Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeventeV
őstag
válasz
alaves
üzenetére
+bromi84
köszi a válaszokat.
Max 55 colos ami beférne, de még ez is kérdéses, és a cikkszám is a WOLED panelt igazolja: QE55S90FAEXXH.
Most egy 48CX van beépítve, még ma centizem.Még egy 48G5-el szemeztem, azt most romániából 350 ezerért lehetne megvenni, annyi, hogy ott ismerősön keresztül tudnám csak garanciáztatni ha kellene, ami meg lehet kicsit macerás.
-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
LG CX upgraden gondolkodom.
2 befuto van: LG C5 es Samsung S90F. Viszont szeriaszam alapjan utobbi is Woled paneles.
Melyik erne meg jobban ebben az esetben?
Elore is koszonom. -
balou84
tag
Még több reklám a Samsung tv-ken: [link]
Kinek mi most a tapasztalata? Lehet ellene valamit tenni?
-
Csandi
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nekem is új, de felül egy kis felugró ablak jelzi is, hogy változtattak a membership modellen. Amúgy nem drága, de nyilván rtingst nem minden nap használja az ember. Mikor venne valamit befizet egy hónapot, akkor megnézegeti a dolgokat pár napon 1-2 héten át, szerintem így még oké.
-
Vhiktor
Topikgazda
Lehet, hogy csak nekem új, de fizetős lett az rtings
-
Vhiktor
Topikgazda
Nagyon jo hdrrel rendelkeznek:
Üdv a földön.
Volt egyszer egy bolygó
A déli sarktol az északi sarkig. -
nagyatt
tag
-
nagyatt
tag
LG C5 vs G5 vásárlása előtt állok, 77es méretben.
Most egy 65-ös G2 van ami sajnos panelcserés.
C5 visszalépés lenne képminőségben, illetve ehhez képest megéri a G5 a felárat ?
-
KTTech
veterán
válasz
vittorio7
üzenetére
4K-nál sem okoz túl nagy problémát a 100Mbit/s. A pillanatnyi csúcsok nem számítanak, mert pufferel a lejátszó, 3-5mp-t minimum, olyan meg nem nagyon van, hogy ennyi ideig magasan legyen a bitráta - hacsak nem egyedi 4K-s anyagod van (a fényképezőm min. 172Mbit/s-es anyagot rögzít, azzal lenne gondja, mert az állandó 172Mbit/s, de ha nagyon akarom akkor állandó 400Mbit/s is lehet, de az nagyon szarul néz ki TV-n eredeti formájában, color grade nélkül).
A BD 4K szabvány maximuma az 144Mbit/s (100GB-s lemeznél), de a valós maximum az 128Mbit/s. A lemezek átlaga az 60-80Mbit/s gyakorlati okokból +az audió.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vittorio7
üzenetére
Majd azért kérdezz be a Samsung TV topikba, mert akadtak problémák adapterekkel, ami más TV -nél normálisan működött. Kérdés, hogy van -e olyan, amit tud kezelni.
Én sajnos nem tudok ebben segíteni, mert bár van itthon Samsung TV, de nekem wifi -t használ. Egyébként elsősorban Plex megy NAS -ról. Második vonal az Emby.
-
vaheru12
csendes tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Ennyire még nem jártam utána de c4 is rendszeresen volt frissitve szóval passz
lehet elteres ket ilyen tv szoftvere kozott? Tobb helyen olvasom, hogy a vizszintes szurke csikok idovel eltunnek (csak bizonyos szinekbek latom) c4 eseteben nem emlekszem ilyenre. Ezzel valakinek van tapasztalata? -
vaheru12
csendes tag
Sziasztok!
LG c4rol valtottam c5re es ugyan azt az usb ssd-t hasznalva nem ismeri fel a lejatszo az osszes hangsavot. Valaki mar jart igy? Usb hosszabitoval es anelkul is ez a helyzet. Ugyan annak a szoftvernek kene lennie rajta nem? -
vittorio7
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Valószínűleg. Mert a topic összefoglalóban is ez van:
"LAN port: csak 100-as LAN csatlakozót van a TV-ben. 4k+dolby vision filmek esetén a pillanatnyi sávszél igény lehet, hogy meghaladhatja már ezt az értéket. Ha olyan nagy méretű a fájl, lehet hogy már rendszeres buffering/megakadás is lehet emiatt."
Ami a full hd-hoz elég volt, a régi TV -n. -
vittorio7
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Köszönöm a választ.
És a QE65S85FAEXXH tudja-e a belső hálózaton megosztott számítógépen levő fájlok lejátszását?
A 14 éves Samsung 3D TV tudja, csak serviiot használok. A PC-n lévő filmeket simán jatsza a régi TV. Egy régi Pioneer erősítőn van, a DD 5.1-et, dts-t jól kezeli. Viszont csak optikai hang bemenet van rajta.
Az S85F-em működik a plex? Mert akkor belső hálózatról nézném a 4K filmeket? Ahogy itt olvasom feljebb, a plex elvileg transzkódolja dts-t.Van egy cat5e kiépített hálózatom. Azt dugnám a tévére, csak akkor gondolom usb-n kellene, mert ezen USB 2.0 van, és kellene egy gigabites ethernet átalakító hozzá? Ha kezeli TV.
-
123xyz
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Ha már téma a garancia: tudom, Hisense elég kevés embernek van, és ritkán is kerül szóba, de hátha hasznos lesz másoknak az info a későbbiekben.
48-as oled tévém van, a 2+1 év garancia lejárata előtt nem sokkal megérdeklődtem, hogy 2 db halott meg néhány hibás pixellel mit lehet tenni. Azt a választ kaptam a +1 évet intéző szerviztől, hogy a Hisense által kiadott specifikációk szerint 55-ös vagy kisebb méret esetén a sötét pixelek megengedett száma: 5 db

(Persze jobb lett volna, ha emiatt nem is utaztatják meg a tévémet, hanem alapból jelzik a garanciális igény elutasítását - direkt leírtam az űrlap kitöltése során hogy 2 db halott pixel van, szóval tudhatták előre. De ez már részletkérdés)
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Ez a Samsung TV QE65S85FAEXXH mennyire lenne jó vétel 300 ezer forint körüli áron, újonnan 3 év garanciával?
Azt jól látom, hogy a DTS hangot nem kezelni? Akkor át sem engedi az erősítőre? Napközben is használnánk főleg hétvégén, azért világos a nappali nem vagyok vámpír. Elvileg gyengébb a fényereje, de amit láttam az euronics-ban kiállítva az világosban is jónak tűnt.
Játszani nem játszanánk vele. Csak filmnézés lenne, az inkább azért este. És kizárólag HD adások, és főleg csak sportesemények nézése lenne. A filmeket jól kezelni?Ennél többet már nem nagyon költenék tévére, esetleg a mini ledek vannak...
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Szervíz Kft-t talán érdemes lenne megkeresned. Rendkívül korrektek.
-
Rp526
senior tag
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Nekem Acer Predator ugyanez volt, csak nem is voltak hajlandóak semmit csinálni. A korábban említett szabványra hivatkoztak és vége.
-
kerekes.pter
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Abba meg nem mertem belemenni hogy kicserélik méltányosságból a panelt mert ha 10 pixel döglik be az újon akkor mit kezdek vele mert ugye ugrik a garancia.
Itt igazából az a probléma hogy már a gyártók mindent megtehetnek.
Az is érdekes hogy arról már nem akartak beszélni hogy ha találok egy másik szervízt aki kimondja hogy ez hiba akkor
mit ajánl a Samsung. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Celtis
üzenetére
Azert az agyamat eldobom hogy pixel hiba az nem hiba
es a leiras alapjan a szerviz nem tudja megaapitani a hibát? Mi a tököm? Vakok ezek?
Mert az mas lenne ha azt írnak hogy 1 db pixelre nem ervenyes a gari, de igy....Biztos tanultak a sonytol, szerintük sem volt hiba hogy s tobb milliós projektorail 10k:1 kontraszt arany helyett, bizonyos ido elteltével tudak 2000:q vqgy 600:1-et. Arra hivatkoztak hogy a specifikacioban nincs feltuntve a kontraszt arany. Gratulálok. Gané banda.
-
alaves
addikt
Frissítés: ismét megkérdeztem a samsung.hu chat-et, hogy pl. a Samsung 65S90F TV-re a 3 éves gyártói garancia ideje alatt vonatkozik-e a régebben a prémium monitorok kapcsán bevezetett 'zéró pixelhiba garancia'. Szakértői csoporthoz továbbították a kérdésem, amelyre e-mailben kapok választ. Kíváncsian várom...
-
alaves
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Az ISO 13406-2 szabványt már visszavonták, de a gyártók helytelenül erre hivatkoznak. A szabvány utódja a ISO 9241 300-as sorozata, de ez már a pixelhibákra vonatkozó konkrét számokat nem tartalmaz.
Az LG az OLED kategóriában alkalmazza a Class 1 osztályt ("teljesen hibamentes panel" ) mivel prémium kategóriás termékek közé sorolta, valamint jól felfogott üzleti érdeke is ez.
A samsung.hu chat 2 éve tájékoztatott, hogy a gyártó a QD-OLED TV-k vonatkozásában alkalmazza a régebben a Samsung prémium monitorokra bevezetett 'zéró pixelhiba garanciát'. -
Juhaszatti
addikt
válasz
kerekes.pter
üzenetére
A pixelhiba sajnos ingoványos terep, az erre vonatkozó szabvány szerint 1 pixelhibával még nem feltétlenül kell foglalkoznia a gyártóknak. Több kell ehhez belőle.
Ettől függetlenül van hogy 1 pixelnél is már cserélnek, és ahogy a te példád is mutatja, van hogy nem. Sajnos elég hektikus dolog
-
Celtis
veterán
válasz
kerekes.pter
üzenetére
A leírtak alapján téged is csőbe húzott a samsung. Megállapodtatok a nagy semmiben. Újra megvizsgálják és elhajtanak megint. A békéltető testülethez pedig ugyanazzal az üggyel másodszor nem fordulhatsz.
Bíróságra meg úgysem viszed. Sakk-matt. -
st81
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Kár érte, kiváló ügynök volt... Kérdés, hogy a kínaiak milyen minőséget tudnak - és mennyiért - gyártani a Panasonic megbízásából. A plazmát oled-re cserélem ha megmurdel a mostani GT60. Kérdés, hogy addigra melyik márkanév mit fog még érni...
-
Tyrone89
senior tag
Mortal Kombat 2 új előzetese DV HDR-ben: [link]
-
kerekes.pter
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van egy LS49CG950SUXDU monitorom keletkezett rajta egy pixelhiba, amit garanciálisan próbáltam ügyintézni. A légyeg az hogy mivel a Samsung által kijelölt szervíz nem fogadja el hogy ez hiba a készülékben így maga békéltető testülethez fordultam amivel semmilyen kompromisszumot nem sikerült kötni mivel a Samsung úgy akarta cserélni a kijelzőt hogy utána ő semmilyen garanciát nem vállal rá. Végülis abban döntöttünk hogy keresek egy másik szervízt aki ha megállapítja hogy ez tényleg egy hiba akkor újra tárgyaljuk az ügyet. Esetleg tudtok ajánlani a Fixdirect-en kívül egy másik szervízt Budapesten.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Siegrune
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Szia,
Ugyanez volt nekem is.
55xr84 és 55xr80 véleményem szerint pontosan ugyanaz.
Az 55XR8A ami egy kicsit olcsósított kiadás belőle.1. szerintem nyugodtan válaszd a refurbished készüléket, a szerelő azt mondta, hogy ezt a Sony újítja fel, gyakorlatilag olyan, mintha egy új TV-t kapnál, nem adnak rossz állapotú, agyonhasznált készüléket. Ha mégis bármi baja lenne, ugyanúgy van rá 3 év gari.
2.a. mennyit kellene ráfizetned? ha 100.000, vagy hasonló, akkor szerintem nem feltétlenül éri meg a fentebb leírtak miatt, de Te tudod, neked ér-e annyit, hogy ténylegesen új TV legyen.
2.b. Amúgy ezt nem tudom, más márkát is választhatsz / akarsz? Ha igen, egy LG C5 is jó választás lehet szerintem és az 400k. Bravia 8 (XR80) pedig 500k. A C5 egy jobb ár/érték arányú TV.
Esetleg ha egy újabb / jobb TV-t szeretnél a Bravia 8 II is ott van, mint opció, az QD-OLED, Samsung panel, de arra többet kellene ráfizetni (630k az ára) -
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Melyik időpontban van ez a filmben? Én nem látom, kb 30-40- percet tekertem előre.
Viszont mivel közelről néztem, mintha "rohadás" kezdődne csak a felső szélén a TV-nek
(bár így visszakeresve az itt látottakra nem biztos... majd nagyítóval megnézem... lehet, hogy csak nyugtatgatni akarom magam
) -
junkpod
nagyúr
Sziasztok, Sony 55A83J típus cserében kérek tanácsot. Panel hiba miatt lesz cserélve a tv.
Lehetőségek:
1. Csere egy refurbished k55xr84 típusra .
2. Ár érték utalvány visszatérítés és boltban levasarlas
2.a. javasolt típus 55xr80, ez némi rafizetest igényel.
2.b. amit választok.
Mit tudnak ezek a típusok a regihez képest, melyikkel jarnek jobban? (Gari újraindul mindkét esetben.)
Vagy újabb típust valasszak? (Sony 55 OLED) -
alaves
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
USA (pl. Zenith), Európa (Grundig, Thomson, stb.) ---> Japan ---> Korea ---> Kína
Ez a menetrend sajnos. -
KD6-3.7
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Rendben, köszönöm!
Amúgy tegnap ez a "beégés" alul-felül szerintem vaklárma volt. Nem latom semmilyen más műsornál csak az Aquaman-nél ami fent van a HBO-n, szerintem az hibás feltöltés. Játszottam, futtattam screen test videót, semmi beégés, Aquafilmnél meg ott a csik alul-felül.
-
kolosszus87
senior tag
Sony után a Pana is bedobja a törülközőt: [link]
-
Kuter
senior tag
-
Sziasztok!
Mikor szokott lenne a tavaszi leárazás amikor kiszórják az előző évi modelleket, hogy jöhessenek az újak?
Köszi
-
eL Geri
őstag
Imádok az Xbox Series X-emmel játszani a 77-es G4-emen, főleg, amelyik játékban van HDR (meg Atmos hang).
A legtöbb (akció orientáltabb) játék kb. támogatja is az OLED védelmet közvetetten, hogy a HUD-okat elrejti, ha épp nem kell, kevés statikus rész van folyamatosan a képernyőn. Ez jó.
De pont emiatt nem merem folytatni az ezer éve félbehagyott Gears Tactics játékomat, mert az telerakja a képernyő széleit vezérlő ikonokkal... folyamatosan.
Mit gondoltok, féljek tőle, vagy semmi okom az aggódásra.Hozzátartozik, hogy nem a kedvencem a játék, nem a zsánerem, de azért játszogatnék vele. Ritkán, és akkor is max 1-2 óra menne egyszerre, több tuti nem.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
KD6-3.7
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem jó ez a HGiG...kiég pl. a nap az égen BF6-ban.
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
A 'temporary image retention'-hoz a jelenlegi OLED TV-knél azért nagyobb fényerő kell. 32/köz.csúcsf.-nél nem valószínű. Kiteszel egy 10%-os ablak fehéret 30 mp-ig (vagy tovább) HDR-ben 50/max.csúcsfény (HDR-tónusáthelyezés sem kell), utána gyorsan pl. egy 50%-os szürkét teljes képernyőn és látni fogod a négyzetet más % szürkében.
-
nincsnév007
addikt
válasz
KD6-3.7
üzenetére
én is hgigre raktam, oled pixel fényerő 100, színhőmérséklet 0.
előtte újra kalibráltattam a hdr-t mert pl a bf6-ban a squad nevek nagyon halványak voltak, kalibrálás után jó lett. videóban ajánlották hogy az első kettő opciónál teljesen le, és utána kb 13-14-et fel, és a harmadiknál teljesen le. -
KD6-3.7
őstag
PS5-ön a dynamic tone mappingot be kell kapcsolni? HGiG? Akármi? Game modban van jelenleg. Nem nyúltam semmihez.
-
Dzsoki92
senior tag
Sziasztok,
Oled TV vásárlás előtt állok. Két típust néztem ki egy LG 55 C5 vagy Samsung 55S90F ?
Esetleg akinek van tapasztalata vagy véleménye azt meghallgatnám. Köszönöm a segítséget előre is. -
SaitoX
tag
Samsung S90F európai WOLED kiadásról nincs amúgy valami jó review videó? Én nem találtam, pedig érdekes lenne. Főleg ha valaki összehasonlítaná mellette egy S85F vagy S95F-el hogy mekkora is a valós különbség a WOLED panel miatt... Vagy akár az 55" és 65" verziókat.
-
KD6-3.7
őstag
Na a feleségem megnézett 2 szélesvásznú filmet Dynamic Tone Mapping=on és más műsornál látom a 2 csíkot alul-felül.
vagy lehet nem is ez volt a baj? Október óta sosem láttam még ilyet.
Kikapcsoltam a TV-t, helyreteszi magát? -
palesz53
senior tag
válasz
balou84
üzenetére
Az az első 3 vásárlásra van. Lehet az megújul évente. Szerintem az hasonló az LG-s 3%-hoz.
Nekem a 10%-os lehetőséget Samsungra azt állandóan mutatja. Csak ad egy kódot (elég cifrán, kissé kacifántos azt a weboldalt megtalálni).
Most így még kevésbé tudok dönteni egy 48g5 és egy 55s95f vagy 55s85f között.
-
SaitoX
tag
-
farkasi65
csendes tag
Hangbeállítás távirányító mikrofonnal?
Kedves Tagok!
Egy LG 55 C2-es OLED TVn szeretném a távirányító mikrofonjával
jobbá tenni a hangzást. Hogyan kell? Illetve, az nem világos,
ha egyszer be volt állítva,
utána el lehet onnan vinni a távirányítót,
megjegyzi a beállítást a TV?
Soundbar-t érdemes-e csatlakoztatni hozzá?
Előre is köszönöm a segítséget. -
fefe172
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék tv választásban :
LG OLED48C51LA vagy Samsung QE48S90FAEXXH. Nem tudom hogy mindkettő tudja-e a belső hálózaton megosztott számítógépen levő fájok lejátszását? Egy Samsung UE49KS7000-t váltana. -
szkutyi
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Nekem KALIBRÁLT a c3, Viktor úgy csinálta meg hogy a filmmaker és az otthoni mozi is KALIBRÁLT, viszont a config fájlban bármire át tudom írni a fény erteket az otthoni mozinál(tobbinél is) így végül lett egy KALIBRÁLT de annyira fényes képmodom is amennyire szeretném ...talán kb 30% al fényesebb mint a filmmaker.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Crimson Desert
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

es a leiras alapjan a szerviz nem tudja megaapitani a hibát? Mi a tököm? Vakok ezek?
(bár így visszakeresve az itt látottakra nem biztos... majd nagyítóval megnézem... lehet, hogy csak nyugtatgatni akarom magam
)