx #22847 üzenetére
Auto mindig a forráshoz igazítja... tehát ha nem wide akkor arra ha wide akkor arra.
Ha kézzel wide-ra állítod, akkor wide esetén nincs gond, de nem wide esetén túlszaturál ahogy azt hiszem írtad is.
Szóval azért az auto ajánlott mert az mindig "helyes".
Illetve igen, ha 2020-ba van a 709 rejteve akkor kiszedi helyesen.Én a rtings beállításait használom... ott a color 50. Énis így használom.
Próbáld ki... color 50. Color temp pedig W45.
(most a játék/game módról beszélek)
Elvileg ez a "standard ideális".Plusz célszerű lehet a bemenetet még átnevezni PC-re, mert akkor SDR esetén megy a full RGB + 4:4:4 chroma.
-
válasz
piRate_nEx #22845 üzenetére
Már miért ne kéne... nagyon is kell. Nevében is benne van hogy color temperature.
Általában a ~6500K szokott a "standard" lenni... persze semmi sem előírás minden lehet állítgatni össze vissza.
Erre szoktak kalibrálni is, mert ez a "legtermészetesebb az emberi szemnek".
Ez a warm2 is. -
válasz
piRate_nEx #22843 üzenetére
Maradhat auto, csak a színhőmérsékletet kell W45-re állítani kb... asszem.
Mást nem kell állítgatni.Mind a két játék módban, ha jól emlékszem.
Az LG valamiért a játék módokban más alap színhőmérsékletet használ, de vissza lehet állítani szerencsére így.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
piRate_nEx #13257 üzenetére
Kösz a tippet, erre is ránézek ha hazaértem. Ja, erre hiába is néznék, csak FHD-s az oledem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
piRate_nEx #13251 üzenetére
Kösz. Majd ránézek megint... de az Xplay viszont fizetős, ha jól tudom, vagy nem?
-
junior19
senior tag
válasz
piRate_nEx #13226 üzenetére
Hali!
Ne haragudj, de amit csinálsz, az nagyon messze van a kalibrációtól. Több lényeges, rossz döntést hoztál. És ha csak úgy állítgatjuk a tévét, akkor ne nevezzük már azt kalibrációnak.
Azzal az apró kivétellel, hogy a Warm2 neked túl meleg, ezért Warm1-et használsz. És a kontrasztot is max-ra veszed. Ezzel csak azt érted el, hogy sokkal több a maximális fényerőd, ettől önmagában már máshogy fut a három szín, de még színhőmérsékletet is megváltoztatod. És ezek után bemásolod a kalibrált kijelző értékeit lényegi eltérésekkel.
Ezt még megfejeled a fekete színt átállításával, amivel még azt is gallyra vágod. Én úgy tudom(emlékszem), hogy a korlátozott RGB jelhez pont az alacsony fekete szint beállítás a jó, a full RGB-nél kell a magas. De ezt a neten található HDMI feketeszintre keresve le lehet ellenőrizni.
Nekem az a véleményem, ha valaki 4-500 ezert elkölt egy megjelenítőre, akkor 10-15-őt rá kell szánni kalibrálásra. Nem tudom a környékeden mennyiért csinálják. Egyébként inkább a gyári értékek alkalmazása a megfelelő fekete színt beállításával a megfelelő opció. Szerintem. -
Partizan182
senior tag
válasz
piRate_nEx #13226 üzenetére
Csak ISF/Technicolor, többit meg se látom.
Azt tudjuk mit hozott a (nekem) tegnapi frissítés?
-
nubyy
aktív tag
válasz
piRate_nEx #13141 üzenetére
En rogton HDR jatekkal kezdtem rajta, utana HDR film
Monitornak hasznalom, igaz HDR jatekon es filmen/sorozaton kivul 17-es OLED light mellett - allandoan sotetitett szobaban van es zavaro a nagyobb fenyero. HDR jatek/video mellett maxon megy azota is, viszont olyankor messzebrol kell neznem. IR-t sem lattam rajta meg, HDR gamek utan sem. Talca rejtett es a browser fullscreen fut es igy nem latszanak a tabok csak ha ott az eger. Ezt leszamitva hasznalom mint elotte az LCD tv-t amit valtott. December eleje ota van meg. -
Partizan182
senior tag
válasz
piRate_nEx #13141 üzenetére
Túl van ez a bejáratás dolog lihegve, második oledemet koptatom, soha egy másodpercre sem pipiskedtem a kontenttel. A lényeg a konszolidált fényerô (nekem 25 este 55 nappal), este nem szabad áramtalanítani, meg hogy legyen valamennyire vegyes a tartalom.
Magyarul játtsz bátran, csak ne mindig ugyanazzal 10 órákat úgy hogy semmi mást nem nézel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
piRate_nEx #13139 üzenetére
Csak film, sorozat... Logók nélkül. Lehetőleg full szélességű 4K 16:9 is, ne csak 21:9..... Bár eddig úgy tűnik a 21:9, 16:9, 4:3-ra képarányokra nem érzékeny az OLED. Szóval mehet bármi, csak mozogjon
A lényeg, hogy ne menjen rajta nagyon statikus kép az első pár nap, és legalább 4 órát járjon/ nap, hogy a kompi ciklus lefusson automatán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest