Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vérboci

addikt

válasz tildy #84583 üzenetére

Én magyar nagyvárosi faluban - "peremkerületben" - lakom.
    Aldi a google maps szerint 4km és 50 perc, de téved, mert a 4 sávos gyorsforgalmin nincs járda, kerülni kell, tehát több.
    Iskola 6km, munkahely 15km. Ezek nem sétatávok.
    Busszal az Aldi 15, az iskola 19 perc. A buszmegálló csak 5 perc, de óránként egyszer indul busz, ha azt lekésed, bukó van. Szóval nem túl "utasbarát" a menetrend.
    Munkahelyre busszal el sem lehet jutni gyakorlatilag.
    Azon lehet vitatkozni, hogy azért sorvasztották-e el a város tömegközlekedését, mert nem volt elég utas, vagy azért ült át mindenki is autóba, mert szar a tömegközlekedés.
    Mindenesetre irányfuvarra - értsd: A-ból B-be - kompromisszumokkal esetenként (pl. nagyobb gyerekek iskolába) jó lehetne a busz, de ha már nekem is útba esik reggel, akkor nyilván autóval viszem őket.
    Azonban ha a délutáni programban különóra, bevásárlás, posta, gyógyszertár, másik gyerek elhozatala a nagyszülőktől, akármi egyéb is szerepel, akkor ez busszal bőven megoldhatatlan feladat.
    Éppen ezért van az autó.

30 évig éltem a város közepén, nem volt autónk, 5-10 percenként jártak a buszok, több is, minden irányba. Akkor nem hiányzott az autó, nem is volt a családnak sosem.
    Aztán kicsit odébb költöztünk, lett egy autó.
    Most a világ végén, 2 gyerekkel ha nem lenne 2 autónk, iskolába, munkába sem tudnánk eljutni.

Új hozzászólás Aktív témák