- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dicker
őstag
válasz
hm_guesswho #66955 üzenetére
Ha nem olyan a szekrényed, akkor olyat kell venni, vagy fölé. (Sok soundbar falra felszerelhető.)
Amúgy nekem beférne alá az alsó polcra a kisebb soundbar, mert olyan a szekrény. A mélyet úgysem oda kell tenni, inkább a szoba sarkába. Nekem jbl 5.1 van, de az ugye mobilizálható több darabban.Amúgy most sem értem a TV mögött miért nem jó nektek?
De ha tennél is a tv talpa alá valamit senki nem mondja meg, mert a soundbar takarja.De elvileg az LG sj8/sjc8 elfér előtte. Mérd le. Vagy a Bose cuccai, ha van alatta nyitott polcod a szekrényben.
-
janos666
nagyúr
válasz
hm_guesswho #66960 üzenetére
Ha találnál is nagyon pici soundbar-t, akkor is a hangminőség kárára menne a dolog.
-
janos666
nagyúr
válasz
Vagy teszel egy kis polcot a TV fölött a falra, és arra fekteted a soundbar-t.
Vagy teszel valamit a TV lába alá, ami megemeli, és akkor nem lóg a képbe az asztalon fekvő soundbar (legyél kicsit kreatív, nem kell direkt TV magasítóként árult cuccot keresni, csak legyen elég nagy, bírja el a sújt, és illeszkedjen a színvilága a környezetébe).
Vagy soundbar helyett egy 2.1-es hangdoboz szettet veszel, és a TV két oldala melle teszed a két dobozokat (ha elfér, akkor akár az asztalra, ha nem, akkor a falra). -
Danex
addikt
válasz
rakj egy nagy könyvet a tv talpa alá
-
törölt tag
válasz
hm_guesswho #65462 üzenetére
A hatótávot nem tudom megítélni. Nappalin belül reagál, a fal (három réteg gipszkarton + a tévé mögött pozdorja) túloldalán levő helyiségből már nem.
-
törölt tag
válasz
hm_guesswho #65459 üzenetére
A relé kattan a tévében, igen.
Ezek szerint ugyanazt az IR kódot használja a tévé és a robotporszívó, előfordulhat ilyen. Nem tudod máshová rakni a robotot?
-
blakey
titán
válasz
hm_guesswho #65459 üzenetére
Nem szokatlan kérdés, sokaknál előfordul és különböző eszközökkel. Amíg LG TV-m volt addig az Amlogic boxokat kapcsolgatta, de egyiket a felfelé nyíl, másikat az OK gomb. Az LG TV-k már csak ilyenek.
De okosizzók is vannak, amiket az LG távja kezel.
-
KnicksFan
csendes tag
válasz
hm_guesswho #65228 üzenetére
November 19-én pénteken rendeltem az Emagtól LG 55 C1-et. Várható szállítást 12.03-ra írták, de már november 22-én hétfőn hozta a Magyar Posta. Első Oledem, egy IPS LCD-t váltott és imádom
-
Gaben360
senior tag
válasz
hm_guesswho #65228 üzenetére
Én rendeltem akkor és 2 nap múlva is.
A 21.-i rendelés egyik fele megjött 26.-án.
A 19.-i rendelés egyik fele megjött 27.-én.
A 21.-i rendelés vége ma jön meg.
A másik termékről semmi infó, még a rendelések között se látom.
Szóval van baj rendesen. -
Celtis
veterán
válasz
hm_guesswho #64777 üzenetére
A tv megcsinálja, csak be kell kapcsolni.
-
Celtis
veterán
válasz
hm_guesswho #64771 üzenetére
A pixel eltolás kutyagumit sem ér. Az 1-2 pixelnél szélesebb, vastagabb kép elemek nagy része továbbra is folyamatosan terheli a pixeleket. Legfeljebb arra jó ez, hogy a beégés kontúrja elmosódott legyen.
A statikus részek felismerése és halványítása sokkal hatékonyabbnak tűnik. -
mrThomi
addikt
válasz
hm_guesswho #64771 üzenetére
Amúgy ezt a pixel eltolást azért nem ertem csak mert ha van egy negyzet alaku telibe feher logo, eltolas utan kb a 90%-a ugyan ott marad es ugyan ugy feheren vilagit tovabb. Vagy en nem tudom ertelmezni ezt a dolgot ?
-
paatrick
őstag
válasz
hm_guesswho #64717 üzenetére
Valamennyire ebben is van igazság, de azért ott is élelmesek a kereskedők. Beragadt készlet lehet hogy 20 db TV, azt kirakják előre, elviszi az első 20 ember, a többi meg választhat az "akciós" többi termékből. Ennek is megvan a pszichológiája, hogy ha már elmentek oda, sorba álltak stb. akkor venni KELL valamit.
Meg nem az OLED TV-n szoktak összeverekedni
Tavaly pl átlagos amerikai 1000 dollárt költött az egész karácsonyi szezonban.
Amerikában majd nov. 26-án lesz BF, majd utána érdemes csekkolni a híradót meg a youtubeot, ha minden igaz sok helyen már feloldották a korlátozásokat szóval biztos sokan lesznek a boltokban is.
-
KnicksFan
csendes tag
válasz
hm_guesswho #64688 üzenetére
Igen, sikerült, bár hosszabb ideig tartott mint általában.
-
Ezustroka
tag
válasz
hm_guesswho #64595 üzenetére
Amikor a héten nézegettem, több helyen is volt jobb áron a C1. Szerintetek a mostani ár a reálisabb, vagy black friday miatt felárazták. Illetve a mallos ár az most nagy extra? Ennyiért le kell rá csapni, ha ilyet akar az ember? (Nem vagyok még benne annyira az árakban, nemrég kezdtem keresgélni)
-
hm_guesswho
tag
válasz
hm_guesswho #64594 üzenetére
Pontosítok, most megint 359, és már a mall oldalán is. Eddig 395-öt írt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hm_guesswho #64479 üzenetére
Így nehéz megmondani, tudni kellene a pontos beállításokat is. Mozi vagy filmmaker modbol indulj ki. A többi csapnivaló.
Egyébként meg nagy előrelépés lenne a CX.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
hm_guesswho #64479 üzenetére
Samsung tévéken elég érdekesek szoktak lenni a színek, bármelyik YT összehasonlító videót megnézve.
Ha hivatalos boltból veszel outlet terméket, arra lesz hivatalos garancia. Noname outlet boltból 1év garival én nem vennék semmit 10e ft felett.
Szerintem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hm_guesswho #64460 üzenetére
Melyik kepmodban használod illetve mik a beallitasok?
Még ha 2019ben véletlenül színhelyes is lett volna azóta elmaszott 1000szer.
De ha túl piros akkor tuti valami be van kapcsolva aminek nem kellene vagy teljesen rossz kepmodbqn használod.Azért gyárilag helyes belitasokkal nem szoktak annyira rosszak lenni még a samsungok sem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Ha outletben veszed, hiába van 1év garid, az LG vagy bármelyik hivatalos szerviz elhajt = szopacs.
Mondjuk ilyen értékű terméknél miért kell garasoskodni? Ha van rá pénz, meg kell venni, ha nincs akkor meg nem kell erőlködni, csak nyögés lesz belőle.
Szerintem. -
wallace 234
őstag
válasz
Mindenképpen jobban jársz, mert ha gondod van, könyebb elintézni. Lehet csak egy kalibrálás kell annak a tvnek.
-
janos666
nagyúr
válasz
hm_guesswho #64461 üzenetére
Esetleg próbáld meg kalibráltatni.
-
válasz
hm_guesswho #64449 üzenetére
Az elso amit minden TV-nel kikapcsolunk az az osszes ilyen automata szabalyozgatas meg eco mode es tarsai. HDR-t nezel ejszaka is max fenyero kell neki, ez a lenyeg, nappal sima TV-t nezni meg kb. mindegy az egesz. Samsung csinalhat amit akar, az OLED-hez kepest sehova nem jutnak. Esetleg majd a micro-led-es paneleknel, de az meg cseppet dragabb lesz mint barmi mas.
-
wallace 234
őstag
válasz
Samsungnál este ha local dimminget, normál módba van kapcsolva, helyiségebe lévő fényviszonykhoz állítja be a képet! Ill többféle módon is lehet, azt a fényerőt szabályozni. Ill a 2021 qn szériák kék fény kibocsátás, rendkívül alacsony lett. Szóval már ez se olyan zavaró mint régen volt. Oledet inkább ne outletbe vegyél, 1 év garanciával. Inkább hivatalos 3 év garanciával!
-
h377
tag
válasz
Igen, könnyen lehet hogy ez a ghosting téma is túl szubjektív és ha korábbna nem láttam volna OLED-et, akkor nem is zavart volna. Szerintem várd meg a Black Firday-t lehet lesz megint olcsón OLED... Vagy más...
-
h377
tag
válasz
hm_guesswho #64447 üzenetére
Igen, pl nézd meg itt a Q80T Game Mode-ban: [link] 2% Window-nál, ez az amikor a képernyőn 2%-nyi fehér tartalom van. a C1 750cd/m2 míg a Q80T 208cd/m2. De az új miniLED-eseknél ez már nincs. [link]
Az elvitathatatlan tény, hogy a fényerő must-have, de a tavalyi Samsung TV-k esetében ez a fényerő különbség nem ért annyit, mint amennyivel rosszabb volt a képminőség. Szerintem...
Még nem tettem le róla, hogy veszek egy MiniLED-es TV-t, de ha nem jön be, akkor nem akarok a visszaküldéssel kínlódni egy 65"-es esetén....
Illetve még annyit, hogy CX vs C1 esetén én biztosan az újabbat venném.
Nem is nagoyn találok olcsóbb CX-et....
-
h377
tag
válasz
hm_guesswho #64442 üzenetére
Nagy különbséget itt nem látok: [link]
Ha van olcsóbban CX akkor lehet megéri.Lehet a tükröződés kisebb a C1-en....
-
EmThor
addikt
válasz
hm_guesswho #64442 üzenetére
Elektronikájában és fényerőben jobb a c1. Pl színátmeneteket jobban kezel.
-
h377
tag
válasz
hm_guesswho #64441 üzenetére
Ha megfelelően nagy a fényerő, akkor (elméletileg) a tükröződés nem lesz annyira feltűnő. Pl. A 2021-es QN90A fényereje HDR tartalomnál az rtings szerint 1800cd/m2, ami az LG estén talán a 700-hoz van közelebb.
Az LG CX felületén is van egy plusz réteg, mert pl az LG A1 széria jobban tükröződik [link] , sőt ha megnézed pusztán a tükröződés fekete kikapcsolt állapotban olyan vagy jobb mint a Samsungon: [link] Csak ugye ebbe a képletebe jön be a panel fényerő. Így a Samsung-nál szerintem bekapcsolt állapotban nem is nagyon fogod látni a tükröződéseket.
Nekem az volt a bajom a tavalyi Samsungokkal, hogy sötét tartalomnál nagyon levette a fényerőt, hogy jó feketét tudjon produkálni, illetve a VA panel inverz ghostingja sem jött be, nem tudtam megszokni. Az OLED egyszerűen szebb képet ad a kontraszt arány miatt és a mozgás sem homályos az szinte azonnali pixel válaszidő miatt. Játékra (GAME MODE) szubjektíven én úgy ítéltem meg, hogy jobb az OLED.
De ez könnyen megváltozhatott a 2021-es MiniLED-es Samsungokkal, de ott is, ahogy írják 65"-tól felfelé, mert az alatt ADS panellel szerelik őket. Jó lenne egy ilyet kipróbálni pár napra, hogy mit mutat a nagyon világos nappaliban....
-
EmThor
addikt
válasz
hm_guesswho #64433 üzenetére
Hát az előző Panasonic ex780as sem volt egy hű de fényerős sztem hdr-ben az új tévékhez képest, de ehhez mérve az lg c1 rendben van sztem teljesen. Azt a szintet minimum hozza. Reggel besütött a nappaliba a felkelő nap, simán lehetett nézni a YouTube-ot sdr-ben. Ja és a dolby vision is menő, netflixen nem is tudtam ennyi ilyen film van, mert az előző tv nem támogatta.
-
h377
tag
válasz
hm_guesswho #64430 üzenetére
Szia! Én tavaly végigcsináltam ezt a mizériát. Vettem CX OLED-et és Q80T Samsungot, de persze a Q90T-vel kellett volna összehasonlítani, az lett volna a legkorrektebb....
Végül maradtam az OLED-nél. van egy 4 éves Samsungom emellett. Az OLED-et nappaliban használom, oldalról és hátulról is, tehát a TV-vel szemben is ablakok vannak. Mivel a fényerő 800-900cd/m2 HDR-ben, így ez kevés ahhoz, hogy a környezeti fént tudja kompenzálni, vagy legalábbis a szemednek a TV világosabb legyen, szóval sötétíteni kell. De ez a nagyobb fényerejű Samsungnál is így volt. Esetleg a mostani QN95 a maga 1800cd/m2-vel lehet tudna valamit kezdeni a szoba világosságával. Így, ha sötétítek tökéletes.
Tükröződik is, de a matt felületű Samsung sem tükröződésmentes teljesen,. Én tavaly a VA paneles TV-t azért nem vettem, mert az Inverz Ghosting jelenség engem nagyon zavart. Nem tudom a 2021-esek milyenek, de egy német videóban bemutatták, hogy továbbra is jelen van, bár lehet nem annyira zavaró, mint korábban.
Az OLED kontrasztja nagyon sokat ad szerintem főleg GAME MODE-ban volt nagy különbség, ahol a Samsung Local Dimming-je nem jól, vagy egyáltalán nem működött, ez pedig egy fakó képvilágot eredményezett.
Az idei TV-k megint másak (lehetnek), de már kicsivel drágábbak mint az OLED-ek. Azt mindenképp vedd figyelembe, ahogy írtad is, szinte mindig kell árnyékolni, ha nagyon világos a szoba. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Blackout függönyök vannak, de az sem ad 100% fényzárást. Legjobb egy redőny.
Ha FPS játékokkal játszol multiban akkor nagy előny lehet a 120FPS, nekem megérte. Nem beszélve arról, hogy az OLED-nél a pixelek színváltása/ki-bekapcsolása azonnali, nincs a panel technológiából adódó motion blur és input lag is nagyon jó, ha jól láttam végre XBOX-on elérhető, hogy 120Hz-en megy a TV és 60FPS-sel játszol, akkor ugyanúgy az 5ms-es input lagot kapod. Tavaly még a XSX Dashbordon kellett állítgatni a frissítést ennek függvényében 60 vagy 120FPS-sel indult az adott játék.
Ja, és nem tudom kinek-hogy, de nekem a Dolby Vision jobbnak tűnik mint a sima HDR... De lehet csak palcebó.....
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged