- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
wallace 234 #87471 üzenetére
A számlán rajta van, hogy kiállított darab. Hozzáteszem nem volt ez miatt olcsóbb, csak én hülye türelmetlen voltam. A garijegy az Euronics jótállási jegye.
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #87471 üzenetére
A szervizmenü valószínűleg logolja a store módot, vagy lehet, hogy egyszerűen szerepelt a papírokon.
-
Gicz
addikt
válasz
wallace 234 #87133 üzenetére
TPC ilyet nem csinál, az csak statikus tartalomnál csökkenti a fényerőt. Filmeknél csak ott bakizik ahol túl sötét a jelenet. Világos jelenetnél sose kapcsol be. Azoknál szokott gondot okozni főleg akik monitorként használják a tv-t és nincs elég változás a képen. De olyat nem tud, hogy az eddigi max fényerőn még tol felfele a kikapcsolása.
-
morfondőr
addikt
válasz
wallace 234 #87133 üzenetére
Köszönöm a megerősítést! Akkor élvezem az új-új TV-m, mert egyébként is egy bő hónapja van csak meg, de azóta átesett néhány "frissítésen"!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
wallace 234 #86790 üzenetére
Az nem gond. Nem hiszem,hogy meghalnak évente ezek.
-
ricsip
addikt
válasz
wallace 234 #86790 üzenetére
Nem előfordulhat, hanem mindenképpen! Magánszemélyekre vonatkozik az ársávos 1-2-3 év garancia. Cég esetén csak 1 év van, értékhatartól függetlenül.
-
KRoy19
őstag
válasz
wallace 234 #86683 üzenetére
És tényleg. Köszi az infót....
-
KRoy19
őstag
válasz
wallace 234 #86681 üzenetére
Ha hazaérek ránézek, de nekem gyanús, hogy ez nem azt csinálja amit hiszel, hogy csinál. Persze lehet, hogy tévedek, de én anno amikor nézegettem, sehol nem írták, hogy erre lenne opció.
-
Gicz
addikt
válasz
wallace 234 #86388 üzenetére
Ez reggel 7 volt, de ilyenkor már elég világos van, délkelet fele néz a nappali és 2 ablak van meg az erkélyajtó.
Lehet velem van a baj, de én rendes filmnézéshez lehúzom a redőnyöket nappaltv-hez meg ha épp a random háttérbenszólós valamin a sötétben nem látok minden részletet, az annyira nem zavar azért
-
válasz
wallace 234 #86330 üzenetére
Szerintem a Panasonic és a Sony csúcs TV je az előző genben is a legjobbak voltak, A A95K és az Lz2000 volt a referencia több oldal szerint. jobb volt mint a Samu és LG csúcs Tv legalább is a tesztek szerint.
A Loewe teljesen más kategória.
Ezt a különbséget ha valaki több évre vesz Tv-t tőlünk nyugatabbra lazán kiperkálja de itthon is elég sokan.
Értem hogy ár / ár értékben nem jók ,de amúgy meg remek Tv-k és nem mindenkinek annyira sok az az árkülönbség ami egy csúcs LG 65" és egy csúcs Pana 65 " között van / volt mondjuk. -
válasz
wallace 234 #86328 üzenetére
A csúcs soha nem az ár/értékről szólt.
Aki vett egy Sony A95K-t vagy Pana Z2000 Tv-t szerintem nem lenne elégedett egy Samu vagy Lg csúccsal akkor sem ha cserébe maradna x pénzzel többje ,mert megteheti hogy a legjobbat vegye.
Ő azon a szinten elégedett.
Ez így van a Számítástechnikában vagy Házimoziban is.Bizonyos szint fölött minimális előnyökért már exponenciálisan többet fizetsz nem egyenes arányosság van. Szerintem ez nem annyira nagy probléma.
Most elnézve a Pana idei választékát igyekeznek minden szintre hozni konkurenciát, remélem árban és tudásban is.
Szerintem középkategóriában és a felső tetején az LG túl nagy konkurencia. -
mályva
aktív tag
válasz
wallace 234 #86255 üzenetére
akkor 3 évig?
-
válasz
wallace 234 #86109 üzenetére
Még olcsóbb is
-
Lujo123
junior tag
válasz
wallace 234 #85266 üzenetére
Ha a C2-t vesszük alapul akkor Black Friday környéken lesz jó ára, akkor 619-ért lehetett kapni a 65-öst. Most
is akörül van kivéve egy két akciót amikor ez alá megy, de onnan már nem nagyon szakadt be az ára. -
válasz
wallace 234 #84916 üzenetére
Ettől függetlenül remek képe van annak a Sonynak is ahogy nézem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #84910 üzenetére
Pontosabban az LG+Sony kezdte lejjebb venni, aztán úgy adagolták évente mint újítást.
Az idei Sony 55A80L is tud 590nitet baszki...
0:24 [link] -
torma1981
veterán
válasz
wallace 234 #84415 üzenetére
Persze ne legyen gond soha vele.
Igen az LG szerintem messze a legjobb szerviz, támogatás szinten.
-
lala666
őstag
válasz
wallace 234 #82607 üzenetére
Ez így van.
-
válasz
wallace 234 #81878 üzenetére
Philipsnél is jelzi. Igaz nem más színű leddel, hanem kikapcsolt állapotban elalszik a piros led amikor a műveletet végzi.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234 #81867 üzenetére
[link] <<<< igen ezt tudtam, hogy napi 4 órára ki kell kapcsolni, azt nem tudtam, hogy miért...
Mert akárki csinálta a használati utasítást, nos nyaljon sót, vagy mást, mert a lényeget nem írta oda, hogy miért. A birkája...
To reduce image retention, we recommend that you turn off the TV on a daily basis for more than four hours using the remote control or the power button on the TV.És akkor a "szoniék" írták pár napja, hogy megtörténik a pixelfrissítés.
Hogy ez a szokásos pixelfrissítés, vagy valami új eljárást, azt nem tudom.Apart from pixel shift the TV will once turned off via remote control and after a few hours
automatically re-calibrates the screen, by passing a small amount of voltage through each pixel.De köszönöm, hogy beírtad ide...
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #81867 üzenetére
Na, ez jó nagyon, kiváncsi vagyok.
Remélem tiszta teszt, gyártói befolyás nélkül…
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234 #80407 üzenetére
Ismerősöm 1 éve lejárt garanciás tévéjében is kicserélték a panelt, de mindjárt hozzáteszem, ez Németországban volt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #79215 üzenetére
Teljesen vegyes tartalom. Sok PS5, netflix, streaming és sdr.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #79199 üzenetére
WBE
-
Elemental
addikt
válasz
wallace 234 #77127 üzenetére
Másik szünetmentessel teszek egy próbát.
-
Elemental
addikt
válasz
wallace 234 #77103 üzenetére
Switch, ap, ugoos box, tv.
-
Elemental
addikt
válasz
wallace 234 #77091 üzenetére
Másik kábellel is ugyanolyan.
Nincs sűrűn áramszünet. -
Elemental
addikt
válasz
wallace 234 #77091 üzenetére
Kipróbálom másik kábellel, jó 5let.
Apc back BE700G. -
Elemental
addikt
válasz
wallace 234 #77073 üzenetére
Akkor nem tudom, mi lehet.
-
válasz
wallace 234 #76246 üzenetére
Na akkor oké megnyugodtam, köszönöm
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
wallace 234 #76236 üzenetére
nah én pontosan ez miatt nem vizsgálom tüzetesen a panelt pedig van otthon két OLED is
én sem akarok senkit megbántani, mert én is így lennék a tudattal ahogy írod, hogy megőrjítene ha tudnék róla...
így inkább választom a boldog tudatlanságot -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #75133 üzenetére
Szerintem senki nem ellenőrzi, hogy valaki belépett e a szerviz menübe vagy nem. Lehet hogy logolja valahol a rendszer, de szerintem a kutya nem néz utána.
Elvileg a szerviz menübe való belépésnek nem kellene garanciavesztést okozni, szállodákban is gyakran belépnek, hogy a megfelelő módba tegyék.Na de a lényeg, hogy mindneki csak saját felelősségre tegye :)
-
válasz
wallace 234 #74536 üzenetére
Pontosan, én azért váltottam oledre, hogy minden adottságát kihasználjam a lehető legjobb minőségben 👍 Ha beég 1 év alatt az sem érdekel, ezért van az 5 év garanciám, csere után újabb 2 évet adnak a cserélt panelra, a harmadik csere után meg visszaadják a vételárat, akkor meg ha ilyenre sor kerül, már kb annyba fog kerülni a C2 mint most a C1, tehát veszek akkor egy olyat! Én használom orrba szájba ahogy csak lehet, ha be akar égni akkor minél előbb tegye meg ezt
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #74536 üzenetére
Fényérzékeny a szemem, afelett már zavar és hunyorognom kell. Nekem így tökéletes. Így is eléggé fénylik ami fényes.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234 #74533 üzenetére
Kell is, hogy bírja a napi 18 órákat.
-
válasz
wallace 234 #74533 üzenetére
+1
HDR és DolbyVision-nél eleve mindent fullra tesz a tévé, el sem tudnám az alatt képzelni a filmnézést azoknál -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #74484 üzenetére
Lehetséges. Bár az összes eddigi amiket láttam és be volt égve azoknak rendesen oda volt pörkölve a fényerővel.
-
so_ha
senior tag
válasz
wallace 234 #74443 üzenetére
"a panel elég vékony volt és könnyen sérült"
Egy műanyag lapra voltak applikálva a kijelző komponensei.
Így jobban bírta a gyűrődést, mint bármely másik Oled tv. -
so_ha
senior tag
válasz
wallace 234 #74438 üzenetére
"körülményes volt a telepítése"
Egy mágneses fém lap 4 csavarral a falra, majd beleakasztani a kijelzőt ami ehhez tapad.
Egy kábellel összekötve a hangprojektorral, ami tartalmazza a teljes elektronikát. -
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #71206 üzenetére
OLED754: 10000 üzemóra 2 év 2 hónap (már a lányom használja másik lakásban, kevesebbet megy, előtte napi 12-18 óra). Nincs inhomogenitás, tinting, pixelhiba. A 4 hónapos C1-ben is van 1600 üzemóra.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
wallace 234 #71158 üzenetére
Nekem is vlhol ott állhat meg az oled fényerő (35/40) mert az energiatakarékosságot mindig használom ami visszaveszi a fényerőt is lényegében.
Általában max. minimálison használom ,este meg közepes vagy max. -ra rakom.
Jelenleg épp nézek egy Dolby Vision tartalmat és a gyári beálltásokon megy maximális energiatakarékosságon ,számold ki. -
wyll358
tag
válasz
wallace 234 #71158 üzenetére
De amúgy össze-vissza tekergeti mindenféle nyakatekert módon, bármilyen ajánlást figyelmen kívül hagyva és még saját bevallása szerint is olyan állapotot sikerül így elérnie, ami szétcseszi a szemét, de az csakis úgy jó, egyébként nézhetetlen, de hát nem jó mégse mert gyilkolja a szemét... most erre mit lehet mondani?
Szerintem az ilyen eseteket jobb, ha inkább elengedjük, max vesz egy qledet és azt a fórumot fogja legalább boldogítani a jövőben... -
PlayMax
nagyúr
válasz
wallace 234 #71154 üzenetére
1.9-es gammával nem igen van “ ütős kép” mert fakó lessz az egész ,80 oled alá meg nem igen tudok menni mert ennyi fényerőre szükségem van (ez az egyetlen fényerő opció amit tolhatsz bármeddig nem megy a minőség rovására).
2.2 gamma még max. belefér de az igényeimet tekintve ITT se tudok facsarni sokat.
2.4 gammával van igazán ütős kép normálisan beállítva (mint nekem).
Calogero
35 oled fényerővel kb. semmit nem látsz egy G1-en. -
junior19
senior tag
válasz
wallace 234 #70374 üzenetére
Ezt inkább ne ajánld. Egyrészt a saját gépéhez, pc környezethez van állítva.
Általános videó megtekintéshez abszolút nem ajánlható.
Fekete szint: teljes ez biztosan a legtöbb esetben nem lesz jó.
Fényerő: 30 jó sok fekete közeli részletet bezár
Kontraszt: 95 Az ajánlott a 85, 95-el színcsatornát fog vágni. -
bnorci71
addikt
válasz
wallace 234 #70094 üzenetére
persze ez OK, de nagyon nem volt jó az irány se szóval inkább a kinek mi tetszik volt érvényes mint az elektronika panel minimális eltérései
Egyébként a Samu Le40C630-t 12évig használtam egy neten tesztben talált beállítással és tökéletes volt -
odiepapa2
tag
válasz
wallace 234 #69726 üzenetére
Van valami tipusszáma, ami alapján meg lehet határozni melyik VA panelos és melyik IPS panelos?
-
ricsip
addikt
válasz
wallace 234 #69136 üzenetére
Állítólag szoftver updatek is el szokták állítgatni szó nélkül sutyiban. Az LG amúgyis olyan faszán részletesen leír mindent a változásokról a szoftver update ismertetőben (nem!).
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #69064 üzenetére
Minden képrészletet látok a bevágott képen, ugyanis C1-en fórumozok
A 'sötét'-nek mondott kép a valósághoz közeli HDR (tone mapping nélkül). Zenét is 'lineáris' módban hallgatok. De kinek mi a jó és élvezhető.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #68994 üzenetére
Maga a quantum dot, nem hiszem, hogy le lenne védve, hisz a Sony csinálta sok évvel ez előtt a W905 LCD-vel. Aztán jött csak a Samsung.
Úgyhogy simán lehet, jön az LG is… -
fulton
addikt
válasz
wallace 234 #68895 üzenetére
És Volt itt olyan akinek sony oleddel volt beégése és elhajtották?
Ez az LG panelcserés dolog, ki tudja milyen panelt tesznek utána már bele.
Nem könnyű tv t venni -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234 #68664 üzenetére
Na ez jó hír, de feletted teljesen mást írtak.
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #68643 üzenetére
azonos árkategóriáról beszélek és amúgy teljesen mindegy mert a samsung menürendszere +távirányitója egy fos.
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #68626 üzenetére
én aztán tudom mivel van a családban több qled és oled is. ikszdé.
-
belan
addikt
válasz
wallace 234 #68426 üzenetére
Azt tudom playstation-nál újat kapsz ha el romlik ott nagyon korrektek többször kaptam már új gépet !
-
válasz
wallace 234 #67127 üzenetére
Megbízhatóság szempontjából melyik ígérkezik jobbnak, az evo vagy az Ex?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #66760 üzenetére
Rengeteg c1et kalibraltam mind 700 nit felett volt.
Az igaz hogy a B7 amit legutóbb láttam az tudott 820 nitetBoldog Új Évet mindenkinek!
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
wallace 234 #66779 üzenetére
Ha a kép üzemmód Eco akkor 80-as a fényerő.
Ha az energia gazdálkodás auto akkor sem változik most a fényerő. Eléggé világos a szoba,redőny most le van húzva picit.
Szerk: de változott, sötétebb automata beállítás mellett.
Dec31 és süt a nap 6 fok van 😂😂
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
wallace 234 #66768 üzenetére
Mi számít normál használatnak? C1.
Nálunk szinte reggeltől estig megy, pl a tv adás, igaz Eco módban. Néha film, egy kis ps5 ami nem Eco módban megy. Jól gondolom akkor az oled nem nekünk való?
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #66768 üzenetére
Ebben bízom én is, hogy csak lesz valami “kézzel fogható” amiben jobb lesz… Én nagyobb fényerőn biztos nem fogom használni, akkor viszont méginkább jobban bírja majd a statikus tartalmat…
-
Busterftw
nagyúr
válasz
wallace 234 #66754 üzenetére
Itt azert biztos sok valtozo van. Nyilvan lehet OC-zni a paneleket sokkal magasabbra (mint amit irnak), de akkor az az elettartam rovasara megy.
Gondolom most ugy noveltek a fenyerot mar az EVO/EX-nel, hogy az elettartam ugyanaz vagy jobb lesz.
EX-nel irjak is:"Vízből képes az LG az OLED EX gyártásához deutériumot kinyerni. Ennek kapcsán azt is megtudhattuk, hogy az élettartamra is jó hatással lesz majd, nem kell attól tartani, hogy a normál napi használat során hamar csökkenne a készülék maximális fényereje. A stabil deutérium komponens hosszan fenntartja a nagy fényerőt és a jó hatékonyságot az OLED megjelenítőknél."
Tehat lehet, hogy regebben is megvolt ez a fenyero, mert a panel kepes volt ra, de most ezt pluszban kitolt elettartammal erik el. -
janos666
nagyúr
válasz
wallace 234 #66754 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy minden évben viszonylag nagy volt a szórás, olyan 700 +/- 50.
Szóval nem tudsz ilyen trendeket regresszálni abból, hogy kiolvasod egy tesztoldal 1-1 mérését évről évre. -
koko00869
tag
válasz
wallace 234 #66740 üzenetére
Ez oké, csak szemre nem tudom megmondani, így értettem.
@DVlad - megláttad a lényeget
el lesz az rendezve, becsszó, még csak tegnap került fel a falra a tv. Beszámolok majd róla, jó?
-
coolrob
aktív tag
válasz
wallace 234 #66614 üzenetére
Sajnos nem rémlik már a típus, de Vincenték meg az adott évi összehasonlítás esetében is belfutottak ha jól emlékszem (talán q9fn).
Ennél a videónál olyan 4:20 körül láthatod, igaz itt a tartalom miatt csak bizonyos zónákat kapcsolt le a tv, nem a teljes képet, de zavaró nagyon: [link]
Azóta gondolom finomítottak, mostanra csak a highlightot veszik vissza a blooming elkerülése miatt ha jól emlékszem. Tehát ha mondjuk vmi egy csillag 700 nites lenne az égen, akkor csak 400-500 lesz, mert így nem olyan szembetűnő a blooming. -
törölt tag
válasz
wallace 234 #66614 üzenetére
KS8000 ezt teljesen fekete képkockáknál megcsinálta, de csillagos égnél vagy hasonlóknál nem vettem észre. Az tényleg becseszett volna, így is nagyon zavart.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
wallace 234 #66109 üzenetére
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #66039 üzenetére
Hogyan, mit vettek vissza? Mert tesztekben a C1 és G1 ugyan azt tudja/produkálja.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234 #65692 üzenetére
Majd kiderül melyik miben lesz jó illetve az ár ami majd döntő lesz sok esetben. Nekem még mindig nagy a változás a 65"-ről 77"-re váltás. De még mindig lehetne nagyobb a kép. Remélem hogy a gyártó tényleg jön nagyobb oledekkel.
-
ReFleXx
addikt
válasz
wallace 234 #65692 üzenetére
.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #65665 üzenetére
Én használom is, a szomszédok miatt…
(2 mélynyomóm van)
Meg van hogy nekem is kellemesebb úgy, nem kell a szívgörcs egy robbanás esetén. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #65662 üzenetére
Egyetértek. De a mértéke rendkívül helyzet és egyén függő.
Te is azt írtad, hogy “kellő dinamikával”.. De mennyire?
Nos egy géppuska 1-2m-en belül 130-150dB-el szól, ugye ezt te sem akarod hallani?130 dB-en felül már fáj a fülnek minden hang.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #65653 üzenetére
Fog persze. Amíg a technológia bírja addig pörögni fog a marketing gépezet.
A masterelés nem azt jelenti, hogy mindenképp úgy is kell vissza adni..
Háborús filmet sokan láttunk, hallottunk. Ott egy géppuska hangja (150 dB) amit fel is vesznek. De milyen jó, hogy otthon nem 150dB-el kell meghallgatni… -
ricsip
addikt
válasz
wallace 234 #65653 üzenetére
Szerintem ez azért praktikus, mert az utóbbi 5-6 évben az UHD / HDR / dolby vision létrehozása óta beszkenneltek párszáz régi filmet eredeti negatívokról. Mivel nem a 2021-es tárolási formátum a korlát, amiben digitalizáltak őket, hanem a 2021-es kijelzők max. képessége, ezért ha 20-30 év múlva tudnak majd gyártani 10 ezer nit-es kijelzőket, a 2021-ben digitalizált dolby vision formatumú film "automatikusan" jobban fog kinézni 2050-ben. Vagy nem, majd kiderül, ha megérjük.
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234 #65223 üzenetére
Fel kell készülni, hogy ahogy egyre szélesebb körben vannak jelen az Oled és QLED TV-k, arányosan kevesebb ember tart igényt a helyes beállításra. Amikor már “Mari néninek” is Oled TV-je lesz, hát az vajon hogy lesz beállítva…
Az első körös tulajdonosok leginkább a technika kedvelői voltak, ott sokkal inkább megvolt az igény a valódi képvisszaadásra… -
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65183 üzenetére
-2-t nem nagyon néztem, mert egyből 0-ra állítottam az ajánlásoknak megfelelően. Most állítottam feljebb +1-+2-re. Plusz a tone mapping és kontrszaszt elpiszkáló.
Most már azért közelebb vagyok a nézhetőhöz. -
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65178 üzenetére
Ha jól értettem, akkor a gamma 0 állása lenne 2.2. Ettől kettővel feljebb tekertem. Eredetileg asszem -2-n állt.
-
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65170 üzenetére
Direkt megnéztem újra az előzetest is sima monitoron, azon is látszik az éredekes fényképezés. Az erdős éjszakás részek viszont jól néztek ki. a világos hiányzik mindenhol.
Azóta találtam valami jó irányba vezető utat, de teljesen szembemegy az ajánlásokkal.
Gamma 0->2, HDR tone mapping gradiens -> világos, kontraszt rontó offról -> közepes
Így a Dzsungeltúra is kivilágosodott, jobb lett, de kicsit továbbra is furcsa. Oroszlánkirály HDR egész jónak tűnik, az ég még nem elég kék.
Egyelőre a belső Plexet próbálgatom, egész jól megy. Másik lehetőség az eddigi PC-MPC-BE-MadVR kombó. Ha működik, maradok a Plexnél és szerzek egy earc extractort.
SDR is világosodott valamennyit. Korábban a fényerő maxon sem hozott eredményt, túl sok sötét, most fényerő talán 20-on van és jobb, világosabb.
Azt nem tudom, hogy miért kell teljesen más beállításokat használni, mint amikről olvastam. -
bzoley
veterán
válasz
wallace 234 #65160 üzenetére
Azt már korábban is láttam, hogy másabb az oled, nem is tűnt teljesen meggyőzőnek, de nyilván meg lehet szokni. Korábban kérdeztem, qn95a-t terveztem, de az elmúlt hetekben megnéztem az összes yt videót, elolvastam minden tesztet, és és az egyik legjobbnak mondták a Sony-t, úgyhogy megpróbáltam. Biztos be lehet majd valahogy normálisra állítani, egyelőre még nem sikerült. Mondjuk az első film, amit néztem furcsán van fényképezve(dzsungeltúra).
Egy eco bállítás rémlik, az ki van lőve. -
powerup2
addikt
válasz
wallace 234 #64808 üzenetére
Majd kiderül mit hoz a jövő. De a panasonic feljönni már nem fog mivel mindig drágább mint más gyártó.
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #64808 üzenetére
A QD-OLED a várakozások szerint összességében jobb lesz. Csak drágább is, ill. 55-65" lesz a választék, egyelőre. Engem érdekel majd, hogy a gyakorlatban mit hoznak/hoztak össze végül.
-
powerup2
addikt
válasz
wallace 234 #64806 üzenetére
-
hm_guesswho
tag
válasz
wallace 234 #64454 üzenetére
Nekem még 2019-es a széria. Szép képe van, de azért néha azt érzem, hogy piros-pirosas árnyalatok sokkal élénkebbek-intenzívebbek amellett, hogy minden más színt elég jól hoz. Pont tegnap tűnt fel, hogy a Battlefield V. sivatagi küldetésein szinte már-már vöröses volt a homokos-sziklás táj.
Már kezdem magam lebeszélni az outletről, 3 év az mégis 3 év. -
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #64220 üzenetére
Ja akkor azért dicséred, mert neked is ilyen van/volt.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #64207 üzenetére
Még jó, hogy ez VA + mini led, nagyon nem ips panel!
De, krva nagy különbség van. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #64207 üzenetére
ips alatt én a sima ips-t értem.
@esicyhun
Én ennyi pénzért inkább nagyobb képméretet vennék, ha nem kell a minimum 55 coll, akkor tökéletes az A1 -
norbertoth
senior tag
válasz
wallace 234 #64033 üzenetére
+1
-
ricsip
addikt
válasz
wallace 234 #64033 üzenetére
Amúgy ha a képfeldolgozásnál minden mozgásjavítás és egyéb effekt ki van kapcsolva, számít bármit is a képfeldolgozó processzor sebessége?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #63956 üzenetére
Esetleg nézd meg a két tv tesztjét.
#63974 Rebelf :
Itt "sírtok", hogy Evo panel meg magas csúcsfény, nincs spéci hűtése, akkor a Philips nem melegszik túl a 940nittel vagy annak is spéci hűtése van vagy a Philips lesz.rja?
Érdekes. -
libus
őstag
válasz
wallace 234 #63971 üzenetére
Akkor ha valaki a fehér (C12LA) hátú C1-et vesz, akkor azt kap amit épp ebbe a típusba tettek akkor. Vagy WBC, vagy WBE panel. Hmm.
Nem tudom, hogy lehet e valami különbség képileg a kettő között, de egy bíztos, hogy bármelyik panel is van a C1-be, nem kapunk rossz képminőséget! -
libus
őstag
válasz
wallace 234 #63968 üzenetére
Hát igen, jól felborította az eddigi állításokat!
Akkor a fekete hátlapos (LB) a drágább, és akkor abban van az Evo panel? -
*H*
aktív tag
válasz
wallace 234 #63962 üzenetére
Én nem keverek semmit, ellentétben veled. A C11LB a fekete-, a C12LA a fehér hátlapos és nem mindegyik "fehér hátlapos" kapott WBE (Evo) panelt. Van amelyikben szintén WBC van. Nincs "C1 fekete hátlap" és "C11 fehér hátlapos", ellenben van pontos típusszámuk mi megkülönbözteti őket.
-
*H*
aktív tag
válasz
wallace 234 #63956 üzenetére
Nincs mindegyik fehér C1-ben WBE panel.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234 #63949 üzenetére
Nem nagyon van visszavéve, csúcsfényben kb. 40-50nit az eltérés a G1 javára, ami szinte semmi. Ehhez nem kell spéci hűtés!
-
libus
őstag
válasz
wallace 234 #63943 üzenetére
Háát, így ez esetben, hogy a fehér hátú EVO panelt kapott, azaz újabb típust, így szerintem lehet megérné azt a plusz 10k-t.
Mégiscsak egy újabb panel.
Meg igaz, hogy most vissza van véve szoftveresen, de lehet későbbiekben valamikor feloldják egy szoftverfrissítés az EVO tudását! -
Chaser
legenda
válasz
wallace 234 #63767 üzenetére
legyen úgy
olednek is extrém kínzás kell hogy gond legyen, egy gamenél több ezer óra az sztem elég extrém ( :Sidorovich
forza 5 nálam is lesz, legfőképp amitt sem akasrtam húzni már a vásárlást, de ilyen 100 óra környéke max
az kb mindegy hogy egyhuzamban tolod le vagy egy év alatt, ettől független a ledeket ugyanannak a terhelésnek teszik ki a statikus elemek és "hasonló elemek"
de kár ezen sztem aggódni
szerencsére a gar is már több alapból, én személy szerint elég jó áron is vettem a 48c1-et, ha meg is murdelne gar lejárta után egy nappal évi kb 112e ft-ba került...telefon előfizetésem is van annyi - sokkal drágább tv-nél azért több a "bérleti díj" nyilván ha csak 3 évet veszünk alapul ami után egyből beüt a krach - -
Dealer95
őstag
válasz
wallace 234 #63709 üzenetére
Ez egy régi széria, jóval kisebb alpixel mérettel, mindenféle pixeleltolás és egyéb élettartamnövelő rásegítés nélkül.
Ha ez nem égett be 1 év alatt, akkor az újabbaknak sem lenne szabad 2-3 év alatt beégnie.Erre akartam célozni csak.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #63730 üzenetére
Igen, ezt én is észre vettem ,mindennel foglalkoznak,csak a tartalom fogyasztással nem. Ez olyan mint a hifi kb. Veszik az újabb és újabb eszközöket ,kábeleket ,tesztelgetnek,analizálnak, csak épp zenét felejtenek el hallgatni napi szinten
Na mentem is Netflixezni
(igen , nappal,oled tv-vel,sötét szobában )
-
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #63725 üzenetére
Ha valaki nem veszi észre olyan tartalmak mellett amiket használ , akkor mindegy is hogy be van égve vagy sem szerintem,hisz nem látja ,nincs mi zavarja
az meg hogy naponta legyen tesztelve a tv szürke képekkel , kicsit óvodás , túl aggódás . Úgy is akkor lesz lépés ha szemmel látható a baj.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234 #63709 üzenetére
Én láttam már CX-et és C1-et is beégve, igaz amíg nem szóltam addig a tulaj nem látta, akárhogy is nézte.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
wallace 234 #63361 üzenetére
Nah eddig előre haladtam, egyre inkább LG felé, most már jött mellé Sony és Samsung is
Majd az nyer, amelyikre lesz jobb akció, és nem kell ennyit gondolkodnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest